Jobb

Jobb numero siete, Finspång.

Imorgon blir det umgänge med den härliga klassen 7A. Paddla kanot, äta bullar, dricka saft och bada i, ett förhoppningsvis, vackert väder!Film - i love it

Då har det äntligen varit filmkväll tillsammans med Malin. Det var länge sedan nu.

Vi såg den fantastiska "Efter Bröllopet" som faktiskt är en av få filmer jag gråtit till. De övriga är "En sång för Martin", "Armageddon", "Så som i himmelen" och "Dagboken". Den här gången var det precis att jag kunde hålla mig men det var inte långt borta.

Jag sa till mitt filmsällskap att danskarna är överlägsna Sverige vad gäller att göra film. Nu kommer jag gå in djupare på mitt påstående. Sverige har under de senaste åren gjort tre filmer som enligt mig är av yppersta klass: "Så som i himmelen" (2004), "Om jag vänder mig om" (2003) samt "En sång för Martin" (2000).

Danskarna har under den senaste tioårsperioden gett oss fantastiska filmer som "Festen" (1998), "I Kina käkar dom hundar" (1999), "Blinkande lyktor" (2000), "Bänken" (2000), "Älskar dig för evigt" (2002), "Dag och natt" (2004) och "Efter bröllopet" (2006).

Utklassning alltså och det enda vi kan vara i samma klass vad gäller danskarna är våra svenska skådespelare. I den jämförelsen blir det oavgjort...Mytologi

Jag har precis gjort quiz bestående av romersk, nordisk och grekisk mytologi och det var den grekiska jag kunde mest om. Hur kommer det sig att man kan mer om den grekiska än om sin egna?

Svara på det den som kan...
2008-04-27 @ 17:25:16 Lämna en kommentar! (1)Helgen över

Körslaget blir bara bättre och bättre. Fram till igår har jag alltid hållt på Lindas kör eftersom jag har en liten crush on her men igår tyckte jag att hon skulle lämna tävlingen. Motståndarna var alldeles för bra. Cans kör var grymt bra, både med AC/DC och munk-sången. Brolles val med Ring of Fire och Meatloaf var klockrena!

Avslutade gårdagen med att nästan se hela Titanic. DET är nostalgi av högsta värdet. Fortfarande världens bästa film, alla kategorier. Såg den tre gånger på bio när den släpptes 1998. Mästerverk!

Annars har helgen varit otroligt lugn, som vanligt. Man sitter och väntar på att det ska bli måndag igen. Dessvärre är kommande vecka bara tre dagar lång. 80-årskalas på lördag, det ska bli kul.

Ikväll kan kanske (vid seger) Real Madrid titulera sig mästare och likaså Zlatan.
2008-04-27 @ 12:42:42 Lämna en kommentar! (0)Kellie Woods

..är ingen kändis utan en vanlig tjej som spelat in covers och lagt ut dessa på Youtube. Här följer hennes, enligt mig, tio bästa låtar:

10 Leaving on a Jetplane (John Denver)
09 Have You Ever Seen The Rain (Creedence Clearwater Revival)
08 Nothing Else Matters (Metallica)
07 Zombie (The Cranberries)
06 Dreams (Fleetwood Mac)
05 Wonderful Tonight (Eric Clapton)
04 What´s Up (4 Non Blondes)
03 Still the One (Shania Twain)
02 Summer of ´69 (Bryan Adams)
01 Dont Merry Her (Beautiful South)

2008-04-24 @ 21:49:43 Lämna en kommentar! (1)Anställningståget går vidare

Efter Managua, Trelleborg, Nacka och Huddinge har nu turen kommit till Gällivare.

Fem sökta jobb och under maj månad får man veta var man befinner sig i höst. Tänk om jag kunde få stanna i Virserum...
2008-04-23 @ 22:48:01 Lämna en kommentar! (1)Dagens lista

Idag måste jag bara få delge en lista. Det är några människor som gjort sig förtjänta av att hamna på listan just av anledningen att de är idioter.

