Biff a la Andersson

Finns det något bättre än att, efter en lång arbetsdag, komma hem till lugnet och slå sig ner i sin sköna soffa? Ja, det gör det. Att det i soffan sitter en flickvän som väntat på att man ska komma hem...

Men så är inte verkligheten.

Har fått fler smeknamn i skolan nu. Fortfarande inget öknamn. dock brukar dessa sällan nå lärarna. De nya namnen är "Biffen" och "Peter-Narnia". Be mig inte förklara...

På söndag ska Peter börja bugga. Det ni!Besvikelse

Jag visste det innerst inne...
Det fanns inte en möjlighet att jag kunde gå ner till Metropol när det var rek.15 och undslippa se elever...
Men jag hoppades innerligt att slippa se dessa onyktra.
En patetisk tanke.
Hänger du inte med i samhällsutvecklingen Peter?
Man ska vara onykter när man är fjorton vårar...

Tragiskt...
Det var en ordentlig besvikelse som fanns inom mig när jag strövade på Metropols golv och mötte elev efter elev. Onyktra och glada i hågen...

Besviken...

på föräldrar som inte tar ansvar
på Metropol som har rek.15 och släpper in onyktra 13- och 14-åringar men även tolvåringar
allt handlar om att tjäna pengar...
det gör man på ungdomar...

Besviken....Svart på vitteller svart på grönt om man så vill...

2008-01-24 @ 16:39:07 Lämna en kommentar! (1)Sköna lirare

2500 kronor i kvartalet till CSN.

Din återstående återbetalningstid är beräknad till 25 år.

Tur jag valde rätt yrke iallafall. Hade känts trist att behöva betala annars...

Firar dubbelt när jag fyller 53...
2008-01-23 @ 20:24:24 Lämna en kommentar! (3)I´m stucked

image225


Mina fantastiska flickor i Grey´s Anatomy... :)

2008-01-21 @ 22:48:47 Lämna en kommentar! (5)Framtidsdrömmar

Svenska skolor i utlandet.
Det skulle vara otroligt lärorikt.
Ett år eller två.
Ska hålla ögonen öppna.
Drömmen vore Nicaragua...

Dreams are made to kept alive!
2008-01-20 @ 21:08:41 Lämna en kommentar! (3)Paris: Avslutning

Nu är det dags att summera Paris-resan i och med de två sista dagarna. Inom kort kommer det dock blandade kort ifrån Saras grymma kamera...

         

1) Disneyland Paris var bara ett måste eftersom vi hade pengar över
2) Malin -apa - Sara - apa
3) Tom - Pluto - Jag
4) Vi lurade med rookien Tom till de flesta upponer-sakerna


     

5) Framför kåta Törnrosas slott
6) Sara och Malin - fast tvärtom
7) Jag.... skrev jag verkligen kåta?


     

8) Det enda dåliga kortet på mig och Tom
9) Hemma i Sverige igen...
10) och Sara var lika glad för det...

2008-01-18 @ 19:16:11 Lämna en kommentar! (2)Pinsamt SVT!

Såg på Debatt och man pratade om ungdomsbrottsligheten och gängkriminaliteten i Sverige och alla står frågande, hur kunde detta ske?

Enkelt: ta en promenad inne i våra fallfärdiga skolbyggnader och du tappar snabbt intresset för att lära dig hur man ska vara som människa och samhällsmedborgare. Dessutom är det för få lärare och för många elever i varje klass, unt so weiter...

F.ö. var Debatt ett sanslöst dåligt skämt. Lennart Persson, kom tillbaka, allt är förlåtet. Stina Lundberg var en parodi som programledare och varför hade man släppt in Anette Kullenberg överhuvudtaget?

Pinsamt SVT!
2008-01-17 @ 23:01:54 Lämna en kommentar! (0)Nedläggning

Då är det beslutat. Hultsfred kommun väljer att lägga ner Centralskolan i Virserum.

Politiker bestämmer. Pengar ska sparas.

Hujedamej, så skönt det ska bli att få lämna kommunen till sommaren...

Ska flytta till en kommun där elever går före budget... Finns den? Alla kommuner har ju politiker...

2008-01-16 @ 17:15:59 Lämna en kommentar! (3)News!

