Söndag kväll

Ingen bugg idag. En viss Jacqueline fyller ju fyrtio och blev kidnappad i fredags. Sju dagar kvar av ungdomen Jackie. Passa på att njuta.

Helsingborg fortsätter sin kräftgång på hemmaplan och återigen släppte man in ett mål i slutskedet. Dags att vara lite mer bestämda grabbar. Real Madrid gjorde vad man väntade sig dock. 2-0 borta mot Sociedad och nu är seriesegern väldigt nära.

Jag har en syster som är född Lindh men som för en månad sedan bytt efternamn till moderns, Patron. Jag har en bror som är född Andersson men som för ett par år sedan bytte till Patron. Jag har en syster som är född Patron men som bytte till Johansson men som idag är gift och heter Skullman.

Vi gillar byta efternamn i vår familj...

För övrigt kan man inte benämna de små skadeinsekter som "mördarsniglar" som media och gemene man gör. Verbet mörda är (givetvis, vad annars) en mänsklig egenskap som inte kan överföras på djur. Använd alltså annat begrepp än mördarsniglar. Varför inte skadesniglar?

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tack du,jag njuter HELA tiden :) så gott det går S**
Ha en bra vecka Peter kram kram / Jackie

2008-04-21 @ 12:48:37
Postat av: Eva

Haha! Jag minns när mamma och jag åkte i hennes ford (vi åkte förbi Knektagården just då)och hon slängde fram namnbytarpappret i nyllet på mig. Klart jag ångrade det ända fram till jag gifte mig men det var inte så kul och bli mobbad för att man hette Patron. Jävla IDA! Hennes fel, faktiskt är det ju det. Nåja, puss!

2008-04-21 @ 16:57:25
URL: http://evottpevott.blogg.se/
Postat av: Maria

Hej!

Jag råkade rammla in på din blogg via bloggportalen och jag tänkte fråga dig om jag kunde få "intervjua" dig ang bloggar. Jag håller på med en Svenska C uppsats om bloggar och behöver någon som själv bloggar och som läser andras bloggar.
Hör av dig!

Tack på förhand
/Maria

2008-04-21 @ 17:35:36
URL: http://metard.blogg.se
Postat av: Eva J.. S

Fyra bugg och en coca cola.. Tänker jag på när du skriver om att du buggar. Eller inte buggar.. Puss puss

2008-04-22 @ 09:25:48
Postat av: Eva J.. S

Heter det inte: Vi gillar att byta efternamn eller kan man verkligen säga så som du har skrivit? Det låter faktiskt lite weird.

2008-04-22 @ 09:27:34
Postat av: Peter Andersson

Eva: Det är inte alltid man behöver skriva ut "att" utan man har ett underförstått "att" istället. Det finns där men ändå inte, om du förstår?

2008-04-22 @ 18:05:16
URL: http://pppeter.blogg.se
Postat av: Eva

Okej,jag förstår men det är ett konstigt regel. Så får
man väl inte skriva i skolan?

2008-04-22 @ 18:55:43
URL: http://evottpevott.blogg.se/
Postat av: Peter Andersson

Eva: Jo, idag är det okej att skriva med underförstådda "att". Dock är det så att ingen vet om regeln så därför skriver man därför ut ordet.

Vad gäller din egen svenska: tycker du att "regel" är ett t-ord? ;)

2008-04-22 @ 21:07:07
URL: http://pppeter.blogg.se
Postat av: Eva

Jag skrev för fort, så därför råkade det bli ett extra t. Jag tycker det är en skum regel iaf. Tänk om ngn i din skola skulle skriva typ så i en uppsats skulle den personen få rätt för det då? Tänk om personen skriver "många" sånna, blir det inte knäppt då? Blir inte meningarna konstiga? Jag skriver inte för att kritisera utan för att jag undrar och minns inte att vi lärde oss det i skolan.

2008-04-22 @ 21:19:39
URL: http://evottpevott.blogg.se/
Postat av: Jim

Dom har ett namn;
"Spansk skogssnigel (Arion lusitanicus), populärt kallad mördarsnigel är en art i familjen skogssniglar.

Spansk skogssnigel är ungefär lika stor som svart skogssnigel (Arion ater) och har en oftast smutsigt rödbrun färg. Den spanska skogssnigeln lever på kadaver samt döda och levande växter. Den kan uppträda i stora mängder, vilket har gjort den till ett gissel i trädgårdar. Öknamnet mördarsnigel kommer dock av det faktum att den utövar kannibalism."

Källa wikipedia

2008-04-22 @ 21:24:11
Postat av: Peter Andersson

Eva: Jag pratar mer än gärna språk med dig. Eftersom du flyttat från Småland till Stockholm kan din svenska inte bli sämre iallafall.

Om de skulle skrivit en massa underförstådda "att" i en text hade jag utan problem godkänt den.Om jag haft sådana elever i min skola hade jag blivit glad eftersom det här med underförstådda ord är någonting man lär sig på universitet och inte i grundskolan.

Ett problem vad gäller "att" är att många tror att man skriver "och" istället. Många säger exempelvis "Åh, vad det ska bli skönt å sova" och i det fallet tror man att "å" ska vara "och" när det i själva verket ska vara "att".

Jim - Tack för biologilektionen. Faktum kvarstår: mörda är ett mänskligt verb och ska inte överföras på djur... :)

2008-04-22 @ 21:52:57
URL: http://pppeter.blogg.se
Postat av: Eva

Ja, okej I see. Men då var det iaf inget man har lärt sig i skolan. Då förstår jag! :) Jim försöker värma ärtsoppa. HAHA - det går mindre bra låter det som. Aja!

2008-04-22 @ 22:02:35
URL: http://evottpevott.blogg.se/

Lätta ditt hjärta här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas bara för mig)

URL/Egen Bloggadress:

Jo, det var en sak jag ville säga...

Trackback