Koma innan fullständig begravning

Gläjden är borta.
Det är inte längre roligt att blogga.
Vad som skulle kunna vara anledningen hoppas jag att jag inte ens behöver förklara.

För tidigt att använda ord som död men bloggen kommer garanterat att ligga i koma en obestämd tid.
Kanske vaknar den upp.
Kanske inte.

Bortgång

Skådespelaren Paul Newman har avlidit i sviterna av sin cancer. Han somnade in under fredagen till en ålder av 83 år.

Paul var, enligt mitt tycke, en stor skådespelare och en riktig method-actor och det är trist att cancer tog hans liv.

Paul Newmans fem bästa filmer:

5. Butch Cassidy and the Sundance Kid
4. Skyskrapan brinner
3. Rebell i bojor
2. Empire Falls (mini-serie)
1. Blåsningen
Peter - kvalificerad sjuksköterska?

Kommunen söker en legitimerad sjuksköterska till vissa uppgifter i en tjänst som ligger ute på hemsidan.

Jag kan sätta på plåster, känna puls och placera en människa i framstupa sidoläge. Har jag rätt kompetens för tjänsten trots mina bristande "ämneskunskaper"?

Skulle du föredra en sjuksköterska som har hela registret och kunskaper inom hela området - eller - skulle du föredra en sköterska som kan vissa delar inom sjukvården?

Jag vet vad jag hade valt...

2008-09-27 @ 12:29:29 Lämna en kommentar! (2)Skit i frugan!

Enligt en artikel i Oskarshamnstidningen blev en man avstängd från a-kassan. Anledning? Han följde med sin fru till akuten när han hade ett informationsmöte med AF inbokat. Fy skäms på dig, man!

Jag tycker det är bra med vissa lagar och regler för hur saker och ting ska fungera. När jag däremot får höra att en man som tänker på sin fru och följer med denna till akuten för sjukhusvård - och förlorar arbetslöshetspengar, då blir jag upprörd!
2008-09-27 @ 12:18:44 Lämna en kommentar! (1)Begreppsförvirring

På dagens ledarsida i Expressen kan man läsa att George W Bush blivit socialist på senare dar. Hallå! Bush och socialism? Nu måste vi reda ut begreppsförvirringen här. I sanningens namn är Bush lika mycket socialist som Hitler var för mänskliga rättigheter och Dalai Lama skulle i samma förvirring kunna ses som munkmotståndare.

2008-09-27 @ 12:04:31 Lämna en kommentar! (0)Uffes avsked

I dagens press går det läsa, efter Lundells turnépremiär, att han påbörjat sin resa mot slutet. Förbannat trist.
Den 29 oktober drar jag mig mot Linköping för att ta farväl av en av Sveriges absolut största musiker och min husgud nummer ett.

Fäljande låtlista spelades i Gävle:

1 Kom in, kom in 2 Rebeller 3 S:t Kristofer 4 Snön faller och vi med den 5 Danielas hus 6 En fri man i stan 7 Världens mitt 8 Din tid är ute 9 En bättre värld 10 Folket bygger landet 11 Evangeline 12 Förlorad värld 13 Utanför byggnaden 14 Lär dig älska mörkret 15 Hon gör mig galen 16 Jag saknar dej 17 Lycklig man 18 Gå ut och var glad Extranummer: 19 Baby om morgonen 20 S:t Monica 21 Skaka på dom 22 Ut i kväll 23 En eld i kvällLänk till Aftonbladet om premiären...
2008-09-26 @ 11:02:09 Lämna en kommentar! (2)Jahopp!

Hemma efter en tvådagarskurs i Karlshamn.

På fredag händer det grejer...

2008-09-24 @ 16:23:03 Lämna en kommentar! (2)The show must go on

Historien tar sig nya kapitel och nya vändningar. Hultsfreds kommuns agerande i frågan huruvida jag är lämplig eller ej blir ett riksintresse då Dagens Nyheter tar upp fallet till granskning. På dagstidningens websida (se länk) kan man länka bloggar som skrivit om den aktuella artikeln. Bland dessa femton bloggar som tagit upp dilemmat så finns det både motståndare och det motsatta. Personligen ser jag det positivt att man skriver om det men även har en annan åsikt än var 90% av kommunen har. Delvis beror detta på att personerna i fråga inte har alla fakta på bordet och det kan man inte klandra dem för.

