Sommaren är räddad...
Kommentarer
Postat av: Eva

Lite väl porrig musikvideo för min smak. Vilket gör att negern som sjunger också blir smaklös.

2009-05-22 @ 23:27:57
Postat av: eve

tack för den superfina ringen :) kramar

2009-05-25 @ 20:02:31
Postat av: Agne

Vafan,vadå neger? Nödvändigt?

2009-05-25 @ 23:06:27
Postat av: Eva

Han är ju neger.. Det heter ju det.

2009-05-26 @ 23:42:41
Postat av: Agne

Heter det det? Enligt vem/vilka? VAM? Sverigedemokraterna? Fuck, ibland skäms man alltså...

2009-05-28 @ 21:57:25
Postat av: Peter Andersson

Antingen slutar vi sjunga den svenska nationalsången för att det kan vara kränkande mot landets invandrare. (Som Agne)Eller så använder vi negativt laddade ord neutralt. Använder vi begreppen neutralt så skalar vi bort den negativt klingande ytan. (Som Eva)Själv använder jag inte ordet i sin betydelse men jag anser de som gör detta har sin fulla rätt. Är det okej att säga bög eller ska man säga homosexuell? Romer eller zigenare? Stekare eller borgare? Listan över värdeladdade ord kan göras lång...

2009-05-28 @ 22:10:22
URL: http://pppeter.blogg.se/
Postat av: vicke

Haha...det heter och har alltid hetat neger!Trist bara att ordet har fått en negativ klang. Varför är det okej att säga negress men inte neger???

2009-05-28 @ 22:25:48
Postat av: Agne

Det är skillnad på att vara nationalist/patriot och rasist. Neger är rasistiskt, och ett ord som i regel används av folk som inte umgås med "negrer".Min syn på saken är att de som orden handlar om får avgöra om de är ok eller inte. Hur många mörka människor tror ni skulle rösta för att neger är ok?Och detta "det har alltid hetat så" eller "negress är ju ok?". Enligt vem? Det är ju ord som hängt med sen gamla dagar, när en neger förväntades hålla sig ur vägen för vita och slava. Så att det "alltid hetat neger" är kanske inte nåt bra, tänkt på det?Jag tycker många är löjligt överdrivet rädda och måste vara politiskt korrekta idag, på det sättet håller jag med Peter att man bör inte överdriva "åt andra hållet" heller. Men samtidigt, lätt att säga vad som är ok om man inte själv utsätts för det.Kvinnor har ju alltid kallats kärringar, ska vi inte fortsätta med det?

Kvinnor har alltid varit hemmafruar, låt oss revoltera mot kvinnor som vill göra karriär, och rösta också! Det har ju alltid varit så?

Vi bränner häxor, ger mörka egna bussar och restauranger,håller oss med slavar och låter män knulla hur mkt de vill och kvinnor spara sig till bröllopet?Om vi genom tiderna hade resonerat med att det alltid varit så, skulle vi inte utvecklats till det vi är idag, det hade varit medeltid nu, typ.Jag vill inte bråka, men ibland är man inte medveten om varför man gör och tycker som man gör. Lev väl,kusiner....

2009-05-29 @ 14:51:34
Postat av: Anonym

OJ! Vad ska man säga??? Jag säger aldrig ordet neger, utan svart men jag vet inte om jag tycker att det låter bättre precis. Jag har många vänner med invandrarbakgrund och jag har umgåts med "svarta" personer också. Jag älskar olika kulturer och tycker att "svarta" människor är det vackraste som finns. Tycker fortfarande att det är synd att "neger" har en dålig klang...vet du något bättre ord kära "kusin"?

2009-05-29 @ 17:06:38
Postat av: Antonio

Mörk,tex? Jag vet inte, det är väl mer hur man säger det, så ingen tar illa upp. Och att man är medveten om varför man säger det, inte bara säger det för att "det alltid hetat så". Att inte ifrågasätta saker är livsfarligt, i mina ögon.

