Skänka skattepengarna?

Svenskarna får tillbaka 21 000 000 000 kronor på skatten i år. 21 miljarder svenska kronor. Tänk om alla kunde skänka sina respektive skatteintäkter till välgörande ändamål - varje år. Skulle det finnas någon världssvält och fattigdom då?

Just det. Tänkte inte på det. Det kapitalistiska system som vi alla är förslavade i tvingar oss att hålla på pengarna själva. Gärna köpa upp dem med detsamma och gynna konsumtionssamhället.

Rätt ironiskt att betydelselösa sedlar styr hela världen. Ett slaveri uppbyggt på låtsaskapital. Visst är det märkligt?

Undrar när någon säger ifrån...

Kommentarer
Postat av: Eva

Jag är väldigt glad över att jag får tillbaka pengar! Nu kan jag betala av ett lån som jag inte hade kunnat göra på ett tag annars.MEN hade man haft det bättre ställt så visst, varför inte!

2009-06-09 @ 18:50:55
Postat av: evelina

Jag är också glad över att få tillbaka mina pengar. Eftersom jag inte får några andra pengar som student denna månad så är de en jäkla tur att jag får tillbaka på skatten så jag klarar mig ;)Men som Eva säger, hade man haft de bättre ställt så visst....

2009-06-09 @ 21:37:24
URL: http://evelina84@hotmail.com
Postat av: Antonio

En mycket bra tanke, även om såklart kan kännas skönt att bli av med släpande lån och sånt som Eva eller dryga ut studentkassan som Evelina(och jag själv), så är det ju långt ifrån alla som använder sina pengar på nåt "bra". Hur ofta hör man inte "wow, tretusen tillbaka på skatten, fest ikväll!" eller "nu ska jag fan köpa den där tv:n så jag kan slänga den gamla 42-tummaren"?Mkt pengar för oss,ofantligt mycket för de som har det bra mycket sämre än oss....

2009-06-10 @ 13:04:49
Postat av: mia

eller så lägger ni pengarna på mig då jag får min restskatt att betala...jäkla bra ide...

2009-06-10 @ 23:16:02

Lätta ditt hjärta här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas bara för mig)

URL/Egen Bloggadress:

Jo, det var en sak jag ville säga...

Trackback