Nu är det dags för åsiktsmaskinen Peter att återigen läsa och begrunda dagens nyheter och vad är det egentligen som hänt det senaste dygnet?

Fallet Madeleine - Aftonblaskan och Expressen har båda samma förstasidesnyhet och nu har någon amerikansk FBI-agent gjort en fantombild på HUR Madeleine KAN se ut idag. Jag säger bara. Sluta upp och tjata om ungen. Tragiskt att hon är kidnappad, våldtagen eller mördad men ärligt talat hade nyheten inte fått lika mycket genomslagskraft om hon:

1) Inte varit engelska (eller västlänning)
2) Inte haft föräldrar med ganska stabil ekonomi (läs rik)
3) Varit något fulare

That´s true, folks!

Carolina Gynning - Dagen efter hennes debutprogram på TV (nåt trams antagligen) får damen en helt egen blogg på Aftonblaskan. Tidningen verkar samla på idioter. Först Schulman och nu Gynning. Vem kommer härnäst? Gessle?

Sexistisk reklam kan bli förbjuden - Att det dröjer ända till år 2008 är bara ett tecken på människans intelligens, eller brist på densamma. Det finns ingen anledning att göra reklam för en minimal telefon med en naken kvinna i bakgrunden. Minimalistisk sexism kanske?

Klartecken för betyg för sjuåringar - Nu är det, inte som tidningarna skriver, omdöme man menar och inte betyg. Personligen är jag för omdöme så tidigt eftersom man på ett tidigt stadium kan se hur eleven utvecklas, eller inte utvecklas. Man kan sätta in resurser mycket tidigare än vad som kan göras idag. Men för guds skull, låt oss högstadielärare ta hand om betygen.

72 % missnöjda väljare - En undersökning visar att 72 % av dem som röstade på alliansen ångrar sina val idag. Så dags att vakna nu era nötter...
2008-01-15 @ 21:35:30 Lämna en kommentar! (1)Pensionärer

Jaha, vad händer i Peters liv då? Jo, som vanligt ups and downs, dock mest ups.

Nästa vecka ska jag börja utbilda pensionärer i datakunskap åt ABF. Fem veckor framöver ska jag utbilda dessa goa människor i Microsoft Vista och Office 07. Kommer bli intressant och det blir säkert några goa citat redan på tisdag kväll.

"Jaha, välkomna hit allesammans. Salen ni nu sitter i kallas datasal. Kan ni säga efter mig? Daaatasaaaal..."
- Data...vad?

Typ...

Nä, skämt å sido, det ska bli kul. Jag ska lotsa in dem på så många vänstersidor som bara är möjligt.

Annars händer inget. Jobbar på med det bästaste (jag vet, inget korrekt superlativ) jobbet...
2008-01-14 @ 21:14:25 Lämna en kommentar! (1)Nya filmer

National Treasure - Hemligheternas bok

 USA  - 2007Betyg: 2/5


Skattletaren Benjamin Franklin Gates försöker hitta sanningen om mordet på Abraham Lincoln. Han upptäcker att det saknas 18 sidor i mördaren John Wilkes Booths dagbok. 18 sidor som kommer leda till mycket mer än den sanning som Benjamin letar efter.


Uppföljaren till filmen National Treasure som liknar Da Vinci-koden är en blek tvåa. Handlingen är koncentrerad till England och man hittar inte alls samma eleganta stämning som i första filmen utan det hela blir bara en lång transportsträcka mot slutet. Cage är okej som skattletaren Ben men för övrigt lämnar filmen mycket att önska. 

Skådespelare: Nicholas Cage, Diane Kruger, Ed Harris IMDB


The Kingdom

 USA  - 2007Betyg: 4/5


Efter en våldsam terroristattack i Saudiarabien, med många civila amerikaner döda och likaså en FBI-agent, beslutar sig FBI att skicka en grupp på fyra agenter för att ta reda på vem som ligger bakom attentatet. Specialagent Ronald Fleury leder jakten på de skyldiga tillsammans med kollegorna Janet Mayes, Grant Sykes och Adam Leavitt vid sin sida. De har endast fem dagar på sig och får hjälp av den lokale polisen Faris Al Ghazi som blivit tillsagd att hjälpa dem med utredningen.