Det fanns speciellt en blogg som ställde skolans värdegrund mot vad de själva agerar utifrån och det var mycket intressant läsning. För mer kritiska (om man nu står på min sida) bloggar:

Arbetsrätt och yttrandefrihet samt Behörighet är inte allt

Andra aktuella sidor rörande ämnet:

Dagens Nyheter.se
Ment.se
Namninsamling
Oskarshamnstidningen | artikel 1 | artikel 2 | artikel 3 | artikel 4 |
Vimmerby tidning


Det är viktigt att poängtera att hela den här cirkusen måste ses i sitt sammanhang och inte lösryckt. Utan alla delar förstår man inte varför det förstorats som det gjorts. Så om ni vill ha en saklig och kvalitativ syn så bör ni läsa alla artiklar ur OT.

För övrigt är det väl glädjande att man slår besöksrekord varje dag nu.

Två kommentarer på OT:

Det finns två sidor! Tänkt på det?

Man må säga vad man vill med yttrandefriheten men tyvärr så fick inte läraren jobbet... svårare än så är det väl inte.
Det är bara tråkigt att läraren inte fick jobbet med tanke på hur få jobb man kan få i hutsfreds kommun.
Varför skylla på jansson eller någon annan?

Läraren må vara omtyckt av kollegor och elever men jag har läst lärarens blogg, där har man tydligt läst om vad som hänt i lärarens vardag det senaste året... MYCKET ÄR BORTTAGET FRÅN BLOGGEN.... men det är väl ingen som tänkt på? Vissa saker kanske man inte ska skriva på sin blogg..

När jag sökte jobb så gäller det att profilera sig så att arbetsgivaren känner samhörighet med den som de eventuellt vill anställa men gör dem i nte det får man inte jobbet... Så är det för alla!

Varför dessa tramsiga protestlistor och denna smutskastning..??? Nu får han verkligen inte jobbet!

 • Postad av llisa 2008-09-22 14:18


   
 • Håller med llisa

  Jag håller med Llisa att det handlar om att profilera sig om vad arbetsgivaren söker.

  Detta patetiska uppståndelse hade inte uppstått i en större ort.
  Där hade inte varit något snack om att "sparka" någon högt uppsatt chef när "den andre får jobbet än en själv" Oftast har de några poäng kvar men villkoren är att de tar sina sista poäng.

  I detta fall så är det gör mer "ont " eftersom det inte finns så många tjänster i kommunen.
  Även tar han det personligt vilket är väldigt lätt på en liten ort där alla känner alla. Jag håller med om att man får tycka vad man vill men det kanske inte var arbetsgivaren söker. Det är skillnad på att tycka och tycka. Katederundervisning är ju lite passé till exempel.. Vi lever under 2008 och har den andre sökanden mer vad skolan söker är det ju naturligt att tjänsten går till denne.

  Sluta hoppa på Anders eller någon annan för den delen. Jag skäms mer för de personerna som håller på att dra i detta. Mitt råd flytta till en storstad.

 • Postad av Josefin. 2008-09-22 17:13
 • Mitt svar till damerna:

  Först och främst tjejer: visst är det skönt att man har yttrandefrihet i Sverige och därmed får tycka till i media?


  Lisa: Du skriver att mycket är borttaget från bloggen. Jag, som äger bloggen, undrar därför vad du menar med detta. Det finns ingen anledning för mig att radera publicerade inlägg och om jag mot förmodan gjort detta så har det med integritet att göra. Inte att jag vill dölja någonting. Du skriver också att det finns två sidor av saken. Absolut! Du har helt rätt. Dock hoppas jag att du inte bara läst den artikeln du gett dig tid att kommentera. Om så är fallet ber jag dig läsa samtliga artiklar som beskriver händelsen ganska så korrekt och då får du också en helhetsbild som du inte får genom att läsa enstaka artiklar. Du har dock rätt när du säger att vissa saker bör man kanske inte skriva på sin blogg. Man kan tycka så. Dock står jag med motsatt tanke då jag anser att jag som privatperson ska kunna skriva vad som helst så länge det håller sig inom lagens ramar och inte kränker någon. Detta har jag hittills gjort!


