Drömkalender

Tänk om man hade kunnat ha följande evenemang inbokade under året...

8 mars

Stockholm

Metallica

21 mars

Stockholm

Ulf Lundell

23 mars

Stockholm

Bob Dylan

19 april

Stockholm

Tina Turner

11 maj

Göteborg

Beyonce

14 maj

Stockholm

Jean-Michel Jarre

7 juni

Stockholm

Bruce Springsteen

21 juni

Göteborg

AC/DC

8-11 juli

Hultsfred

Festival (Winnerbäck, Dropkick, Killers)

9 augusti

Göteborg

Madonna

22 augusti

Stockholm

ColdplayDet vore något...Stackars elever
Det är alltså inte bara i vår kommun som människor i positioner inom skolvärlden visar eleverna att det är ganska okej att mobba andra människor. Stackars elever...

Ps. Snygg svenska tidningen använder i underrubriken.

Friday Night Lights

Bruce Springsteen, Jean-Michel Jarre, Metallica, Coldplay, AC/DC, Tina Turner, Bob Dylan och nu senast Madonna. Det är inte vilka artister som helst man kan beskåda i Sverige under våren/sommaren. Tänk om man haft ett jobb så man hade haft råd att se åtminstone tre av artisterna.

Jag såg filmen Die Welle igår. En fantastisk remake på amerikanska The Wave som ni säkert såg på engelskan i skolan för ett antal år sedan. Recension finns här.

Ishockeylaget Malmö IF mycket nära konkurs. Det är faktiskt inte roligt att ett så anrikt lag tvingas lägga ned verksamheten. Jag menar varenda ord, Eric...

Lollo, 17, fruktar för sitt liv.

Om hon skickas till Kroatien har hennes pappa hotat söka upp och döda henne. I dagens Aftonblad kan man läsa om den stackars tjejen som bott i Sverige i tolv år men nu ska skickas tillbaka till Kroatien och där riskeras mördas. Svensk flyktingpolitik i sitt esse. De firar säkerligen med tårta när hon lyft från svensk mark.

Trevlig helg på er!


2009-01-30 @ 12:22:24 Lämna en kommentar! (0)Been There, Done That!Sjuk värld vi lever i egentligen. Okej om arbetsgivare begär utdrag ur belastningsregistret men spionera på diverse communities är väl att sänka sig ganska lågt. Eller?

2009-01-29 @ 15:00:13 Lämna en kommentar! (1)Tisdag

Jaha då blir man kvar i kommunen ett tag till då. Skulle vara intressant höra vilka referenser man avsåg sig lyssna till.

Förresten. Föräldrar som läser den här bloggen. Om ert barn som går i högstadiet kommer hem och säger att man haft inställda lektioner för att lärare varit sjuka eller att de säger att de haft nån konstig outbildad typ bara för att det inte finns några tillgängliga lärarvikarier på marknaden. Tänk en tanke på mig då. Jag är utbildad och finns tillgänglig men detta kommer skolorna de facto aldrig erkänna... Ödets ironi? Möjligen.

Har knegat som ett djur hos Mia i över en vecka nu men trappan börjar visa resultat nu med. Det är faktiskt inte så långt kvar innan vi är helt klara. Nice nice...

Förresten, ni gölmmer väl inte bort http://pilsnerfilm.blogg.se väl...? Bra!
2009-01-27 @ 23:17:02 Lämna en kommentar! (8)Bruce och Jean-Michel

Jag grunnar fortfarande över hur man kunde bortse från Springsteens fantastiska soundtrack till The Wrestler angående oscarsgalan. Hårresande, minst sagt.Måste bara göra er bekanta med lite modern synth i form av geniet Jean-Michel Jarre som kommer till Sverige i maj...2009-01-24 @ 18:11:57 Lämna en kommentar! (0)Revolution

Man behöver inte säga så mycket mer än att Tracy Chapman har en av världens bästa röster. Så ikväll bjuder jag på en grym låt!2009-01-24 @ 01:52:29 Lämna en kommentar! (1)Friday, i´m in love

Usch vad jag har blivit dålig på att blogga på sistone. Jag skrev det senaste inlägget natten till onsdagen och idag är det fredag. Illa, illa. Jag måste därför göra anspråk på Vickes senaste kommentar och därför skriva ett inlägg som inte rör film.