The Kingdom är en Peter-film eftersom den behandlar bra manus och ett bra ämne, nämligen Mellanöstern-konflikten. Olja, makt och USA är huvudingredienserna i en av de bättre filmerna under det två veckor långa året. Realistiska och välgjorda krigsscener och Foxx gör ett bra jobb och han liknar mer och mer Denzel Washingtons ersättare.


Skådespelare: Jamie Foxx, Jennifer Garner, Chris Cooper IMDB

King of California

 USA  - 2007Betyg: 3/5


Filmen handlar om en instabil far som efter att ha blivit utsläppt från ett mentalsjukhus försöker övertyga sin dotter om att det finns spanskt guld nedgrävt någonstans under förorten.
En indenpendentfilm med Michael Douglas i huvudrollen. Känns det igen? Jo, Falling Down, ligger inte långt ifrån filmernas huvudroll. Dottern spelas av Evan Rachel Wood (mer känd som Marilyn Mansons flickvän) och hon gör ett starkt porträtt av en dotter som tröttnat på sin galne pappa. Det är en rolig komedi som slutar med att man sitter med ett leende på läpparna när eftertexterna startar.

Skådespelare: Michael Douglas, Evan Rachel Wood, IMDB


No Country for Old Men

 USA  - 2007Betyg: 4/5


En jägare gör en upptäckt han inte borde ha gjort - knark, några lik, och 2 miljoner dollar - och detta förföljer honom från Rio Grande genom hela Texas.


Bröderna Cohens senaste film är ett smärre mästerverk och anledningen till detta stavas J a v i e r B a r d e m. Ni såg honom i en oförglömglig film, Gråta med ett leende, för ett par år sedan och nu dyker han upp i en kanonrolll igen. Det är hans film, rakt igenom eftersom hans gestaltning av galningen är oförglömlig. Jag tror att hans karaktär kan bli minst lika klassisk som DeNiros i Taxi Driver. Missa inte årets porträtt av Bardem.

Skådespelare: Javier Bardem, Tommy Lee Jones IMDB


Försoning

 USA  - 2007Betyg: 4/5


13-åriga Briony Tallis livliga fantasi ändrar riktning för ett flertal liv när hon anklagar sin storasysters älskare för ett brott som han inte begått.


Jag brukar ha svårt för kostymdramer och det är bara ett fåtal som brukar få högre betyg än medeltrean. Försoning är ett undantag och om det beror på Keira Knightley eller inte låter jag vara osagt. Försoning innehåller mer än så dock, snyggt foto, fina miljöer, bra skådespeleri och ett bra manus.

Skådespelare: James McAvoy, Keira Knightley IMDB

2008-01-14 @ 17:49:18 Lämna en kommentar! (3)Paris: Day 5

På nyårsdagen tog vi en välbehövlig sovmorgon eftersom vi beslutat att vi skulle ta det lugnt under tisdagen. Vi åkte lite tunnelbana och upptäckte Paris ännu en gång och besökte platser igen. Dock hade vi problem med att hitta någon öppen restaurang för just idag var det mycket som var stängt.

     

1) Sara softar
2) Guldfisken Tom
3) Damernas favoritbild


        

4) Peter "Tina Töhrner" med kartan i högsta hugg
5) Malin
6) Tompa
7) Malin again


        

8) Jag ville ogärna lämna Paris utan att..
9) ha smakat på sniglar
10) Och visst, det var faktiskt gott
11) Sara avböjde mina små djur


        

12) Vackra triumfbågen
13) Vi gick på bio och såg "Gone Baby Gone"
14) En ganska juste film
15) De principlösa damerna valde att äta på McDonalds efter filmen *suck*


2008-01-13 @ 10:44:40 Lämna en kommentar! (3)Paris: Day 4 (continue)

Jaha, då var det dags igen. Sist jag lämnade er och min resdagbok hade vi varit uppe i Eiffeltornet för att ha återvänt till vårt ghetto. Det var ju nyårsafton och därför var vi tvungna att handla lite alkoholhaltiga drycker.