  Josefine: Jag tar det personligt, precis som du skriver, men det är just detta som är ett av problemen. Jag anser att det bedrivs en häxjakt mot mig eftersom jag har åsikter och kan upplevas obekväm i ledarnas ögon. Jag är övertygad om att personen som fick tjänsten istället för mig är ytterst kompetent men faktum kvarstår: läraren var obehörig hur få poäng denne nu än hade kvar. Att anställa en obehörig (på pappret) framför en behörig är ett lagbrott. Vad du nu än tycker om det så är det kriminellt att handla så.


  Jag respekterar era synpunkter och den sida ni väljer att stå på. Dock så är problemet så mycket större än att jag föredrar katederundervisning. Jag kommer aldrig acceptera att man behandlar sina anställda som man gjort i detta fall och det är därför som jag, kollegor, föräldrar och elever säger ifrån.

  2008-09-22 @ 18:23:47 Lämna en kommentar! (8)  Kvällens länk

  Följ den här länken om du vill visa ditt missnöje mot hur saker och ting fungerar i Hultsfreds kommun. Det tar dig två minuter att vara delaktig i namninsamlingen som en god vän till undertecknad startat.

  Nu blir det sömn...

  2008-09-21 @ 21:48:56 Lämna en kommentar! (1)  Walk the line...

  Denna gråa söndag tillägnar jag en av de största musikartisterna genom tiderna - Johnny Cash...


  2008-09-21 @ 12:58:24 Lämna en kommentar! (2)  Till Gunilla Nilsson

  Har tittat igenom Lundells fantastiska spelning på Club Zebra-turnén 2002 och fastnade då vid en strof i låten "Coco"

  Ingen jag känt har pratat så mycket om moral och haft så lite av det själv
   
  Detta får mig osökt att tänka på Gunilla Nilssons (c) uttalande i tidningen "jag har hört att han bloggat om sexuella saker. Det tycker jag inte han bör göra. Elever som är inne och läser kanske inte kan skilja på hans roll som lärare och privatperson. Som lärare borde han föregå med gott exempel."

  Jag kan personligen tycka att Gunilla, som är folkvald, ska börja tänka som en förnuftig människa. Dels anser jag att hon idiotförklarar våra elever då de, enligt henne, inte kan skilja på mina roller. Dels tycker jag att hon ska föregå med gott exempel genom att kanske läsa min blogg först innan hon dömer mig.

  Så en uppmaning till Gunilla: läs min blogg och återkom med konkreta bevis på att jag skriver om upprörande sexuella saker. Och för att återknyta till Lundells textrader kan jag bara säga:

  Jag är ingen Gud, bara människa...

  Till sist: Tack alla före detta kollegor och främst Inger och Ingeborg för det här!

  2008-09-20 @ 11:41:38 Lämna en kommentar! (1)  Gåshud

  Så som i himmelen är en av mina absoluta favoritfilmer och detta mycket tack vare musiken. Helen Sjöholm är troligtvis Sveriges bästa musikalartist med den sångbegåvning som hon besitter. I filmen finns låten "Gabriellas sång" och jag har tyckt att den är otroligt vacker och då framförallt med Helen som sångerska. Tills idag, för frågan är om inte Molly gör den bättre...  För att fortsätta på den inslagna vägen bjuder jag också på ett klipp med Frida Öhrn som gör ett sjukt bra framförande av sin egen låt, "Release Me"...