Missa inte Sveriges ödesmatch imorgon i handbolls-VM. Motståndet heter Frankrike och en seger är ett måste om man vill ta sig till semifinal och slåss om medaljer. 18:30 på Tv4. Missa inte!

Tycker fortfarande att det är en smärre skandal att Springstteen inte oscarnominerades. Det gjorde ej heller fantastiska Sally Hawkins ifrån fantastiska Happy-Go-Lucky....

Kelly Osbourne inlagd på rehab. Familjen måste ha klippkort där? Well, det bekräftar bara tesen att pengar inte gör människor glada.

Ikväll blir det en runda till Hulingen med vänner och bekanta...

Usch, Vicke vilket tråkigt inlägg jag gav dig idag... Sorry..

2009-01-23 @ 12:35:06 Lämna en kommentar! (2)Tuesday night

Världen är från och med idag något lyckligare. Barack Hussein Obama har svurit eden och är nu Förenta staternas president i fyra år framåt. George W Bush och hans tyranni är därmed över. För den här gången iallafall.

Idag har jag varit hos sis på Nygatan och hjälpt henne med innertrappan och det var jobbigt får jag säga. Först slet vi bort plasmattan med tillhörande lister och tvingades därefter handslipa bort det kvarvarande limmet. Sex timmar hann det bli och lika många imorgon troligtvis. Det kommer dock bli väldigt fint när det är klart så det är värt mödan.

Idag annonserades att Bruce Springsteen gör två spelningar på Stockholm Stadion i början av juni. Jag älskar amerikanen och hans musik men jag håller på krönikörerna på landets ledande tidningar. Det var för tidigt. Eftersom han var här i somras och spelade för fullsatt Ullevi i två dagar så hade han gärna fått vänta ett eller två år innan han besöker oss igen. Får jag jobbet jag sökt kommer jag dock finnas på plats den 5 juni men vi får se.

The Killers blir headliner till sommarens festival. Nice nice indeed. Här kommer jag vara på plats oavsett jobb eller inte. Det är ett alldeles för bra startfält för att jag ska kunna låta bli beträda Hawaii och Pampas gräsytor.

Dessutom kommer både Coldplay och AC/DC till Sverige i sommar.

Säsong sju av tv-serien 24 har börjat i USA och som den har börjat. Fantastiskt nerkittlande avsnitt hela tiden.

"Soppan" blir mer och mer innehållslös...

Glöm inte bort alla filmfantaster: http://pilsnerfilm.blogg.se

Nu blir det sömn...
2009-01-21 @ 00:34:34 Lämna en kommentar! (1)Dagens låtHello Saferide
2009-01-19 @ 16:02:59 Lämna en kommentar! (0)Ny blogg

Ny blogg som jag kommer ägna mer tid åt ett par dagar framåt...

http://pilsnerfilm.blogg.se

Välkomna dit också!
2009-01-18 @ 22:47:59 Lämna en kommentar! (0)Back in business igen

Hemma efter en weekend uppe i huvudstaden och återförening med Eva och Jim och deras fantastiskt söta Joel. Tack för att vi fick komma upp och våldgästa er lägenhet i dagarna tre. Hoppas vi ses snart igen.

Vad har annars hänt i helgen egentligen? Inte ett dyft. Sverige vann första matchen i handbolls-VM över Cuba. Programenligt. Ikväll står starka Sydkorea för motståndet och det blir en tuff uppgift för det nya landslaget. 

Kriget i Gaza har, tillfälligt, fått vapenvila under en vecka. Nu återstår det att se om båda sidorna av skiten kan acceptera detta och låta bli att skjuta iväg raketer och bomba skolor. Tveksamt.