        

1) Vi mötte en ond fe och råkade göra henne upprörd...
2) Så vi gick runt och kvackade en stund
3) Inte Willys direkt
4) Saknaden av ett kylskåp på rummet löstes smidigt med hjälp av ett kar


        

5-8) Nyårsfina turister

     

9) Jag och Tom börjar bli lulliga
10) Malin också och hon körde Gustavsbergsringen en runda
11) Tjejernas (Sara, Tom och Malin) bardisk


Efter någon timme på hotelrummet med alkohol och kortspel begav vi oss ut i natten och första anhalten var Moulin Rouge och dess berömda röda kvarn. Vi trodde oss hitta en restaurang med lediga bord mitt under nyårsaftonens kväll och visst fann vi ett. Med lite tur knölade vi oss in på en italiensk restaurang som spelade blandad musik (La  Bomba)...

        

12) Tom och jag festar i tunnelbanan
13) Damerna gör detsamma men lite lugnare
14) Damerna framför berömda Moulin Rouge
15) Lite pilsk blev man allt...

        

16) Malin (som anser det vara en rättighet att rapa överallt) och Tom
17) Det mer sofistikerade "paret" Peter och Sara
18) Tom var lite tänd på glasögonormen i mitten
19) Medan "Mat-Malin" mer var tänd på sin tallriks objekt


        

        

20-27) Nyårsfirande på Champs Elysses. Måste upplevas för att kunna förstå!

2008-01-10 @ 18:49:57 Lämna en kommentar! (2)Legalisera våldtäkt?

Okej, erkänner. Jag ville locka läsare med hjälp av min rubrik. Tack för att ni läser mitt inlägg.

I dagens tidningar går det läsa att en man i 30-årsåldern stämt gruppen "Maskinen" och dess genombrottslåt "Alla som inte dansar är våldtäktsmän" eftersom han anser låten vara diskriminerande. Ofredande lyder brottsrubriceringen dock.

Eftersom jag själv arbetar som lärare och försöker få bort slagord som "hora" "bög" "skabbhora" och liknande idiotbegrepp inom skolans väggar ser jag låten som en skymf. Med den amerikanska hip hop-scenen följer ord som bitch och motherfucker, bara för att nämna några. Nu har vi ett svenskt språkbruk som håller på att gå åt skogen och snart får vi inte göra annat än be eleverna välja andra, riktiga ord, istället för att kalla varandra för okvädesord.

Just nu är alla bitchs and so on, och snart är eleverna våldtäktsmän. Jag tycker det är en fruktansvärt dålig låt men det har inget med att göra att jag tycker mannen som stämt gruppen har rätt. Jag personligen kan strunta i att lyssna på skiten men de elever som tvingas höra orden i korridorerna har inte fått förmånen att välja...

By the way. George W Bush åkte till Mellanöstern idag för att agera fredsmäklare. FREDSMÄKLARE. Som om våldtäktmannen skulle bli gynekolog. Bush ÄR för fan krig!
2008-01-09 @ 18:49:59 Lämna en kommentar! (6)Nedläggningshotad blogg

Min blogg känns just nu nedläggningshotad. Två kommentarer på de senaste fyra inläggen är inget att skryta med.

Idag är jag trött.

Borde städa men vägrar..

.

2008-01-08 @ 20:07:09 Lämna en kommentar! (3)Paris: Day 4

Då var dags för ännu ett utdrag ur Peters resedagbok och nu är dagen kommen till nyårsafton. Meningen med resan var att fly ifrån nyårsfirandet i Sverige men snart insåg jag att jag valt ett land där det firas, om möjligt, än mer. Men men, nu var man i landet så varför inte passa på att fira.

Vi gick upp väldigt tidigt och det var en fallos som var orsaken till den tidiga arlan. Eiffeltornet är monumentet även känt som. Man har sett åtskilliga bilder på just detta ståfräs men det är sååå mycket mäktigare i verkligheten. Vi kom upp i tornet ganska snabbt, tror bara vi behövde stå två timmar i kö eller nåt. Om det var värt det? Absolut!

          

1) K850i-redigerad bild på fallosen
2) Sara
3) Inte ens Malin hade sett en sån stor...
4) Till och med Tom kändes liten i jämförelse
5) Och så var det ganska långt ner, närmare 276 meter...och eftersom en bild säger mer än tusen ord...

