Det som göms i tö...

Enligt SMHI ska man inte vara ute på vägarna om man inte är tvungen. Imorgon är jag tvungen eftersom det vankas anställningsintervju (nä, helt riktigt. Inte i den här kommunen) norrut. Jag ska låna bil av svåger och detta tvingade honom slänga på vinterdäcken redan idag. Gissa om han var glad.

Såg någon sorts världspremiär av den nya Bond-filmen, Quantom of Solace. Juste underhållning så en mycket stark trea blir betyget. Jag är ingen större fantast av James...

Nu kan man återigen kommentera artiklar rörande den där jobbiga behöriga läraren. Kan han bara inte flytta härifrån snart?

* OT har nu tagit bort möjligheten att kommentera ovan nämnda artikel. Varför vet jag inte. Munkavle kanske? ;)Gå ut och var glad...

Okej, jag vet att jag kanske borde sova nu men eftersom jag har så dåligt minne måste jag trycka fram lite nattbokstäver på skärmen.

Nyss hemkommen från Linköping där jag och Jackie sett Lundell för femtioelfte gången i ordningen. Jag gav henne en biljett till just denna dagen eftersom hon i april fyllde fyrtio. Jo, jag vet. Hon åldras med värdighet, damen. Jackie och jag brukar åka och se Uffe på olika ställen och senaste det begav sig var i Kalmar för drygt tre år sedan men den kvällen minns varken jag eller hon. Anledningen? Jo, någon av oss svimmade framme vid staketet och fick bäras ut från konserthallen vilket gjorde att vi missade någon halvtimme. Men det kan hända alla...

Kvällens konsert är, för tillfället, en av de bästa jag sett med Uffe. Okej, inget slår CZ-turnén 2002 men det här var, om inte den näst bästa, så den tredje. Följande låtar var klockrena och får betyget FEM sexistiska Peter-bokstäver (i brist på andra alternativ) "Kom in kom in", "Danielas hus", "Diamanter", "En bättre värld", "Din tid är ute", "Lär dig älska mörkret", "Jag saknar dig" samt "En eld ikväll". Sämst var "Hon" och introt till "Hon gör mig galen". Nya låten "Spike" var annorlunda och väldigt skön medan setlisten som helhet var hyfsad.

Ett mantra får avsluta nattens inlägg; Gå ut och var glad, din djävul. Gå ut och var vacker och stolt hela vintern...
En intressant tanke...

Kommunen söker SFI-lärare för gymnasieskolans elever kommande termin. De enda kvalifikationerna som måste uppfyllas är lärarexamen

Om man skulle...

2008-10-28 @ 22:07:13 Lämna en kommentar! (12)Sköntaxering?

46 taxar togs i beslag

En 50-årig man hade hela 46 taxar på sin gård utanför Trelleborg, trots att han har djurförbud.
Polisen beslagtog i helgen på uppdrag av länsstyrelsen samtliga mannens taxar och körde dem till ett djurpensionat, skriver Trelleborgs Allehanda.

Mannen har flera gånger förgäves ansökt om att få tillstånd för att bedriva kennelverksamhet. Vid beslaget tog polisen även hand om åtta fåglar från hans gård. TT

Var det ett sätt att höja taxeringsvärdet på gården?

2008-10-28 @ 19:22:25 Lämna en kommentar! (0)Look a like

Okej, det är numera bekräftat och fastslaget att John Lennon och Jesus är samma person. Dock har det kommit till känna att Jesus hade dålig syn..
2008-10-28 @ 19:18:55 Lämna en kommentar! (0)Filmfest

Jag går händelserna i förväg nu och avslöjar att jag på fredag ska spöa skiten ur Tom i mitt nya sällskapsspel, Master of Movies. Ett TP med endast filmfrågor kan man väl säga och vad passar oss bättre än det? Det ska bli trevligt att få bjuda gästerna på lite mat också.
2008-10-28 @ 18:31:36 Lämna en kommentar! (0)Tv-tips

SVT1 22:00
Dokumentär om Dixie Chicks som är kanonbra!