   
  2008-09-19 @ 17:28:01 Lämna en kommentar! (4)  Torsdag kväll

  Djurgården gick på is ikväll och hemmaslog gästande Luleå med 2-1. Stabil inledning på säsongen med andra ord.
  -----------------------------------------
  Jag har hört att det finns protestlistor runt om i kommunen - skriv gärna under.
  -----------------------------------------
  USA har, enligt svenska medier, dödat 1 000 civila människor i Afghanistan det senaste halvåret. När ska Bush och hans allierade ställas inför Haag-tribunalen för folkmord?
  -----------------------------------------
  Det börjar bli kyligt nu. Det är inte bara högerns vindar som blåser kallt.
  -----------------------------------------
  Jag fick reklam i brevlådan idag. Det var från Kneippbyn på Gotland som annonserar om skolresor. Vet de inte om att jag har besöksförbud på kommunens skolor?
  -----------------------------------------
  Starkt av Kalmar FF att bortaslå Feyenoord med ett mål. Det betyder att det blir åka av hemma på Fredriksskans. Kul dock att det är fler svenska lag än HIF som kan prestera i europeiska cuper.
  -----------------------------------------
  Imorgon är det fredag igen! Trevligt värre!

  2008-09-18 @ 21:33:21 Lämna en kommentar! (3)  Kampen går vidare

  Den kritiske behörige lärare som nekades jobb av skoledningen, anser att han blev utsatt för en hämndaktion som kränkt hans yttrandefrihet. Därför har han nu anmält Hultsfreds kommun till JO, Justitieombudsmannen.

  Jaha, kampen mot orättvisor går vidare. Gå gärna in på ovan nämnda länk. Läs och begrunda och varför inte kommentera?
  2008-09-17 @ 16:24:48 Lämna en kommentar! (7)  Zlatan...

  Det var en fröjd att se Zlatan Ibrahimovic spela boll ikväll. Han visade att han tillhör den yppersta världseliten och gav alla belackare svar på tal. Två målgivande passningar och ett lir som få kan drömma om.

  Det måste vara trist för honom att han tvingas spela i svenska fotbollslandslaget. Det är ganska stor skillnad på Sverige och Inter, på Zlatan och landslagskompisarna. Att folk sedan hånar honom för att han strävar efter guld är bara beklagligt.

  Imorgon är det dags för de riktiga stjärnorna i Real att visa hur fotboll ska spelas. Hmm, får se hur det går. 
  2008-09-16 @ 22:45:27 Lämna en kommentar! (1)  Gårdar

  Måste vara tråkigt för er som varit inne på min sida de närmaste dagarna och se ett fantasilöst inlägg om sport. Hade inte något vettigare att skriva igår. Å andra sidan skriver jag inte bara för er skull utan även för min egen.

  Idag har vi varit och besökt fritidsgårdar och träffat många härliga ungdomar. Vad hade våra ungdomar gjort utan gårdarna? Det känns skönt att man är välkommen någonstans...

  För er som bara läst Vimmerbytidningen så kan jag rekommendera OT och dess nätsida: www.ot.se. Där kan man följa diverse händelser om man är intresserad...


  Over and out for now!

  På tal om gårdar... Ikväll smygstartar Elitserien i hockey och det återstår drygt 50 omgångar innan Djurgården kan titulera sig mästare. Eller?

  2008-09-15 @ 22:44:29 Lämna en kommentar! (3)  4-3

  Det är roligt att se på sport. Dock kan det ibland bli lite väl oroligt mot slutskedet av fotbollsmatcherna.

  Först är Helsingborg nära tappa sin 4-3-ledning borta mot Norrköing och timmarna senare håller Real Madrid göra detsamma hemma mot Numancia. Men idag är 4-3 ett gångbart resultat. Trevligt trevligt.

  Imorgon är det måndag och en ny arbetsvecka tar vid. Annars? Tja, det är la lugnt...
  2008-09-14 @ 20:52:31 Lämna en kommentar! (0)  OT

  Många hör av sig och är frustrerade över att OT och dess websida inte tar in alla kommentarer som tillskrivs de aktuella artiklarna. Anledningen har med min integritet att göra. Dels vet man inte om signaturerna "Peter Andersson" verkligen är jag och flertalet kommentarer har innehållit mitt namn och därför undanhållits för att just skydda min identitet.

