Festivalstart om tre dagar...

Många är banden som trängs om uppmärksamheten. Många är de som man inte alls känner till men de fåtal man faktiskt kan namedroppa titlar är väldigt sevärda å andra sidan. Jag ska försöka att inte missa följande höjdpunkter:

DROPKICK MURPHYS - HAWAII - ONSDAG 18:45Irländskinfluerad punk från Boston. Kan det bli så mycket bättre? Sångarens röst är dock inget vidare live men bandet gör sällan dåliga livespelningar. Det här kommer bli en fest utan dess like...

HELLO SAFERIDE - PAMPAS - TORSDAG 18:00
 

Ni känner till "Säkert!" och flera av er vet att Hello Saferide är hennes engelska alter ego. Fantastiska texter med sköna melodiösa slingor. Vågar man hoppas att det blir någon Säkert-låt kanske...

LARS WINNERBÄCK - TEATERLADAN - TORSDAG 19:30
 

Winnerbäck gör fyra spelningar på festivalen varav den första med Snoddas är utsåld sedan ett antal månader. Vi andra får nöja oss med tre och den första placeras i Teaterladan och där är det meningen att Lasse ska göra en akustisk konsert. Jag frågar festivalledningen vad man tänkte när man placerade Lasse i en trång lada. Det kommer vara fullt två timmar innan konsertstart. Men vad gör det. En timme akustiskt med Lasse är värt mycket..

THE KILLERS - HAWAII - TORSDAG 21:45


Mördarna från Las Vegas har slog igenom med dunder och brak förra året med deras monstruösa hit, Human. För oss lite mer insatta var The Killers stora redan 2006 då de släppte "When We Were Young". De ska vara makalösa live och detta kan bli festivalens höjdpunkt nummer ett.

ANNA TERNHEIM - HAWAII - FREDAG 16:45


Ternheim slog igenom efter att fått vara förband på Lasse Winnerbäcks turné för ett par år sedan. Sedan har karriären gått spikrakt uppåt och i höst väntar spelningar på mindre klubbar i USA.

MADNESS - PAMPAS - FREDAG 18:00


Mitt första minne av Madness var för säkert femton år sedan då jag såg en video med Our House i det populära underhållningsprogrammet Kryzz. Musikstilen ska är en favorit och konserten kommer troligtvis få folk ha svårt att stå still.


A CAMP - HAWAII - FREDAG 19:15


Med "Jag kan köpa dig" tog A Camp steget upp på listorna med debutsingeln och sedan har det bara gått uppåt. Nina och hennes man Nathans projekt firar triumfer över hela Europa. Vem saknar Cardigans nu?

LARS WINNERBÄCK - PAMPAS - FREDAG 20:30
 

Spelning två innebär Pampas, festivalens näst största scen. Ett specielkomponerat band med bland annat medlemmar från Backyard Babies och Soundtrack of Our Lives. Nu blir det åka av!

THE SOUNDS - PAMPAS - FREDAG 23:30
 

Skåningarna med Maja i spetsen slog igenom 2002 och har släppt ett par skivor sedan dess. Deras senaste är precis nyutgiven och man antar att flera av spelningens låtar handlar om senaste släppet. Sound och framförallt Maja är stenhårda på scenen och ofta brukar sångerskan flörta med sina manliga fans då hennes minimala kläder visar både det ena och det andra...

MELODY CLUB - PAMPAS - LÖRDAG 13:00Melody Club har precis som Sounds släppt nytt material. Fast MC har en och annan hit i bagaget och visst kommer vi få höra Destiny Calling och Electric.

JOHN ME - TEATERLADAN - LÖRDAG 13:30
 

Motorhomes hade en stor hit med "Into the Night" men nu har sångaren John Mattias Edlund, med artistnamnet John M.E släppt debutalbum och singeln "Love is my drug" är fantastisk - speceillt duetten med Amanda Jensen. Troligtvis kan John komma att spela "I want You Back" med en anledning jag inte behöver nämna.

SAHARA HOTNIGHTS - HAWAII - LÖRDAG 19:15


Visit to Vienna och Cheek to cheek har vi hört flera gånger på festivalen men SH är ett tungt liveband med Sveriges troligtvis främsta rocktjejer.

LARS WINNERBÄCK - HAWAII - LÖRDAG 21:45
 

Avslutningskonserten kommer bli helt makalös. Med 25 000 skrikande fans kommer Lasse vara festivalkungen utan större konkurrens.

THÅSTRÖM - HAWAII - LÖRDAG 00:45


Hawaiis sista artist det här årets festival. Killen är grym med Imperiet och Ebba Grön i bagaget men hans soloturnéer brukar sällan innehålla varken Imperiet eller Ebba i några större doser. Vågar man hoppas på "Karenina"?


Ses på området!

Kommentarer

Lätta ditt hjärta här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas bara för mig)

URL/Egen Bloggadress:

Jo, det var en sak jag ville säga...

Trackback