De kritiserade George W Bush och amerikaner började bränna deras skivor på bål.
De står kvar med sin kritik :)

Me like!
2008-10-27 @ 22:05:04 Lämna en kommentar! (2)Julshow

Ulf Lundell, min husgud, har deklarerat att han just nu är inne på sin sista turnésväng - ever! På onsdag befinner jag och min gode Jackie i Linköping för en konsert på hans höstturné. Vår käre Ulf har meddelat att det blir en vårturné under namnet Omaha kommande år.

Under en konsert i Sundsvall meddelade han publiken att det, efter sommarturnén, blir en julshow 2009. Vilken rolig suprise. En julshow med Lundell. Inte mycket kan slå det. Tänk er "Snart kommer änglarna att landa", "Snön faller och vi med den" och "Låt det snöa". Ryser vid blotta tanken..
Skandinavien
2008-10-27 @ 20:17:06 Lämna en kommentar! (1)Lunchinlägg

Ett läsår tillsammans med Peter Andersson

Är det konstigt att man saknar förra arbetsplatsen?

För er som funderar på om jag sitter och bloggar på arbetstid. NEJ, har faktiskt lunch nu..
2008-10-27 @ 12:53:35 Lämna en kommentar! (5)SATC - inget att hänga i granen

Med risk för att få hela Sveriges bloggelit på mig så sågar jag nyss sedda, Sex And The City - filmen. Landets mest besökta bloggar handlar i princip bara om mode och dessa håller nog SATC som den bästa filmen genom tiderna. Själv gäspade jag igenom mig den alldeles för långa och föga intressanta filmen.

På tal om filmen så har ju Jennifer Hudsons mor och bror mördats och Obama går nu ut i media och ber mördarna lämna tillbaka den kidnappade systersonen. Med detta kan vi bara konstatera att det är skillnad på människor och människor... Tyvärr.

På onsdag blir det Lundell i Linköping. Oh la la!
2008-10-26 @ 22:01:07 Lämna en kommentar! (28)Klassiska serier

Bläddrar i den färska Ginzatidningen och får helt plötsligt se att SVT ska släppa klassiska tv-serier i höst. Det är inte vilka klassiker som helst utan 90-talet när det är som bäst. Fantastiska Fasadklättraren med Björn Kellman och Per Oscarsson och den underbara ungdomsserien Dårfinkar och dönickar. Nu väntar jag med spänning på fler klassiska dramaserier som SVT/TV4 har i sin ägo eller vad säger ni inte om Storstad, Goda grannar och Tre Kronor? Högt nostalgivärde...
2008-10-24 @ 00:35:15 Lämna en kommentar! (2)Tandläkarmottagningskonversation

Idag var jag ju som bekant hos tandläkaren och på sedvanligt vis stegar jag fram emot disken och snart kommer hjälp till undsättning.

- Hej,du har tandläkartid antar jag? frågar "expediten"
- Eeh, ja just det, svarar jag.

Vad skulle jag annars vara där för? Jo, det är så att jag ska spela in ljud till mitt hobbyprojekt. Jag ska samla in tandläkarljud för att sedan ta med mig dessa till Afrika där jag ska låta kongolesiska spädbarn lyssna. De ljud jag gärna vill ha är den äckliga sugen som tar upp halv truten, de tre vidrigaste borrarna, sugen som tandläkarens högra hand (inte bokstavligt talat) kör ner i halsen för att ta bort slem men då får med sig halva magsäcken upp.

Nu när jag tänker efter så borde jag svarat så. Dumma frågor får dumma svar.


 


2008-10-23 @ 23:48:46 Lämna en kommentar! (3)jaha

Torsdag kväll. Lugnt, ovanligt lugnt, kanske lugnet före stormen.

Snart kommer Malin. Min favorit-Malin ni vet. Te och lite skitsnack. Alltid lika trevligt.

Ni besöker fortfarande min blogg. Trevligt. Vet inte hur jag ska bli av med er (ironi).
I helgen är det Rookie på Metropol. Krunegård på fredag och Jenssen på lördag.

Nästa helg är det lov, vilket inte äventyrar mitt jobb något nämnvärt.

Jag sitter på golvet och skriver på min bärbara vilket är oerhört påfrestande så jag ger upp.