På tisdag ska förenta staternas kommande president svära presidenteden inför miljoner tv-tittare och kända artister uppträder. Det är främst Bruce Springsteens framträdande som gör att jag kanske sitter uppe mitt i natten och ser världens första svarte president i Amerika påbörja sitt ämbete.
2009-01-18 @ 15:53:36 Lämna en kommentar! (1)Avfärd

Jaha, om en timme drar jag med systrar upp till ännu en syster bosatt i Stockholm. Grattis Eva och Jim till er son om jag glömt säga det tidigare.

Som misstänkt, får jag inte höra någonting angående jobbet jag sökt förrän på måndag. Både bra och mindre bra men nu är det bara att hoppas på en tjänst i vilda western.

Såg "Benjamin Buttons otroliga liv" med Tom och Mickan igår. En fantastisk film. Se den!


2009-01-16 @ 10:24:15 Lämna en kommentar! (5)Kungahuset

Det finns egentligen tusen skäl till varför jag vill avveckla det svenska kungahuset men i dagens Expressen ges mer vatten på min kvarn...

Alla studenter på skolan har i alla fall fått mejl från ledningen om hur den kungliga studentkompisen ska tilltalas. Inget annat än "prinsen" är tillåtet.
Och det är inte enda direktivet som gått ut.
I biblioteket, där studenter alltid måste visa id-handling, är det fritt fram för Carl Philip att låna utan legitimation.
- Men det är inte för att han är prins, utan för att han är känd, säger infochefen på Alnarp, Anette Neldestam.

Man behöver alltså inte längre stoppa ner två fingrar i halsen för att spy. Det räcker med att tänka på det svenska samhällssystem och hur det är uppbyggt. Tydlig skillnad på människor och människor...
2009-01-15 @ 17:32:39 Lämna en kommentar! (4)Betraktelser

I de flesta sporter är det skillnad på vad kvinnor kan prestera jämfört med männen. Man kommer aldrig kunna genomföra ett 100 meterslopp med blandade kön eftersom kvinnorna alltid skulle hamna efter männen. Det är fysiskt sett omöjligt. I fotboll likaså eftersom männen, med hjälp av naturen, är större, starkare och så vidare.

Men bowling? Borde inte bowling vara en idrott (är det ens en idrott?) där man utan undantag kan blanda könen? Aftonbladet skriver idag att Nina Flack är den tredje svensken som fått utmärkelsen "världens bästa bowlare 2008" ... För kvinnor. I samma artikel nämns att Nina vunnit två segrar i slutet av förra året och då stod män för en del av motståndet. Så varför ska man ha en utmärkelse för vardera kön i en sport där genusperspektivet inte är relevant?

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/article4192054.ab

Är det inte med sådana här framsteg som att låta könen tävla på samma och lika villkor vi åstadkommer någonting positivt i könsdebatten?
2009-01-15 @ 17:23:45 Lämna en kommentar! (0)Stockholm VS Western

Finns inte så mycket att skriva om innan morgondagens besked kommer. Antingen blir det Stockholmsbesök hos syster, Jim och Joel. Blir det inte Stockholm så bär det av västerut igen. För gott...


2009-01-14 @ 17:31:00 Lämna en kommentar! (3)Dagens tips

Dagens blogginlägg får bli ett tips till de folkvalda politikerna i Hultsfreds kommun.

När det framkom att Eksjös nionedklassare hör till de sämst utbildade (enligt Skolverkets undersökning) i hela riket kom det en snabb replik från Eksjös folkvalda centerpartist:

"Den här placeringen är givetvis någonting vi skäms över men det är inte lärarkårens fel utan vi ansvariga som har anledning att skämmas, säger Berhard Issal, som är ordförande i barn- och ungdomsutskottet, i en kommentar till smålands-tidningen."

När vår egen kommun placerades på en mindre hedervärd 286:eplats på rankingen gjord av föräldraalliansen skyllde ordförande i BUN på kommunens medborgare med orden "tänk på att vi är en industrikommun..." och med allt vad det innebar. Det var alltså inte politikernas fel att man låg låg på rankingen utan medborgarnas.

Tänk om man haft lika kloka politiker som det verkar finnas i Eksjö. Då hade man kanske stoppat häxjakten för länge sedan och låtit mobbningen stannat i tid.