        


        

10) Malin och Sara - glada som always
11) Jag gör en "japs"
12) Malin
13) Utsikt över Napoleons grav          

14) Ställ vespan hemma - du får ändå inte ta med den upp i tornet
15) The whole gang!
16) Utsökt utsikt
17) Liemann.. förlåt, Sara menar jag


     

18) Bad boys
19) Människorna down there såg ut som myror
20) Max två åt gången... eller bara en hisskylt
Efter besöket uppe i Eiifeltornet åkte vi tillbaka mot hotellet och införskaffade dricka till kvällen. Mer om detta imorgon...

2008-01-07 @ 21:49:05 Lämna en kommentar! (0)Paris: Day 3

Då har resedagboken kommit till tredje dagen och det var dagen då vi förstod att vi aldrig kommer att gnälla över våra svenska köer. Versailles är synonymt med långa köer och Tom, som inte direkt är historieintresserad, svor både en och två gånger. Jag sätter mitt liv på att stackarn aldrig återvänder dit.

För oss intresserade, främst jag och Malin, var det en häftig upplevelse. Dels var vi besökare nära att klämmas ihjäl i entrén eftersom fransmännen inte vet vad struktur och insläpp innebär, och dels var det ett mäktigt slott. Jag kan bara tänka mig hur Marie-Antoinette satt på sitt arsle och vräkte i sig massa bakelser medan folket i Paris gick under av svält.

           


1) Sara vid en av alla otaliga grindar vi sprang igenom i tunnelbanesystemet
2) Tom, en av alla gånger han somnade på ett tåg/metro/buss. Nästan hans fel att vi hoppade av fel på väg till Versailles
3) Meningen var att vi skulle ta Eiffeltornet på förmiddagen men köer avskräckte oss
4) Malin och SaraEgentligen hände inte så mycket mer den här dagen mer än att vi stod i flera köer i timmar och sedan, när vi väl släpptes in, sprang vi runt i slottet under drygt 40 minuter. Efter besöket åkte vi tillbaka mot innerstaden för mat. Maten för kvällen bestod av italiensk pizza som följdes av kortspel på hotellet.

        

5) Delar av den första kön där biljetter köptes
6) Tom (kissnödig och irriterad inombords) och jag
7) Kö nummer två
8) En tavla inne i slottet


        

9) Sara, Tom och jag någonstans i Versailles
10) Slottet på håll
11) Den "lilla" (förstår ni ironin tjejer?) trädgården
12) Tjejerna som måste träna på ironi


        

13) På väg hem bad Malin en snäll engelsman ta bild på gänget
14) Kortspel senare på hotellet
15) De tre musketörerna i slottet

2008-01-06 @ 13:31:31 Lämna en kommentar! (2)Hej o hå

Jag har precis kommit hem efter en mycket trevlig kväll på Hulingen.
Mycket bra musik för en gång skull.
Trevligt sällskap i form av Jackie (som vanligt) och Tom (som vanligt).

Kommer hem och får läsa att en 14-åring sparkats medvetslös och jag börjar nästan gråta.
VARFÖR måste ungdomar hålla på att förstöra folks liv?

På måndag är det jobbdags igen. Äntligen!
Har ni haft ett jobb ni längtar till?
Nej, tänkte väl det!
Bli lärare och ni kommer ångra när fredagseftermiddagen närmar sig.
Ciao!
2008-01-06 @ 03:09:45 Lämna en kommentar! (0)Paris: Day 2

Om den första dagen i Paris var intensiv var det ändå bara början till en väldigt intensiv vecka. Det finns väldigt mycket att se i en stad som Paris och för en annan som är SO-nörd (Malin ligger inte långt efter) så var det bara att försöka få med Tom och Sara på våra strapatser. Vilket gick bra.

Morgonen startade med en hotellfrukost och det var en nätt liten buffé till den upptrissade priset av 80 SEK. Men vad gör man inte för lite hotellfrukost? Efter frukosten begav vi oss ut på en sight seeing, fast den här gången köpta vi tunnelbanekort så vi slapp att gå. Det blev många mil fram och tillbaka i tunnlarna. 