Adios!
2008-10-23 @ 20:01:57 Lämna en kommentar! (2)Gym

Puh, då var årets, nästan iallafall, första gympass över. Jackie bjöd med mig ner och gissa om jag är trött. Armarna är som spaghetti och huvudet ganska lamt. Okej, jag vet, det är inte ovanligt.

Snart blir det CL-fotboll med  Zlatan. Igår trodde jag ju att Real skulle besegra italienarna men tji fick jag. Förlust med 1-2 men okej, det är lång väg kvar att vandra.


Jag glömde berätta vad jag tyckte om dokumentären jag gjort reklam för. Den var bra och ganska neutral med sammanfattningen att det kanske är bra att USA leker polis emellanåt. Tänk vad koreanerna hittat på med japanerna om dessa inte har stöd i USA. Värsta slakten.

Imorgon torsdag och en tidig tandläkartid och dagen fortsätter ganska slappt. Men nu, nu blir det cypriotzlakt...

2008-10-22 @ 20:39:00 Lämna en kommentar! (1)Betraktelser i gråzonen

Det finns tio parkeringsplatser utanför min lägenhet. Gick precis förbi dessa och insåg att sju av mina grannar äger en grå bil. En vit bil hade smugit sig in i gråzonen medan två platser var övergivna för stunden. Intresseklubben antecknar...

Det är mycket snack om Guldbollen just nu. Givetvis kommer Zlatan vinna det ärofyllda priset som "Världens bäste fotbollsspelare" men inte 2008. Utan tvekan ska priset gå till portugisen Cristiano Ronaldo. Punkt!

Det var en slapp dag idag eftersom jag var ledig. Promenad med Mr. Mini och fika på det. Very nice indeed. Får gratulera Tom då han blivit utvald till intervju i Uppsala vad gäller hans framtid. På tal om utvald så är det snart bara en vecka kvar...

Kvällens höjdpunkt är CL-matchen mellan Juventus och Real Madrid. Det ska bli skönt att se hur spanjorerna (och väldigt många holländare) spöar skiten ur filmande italienare.

Ebay ska förbjuda handel med elfenben på sin sajt. Bra initiativ. När ska de svenska (och framförallt Kina i Hultsfred) Kina-restaurangerna ta bort hajfenssoppa från sina menyer?

Många som har höstdepressioner  tycker att ljusterapi är ett bra alternativ till att vara låg. Går man runt och är på lyset dagarna i ända då?

Jag blir förvånad när jag får läsa vad Carolins sista ord var: "Gubbdjävel, hur fan kör du?" och det som gör mig förvånad är inte att han på grund av detta slog ihjäl henne. Det jag reagerar mot är hennes språkbruk. Men eftersom detta är vad media fabricerat ihop så låter jag det vara osagt eftersom det säkert inte stämmer...

För inte så jättelänge sedan bannade jag Facebook och gav mig själv ett heligt löfte om att aldrig ägna några dyrbara minuter där. Idag är jag fast. Eller inte fast men jag tittar till sidan en gång om dagen iallafall.

Till alla som känner sig tröstlösa i höstmörkret, just hang on!
R.E.M. - Everybody Hurts
2008-10-21 @ 19:14:15 Lämna en kommentar! (5)Snart så...

På fredag är det två månader kvar till julafton och vad vore bättre än om inte lista de bästa carols som finns?

1. Fairytale of New York - The Pogues feat. Kirsty Maccoll
2. Santa Claus is Coming to Town (live) - Bruce Springsteen
3. Tommy Körberg feat. Sissel - Julen är här
4. Happy X-mas (War i s Over) - John Lennon feat. Yoko Ono
5. Mary´s Boychild - Valfri artist
6. Do They Know It´s Christmas - Band Aid
7. Feliz Navidad - Celine Dion
8. The Little Drummer Boy - Carola Häggkvist

Och då passar jag på att lista de sämsta, eller mest uttjatade iallafall...

