Växjö - here i come

Imorgon bär det alltså av mot min favoritstad Växjö. Tentamen väntar klockan 0900 så det bör bli avresa runt 7.15 eftersom man måste hinna med lite kaffe på Stallvägen (det var minsann inte igår).

Ikväll är det fredag och då är det tentaplugg som gäller. Kommer inte lämna lägenheten om ingen bombhotar området (hota, hota, hota).

Ännu en arbetsvecka är till ända och jag har fortfarande inte tröttnat :) Visst, vissa lektioner är roligare än andra men i det stora hela så är läraryrket världens roligaste jobb. Det ska bli skönt att bli av med (förhoppningsvis) tentan eftersom jag då kan fokusera mig helhjärtat på arbetet. Planeringar och allt vad det innebär.

Dagens låt för bli Regn hos mig med Orup...Stackars kineser

Enligt beräkningar väntas 20 miljoner kinesiska ungkarlar vara ganska ensamma eftersom det inte finns tillräckligt med tjejer till dessa år 2020. I Kina väljs döttrar bort och sönerna är mer eftertraktade. Snacka om frustration för 20 miljoner kineser...

Och jag som trodde en annan fumlade i mörker, men för att se det positivt, de har massvis av ris...Fantastisk dag

Då har det äntligen hänt. Jag har mått fantastiskt bra hela dagen idag. Inte ens det trista singellivet tyngde ner mig. Bara tanken på att jag har en underbar familj, goda vänner och en suverän arbetsplats gjorde att jag fullständigt sken hela dagen.

J och jag gymmade idag också så jag hoppas vi kommer igång med det ordentligt efter helgen. På tal om helgen, inte ens lördagens tenta har tyngt ner mig. Fantastiskt.

För första gången på väldigt länge mår jag mycket bra.

Nästan så att livet leker.

Sa jag förresten att jag mår bra?

Kvällens låt får bli Radio Nowhere med Bruce Springsteen. En grym låt som säkert är helt makalös live!
2007-08-29 @ 22:48:37 Lämna en kommentar! (4)Äntligen en snygg lärare

Okej, nu har jag lite att leva upp till. Fick höra av en lärare vilken diskussion denne precis haft med två tjejer i åttonde klass:

E: Kan en lärare vara ihop med en elev?
L: Nja, det kan den kanske, vaddå då?
E: Men, är det inte olagligt eller nåt? Kan han inte bli straffad?
L: Det tror jag inte
E: Vi har fått en ny svensklärare och han är skitsnygg
L: Jasså, vem är det?
E: Peter heter han
L: Men tror du han vill vara  ihop med er fjortonåringar?
E: *sukt* Jaaaaa, det är klart

Nu är det olagligt för en lärare att vara tillsammans med sina elever men det man inte vet har man inte ont av ;)

Det är alltså inte bara kollegor som tycker det är skönt med yngre lärare. Tur man inte jobbar på gymnasiet säger jag bara...

Dagens låt: When I Kissed The Teacher med Abba.
2007-08-28 @ 15:57:21 Lämna en kommentar! (7)Tisdag morgon

Ännu en dag alltså. Tisdag idag, snart lördag. Tenta. Blä.
Springsteen kunde inte valt en sämre dag för sitt sverigebesök. 10 december. För fan Bruce, det är en måndag... Ändra datum genast...
Det blir Lasse Winnerbäck i vinter, no doubt about that, och det blir troligtvis i Lkpg.

Nu blir det iallafall snart arbete ett par timmar.

Må gott folket!

Morgonens låt: Wake Me Up When September Ends med Green Day

2007-08-28 @ 06:46:50 Lämna en kommentar! (0)Okej, nu vet jag...

...och frågan var om det inte var den banalaste förklaring jag hört på väldigt länge...

Det var det här med att leka med eldar och känslor...

2007-08-27 @ 22:33:42 Lämna en kommentar! (0)Bra förklaringar...

Förstår inte hur man kan svänga så...
Ganska ofattbart egentligen...
Från tokkär till en sorts ignorans...

Du kanske har en bra förklaring?

Roy Orbison
och hans She´s a Mystery To Me får vara en passande låt..
2007-08-27 @ 17:59:41 Lämna en kommentar! (4)...with you in the world

Söndag igen. Varit mycket plugg idag. Fick en välbehövlig paus i och med E och M:s besök då vi såg på Moulin Rouge. Det var blott min andra gång jag såg den och den växte sedan debuten. Sällskapet i soffan var ofina nog att växelsova om varandra. Men det var ganska trevligt ändå. Filmen är ju bra för att inte tala om soundtracket...

Kvällens låt blir ju givetvis Elton Johns klassiker som återfinns i ovan nämnda film, Your Song...
2007-08-26 @ 20:37:58 Lämna en kommentar! (2)Missförstånd och annat

Då var årets marknadsfest äver. Wild Rover gjorde en bejublad spelning inför väldigt få folk. Synd på så bra musik. Systerns son blev nedslagen av tiotalet äldre människor för ett missförstånd. Trist att folk inte tänker längre än så. 20-21-åringar mot en 16-åring. Moget. Vuxet. Korkat.