         1) I väntan på metrotågen som gick väldigt tätt in på varandra
2) Paris är ganska stort och vi tittade på kartan mer än en gång
3) Frukostbuffén på hotellet var ganska okej - om än nödvändig
4) Vi begav oss mot Louvren och passerade då Malins gudinna, Jeanne D´ArcEtt av alla måsten i Paris är så klart världens största museum - Louvren. Med raska steg gick vi mot den berömda glaspyramiden som fungerar som ingång till världens mest berömda tavla. Det var här vi stötte på den första av alla otaliga köer som vi tvingades stå i när vi ville vara kulturella. Tom suckade, Malin och mina ögon tindrade när vi närmade oss innandömet. Dock kom vi tidigt och slapp stå nämnvärt länge i köerna utan kom snabbt in.

        


5) Den lilla triumfbågen som byggdes för att hedra Napoleons framgångar
6) Den berömda glaspyramiden på avstånd
7) Samma pyramid och visst känns den igen från Da Vinci-koden
8) Museéts mest berömda konstverk - Mona LisaEfter någon timmes vandring i Louvrens lokaler begav vi oss vidare ut i storstaden. Vi hade tankarna på att åka upp till Eiffeltornet men köer avrådde oss från detta den här dagen. Istället gick vi och åt på en restaurang där Tom och jag åt ankpaté till förrätt och lax till huvudrätt - mumma! Efter detta fortsatte vi vår lokalisering av Paris. Det blev ett besök i Notre Dame, tyvärr utan att få träffa Quasimodo.

        


9) Sara, jag och Tom står och blickar ut över...
10) Seine
11) Malin - lika glad som alltid
12) Kyparen ville gärna vara med på kort


Efter vårt kvällsbesök på Notre Dame avslutades dagen med en rundtur i Bastiljen där vi hittade en sexshopaffär som vi bara var tvungna att gå in i. Ska sanningen fram så var det damerna som slet in oss grabbar i affären. Eller var det tvärtom?

        


13) Notre Dame
14) Damsällskapets favoritaffär. Vet inte hur mycket pengar som spenderades här
15) Det var mässa i Notre Dame. En massa rök och shit
16) Vi gick också till en pub och drack öl - gott!Övriga bilder tagna under dag 2:

        

17) Tom, jag och Sara
18) Varken Tom eller Sara
19) Två tredjedelar av det suveräna resesällskapet
20) Slapp på hotellrummet, i sängen med alldeles för mycket kläder


        

21) Glada töser - Malin och Sara
22) Malin
23) Matvraket Tom med damerna i bakgrunden
24) På puben med Malins drink som ville göra henne på lyset
2008-01-05 @ 15:52:28 Lämna en kommentar! (2)Farväl Abbi

En kär familjemedlem har lämnat oss.
Abbi finns inte hos oss längre.
Finaste hund man kan tänka sig är borta.

Saknad...
2008-01-05 @ 14:49:27 Lämna en kommentar! (2)Paris: Day 1

Okej, jag erkänner (inte illa för Mr. Perfect att erkänna va, Sara?), min sammanfattning om dag ett var lagom upphetsande. Evelinas syrliga kommentarer var väl befogade så nu kommer det en riktig redogörelse för vad som hände under första dagen.

Vi startade vår resa mot Paris redan natten den 27:e eftersom vårt kära flygbolag valt att vi skulle åka redan klockan 7 på morgonen. Avfärden mot Skavsta gick som smort och detta mycket tack vare vår chaufför för kvällen, Tom. Övriga passagerare så som jag, Malin och Sara var förväntansfulla inför vår kommande vecka i romantikens Paris. Att vi åkte dit och lämnade romantiken hemma är en annan sak.