1. Last Christmas - Wham
2. Mer Jul - Adolpshon & Falk

Auld Lang Syne är en riktigt bra låt också men eftersom den tillhör nyårsafton låter vi den vara...
2008-10-21 @ 12:06:42 Lämna en kommentar! (0)Måndagsstrunt

Fortfarande runt 50 unika besökare dagligen på bloggen. Trots ganska trista inlägg de senaste dagarna. Kanske hoppas läsarna på fler bilder där jag dricker öl. Eller fler inlägg med sexuella undertoner - gärna riktade mot mina elever.
Ledsen att göra er besvikna. Det blir inget sånt.

Imorgon är jag ledig. Skönt. Eller? Nja, har inte så mycket att göra när alla andra jobbar. Ska dock umgås lite med min favorit-Tom. Det är en liten dvärg på 1.20 som jag gillar, a lot...

Gonatt
2008-10-20 @ 22:10:19 Lämna en kommentar! (0)Goosebumps, minst sagt

2008-10-20 @ 18:42:02 Lämna en kommentar! (0)Världen utan USA - en bättre plats?

Som alla vet så gör USA sitt yttersta för att bekämpa att jorden blir överbefolkad genom sina krig och sanktioner. Men hur skulle vår planet sett ut om dessa "världsförbättrare" inte fanns? Skulle vi leva i en värld helt utan krig?

Dokumentären "The World Without U.S" går ikväll på kanal 8 klockan 22 och den är troligtvis rekommenderbar innan jag sett den själv.


2008-10-19 @ 20:29:45 Lämna en kommentar! (0)Favorit i repris2008-10-19 @ 18:56:31 Lämna en kommentar! (0)Blaha

Söndag.

Gårdagens tillställning blev lyckad trots manfall. Ett uns av besvikelse går inte förneka.

AC/DC till Globen i februari och Metallica i mars. Intressant start på året. Troligtvis är man väl arbetslös då och man har därför inte råd att ta sig till någon av konserterna.

Obama Barack har dragit in en miljard på en månad till sin kampanj. Tänk er Reinfeldt ta emot samma sjuka summa pengar. En miljard. Sjuka, sjuka värld.

Till helgen kommer Amanda Jenssen till Hultsfred och turnépremiären lovade gott.

Fast dagens video får Amy Macdonald stå för och jag är fortfarande irriterad över att hon uppträder i Stockholm samma dag som Lundell spelar i Linköping...


2008-10-19 @ 16:19:12 Lämna en kommentar! (1)Saturday morning

Jag tror att om jag inte skriver så intressant på ett tag så kommer jag till slut slippa läsare som jag inte vill ha. Har man en blogg så ska man vara glad över alla läsare man har men den här bloggen fungerar inte på det sättet. Så, känn er utmanade, jag väntar ut er tills ni försvunnit från bloggstatistiken.

Idag blir det för övrigt kalas för systersonen och extradottern och ryktet säger att värdinnan ska bjuda på köttgryta. Mums - eller inte. Sås och potatis för min del.

Ikväll blir det lite fest (jo, jag är över 20 och får därmed dricka alkohol) med umgänge vilket ska bli trevligt. Bland gästerna återfinns alltid lika sköna Malin. Helt klart min favorit-Malin, no doubt about that!

Nu blir det duschen...

2008-10-18 @ 11:05:01 Lämna en kommentar! (2)Kvällens musikvideoGoo Goo Dolls - Let Love In2008-10-16 @ 19:26:13 Lämna en kommentar! (1)Tors dag

Min framtid är oviss. Vet ni någon plats där man inte har telefon, tv, radio eller tidningar? Amazonas djungler kanske borde vara en exotisk plats att bosätta sig på. Syrran avrådde mig ju från att flytta till Grönland och det är trots allt lite varmare i djungeln.

Söker jobb överallt. Söker lägenhet i Växjö. Oddsen för att Peter är folkbokförd i Hultsfred kommun i januari är, just nu, väldigt små och det är bara ett smärre mirakel som kan få den händelseutvecklingen att vända.

Imorgon är det helg. Skönt. Bäst att inte skriva vad jag ska göra i helgen men trevligt ska det bli.

That´s all for now och nej, det är ingen särskrivning i min rubrik...
2008-10-16 @ 17:07:32 Lämna en kommentar! (4)Gråter du till Bambi?

