Beslutsångest?

Har du beslutsångest när du står framför mackens dvd-hylla med alltför många val? Här kommer en snabb guide vad gäller listans tjugo främsta filmer.

Snabba Cash
Svensk thriller när den är som sämst. Din flickvän vill bara se den för Kinnamans skull och du har själv ingen som helst anledning att hyra den...

From Paris With Love
Hårdkokt action med en suverän John Travolta och det är ganska bisarrt att antyda det men sonens död lyser verkligen igenom Travoltas gestaltning.

Wallander - Vittnet
Har ej sett men om den är som de tidigare hundraelva Wallander så är den nog helt okej - i svenska mått mätt...

Farsan
Svensk komedi när den är som allra lagom. Torkel Petersson är som vanligt skön men det är Farsan himself, Jan Fares som håller filmen flytande. "Fuck you, sjelf"

Valentine´s Day
Amerikansk romantik med inslag av humor. Enda skälet att se den är för alla kända filmstjärnor som sveper förbi. För killen: Jessica Alba. För tjejen: Ashton Kutcher/Patrick Dempsey.

Shutter Island
Leonardo DiCaprio och Martin Scorsese. Behöver jag säga mer? Vill du ha en fantastisk thriller med psykologiska/psykotiska inslag så är detta filmen för ikväll. Grymt foto, härligt skådespeleri och manus.

Edge of Darkness
Mel Gibson på hämndturné. Känner du igen det? Jo, det har hänt både en och två gånger tidigare. Dock är det en helt okej lördagsrulle.

Armored
Intelligensbefriad action med bland andra Jean Reno och Matt Dillon. Egentligen är Dillon ett skäl nog för att inte hyra den men det är en skön film. Se den!

Alice i underlandet
Har regissören Tim Burton rökt gräs? Nej, det är värre än så. Han tuggar i sig allt gräs och gör sedan en film om Alice. Dunderfiasko om du frågar mig och inte ens en bra Johnny Depp räddar det här.

Brothers
Amerikansk remake på danska förlagan med samma namn. Natalie Portman, Jake Gyllenhall och Tobey Maguire gör ett mycket bra kammarspel som måste ses. Dessvärre har undertecknad inte sett originalet men troligtvis håller Biers film samma klass.

Green Streets 2 - Hold your ground
Om den håller samma klass som ettan är den nog sevärd.

Planet 51
Gullig animerad film om en människa som kraschar på Planet 51 där bara utomjordingar bor. Vi har sett det förr men i omvänd ordning. En helt okej rulle för barnen.

Case 39
Reneé Zellweger agerar någon slags socialtant. Ej sett alltså...

Har du hört ryktet om Morgans?
Det är alltså ingen fråga utan en fruktansvärd titel på en lika mycket fruktansvärd film. Hugh Grant som sett sitt sista förbrukningsdatum passerat och en Sarah Jessica Parker som aldrig gjort någonting bra i sitt liv. Avskyvärd film!

Sherlock Holmes
Oj. Jude Law och Robert Downey Jr. Har du missat den här så är det bara att åka raka vägen ner till hyllan och hyra. Mycket bra.

Wallander - Indrivaren
Andra Ystad-filmen på hyllans 20 platser. Imponerande att vi svenskar har så dålig filmsmak.

Percy Jackson och kampen om åskviggen
Luktar Potter all världens väg. Men vad vet jag? Har inte ens sett den och den kanske är allt annat än Potter och hans bisarra grottbjörnar.

BECK - I stormens öga
Har du sett någon Beck-film? Om ja, då behöver du inte se det här eftersom manuset är samma. Om nej, då kan du se den här för då har du sett samtliga 132 filmer om polisen Beck.

Vägen
Viggo Mortensen som ensamdrivare i apokalyptisk vandring tillsammans med sonen. Okej, sant, då var han ju inte ensam. Rätt men det är en mycket välgjord film som man ska se om man inväntar döden.

Bröllopsfotografen
Tuva Novotny som verkar vara med i varje svensk film som släpps är okej i den här filmen som behandlar värmlänningar och stockholmare. Helt okej film - för att vara svensk.


Kommentarer
Postat av: syster yster

Snabba cash hade varit ännu sämre utan Joel, helt klart.Ingen bra film alls...Brällopsfotografen var helt ok...ganska skön men samtidigt irriterande på nåt sätt. Tuva är alltid bra i och för sig. Kul när du betygsätter filmer...det underlättar för många av oss. Tack!

2010-08-14 @ 17:34:59

Lätta ditt hjärta här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas bara för mig)

URL/Egen Bloggadress:

Jo, det var en sak jag ville säga...

Trackback