  Jag har mailat tidningen och sagt att jag inte har någonting att dölja och att jag kan gå ut med namn och bild eftersom 90% av läsarna vet vem som står bakom bloggen och som är behörig lärare.

  Som sagt, jag har ingenting att oroa mig för eftersom jag blev lärare för ungdomarnas skull och jag hoppas att jag är på rätt väg med mitt kall. Jag lever för mitt jobb och försöker göra det så bra som möjligt och det har jag även fått läsa i en del elevkommentarer på blogg och OT-sidan. Jag hoppas att jag inte gjort någon sårad eller kränkt någon människa i mitt yrke.

  Tack till alla för ert fantastiska stöd och då framförallt till de mest underbaraste varelserna på vår jord - ungdomarna.

  2008-09-13 @ 15:12:26 Lämna en kommentar! (4)  Jag bryr mig inte om...

  skolledningen anser att jag inte är en duktig lärare eller har fel åsikter vid sidan av jobbet utan det viktigaste för mig är att eleverna känner förtroende för mig som lärare och person:

  Galet!

  Ja, löjligt är bara förnamnet!
  Att denna lärare skulle vara sexistisk är helt vansinnigt. Jag har själv haft honom i en termin och han är (var...) helt klart en av de bästa lärarna på skolan.
  När jag fick veta att han inte skulle stanna kvar på skolan blev jag mycket besviken eftersom han hjälpt vår klass framåt MYCKET! Hans blogg är mycket intressant och dessutom, som "Lena" säger, helt ofarlig. Sexistisk? Inte för fem öre.
  Ingen frågar oss elever vad vi tycker om läraren i frågan innan beslut tas. Är inte vår åsikt en av de viktigaste? Vi känner honom nog mycket mer än vad några av de som tagit beslutet någonsin kommer att göra.

  Postad av Elev 2008-09-12 18:39

  Postat av: Anna (9b)

  Läste artikeln om dig idag i tidningen som låg i cafeterian och blev helt paff. Kunde inte fatta att den handlade om dig - inget stämde ju!

  Jag har läst din blogg sedan Lollo berättade om den (haha) och har verkligen inte sett NÅGONTING sexistiskt - det påståendet är bara bullshit rent ut sagt.

  Ville bara tala om att vi (du vet nog vilka vi är) kommer alltid tycka att du är en av de bästa lärarna! Och lycka till med allt.

  2008-09-12 @ 15:11:34


  Postat av: 8a.,. <3

  Läste om dig i både oskarshamn och vimmerby tidning, stå på dig peter!

  du är bäst! kram

  2008-09-11 @ 17:30:50  Herregud

  För det första, "Svensson" här uppe vet inte vad han/hon pratar om.
  Jag hade denna lärare i en termin och har inte haft någon bättre under mina 9 år som skolelev!

  Denna lärare har inte gjort något fel alls och om bara vissa kunde förstå det skulle han slippa genomlida det som pågår just nu.

  Läser man hela hans blogg och vet vem han är tror jag man förstår själv att han är "den perfekta läraren" - han lyssnar, är lätt att prata med, snäll, trevlig, duktig...

  Lider verkligen med honom, detta kan inte vara roligt. Förstår inte vad folk tänker med.

  Postad av Elev 2008-09-12 21:30

  2008-09-13 @ 00:58:42 Lämna en kommentar! (1)  Torrt skämt

  Torsten Jansson (ägaren till Kosta Outlet) flyttar hem i bara mässingen...


  Fotnot: Jansson är tillsammans med Ulrica Messing och paret ska flytta "hem" till Kosta igen...
  2008-09-12 @ 17:52:35 Lämna en kommentar! (1)  Sexism

  Jag märker att majoriteten av min läsarkrets förstår ironi och det tycker jag är glädjande. Glädjande är även de kommentarer jag mottagit i ett av de senaste inläggen och framförallt är elevernas kommentarer underbara att läsa.