3 000 filmfantaster har nyligen, genom Pearl & Dean, röstat fram lipfilmen nummer ett - Bambi.

Det är, som alltid med undersökningar, en fingervisning men i mina ögon är Bambi ingen lipfilm och listans följande filmer imponerar inte heller:

2. Ghost
3. Lejonkungen
4. E.T
5. Titanic
6. Stränder
7. Philadelphia
8. Den långa flykten
9. Boy´s Dont Cry
10.Blommor av stål 

Dagens allmänbildning: Bambi är inget rådjur utan en vitsvanshjort

2008-10-15 @ 17:50:56 Lämna en kommentar! (1)Distanslös eller bara human?

Det framkom i kommunens yttrande (ja, det var ett j-vla tjat om detta) att man anser att jag är distanslös i mitt möte med mina elever. Här ser jag ett Moment 22 eller iallafall något liknande.

Om jag ger ut mitt mobiltelefonnummer när terminen startar (vissa ger sitt hemnummer för att slippa bli nådda hela tiden vilket jag respekterar) så ger detta en viss åtkomlighet för eleverna. Alla elever som kan hantera en mobiltelefon vet därmed hur sms-funktionen fungerar. Detta är ett lätt och smidigt sätt att kontakta personer och hålla fast vid en relation när det direkta mötet är avslutat.

För att exemplifiera så kan jag säga att det finns elever som fick mitt mobilnummer vid skolstarten. Dock är det inte jättesvårt att gå in på Eniro/Hitta och där luska ut vad jag har för nummer. Under sommaren mottog jag ett par sms och nu när jag inte är lärare längre på senaste skolan har jag åter fått ett par sms.

Nu till nöten och det är här jag vill att föräldrar reagerar och kommenterar när ni läst färdigt. Är jag distanslös om jag svarar på elevernas (eller ungdomarna som de numera är i mina ögon eftersom jag inte längre undervisar dem) sms eller ska jag totalt ignorera dessa?

Personligen ser jag denna kommunikation viktig i deras sociala samspel med vuxna människor och ser inget problem i att messa tillbaka. Jag förstår däremot de lärare som har familjer och därmed vill ha privatliv men för min del så betyder ju skolan och eleverna så mycket för mig att jag inte ser det som något hinder eller på något sätt skulle vara distanslös.

Men visst, jag kanske är distanslös, vad vet jag. Dock är jag nyfiken på hur ni elever, föräldrar och övriga ser på denna problematik (som jag inte ser som problematisk egentligen för när ska vi visa ungdomarna att vi bryr oss om inte via en sms-konversation?)

Så...kommentera!
2008-10-13 @ 18:20:11 Lämna en kommentar! (8)Social Distortion och Mike Ness

Då ungdomarna kommer i kontakt med Social Distortion (Story of my life) via det populära Guitar Hero, så kommer det väl till pass att jag ger dem lite mer bra låtar som jag tycker man ska lyssna på. Vad gäller S.D så heter sångaren Mike Ness och han har gjort en del solo också och jag kommer namedroppa ett par saker som jag tycker är värt att kolla upp.


1:      2:      3:

1: Mike Ness - Don´t Think Twice It´s Alright (Bob Dylan-cover)
2: Mike Ness - I Fought The Law (50-talslåt som även spelats in av The Clash)
3: Mike Ness - Wildwood Flower (Känd genom Carter-familjen)

4:  5-6: Video ej åtkomliga

4: Social Distortion - The Ring of Fire (Johnny Cash-cover)
5: Social Distortion - Story of My Life
6: Social Distortion - When The Angels Sing


Suck! Vad ska man säga om följande artikel? Eller rättare sagt, personen det handlar om...
2008-10-12 @ 18:29:53 Lämna en kommentar! (3)Yttrande

Jag har nu läst kommunens yttrande och det är ömsom skratt och ömsom allvar. De antyder att jag är "olämplig med hänsyn till eleverna." vilket bara det är skrattretande. Fortsättningsvis menar man att "Peter Andersson har genom sitt agerande i olika sammanhang visat bristande intresse delta i anvisat arbetssätt, dåligt omdöme och bristande professionalitet."

