Sommarlördag 090627

Ulf Lundell hade sommarpremiär i Borlänge igår. Först och främst. Jag har aldrig ansett Lundell vara en man för festivaler. Jag såg själv hans konsert på Hultsfredsfestivalen för snart åtta år sedan. Det var den sämsta av de 15-16-talet konserter jag varit på. Han är ingen festivalartist helt enkelt.

Expressen ger hans spelning på Peace and Love-festivalen tre getingar med rubriken "Tråkigt, Uffe". Man kan snabbt dra slutsatsen att han med Expressens mått mätt en väldigt hög lägstanivå om han lyckas få tre getingar för en tråkig konsert.

Jag hade inte tänkt se någon konsert med min husgud i år faktiskt. Okej, bortsett från Globen-spelningen i mars tidigare i år. Jag köpte dock en biljett till Trädgårdsföreningen i Göteborg tidigare idag. Det kanske är Uffes sista sommarturné och spelningarna på "Trägårn" brukar bli legendariska och eftersom jag aldrig sett honom där så bokades både biljett och hotell. Det får bära eller brista.

Dagen efter Sveriges fantastiska halvlek mot England igår är jag fortfarande väldigt empatisk med grabbarna. Ett förlorat straffdrama är bland det grymmaste man kan råka ut för som fotbollsspelare. Med underläge med 0-3 efter 45 minuter var Sverige uträknat men ett par effektiva byten av Lennartsson hade man inom loppet av 45 gjort 3-3. Bara den bedriften är imponerande.

Någon spelare kommer ta plats i elvan som möter Ungern i höstens VM-kvalmatch. Rasmus Elm. De andra talangerna får vänta tills Lagerbäck beställt sin rullator och pensionerat sig.

Många jag pratat med liknade det svenska spelet med sommaren 94. Det VAR en fantastisk sommar men att tro Sverige stod för någon bragdinsats då är att ta sig vatten över huvudet. Vi hade en enorm tur under hela slutspelet. Vi mötte lag som Saudiarabien, Ryssland, Rumänien och Kamerun. Inga storlag direkt. Men okej, vi tog ett brons och det var grymt men bedriften är inte jättestor egentligen.

Att världen är en sjuk plats visste vi sedan länge. Den blev inte direkt friskare av de obekräftade uppgifter som det nu spekuleras om angående Ronaldos kontrakt med Real Madrid. Jag är ett stort fan av den spanska klubben och är väldigt glad över de nyförvärv (Kaká, Albiol och Ronaldo) man signat. Men det som skrämmer mig är Ronaldos kontrakt som säger att han får 2,7 miljoner i veckan och en 25%-ig löneökning för varje säsong. DET är sjukt...


Kommentarer

Lätta ditt hjärta här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas bara för mig)

URL/Egen Bloggadress:

Jo, det var en sak jag ville säga...

Trackback