  Sexism (från engelskan sex, kön, och -ism, ideologisk riktning) eller mindre korrekt könsrasism, innebär fördomsladdad diskriminering, förtryck och utnyttjande av människor enbart på grund av könstillhörighet. Begreppet myntades av kvinnorörelsen i USA på 1960-talet som en parallellbildning till racism (rasism).[1] Det har sedan dess varit vanligt inom olika grenar av feminismen och är även föremål för lagstiftning och socialforskning.

  Grunden till sexism ligger i den ideologiska eller religiösa föreställningen att naturgivna skillnader mellan könen ger dem skilda uppgifter i samhället. Förespråkare av termen sexism menar att detta i praktiken alltid leder till att ett kön underordnas medan det andra får en förtur till maktpositioner och bättre levnadsförhållanden.

  Bara för att förtydliga för blinda läsare som finner min blogg sexistisk...

  2008-09-12 @ 15:57:23 Lämna en kommentar! (3)  Språkkurs

  Då var det dags för lite svenska. Här kommer följande förklaring på tre begrepp som man bör vara införstådd i om man ska kunna läsa min blogg. Wikipedia är källan för texterna.


  Ironi (grekiska είρωνεία eironeía, bokstavligen "omkasta", "förställa") är en stilfigur som innebär att det finns en skillnad mellan vad som sägs och vad som egentligen menas. Publiken skall även vara införstådd med detta. Ironi kan vara humoristisk, men behöver inte vara det.

  Ett vardagligt exempel på ironi är att säga "Vilket underbart väder!" när det spöregnar och man egentligen inte alls tycker om regnväder. Ett annat vardagligt exempel är följande replikväxling:

  - Vi har gått i konkurs!
  - Snyggt jobbat!

  Ironins konst är svår och förutsätter att budskapet är uppenbart för båda parter. Kroppspråk och tonläge kan användas som komponenter, men ironi fungerar även i skriftlig form.


  En sarkasm (av grekiskans sarkasmos, σαρκασμός, med samma betydelse [1] från σαρκάζειν "slita sönder kött", "skära tänder (i raseri)", till σάρξ (gen. σαρκός), "kött") är ett yttrande där något sägs på ett skenbart humoristiskt sätt med ett överdrivet, sarkastiskt tonfall med avsikt att håna den eller det man syftar på. Sarkasmens sakinnehåll är ofta en stark överdrift. I Nationalencyklopedin definieras sarkasm som ett "yttrande som innehåller skarpt ironisk eller hånfull kritik",[2] man kan också tala om sarkasm som sarkastisk kritik i en mer allmän bemärkelse; sarkasm är då en extra bitsk och nedvärderande form av ironi.

  En provokation i allmän mening är när en part gör något för att medvetet framkalla handlingar eller stämningar hos en annan part. Ett exempel är när ett företag hyr in strejkbrytare under pågående konflikt - de strejkande arbetarna blir upprörda. Det finns också en konstnärlig provokation som vill testa gränser genom att ställa ut ett konstverk som bryter emot normer och därigenom skapa sig uppmärksamhet.
  2008-09-12 @ 15:53:26 Lämna en kommentar! (1)  Välkommen...

  till min sexistiska blogg...

  Blogg lärares fall...  Inte för att jag visste det själv men jag har tydligen en sexistisk blogg. Märkligt med tanke på att jag slåss för kvinnornas rättigheter i samhället och absolut inte skriver under det patriarkala samhällskontraktet...

  Ska någon dag förklara för läsarna vad ironi, sarkasm och provokation innebär så det blir mer lättläsligt. Ska även försöka skriva bloggen i MAX-form. Ni vet böckerna om Max? "Max kan själv" Max har en potta" och så vidare. Lättare med enstaviga ord kanske...

  By the way. Politikerna anser att våra elever i skolorna kanske inte kan skilja på mig som privatperson och mig som lärare. Med detta anser jag att de idiotförklarar våra ungdomar ganska kraftigt. DET är i så fall ett större problem än min blogg.

  2008-09-12 @ 07:18:01 Lämna en kommentar! (11)  På kvast till Blåkulla?