3.Sänder precis rätt signaler till ungdomarna. Idiot nummer tre på listan men vänta, det blir bara värre...

2.Behöver man pengar så behöver man, men majblommepengar? Idioti in absurdum.

1.

Har tyvärr ingen bild men följande historia utspelade sig på skolgården idag:

Två killar i yngre 20-årsåldern kommer gående på skolgården med lappar i händerna. Lapparna innehöll nazistpropaganda och man gav eleverna sitt budskap. Ett gäng lärare gick ut och pratade med killarna varpå en av dem, som ville vara en förståsigpåare, sa att skolgården var en offentlig plats och att de hade rätt att vistas där. Vi behöver inte gå in detaljerat på hur det kommer sig att hans två hjärnceller just den här dagen var oense. De avhystes från platsen och fortsatte med att sprida sitt budskap på parkerade bilar.

Det finns många synonymer till ordet idiot och nazist är ett av dem...
2008-04-22 @ 22:10:26 Lämna en kommentar! (0)Söndag kväll

Ingen bugg idag. En viss Jacqueline fyller ju fyrtio och blev kidnappad i fredags. Sju dagar kvar av ungdomen Jackie. Passa på att njuta.

Helsingborg fortsätter sin kräftgång på hemmaplan och återigen släppte man in ett mål i slutskedet. Dags att vara lite mer bestämda grabbar. Real Madrid gjorde vad man väntade sig dock. 2-0 borta mot Sociedad och nu är seriesegern väldigt nära.

Jag har en syster som är född Lindh men som för en månad sedan bytt efternamn till moderns, Patron. Jag har en bror som är född Andersson men som för ett par år sedan bytte till Patron. Jag har en syster som är född Patron men som bytte till Johansson men som idag är gift och heter Skullman.

Vi gillar byta efternamn i vår familj...

För övrigt kan man inte benämna de små skadeinsekter som "mördarsniglar" som media och gemene man gör. Verbet mörda är (givetvis, vad annars) en mänsklig egenskap som inte kan överföras på djur. Använd alltså annat begrepp än mördarsniglar. Varför inte skadesniglar?
2008-04-20 @ 22:22:40 Lämna en kommentar! (12)The Smiths

Jag fortsätter här min serie om bra musik. Idag har turen kommit till "The Smiths" och det är ett smått legendariskt band vi pratar om då och det är självaste Morrissey som är sångare i bandet. Här följer bandets tio bästa låtar...

10. This Charming Man
09. Hand in Glove
08. Bigmouth Strikes Again
07. The Boy With a Torn in His Side
06. Panic
05. Girlfriend in a Coma
04. Ask
03. Everyday is Like Sunday
02. Heaven Knows I´m Miserable Now
01. There´s a Light That Never Goes Out

Lyssna och njut av indiepop när den är som allra bäst!

2008-04-20 @ 14:50:02 Lämna en kommentar! (4)Älska livet

Det är med sådana här dagar man älskar livet.
Sol och hög temperatur utomhus och nyss hemkommen efter en solskenspromenad med favorit-Tom.
Imorgon är det skola (eller jobb) igen och snart är det skolavslutning. Försöker inte tänka på den så mycket utan tar en dag, en vecka i taget.
Tänk så mycket roligare allt blir med lite bättre väder.

Love the life!
2008-04-20 @ 13:09:55 Lämna en kommentar! (1)Strejk

Sjuksköterskor strejkar troligtvis från och med måndag. Helt rätt. Deras ingångslöner ligger strax under 20 000 och de tycker sig vara värda åtminstone 25 000. Deras jobbb kräver stort ansvar och de tycker det är konstigt att bilmekaniker tjänar mer än vad de gör.

Bilmekanikerna har inte Landstinget som arbetsgivare utan privata företagare. Kanske är detta den största orsaken.