2009-01-13 @ 20:05:47 Lämna en kommentar! (4)Vänernbesök

Puh! 60 mil t/r till Vänern tar ut sin rätt. Helt utmattad nu och ska därför bestiga sängen.

More to come tomorrow...
2009-01-12 @ 22:45:38 Lämna en kommentar! (1)GGG

Natten till måndag visas Golden Globe-galan vilken är en aptitretare för oss filmälskare som väntar på Oscarsgalan. Man har sett ganska mycket ny film men inte allt som nominerats inför morgonens drama...

I kategorin "Bästa film - drama" ligger Slumdog Millionaire bra till. Dock har jag bara sett Revolutionary Road vilken inte imponerade på mig. Övriga nominerade är The Curious Case of Benjamin Button, Frost/Nixon och The Reader. Eftersom jag inte sett tre av filmerna avstår jag från att ens gissa i kategorin.

Bästa film - musikal/komedi torde vinnas av fantastiska Mamma Mia! då konkurrenterna Burn After Reading (grymt överskattad), Happy-Go-Lucky (riktigt bra och rolig men inte i närheten av MM), In Bruges (halvrolig komedi med Colin Farrell) samt Allen-filmen Vicky Cristina Barcelona (halvbra men torde inte ens nominerats) inte håller måttet.

Galan innehåller, i motsats till Oscarsgalan, massa kategorier rörande tv-serier. Samtliga nomineringar läser ni om här..

2009-01-11 @ 13:22:26 Lämna en kommentar! (0)Tack lärarn

Jag har länge funderat på vad som skulle kunna få mina besökare att avge en kommentar. Vad berör dessa läsare och vad skulle jag kunna skriva om för att locka er kommentera? Nu har jag svaret. Det är kommentarer som "lärarn" i tidgare inlägg som gör att min besöksräknare översteg 180 sidvisningar under lördagen och det är tack vare honom som man besöker sidan igen. Allt för att läsa de intressanta kommentarerna. Så - tack Lärarn...

Ikväll har jag varit på spelkväll med Willysgänget. Och som vanligt alltid lika roligt. Trevligt umgänge och mycket skratt. Fantastiska människor helt enkelt. Tänk om man haft fler sådana vänner...

På måndag beger jag mig västerut för att pröva lyckan med anledning av en anställningsintervju. Myntet har alltid två sidor. Å ena sidan kan jag få ett fast arbete, ny stad att rota mig i, kanske finna lyckan i kärlek osv. Å andra sidan så får jag bo kvar nära min fantastiska familj. Oavsett besked kommande vecka har jag vunnit. Det känns skönt.

Måste passa på att gratulera lärarna på Centralskolan i Virserum som vann ett stipendium. Jag själv är inte förvånad över att mina före detta kollegor prisas utan det var mer en väntan på priset egentligen. Skolan har fantastiska lärare och man kan bara gratulera eleverna som får möjligheten att få vara just deras elever.

Buena noche amigos!
2009-01-11 @ 03:47:04 Lämna en kommentar! (18)blaha

Intressant fenomen det där. Varje gång jag nämns i tidningen, som idag, ökar min besöksräknare drastiskt.

På måndag håller vi tummarna för att saker och ting går vägen. Kluvna känslor men uppenbarligen är man inte eftertraktad i den här kommunen så det är bara att ge sig av.

Dagens citat: "Svenskan har man ändå med sig.."

Försöker att inte skratta ihjäl mig varje gång jag tänker på ovan mening. Stor humor från Småland helt enkelt...
2009-01-09 @ 19:45:17 Lämna en kommentar! (30)Artister och deras intelligenskvot

Jag tänker inte döma någon utan vill att mina läsare själva gör en bedömning på nedan citat av artisten Andreas Kleerup.

"- De är ju så jäkla anala. Ingen kan softa. Vad tror du att musikbranschen är uppbyggd av? Palsternackor?"

Är du orolig för vad testet ska visa? frågar Nöjesbladets reporter

- Inga kommentarer. Men jag kan ju inte hjälpa om någon lagt konstiga saker i min nyårstårtam, säger han.