  Uppenbarligen har jag en ganska intressant och läsvärd blogg. Iallafall om man får tro min räknare då det cirkulerar drygt 25-30 unika besökare varje dag på bloggen. Av vilka anledningar och vilket klientel som läser låter jag vara osagt.

  Jag har en dröm. Att människor en dag ska kunna samsas och inte ha någonting att bråka för. En solidarisk värld där inga krig existerar, ingen mobbning (och då givetvis inte mellan vuxna heller...), inga mord och inga människor som känner sig mindre värda. Tänk om alla skulle enas och vara på samma plan. Ingen mer värd än någon annan. En utopi? Möjligtvis men man ska aldrig ge upp hoppet...

  På 1300-talet jagade kyrkan häxor och brände dessa på bål. På 60-talet var det häxjakt på kommunister runt om i världen. Det bedrivs häxjakt i dagens samhälle också fast nu snöar man in sig på oliktänkande som vägrar rätta sig i ledet och säga ja tack och amen. Undrar vad morgondagens häxjakt innebär...
  2008-09-09 @ 23:44:13 Lämna en kommentar! (12)  Håhåjaja!

  ...en klump i magen och ett konstigt humör...

  Fan tro´t...

  Förresten är jag glad att jag inte såg det fantastiska bandet R.E.M. i Globen igår. Jag hade inte velat lägga ut så mycket pengar och ändå inte fått höra "Shiny Happy People" live...
  2008-09-08 @ 20:48:41 Lämna en kommentar! (4)  Money talks

  Det har väl inte undgått någon att engelska PL-laget Manchester City har fått nya ägare. Det är en grupp sheiker som härskar över Svennis gamla lag och ägaren ska, enligt media, ha rikedomar på smått osannolika 4600 miljarder kronor.

  4600 miljarder kronor.

  Tänk vilken nytta man hade kunnat göra med hans pengar.
  Kanske utrota AIDS-epidemin i Afrika.
  Se till att jordens 6,7 miljarder människor kan dricka rent vatten dagligen.
  Föda jordens folk med mat.

  4600 miljarder kronor. Sanslöst.

  Tänk vad vi hade kunnat åstadkomma med en miljard till den svenska skolutvecklingen.
  2008-09-07 @ 17:18:55 Lämna en kommentar! (3)  Albaner, albaner överallt albaner

  0-0 borta mot Albanien.
  Man kan omöjligt vara nöjd med ett sådant resultat, Lagerbäck.
  Albanien! Hundra platser nedanför oss på FIFA-rankingen. Hundra!

  Jag kommer aldrig vara nöjd med 0-0 mot Albanien.

  Avgå Lagerbäck!
  2008-09-06 @ 20:49:16 Lämna en kommentar! (0)  Migrane attack from outer space

  Okej, gott folk.
  Jag har en bra anledning till att min blogg inte uppdaterats på ett par dagar.
  Migränattack. Brrr.
  Mitt livs första migränattack. Jag lovar. Jag skulle inte vilja min värsta fiende..hmm, vänta lite. Jo förresten. drabbas av samma attack som jag fick. Oj, bra mening det blev där...

  Återkommer senare om vad som händer i livet..
  2008-09-06 @ 10:40:49 Lämna en kommentar! (1)  Jobbsök...

  Idag har jag sökt två jobb...
  Ett i Jönköping och ett i Göteborg.
  Båda tillsvidaretjänster inom SV/SO...

  Vill ogärna flytta men tvingas dessvärre till det...
  2008-09-03 @ 19:54:38 Lämna en kommentar! (5)  Tankar

  Jag sitter avslappnat tillbakalutad i soffan. Vädret på andra sidan fönstret är lagom höstfint. Varken för kallt eller för varmt. Balkongdörren står vid gavel.

  Som sig bör bläddrar jag mig igenom dagens nyheter samtidigt som jag slänger i mig ett par mackor. Beltran är i farten igen. Ny rättegång och nya utspel. Media har redan dömt honom. Han är skyldig till våldtäkten. Oavsett vad en jury säger i framtiden så är han dömd av medierna.

