Tack för allt, Michael!

Minnesceremonin för vår tids Evlis, Michael Jackson, har precis avslutats och det är inte förrän nu när jag ger tid för eftertanke som jag förstår vilka texter han skrivit. Visst, låtar som Beat It, Smooth Criminal och Thriller är mästerverk men för mig är Michael Jacksons musik någonting helt annat. Hans engagemang kring världen och dess barn saknar motstycke och det är denna sida av Michael som jag kommer att sakna. Hans fantastiska ställning för välgörenhet är unik och hans kärlek för jordens människor likaså.

Brodern Marlon Jackson höll ett tal i slutet av ceremonin där han, med blicken mot kistan, slog huvudet på spiken:

"Michael, undrar om de lämnar dig i fred nu..."

Obeskrivlig avslutning på ceremonin och det var inte förrän dottern höll sitt tal som det släppte för mig och de känslor som en annan besitter. Fullständigt makalöst egentligen att en elvaåring vågar ta mikorofonen för att säga det hon sa. "Ända sedan jag var nyfödd har pappa alltid tagit hand om mig... Han var världens bästa pappa och jag saknar honom väldigt mycket". Sedan bröt hon och ungefär miljoner människor framför tv-apparaterna ihop.

Det råder ingen tvekan om att Jackson kommer vara saknad en lång tid framöver men det går inte låta bli att vara cynisk i en stund som den här. Tänk om Michael hade, under tiden han levde, fått höra vilken fantastisk människa han var. Istället fick han höra att han tafsat på småbarn och andra bisarra anklagelser, för att inte tala om mediedrevet han haft efter sig.

Jacksons tre bästa låtar som betyder mest för mig:

Heal the World (1991)


We Are The World (1985)
 

Earth Song (1995)

Kommentarer
Postat av: Sandra

Kan inte annat än hålla med dig... hade gärna sett "Man in the mirror" med där också. =) Ses om några timmar, jag och Anna kör vid 10. =) Kram kram HULTSFRED HERE WE COME!!!

2009-07-08 @ 09:21:11
Postat av: Anonym

Fan peter håller me dg till 100 fan!! Jag såg sändningen också, jag hade samma tankar i stort sätt bland många fler som man inte behöver ta upp här:P Efter jag såg cermonin så drog jag ner o tog några öl på campingen innan festivalen, sedan när jag gick hem så tänkte jag, fan, vi kommer aldrig o höra honom mer, han är bort för alltid osv! Men som sagt han kommer leva vidare genom hans musik o alla välgörneheter han har lämnat efter sig! Ha de gött, hörs mannen!

2009-08-11 @ 23:02:44

Lätta ditt hjärta här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas bara för mig)

URL/Egen Bloggadress:

Jo, det var en sak jag ville säga...

Trackback