        


1) En utmattad chaufför sover på flygplatsen
2) Vårt fantastiskt roliga ressällskap, Sara och Malin
3) På väg från flygplatsen Beauvais, sju mil från Paris, in mot storstaden
4) Efter avsläpp var vi hungriga (Malin var hungrig hela tiden dock) och letade upp baguetterVi var som sagt väldigt förväntansfulla inför vad som komma skulle så efter att vi lämnat av vårt bagage på hotellet bestämde vi oss för att promenera till stadsdelen Montmarte (Amelies ni vet). Enligt kartan som man fick (förståeligt att den var gratis när den inte stämde) så skulle det vara drugt 5 kilometer. You wish. Det var lite längre och man ska vara glad att Malin inte hade ihjäl oss som myntade uttrycket "snart framme, det ligger runt hörnet". Stadsdelen har mycket vackert att titta på men även en ganska svindyr restaurang, eller nåja, brasseri. Sara beställde en cider som smakade... tja, konstigt och jag fick, gentleman som jag är, dricka upp den. Alkohol ska inte slängas bort tycker jag eftersom jag är emot alkoholmissbruk.

        5) I Paris har man inga uppkörningar för att ta körkort utan här kör man så fort man börjar gå och trafikregler är till  för att brytas. Slå på varningsblinkers och du kan ställa dig vart du vill. Här ser vi en snygg fickparkering
6) Tom fick ganska snabbt syn på en snygg fransyska, dock förstod hon inte vad han ville eftersom hon inte kunde svenska
7) Jag och Malin på väg upp mot Sacre Cour (den förbannade kullen)
8) Sacre Cour


Efter ett par timmars promenad så beslutade vi oss för att gå tillbaka mot hotellet och vila fötterna.

     

9) Tom och jag inser ganska snart hur sköna sängarna är
10) Sara, jag och Tom nedanför Sacre Cour (som f.ö. var fantastisk)
11) Vår första taxiresa (blev dock bara två) och Malin oroar sig om hon ska tvingas betala i natura. Sara säger att det löser sig eftersom fransmännen gillar pengar mer än sexuella tjänster.

2008-01-04 @ 22:34:18 Lämna en kommentar! (1)More 2 come

Aptitretare för vad som komma skall:

- BILDER!!!
- Eiffeltornet
- Louvren
- Nyårsfirande på Champs Elysses (och poliskravaller på densamma)
- Besök på flera fina restauranger och mindre fina
- Notre Dame
- Eurodisney
- Sniglar


... och mycket mycket mer!

2008-01-03 @ 21:26:28 Lämna en kommentar! (2)Paris: sammanfattning (dag 1)

Jaha, vart ska man börja? Det är inte det lättaste att sammanfatta en vecka i Paris. Men jag ska göra så gott jag kan.

Efter en kort (två timmar) flygtur från Skavsta hamnade vi slutligen på Beauvais flygplats, drygt sju mil från den stora staden. Vi checkade in och snart ville vi utforska the big city. Sagt och gjort. Vi stegade, med karta i högsta hugg, mot stadsdelen Montmarte och dess fantastiska byggnad Sacre Cour (vilket vi tror betyder "förbannade kulle" då den låg på en högt belägen kulle) och byggnadens utformning och innehåll fick en nästan bli troende.

Avståndet mellan Montmarte och Hoche (ghettokvarteret vari vårt hotell var beläget) var enligt karta 4,4 kilometer medan det i själva verket säkert var milen. Eller vad säger du Malin (hon tröttnade snart att gå eftersom hon mådde halvdasssigt och kved nästan hela vägen hem)?

Väl tillbaka på hotellet så upptäckte vi att det var en fantastisk dubbelsäng. Det fantastiska var dock inte att den var dubbel utan mer dess komfort. En sagolikt skön säng (vilket kommer leda till försovning såsmåningom) och jag kommer sakna sängen mer än staden när jag om ett par timmar går mot min knarrande ribbottendjävulssäng...

Det var ungefär det som hände den första dagen... som är värt att notera... Återkommer med dag 2 och givetvis bilder inom kort... Au revoir så länge!
2008-01-03 @ 21:15:21 Lämna en kommentar! (6)Resdagbok

Hemma från en fantastisk vecka i Paris. Sammandrag kommer inom kort för er som vill och orkar läsa.

Bonjour
2008-01-03 @ 18:57:36 Lämna en kommentar! (3)Bonne...

Har precis sprungit i tunnelbanegångarna för en toalett. Nyårsfirande på Champs Elysses var absolut det bästa jag varit med om. Poliskravaller och allt. :-D Gott nytt år!
2008-01-01 @ 01:59:37 Lämna en kommentar! (2)Om bloggens upphovsman

Peter Andersson