Vi lärare ligger runt 21 000  i ingångslön och jag tycker definitivt vi ska ha mer betalt. Dock ser jag det viktigare att landets vårdpersonal får den lön de vill ha, vi lärare kan vänta lite. Vi lärare håller också på att snacka till oss individuella löner. Den som slickar mest får högst löneförhöjning. Det är ett rättvist system. Jag är glad att jag inte är fast anställd på någon skola eftersom när den dagen kommer innebär detta att jag inte slckar utan säger vad jag tycker. Detta leder till en minimihöjning av min lön.

Individuell lönesättning är ett av de största skämten sedan komikerbröderna Marx förgyllde tv-rutan. 
2008-04-19 @ 19:32:42 Lämna en kommentar! (1)Gene Hackman

Gene Hackman har beslutat sig för att lägga av med sitt skådespeleri. Trist säger jag som älskar film och som alltid rankat honom som en av de största. Följande lista baseras på hans bästa filmer:

5. De skoningslösa
4. Avlyssningen
3. Rött hav
2. Bonnie and Clyde
1. Mississippi brinner
2008-04-19 @ 19:24:03 Lämna en kommentar! (0)Ulf på turné till hösten

Äntligen! Efter två års frånvaro från Sveriges scener är det alltså dags igen.
Till hösten ger sig Mäster Ulf sig ut på en höstturné och dessa tillbringas på mindre lokaler där man kan få den rätta stämningen. Positivt är också att det kommer att bli unplugged. Kommer bli gymt.

Men Ulf, varför nästan 500 för en biljett?
2008-04-19 @ 16:00:34 Lämna en kommentar! (2)Sorg

Sorg...

Danny Federici, keyboardist i E Street Band har avlidit.

Han dog i går i sviterna av hudcancer.

- Jag älskade honom väldigt mycket, säger Bruce Springsteen i ett uttalande.

E Street Band har drabbats av sorg. Bruce Springsteens legendariska band har förlorat en av sina medlemmar.

2008-04-18 @ 10:00:58 Lämna en kommentar! (0)Back on track again!

Omstart med datorn. Borta är virus och ett nytt virusprogram installerat. Må det gå bättre....

Den 9 maj är det Pumpen som gäller igen! Dans med andra ord... Sugen? :)
2008-04-16 @ 23:07:07 Lämna en kommentar! (2)Godkväll

Åtta veckor kvar till sommarlov. Det första sommarlovet sedan 1998. Det har ju inte varit något direkt sommarlov när man knegat på Willys de seaste fyra åren.

Frågan är bara vad man gör till hösten. Ska söka ett jobb till, den här gången i Nacka. Det blir således den fjärde jobbansökan. Man ligger i för att flytta från kommunen. Innerst inne är inte det min högsta önskan. Det bästa hade varit att det funnits jobb i Virserum och dessutom att det flyttat in 500 singeltjejer till Hultsfred. DET hade varit bra.

Englas mördare erkände. Det är en sämre värld man vaknar till varje morgon numera. Jag är emot dödsstraff men ibland ställer man sina principer på högkant för att se om de står kvar. För det mesta gör de det...

Har återfått en fungerande dator nu men allt känns trögt och någonstans ligger ett virus och lurar.

Ciao!
2008-04-14 @ 21:16:16 Lämna en kommentar! (3)Beautiful South

Beautiful South är ett, idag, bortglömt popband från brittiska öarna. De huserade på listorna i mitten av 90-talet och har skrivit ett flertal klassiker. Nu vaskar jag fram dessa bortglömda hits och ni läsare får nyansera er musiksmak och ta BS till era hjärtan... Här följer Top10!

10 Rotterdam (Or Anywhere)
09 Perfect 10
08 You Keep It All In
07 Old Red Eyes Is Back

06 Good As Gold (Stupid As Mud)
05 Petenders To The Throne
04 Everybodys Talking
03 Song For Whoever
02 Don´t Merry Her
01 A Little Time
2008-04-13 @ 13:39:14 Lämna en kommentar! (1)Syster

Min näst yngsta syster har gått och gift sig.
Numera är det Eva Skullman som gäller.
Frågan är om Jim, mannen i äktenskapet, vet vad han gett sig in på.
Skämt å sido. Fest den 7 juni och jag har fått äran att vara toastmaster.
It´s really an honor...