Alla kan inte gilla alla och att de inte gillar mig kan jag ta men den här cirkusen får inte bli personlig vilken den nu blivit. Vad gäller kärleken till varandra, eller snarare brist på kärlek, så är den ju givetvis ömsesidig. 

Vidare påpekar man att jag ska, under min tid på Albäcksskolan, ha motsatt mig skolans arbetssätt. Jag ska även ha visat prov på en mycket gammaldags kunskapssyn. Intressant, på vilket sätt ska jag ha visat detta undrar jag ju då. Vad gäller förtal som jag nämnde i ett tidigare inlägg så skriver man i sitt yttrande att "I så väl ord som i handling har han tydligt markerat att han inte anser detta vara ett lämpligt arbetssätt". Jag har i ord, genom min insändare, visat något missnöje med arbetssättet och anledningen stavas svaga elever. Jag tänkte på de svaga eleverna och detta borde jag tydligen inte gjort. Att man sedan antyder att jag genom handling motsatt mig arbetssättet är rent förtal. Vad för slags handling undrar jag...

"Sedan den här processen startade har blogg och bilddagbok rensats från en hel del stötande material.." Den här meningen är ytterst intressant och det är rena spekulationer och lögner man drar till med. I en rättegång är den åtalade oskyldig tills motsatsen bevisats men jag blir fälld utan bevis. Märkligt.

Det värsta av allt är yttrandets slutsats: "Ytterligare märkligheter har inträffat, såväl på Internet som i verkligheten, men de kan inte styrkas skriftligen."

Ytterligare m ä r k l i g h e t e r har inträffat, såväl på Internet som i v e r k l i g h e t e n... Här antyder man alltså att jag gjort någonting utanför Internet, alltså i verkligheten. Det här, om något, är grova anklagelser mot mig som privatperson och förtal* är ett passande ord.

* Med förtal avses att utpeka någon såsom brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller annars lämna uppgifter som är ägnade att utsätta denne för andras missaktning.

2008-10-12 @ 16:00:13 Lämna en kommentar! (3)Nattmacka

Sverige ska få en ny sedel och det debatteras friskt över vilket motiv som den nya sedeln ska besmyckas med. Många håller på Astrid Lindgren som favorit men jag vet vem jag skulle vilja titta på varje gång jag ska betala mat, Ingmar Bergman.

Zlatan Ibrahimovic. Sveriges enda fotbollsspelare av högsta internationell klass typ, har fått ärana tt vara lagkapten i morgondagens match mot Portugal. Ett klokt val. Zlatan är och kommer vara i en sex-sjuårsperiod Sveriges mest (troligtvis enda) respekterade fotbollsspelare.

Då ett visst klientel ogillar att man är kritisk mot arbetsgivaren så kan jag inte annat än gratulera Hultsfreds kommun till den fantastiska 284:eplatsen på Föräldraralliansens ranking. Samma placering som föregående år och visst är det positivt att vi som kommun trots allt har sex placeringar ner till sistaplatsen?

200-kronorssedel med Ulf Lundell? Ja, varför inte...

Kan ni er matte behöver jag inte nämna att Sverige har 290 kommuner...

En finsk expresident fick Nobels fredspris. Säkert jättebra men att George W Bush ens var med i förhandssnacket är otäckt.

Enligt Aftonbladet vill någon moderat legalisera pepparspray med kommentaren "Pepparspray gör kvinnor rakare i ryggen". Det hade alltså inte hjälpt om man legaliserat pepparspray på Quasimodos tid?

Rankingen gällde "Sveriges bästa skolkommuner"...

Ett bevis på hur sjuk nöjesvärlden är: Lindsay Lohan och tjejen flydde Amerika för Mexiko för att slipppa omvärlden. Aftonbladets Klickbilaga stoltserar med en mängd smygtagna bilder på paret. Det måste vara jobbigt att fly när omvärlden följer efter...

Johnny behöver inte deppa när han tittar på sitt kontoutdrag efter inspelningen av fjärde Pirates-filmen avklarats. 414 miljoner kronor ramlar in på hans konto. Undrar om han bor som von Anka...