Sångaren i Soundtrack of Our Lives, Ebbot säger följande om droginsatsen från polisen:

- Varför ska de göra det under artistgalan och inte under idrottsgalan när det finns så jäkla mycket dopning? Det är där drogerna finns.

Superstjärnan Robyn avslutar: - Det är tråkigt. Det här är ett tillfälle när folk vinner priser, säger hon.

Vad det handlade om? Jo, under gårdagens Grammisgala arbetade tolv poliser med att testa drogpåverkade gäster. Vad gäller Robyns uttalande så står man ju sig frågande till vad hon vet om idrottsvärlden. Har du tagit ett VM-guld i exempelvis 110 meter häck kan du tvingas till ett dopningstest. Förstör man vinnarens segerrus om man tar in denne till urinprovstagning? Kanske är de rädda för att de ska visa någonting men så länge man har rent mjöl i påsen så...

2009-01-08 @ 15:31:02 Lämna en kommentar! (1)Bojkott av israeliska varor

Vill du protestera mot Israels massmord i Gazaremsan men inte vet hur du ska bära dig åt? Följande produkter är/kan vara producerade i Israel och genom att bojkotta dessa produkter visar man tydligt att man tar avstånd från Israels slakt på palestinier.

Jordbruksprodukter:
Apelsiner, Grapefrukt, Sweetie - Jaffa
Avocado - Carmel, Top
Cocktail - eller körsbärstomater - Rini Cherry, Melody, Bio-Top, Dana Cherries, Arav A, Carambola, Carmel
Dadlar - Deglet Nour, Jordan River, Jordan Plaints, Medjool
Paprikamix - Hemköps ekologiska märke Garant
Sharonfrukter - Carmel
Sötpotatis - Carmel, Assis Ltd, I & B Farm Products, Meshek Industries (Beit Yishak 778) Ltd, VITA
Vindruvor - Perlette

Nedanstående produkter kan vara importerade från Israel. Kolla butikens märkning:
Blekselleri, clementiner, körsbärstomater, meloner, morötter, paprika/paprikamix, röd grapefrukt (krav)

Animaliskt:
Kycklingdetaljer - Primefood

Vegetariskt:
Gourmetbullar, gourmetburgare, gourmetfärs mince, sesam nuggets, BBQ nuggets, cocktailkorv, sojakorv, vegetbitar, vegefärs, vegescnitzel (samtliga produkter från Hälsans kök och Nutana)

Drycker:
Soda Club - sodavatten, Konsums ekologiska läsk, apelsin och grape, Tomatjuice - Eldorado

Hudvårdsprodukter:
Krämer från Döda havet med beteckningen Ahava, Volare International AB säljer hudvårdsprodukter från Israel

IT-produkter:
WizLAN, Checkpoint, RiT, RadGuard, Algorithmic, Ossi Scandinavian AB Larmutrustning av märket Rokonet, E-postprogrammet Incredimail, ICQ, Wordpoint

Övrigt:
Skolkritor från Omega, vissa dammfria kritor från Crayola, vissa snittblommor


Källa: Tidningen Proletären

Så, nu är det upp till dig!2009-01-08 @ 14:58:35 Lämna en kommentar! (2)War Pigs

Enligt Aftonbladets nätsida säger sig israelisk militär haft rätt när man bombat en skola som drivs i FN:s regi. Anledningen ska vara att byggnaden hyste Hamas-medlemmar och därför var en attack befogad. Nu säger FNs organ Unrwa att det inte finns några som helst sanningar i att skolan användes som skydd för militanta Hamas-medlemmar och att attacken därför var onödig. 42 människor som sökt skydd omkom därför i attacken och man kan ju inte låta bli att undra om israeliska styrkor drar sig för att bomba sjukhus, ambulanser eller moskéer så fort de har en misstanke om brottslighet. När inte ens sjukhustält med stora röda kors går säkra för galna soldater så undrar man...

Björn Afzelius texter är, efter 25 år, fortfarande lika skrämmande aktuella...