  Sarah Palin är Barack Obamas vicepresident. Eller rättare sagt så kommer hon bli vicepresident om den mörkhyade Obama vinner valet. Jag tror tyvärr dock att den vite mannen segrar över den afroamerikanske kandidaten - igen. USA är inte redo för en svart president. Jo, åter till Sarah. Hennes dotter har ett barn vid sjutton års ålder och man talar nu om att Obama kan förlora presidentposten på grund av detta. Horribelt eller hur?

  1,2 miljoner indier är hemlösa efter den senaste översvämningen. Trist, tänker jag och tuggar vidare på min macka och överväger tanken om att stänga balkongdörren. Det börjar bli kallt. Samtidigt saknar över en miljon indier ett hem. Horribelt, inte sant?

  En amerikan sköt ihjäl sex människor varav en polis. De lokala medierna säger att personen i fråga var psyksjuk. Nähä?

  En bisarr våldtäktsdom där den anklagade friats. Tjejen som blev våldtagen sa nej till samlag minst två gånger. Den åtalade erkände att kvinnan sagt nej och att han tvingade isär hennes båda ben. Juryns utslag? Man friar mannen med motiveringarna:
   
  Kvinnan hade klätt av sig frivilligt och legat i sängen i bara underkläderna bredvid mannen.
  Hon agerade så att han kunde tro att hon ändrat sig.
  Hon hänvisade till blåmärken och rivsår, som inte finns på bild.
  Kvinnan dröjde till kvällen efter med att anmäla mannen.

  Tjejer, tänk på ovanstående när ni ska anmäla killen som våldtagit er... Horribelt är bara förnamnet....
  2008-09-03 @ 18:34:04 Lämna en kommentar! (2)  Alla har vi ett val - jag väljer att stå upp!

  Då jag är medveten om att min blogg har ett speciellt klientel så får jag ibland skriva mellan raderna för att inte tas för en förrädare/obekväm kommunarbetare. Men om vi säger så här, jag är glad att jag inte har barn i skolvärlden...


  Björn Afzelius - Valet

  Fröna växer sakta under ytan. Dom trivs där det är fuktigt, mörkt och kallt.
  Först när bladen börjar synas kan man se att det är ogräs överallt.
  Men om man tittar bort, inget hör, inget ser hur vet man då?
  För hör man inget, finns väl ingenting. Och det man inte ser finns säkert inte till.
  I mars har du fortfarande tid. Du kan ta det innan knopparna slår ut.
  Men om du låter det stå kvar, tills sommar'n är förbi,
  så har det växt dej över huvudet till slut.

  I dag tar rasisterna en. I morgon så tar dom kanske två.
  Frankrike tog dom med storm.
  Vem vet när det är dej dom ger sej på.

  Vakna upp! Fatta mod! Börja se dej omkring!
  Bli inte en av dom som bara står där se'n,
  och säjer att, jag visste ingenting.

  Varje dag föds nya hot mot våra liv. Varje morgon står missilerna klara.
  I det mörker som vi blundar där rustar dom för krig.
  Hur kan vi slåss ifall vi inte inser faran?

  Idag har du arbete och lön. I morgon så kanske du får gå.
  Miljonerna som svälter i världen utenför står bara litt längre ner i samma hål.

  Vakna upp! Fatta mod! Börja se dej omkring!
  Bli inte en av dom som bara står där se'n,
  och säjer att, jag visste ingenting.

  Dom flesta går med strömmen om det går. Dom flesta vill ju helst ha lugn och ro.
  Men om fascismen kommer smygande tillbaks,
  så är det du och jag som måste stå emot.

  Ogräset växer och frodas. Så slipa och vässa din kniv.
  Om du låter det spridas med vinden över världen får du plikta för din tvekan med ditt liv.

  Vakna upp! Börja se dej omkring! Fatta mod!
  Så du kan säg' till dina ungar när dom frågar dej,
  att du var en av dom som stod emot.

  2008-09-01 @ 23:15:50 Lämna en kommentar! (2)  Om bloggens upphovsman

  Peter Andersson