Nu har jag läst boken "P.S Jag älskar dig" men den skiljer sig markant från filmen "P.S I Love You" och har du inte läst boken så har du inte missat nåt. Har du däremot missat filmen så bör du göra omgående.

Växjö Lakers fortsätter imponera inledningsvis på säsongen. Precis som tidigare år och efter halva året faller man som ett korthus och torskar i play off till kvalserien. Men dock, bra jobbat so far Lakers!

2008-10-11 @ 01:19:22 Lämna en kommentar! (4)Speglar

Såg precis filmen "Mirrors" med Kiefer Sutherland. En skräckfilm som lyckas med syftet att skrämma åskådaren.

Annars har jag varit väldigt trött idag och sovit på soffan ett par timmar efter jobbet. Kommer dock inte ha problem med att somna i sängen när det väl blir dags för det. Det börjar ta psykiskt. Det äter upp mig inifrån på något sätt.

Fick fråga om jag ångrade mig av syster idag. Aldrig, svarade jag. Står fast vid det som hänt. Så länge jag har eleverna i fokus så kommer jag alltid slåss för deras bästa. Punkt!
2008-10-09 @ 23:25:47 Lämna en kommentar! (3)Intressanta aspekter

Intressanta anklagelser att läsa i kommunens yttrande. Väldigt nära gränsen för vad man kan kalla förtal. Säger inte mycket mer än så tills jag läst hela yttrandet själv. Men att jag visat med handling att jag föredrar katederundervisning. Det måste ju i praktiken innebära att jag motsatt mig arbeta på annat sätt. Rent praktiskt alltså. Intressant minst sagt och som jag sa, inte långt ifrån förtal.

Juristen som "försvarar" kommunen skriver att "stabila vuxna är en nödvändighet för att en skola ska fungera." Intressant syn på mig som lärare. Jag är alltså en instabil vuxen (men också omogen) människa. Väldigt intressant.

Ungefär fem (5!) elever kände till min blogg fram till skolavslutningen. Nu ska jag vara glad om fem personer INTE vet adressen till min blogg.

""Ett flertal skriftsväxlingar har uppenbara sexuella undertoner och uttryck som kan tolkas som uppmuntrande av intimare relationer, mellan lärare och elever har förekommit".  Observera deras ordval - kan tolkas - vilket innebär att det inte behöver tolkas så utan tolkningen gjorts av ledningen.

"...utdrag ur läraren Peter Anderssons blogg och en bild på honom när han dricker öl. Som också den har publicerats på hans blogg." Vad vet man om vad som fanns i glaset?  Norrlandsgulds alkoholfria öl är sponsor för svenska herrlandslaget i fotboll. Varför är det acceptabelt om jag inte ens får dricka det och råka förekomma på bild?

Man stör sig också på att jag kommenterar elevers bloggar. Jag ser det inte så. Jag är själv bloggare och uppskattar när folk kommenterar min blogg. Detta innebär att jag är inne på andras bloggar och kommenterar om de skriver någonting av intresse. Jag ser inte bloggens ägare som elev vid det aktuella tillfället utan personen i fråga är en bloggare. Jag ser en vanlig privatperson bakom bloggen, inte en elev. Denna skillnad tycker jag fler kan förstå sig på.

Om man skulle dra till Grönland och bli eskimå eller nåt...


Dagens länktips...

2008-10-08 @ 22:02:19 Lämna en kommentar! (4)Farsen går vidare...

Idag kan man i Vimmerbytidningen läsa följande:

Hultsfreds kommun menar att Peter Andersson är olämplig med hänsyn till eleverna. Att han är oprofessionell och inte kan hålla isär sitt privatliv och yrkesroll som lärare.
"Ett flertal skriftsväxlingar har uppenbara sexuella undertoner och uttryck som kan tolkas som uppmuntrande av intimare relationer, mellan lärare och elever har förekommit".