 
Medan  bomberna faller - Björn Afzelius
2009-01-07 @ 11:11:32 Lämna en kommentar! (1)Blunda inte!Israeliska styrkor skiter fullständigt i mänskliga rättigheter och Genevékonventioner utan bombar ambulanser och sjukvårdstält. Man släpper ej heller in kirurger till Gaza. Världen måste enas och hjälpa civilbefolkningen i Israel omgående.


Så kan du hjälpa de drabbade i Gaza:

Röda korset , PG: 900 800-4. Märk talongen "Gaza".

2009-01-06 @ 17:05:58 Lämna en kommentar! (1)Sundsvall by night

Sökte som ni vet ett jobb i Sundsvall. Rektorn ringde idag och frågade om jag fortfarande var intresserad. Ja visst, det är jag sa jag för att i nästa sekund tacka för mig. Tjänsten gällde bara en termin och det finns ingen sans i att flytta 80 mil för att jobba fem månader. Synd det inte var tillsvidare...

Partaj ikväll...

2009-01-05 @ 17:53:23 Lämna en kommentar! (1)Slumdog Millionaire

 Slumdog Millionaire (2008)Betyg: 5/5


Jamal Malik, en fattig 18-årig föräldralös ung man från Mumbais slumområden, är en fråga ifrån att vinna 20 miljoner rupier i det indiska "Vem vill bli miljonär", men när programmet tar paus över natten arresteras han, misstänkt för fusk.. 

Förra årets bästa film enligt många experter och skådespelare. Jag har precis sett den och kan inte annat än hålla med för det är en sanslös upplevelse man får ta del av. Indisk diskbänksrealism när den är i sitt esse och den fruktansvärda värld barnen i indiska slummen lever i, får man genom filmen en klar verklighetskänsla av. Det är ett komiskt, tragiskt och kärleksfullt filmporträtt som regissören Danny Boyle (Trainspotting, Beach) ger oss. Filmen är Golden Globe-nominerad för Bästa regi, bästa dramafilm, bästa musik och bästa manus. Vänta bara tills Oscarsgalan för där borde filmen återigen vara nominerad. Till sist: missa inte årets filmupplevelse!2009-01-05 @ 00:59:04 Lämna en kommentar! (0)Terroristisraeler....

Glömde säga att jag fördömer Israels folkmord nere i Gaza i detta nu!
2009-01-04 @ 16:37:23 Lämna en kommentar! (0)Run Rudolph run...

Nu är det slut på julen och dess pynt. Jag har nu plockat ner allt som har med julen att göra. Ganska skönt faktiskt. Nu ser vi fram emot våren och sommaren och som Lundell sjunger, "om det här är vintern måste våren vara på väg"...

Idag har jag umgåtts med syskon och Theo. Nästan en heldag med charmtrollet från Främsteby.

Usch, har inget att skriva idag...

Blev rekommenderad att söka jobb som tv-debattör. Undrar om Josefsson ska pensionera sig...
2009-01-04 @ 16:26:39 Lämna en kommentar! (0)Inget kan stoppa oss nu...

Södra Vi. Pumpen. Slutet av januari. Black Jack. Jäklar vad det ska buggas...


2009-01-03 @ 11:11:13 Lämna en kommentar! (0)SILENCE! I KILL YOU!

Fredagen har hunnit gå över till lördagsnatt och det är dåligt att dagens första uppdatering kommer så här sent. Det är faktiskt mitt 718:e inlägg jag påbörjar nu. Då räknar jag inte med dessa hemska och fasansfulla inlägg som man anser jag raderat. Det är i dessa inlägg jag påtalat min kärlek till döda hundar och små människor i form av dvärgar och inläggen har även varit fulla med bilder när jag dricker sprit. Sprit i mängder. Inte konstigt jag var tvungen att radera dessa när någon upptäckt och spionerat på min blogg. Det finns en baksida på myntet när man är eftertraktad och hett åtrovärd...

Idag har jag varit i Jönköping och handlat kläder med syster yster. Det var väldigt trevligt givetvis. Skulle aldrig skriva och erkänna om det varit otrevligt å andra sidan.