Men ni gör som ni vill,peace

2009-05-29 @ 18:29:15
Postat av: vicke

Ok, Antonio. Tack för att vi själva får bestämma. Finns det några här i världen som accepterar alla slags människor så är det väl ändå vi (enligt mig). Jag hade en kompis som var svart och han kallade sig själv för neger. När jag undrade varför han sa så, sa han bara: för att jag ÄR en neger så klart!!!

Men som sagt, jag säger det aldrig själv och det beror verkligen på HUR man säger det!!!Varför säger de svarta nigger om mig själva???Intressant ämne...

2009-05-29 @ 21:43:34
Postat av: Anonym

Om SIG själva ska det naturligtvis stå...

2009-05-29 @ 22:00:00
Postat av: Anonym

Neger, femininum: negress (tidigare även negrinna), är en i nutida språkbruk kontroversiell beteckning[1] för vissa svarta folkgrupper från framför allt Afrika och i viss mån Oceanien. Ordet härstammar från spanska, portugisiska[2] och äldre italienska[3] negro, som betyder svart och som härstammar från latinets niger med samma betydelse, och följaktligen har inte ordet lika laddad betydelse på dessa romanska språk.Negrer var från början en allmän benämning på alla folkslag med svart hudfärg, men en indelning baserad på andra kännetecken än hudfärgen ledde på 1800-talet till att man från begreppet neger skilde inte bara dravidfolken i Deccan och alla malajer utan även aboriginer (Australiens urbefolkning) och papuaner (på Nya Guinea).Inte heller i Afrika ansågs vid denna tid alla mörkhyade folk höra till negrerna. De semitiska och hamitiska folken i Sahara, Abessinien och egyptiska Sudan liksom khoikhoi och sanfolket i Kaplandet skildes från negrerna. Semiter och hamiter ansågs tillhöra den europida rasen medan alla de svarta folken ansågs höra till den negroida rasen.Fram till och med 1970-talet var neger den dominerande termen för svarta personer men idag anses det av många vara ett föråldrat, förolämpande och negativt laddat begrepp och används även av somliga som ett invektiv. Andra använder det dock fortfarande utifrån uppfattningen att det är ett värdeneutralt ord. Jämför exempelvis mulatt.Ordet blandas ibland ihop med det ursprungligen anglosaxiska skällsordet nigger. Termen "nigger" används dock ibland utan nedsättande betydelse i slanguttryck, främst amerikanska negrer sinsemellan.Ett äldre svenskt begrepp var blåman[4]2009-05-29 @ 22:02:27
Postat av: EVA

Vad är det jag läser ovanför det jag just nu skriver? JO, att det faktiskt heter neger. Skönt, då är det löst! Jag tycker inte det låter rasistiskt men de som vill diskutera och hålla på tycker naturligtvis det. Jag kommer alltid säga neger och negresser eftersom det är det svarta människor är. Tjingeling!Man får inte säga negerboll, men vitlök går bra? asg Mest på skämt...

2009-05-30 @ 22:45:55
Postat av: Agne

Oj,en förklaring av ordet negers historia räknade jag inte med. Kul att det finns Wikipedia idag så folk kan sprida sanningar över nätet. Tips nästa gång till den som skrev det: källhänvisning. Tappar ganska mkt kredibilitet utan sådan.

2009-05-31 @ 13:12:57
Postat av: Peter Andersson

Agne. Jag håller med dig vad gäller källhänvisning. Den bör förekomma när man saxat någonting. Dock är Wikipedia en mer eller mindre accepterad källa numera. Universitet överväger att tillåta den som pålitlig källa.

2009-05-31 @ 18:56:48
URL: http://pppeter.blogg.se/
Postat av: vicke

Sorry Agne (och ibland Antonio)...jag glömde källhänvisning. Vilken tur att du kunde komma på var texten kom ifrån i alla fall...kvällen är räddad!

2009-05-31 @ 20:18:02

Lätta ditt hjärta här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas bara för mig)

URL/Egen Bloggadress:

Jo, det var en sak jag ville säga...

Trackback