Det skriver kommunjurist David Tollstern i Hultsfreds kommuns svar till Länsrätten i Kalmar län.
Kommunen hade fram till den 6 oktober på sig att lämna ett yttrande på Inger Sundbergs anmälan enligt kommunallagen. Hon menade i sin anmälan att kommunen bröt mot lagen då en, som kommunen trodde då, obehörig lärare anställdes före en behörig.
Kort sammanfattat kan man säga att kommunen anser att det "föreligger särskilda skäl att använda den icke behöriga läraren, då den enda sökanden med lärarexamen är olämplig med hänsyn till eleverna". Den yrkar därför på att överklagandet ska avslås.
I yttrandet står bland annat att "Det är direkt olämpligt för en lärare för tonåringar på grundskolan inte kan hålla isär sin professionella roll och sitt privatliv".

Bloggar som stöd
Till stöd för åsikterna har kommunen skickat med flera sidor med utdrag ur läraren Peter Anderssons blogg och en bild på honom när han dricker öl. Som också den har publicerats på hans blogg.
Ett exempel ur bloggen som kommunen skickat med "Nytt Peterordspråk: Alla knullar med alla men ingen knullar med mig". Han skriver också ett par gånger att elever sagt att de tycker att han är snygg, att han fått smeknamnet Snygg-Peter. Varpå han kommenterar "Snygg-Peter. Det ni!! Det är inte utan att man, tjejernas ålder till trots, sträcker lite extra på sig när man får ett sådant betyg. Att jag är en bra och underhållande lärare visste jag redan och hade mer väntat mig ett smeknamn baserat på mina kunskaper än utseendet. Men visst, jag tackar och tar emot!"

Jag påvisar fortfarande att det inte har med bloggen att göra. Jag anställdes aldrig på grund av att jag är obekväm och att jag uttrycker mig som jag gör på min PRIVATA blogg, är en annan sak. Jag står för det jag skrivit även om vissa ord kanske inte skulle publicerats med tanke på de känsliga skolledarna vi har i kommunen.

Jag vill gärna att elever och föräldrar kontaktar mig om de anser att jag är en olämplig lärare för deras barn. Men till dess skriver jag i princip vad jag vill på min blogg och jag anser inte denna ska äventyra min framtid som lärare. Varför ska ordet "knulla" vara så farligt? Min utläggning om mitt smeknamn var indränkt av en stor dos ironi men det är bara eleverna som förstår detta. Det var visst farligt att dricka öl. Eller rättare sagt visa eleverna att jag dricker öl.

Jag tycker man ska ta diskussionen om eleverna påtalat min bild och öldrickandet med att "Ja, jag är ju över 18 så jag får ju dricka enligt lag men ni däremot måste vänta" istället för att hyscha ner allt som är "otäckt".

Jag tycker det är fascinerande att jag som skriver "knulla" (oj, en gång till skolledningen) på min privata blogg är värre än att det finns lärare som genom åren tafsat och slagit elever utan att dessa fått några repressalier.  

Jag är ej heller förvånad att kommunen troligtvis vinner över mig i Länsrätten. De kan ta till med vilka metoder som helst mot oss kommunmedborgare utan att de får gå. That´s reality!

Dagens bästa länktips: Ej för er med känsliga ögon...
2008-10-07 @ 08:39:42 Lämna en kommentar! (19)Surrender

Okej, jag ger upp. Det händer alldeles för mycket i världen för att jag ska kunna hålla käften. Det är inte lika upphetsande att ligga skriva dagbok i pappersform i sängen som att blogga på nätet. Jag kan ej heller reta gallfeber på er som inte tycker som jag. Ni ringer inte direkt på dörren och ber att få läsa min dagbok. Med bloggen kan ni välja att läsa och inte läsa. Var ni än står så glöm inte kommentera.

Ni som suckar och drar er i håret över att jag inte lägger ner min blogg kan bara knalla vidare till den här länken och sedan glömma att min blogg existerar.

Jag ska inte påstå att era kommentarer i föregående inlägg inte bidrog till mitt fortsatta bloggande. Tvärtom. Tack!

Håll i hatten! http://pppeter.blogg.se är i gång igen - vad än mina belackare tycker!
2008-10-06 @ 17:04:40 Lämna en kommentar! (5)Om bloggens upphovsman

Peter Andersson