Min dvärgkanin Tom har varit förbi ikväll och vi har sett på "Zeitgeist" som jag tidigare sett och rekommenderat. Jag har fått med Tom på den "onda" sidan nu och vi ska starta upplopp mot världsekonomin. Fast det blir inte förrän styltpriset gått ner lite till. Jag bjöd på "choklad-på-bär-i-ugn-med-glass-till" och han hade med sig öl (oh no! ÖL!! Nevermind, fick inte jobbet ändå så jag kan stolt och ledigt avslöja att jag drack öl ikväll. En hel flaska!) och en låda choklad. Det var också väldigt trevligt. Vi såg på Jeff Dunhams julspecial också och vek oss ofta av skratt, framförallt när "Peanut" kom fram. Achmed the dead terrorist får äran att tillägnas kvällens rubrik.

På julafton var det 35 stycken människor som gått in på min blogg. Hallå! 35 stycken i Sverige som saknar ett liv. Dessa hade uppdaterat bloggräknaren totalt 51 gånger. På självaste julafton. Motsvarande siffra på nyårsafton var 33/42 och det är mindre genant eftersom ni säkert började festa väldigt tidigt. Svårt att släppa julaftonens siffror. 35 stycken. Snart går jag om Jesus i antalet fans. Ge mig ett par år bara...

Men nu gott folk lämnar jag över scenen till Dunham...


2009-01-03 @ 00:24:36 Lämna en kommentar! (15)The Spirit

Om allt går som planerat så ska jag och Tom åka till Västervik imorgon kväll och se på storfilmen "The Spirit". Det är Frank Miller (manus till 300, och regi till Sin City) senaste film med skådespelare som Scarlett Johansson och Samuel L. Jackson. Jag tror den är någonting i hästväg.
Fast ikväll blir det Machuca som gäller.
2009-01-01 @ 22:46:48 Lämna en kommentar! (0)Cuba libre

Idag firar Kuba revolutionen som genomdrevs för femtio år sedan. Med Castro och Guevara i spetsen lyckades man störta den dåvarande diktaturen och ge folket frihet och framtida förhoppningar. Vivé la revolutíon, Cuba!

Annars kan man för övrigt säga mycket om vänner. De man trodde var ens vänner har visat sig vara någonting helt annat eftersom vänner inte beter sig som det aktuella exemplaret gör. Trist att man inte kan ta en diskussion eller vilja prata igenom oenighet utan istället bara ignorera. But it´s your loss och jag kommer vara där när du väl vill prata eftersom jag är en god vän - i vått och torrt...
2009-01-01 @ 22:30:53 Lämna en kommentar! (4)Eftersom film är livet...

kunde jag inte låta bli att fynda på Ginzas stora vinterrea. Vad sägs om följande filmer:

Beyond Borders, Italian Job, Italian Job, Grease, Staying Alive, Saturday night fever, Sometimes in April, 2046, Vera Drake, Thank you for smoking, Notting Hill och For the money.

12 filmer till det nätta priset av 148 kronor. Ganska överkomligt va?
2009-01-01 @ 22:05:06 Lämna en kommentar! (1)God fortsättning...

God fortsättning alla läsare på det nya året, 2009.

Det kommer bli ett intressant år, ur olika aspekter. Jag kommer något senare fylla 30 och jag har fortfarande inte upplevt någon konstig ålderskris ännu. Väntar ihärdigt. Den enda kris jag känner är att jag vill börja bygga familj men det har inget med åldern att göra, bara min biologiska klocka som tickar.

Vad händer annars 2009? Jo, föregående år avslutades med israeliska räder mot civila palestinier och galna thailändare som tände fyrverkerier inomhus. Världen är sig lik - lika galen som alltid. Positivt dock att George W Bush lämnar presidentposten.

Året inleds även med arbetslöshet. På måndag ska jag till arbetsförmedlingen och skriva in mig som arbetssökande. Ska stämpla för första gången i mitt liv. Nästan...

Nu ska jag inta soffan och se någon storslagen film. Det lutar mot Terminator 2, det var länge sedan. Jag såg V för Vendetta i tisdags igen. Fortfarande ett mästerverk av högsta rang.

Adíos!

2009-01-01 @ 15:58:44 Lämna en kommentar! (1)Om bloggens upphovsman

Peter Andersson