Så..har ni några tips att delge så gör gärna det...

Och sis. Grattis till er båda!
2008-04-13 @ 12:20:29 Lämna en kommentar! (3)Grattis Malin

Har precis varit och gratulerat världens bästa Malin som fyllde 20 år. Det var trevligt. Så trevligt att Tom och jag åkte hem redan vid 00:10 men vi skyller på att det var för att han skulle tävla imorgon. Annars skulle vi stannat kvar. Faktiskt...

Nu börjar datorn fungera som den ska igen. Äntligen.

Imorgon är det dags för bugg igen. Förra söndagen blev inställd på grund av förkylning. Trist men that´s life!

Annars? Tja, lugnt. Hörs snart av igen...
2008-04-13 @ 00:40:33 Lämna en kommentar! (0)Grattis webben

Jag har äran att gratulera er internetanvändare.
Peter är tillbaka igen!

Nu kör vi järnet...
2008-04-12 @ 00:35:05 Lämna en kommentar! (0)Gott och blandat

Charlton Heston är död. En stor amerikansk skådespelare var denna man. Men han var också en liten människa. Stor och liten? Hur går det ihop? Jo, gubben var medlem i ARA (American Rifle Association) och jobbade under sitt liv som förespråkare för allas rätt att bära vapen. En sådan människa blir aldrig större än liten i mina ögon.

Många experter anser att portugisen Cristiano Ronaldo är bättre fotbollsspelare än brasilianaren Kaká. Bara att hålla med. Ronaldo är världens främste, just nu, bolltrollare.

Helsingborg utklassade Halmstad BK igår men matchen slutade 1-1. Det gäller att sätta sina chanser och det gjordes inte igår tyvärr... På torsdag är det nya tag, Ljungskile står för motståndet. Utklassning väntar!

"Gratis nedladdning = dyrare konsertpriser" är Expressens rubrik på nöjessidorna idag. Bullshit säger jag. Artisterna tjänar idag inte så mycket på själva skivorna och har egentligen aldrig gjort det heller. Det är främst merchandise och konsertbiljetter som de tjänar den stora kosan på. Det är lätt för arrangörerna att lura kunderna om de "tvingas" höja biljettpriser bara för att nedladdningen av illegal musik ökar.

Ha det så bra medan jag inväntar ny hårddisk...
2008-04-07 @ 17:10:10 Lämna en kommentar! (0)Lördag

En händelserik och långdragen afton som började på puben och slutade på ortens förnämaste krog klockan tre på natten. Det var en mycket trevlig kväll på puben, för en gång skull. Ölen flödade och sällskapet var trevligt.

Idag är det spelkväll som gäller med det härliga spelgänget. Ölen kommer flöda ännu en dag och imorgon är det åter dags att ta sig till Hult och svänga de lurviga.

Imorgon är det även dags för Helsingborg att bevisa att premiärens storspel inte var en tillfällighet och man ska programenligt köra över Halmstad BK.

Håll ut, det är en insändare på väg in till Vimmerby tidning...

Tills nästa gång jag får tag i en dator - au revoir!

2008-04-05 @ 15:58:57 Lämna en kommentar! (2)Out of Order

Perkelä!

Min dator (av den mobila sorten) har ansett sig ha rätt att krascha hårddisken. Hårddisk och installationsskiva är beställd och jag beräknas vara ute på nätet igen, om cirka 14 dagar.

Då tänker ni kanske, "tur att han har en till dator i sovrummet". Bra tänkt. Den hade jag kunnat använda om inte datorns hårddisk är trasig och därmed obrukbar.

Och för att ställa detta i perspektiv så kan jag läsa att man snart kanske kan se begravningar online på webben. Tänk vad smidigt att "gå på begravning" samtidigt som man dammsuger, äter mat eller kanske rent av sitter på dass. Det sista kräver dock bärbar dator.

Världen är som ni vet, märklig.

Ciao!
2008-04-02 @ 17:15:54 Lämna en kommentar! (2)Om bloggens upphovsman

Peter Andersson