Annars? Tja, som vanligt...

Nattens/morgonens låt: Misunderstood med Robbie WIlliams
2007-08-26 @ 03:46:53 Lämna en kommentar! (3)Friday, I´m In Love

Så var det fredag igen. Äntligen skriker många ut sin glädje. Jag själv var lite kluven när jag gick från skolan idag. Idag var första dagen som jag hade riktiga lektioner. Om det var kul? Sanslöst roligt är vad det är. Hoppas det inte är någon inskolningsprocedur utan att man kan känna så hela karriären.

Imorgon förfest hos mig, och ni är fortfarande välkomna, och parkfest på det. Självaste Wild Rover spelar ju. Någonting man, som Hultsfredsbo, inte får missa. Marknad imorgon också. Det blir ju en runda för att se om fynd kan göras. Troligtvis går man hem tomhänt. Vi får se...

Sitter och svettas (intresseklubben antecknar...) i soffan nu efter en löprunda. grymt varmt. Måste ju träna till Skoljoggen ;)

Idag kommer stockholmskan hem på smålandsbesök och med sig har hon en hemlig gäst. En skjimrande sådan kan jag tro... Tacos på Nyagatan snart och ni är INTe bjudna!

See u later folks...
Btw, dagens låt får fungera som rubrik också.. Gruppen heter förstås The Cure...

2007-08-24 @ 17:26:28 Lämna en kommentar! (1)Don Corleone som Tinky Winky - lika som bär?

Surfade in på Discshop och kom av en slump in på filmen om Teletubbies - Händer, fötter och smutsiga knän, varpå sidan hade i en ruta:

Tips om du gillar Teletubbies - händer, fötter och smutsiga knän: Gudfadern

WTF! Gudfadern och Teletubbies har väl inte så många beröringspunkter gemensamt va?
2007-08-23 @ 19:29:09 Lämna en kommentar! (1)Besvikelse

Skulle, vad jag trodde, påbörja rotfyllning hos tandläkaren. Väl där sa hon att det inte var en rotfyllning som var planerad utan bara en enkel lagning. Eller "Operation förebyggande av rotfyllning" i en tand. Typ. 4 minuter senare och 220 kronor fattigare var proceduren över och jag har en månad på mig att må bra innan den verkliga rotfyllningen tar vid..

Morrissey tackade nej till 550 miljoner för en återförening med det gamla bandet, the Smiths. Skönt att se det fortfarande finns människor med fasta principer.

Haircut klockan 1800. Kan behövas.

Btw, tandläkaren frågade mig om det inte gjorde ont när hon borrade (jag avsade mig bedövning) eftersom hon nästan fick ont i sina tänder. -Jo, det isar lite men det är lugnt.
Skönt att få den frågan hos tandläkaren. Man ska ju lita på henne och vara trygg i hennes händer.. :)
2007-08-23 @ 16:04:04 Lämna en kommentar! (1)Idag rotfylla på söndag bakfylla

Då har man tagit sig hem från Målilla och övernattningen med de nya eleverna. Det gick väldigt bra och jag, med mitt minne, lärde mig säkert hela tre nya namn i min klass. Det blir kul för eleverna att imorgon behöva tilltalas som "du i äckliga svarta kläder" och "du i den fula frisyren". Det är alltid bättre med namnet.

Läste nyligen att Britney Spears hotar lämna USA. Snälla någon, det måste ju vara ett löfte för något hot kan jag inte tänka mig det är för någon amerikan. Synd dock om hon väljer lämna sitt hemland då jag gärna ser alla lustiga människor i symbios på samma världskontinent. Idioter och andra människor hör liksom hemma i ett land som USA.

Fick ett glädjebesked idag. Jag skulle egentligen besökt tandläkaren den 13 september men de ringde idag och undrade om jag kunde komma ifrån under dagen. Gärna svarade jag, ska jag komma med en gång? Nä, fick vänta till 15.. Typiskt, jag som har så svårt att sitta still innan ett roligt tandläkarbesök. Eller inte.

Marknadsfest på lördag. Nice, förfest hos mig, välkomna...

Rotfyllning, smaka på ordet... Barn, var noggrann med era tänder..
2007-08-23 @ 12:55:52 Lämna en kommentar! (2)Money talks, bullshit walks

Okej, jag är inget större fan av att skryta men nu kan jag inte låta bli att vara nöjd. Det landar in en lön på nästan 22 000 på fredag efter sommarens kneg på Willys. Dessutom kommer månadslönen från skolan på tisdag. En helt okej månad att försöka livnära sig på med andra ord.

Allting, allting, allting
är nästan perfekt


som Lasse W skulle sagt...
2007-08-22 @ 08:12:36 Lämna en kommentar! (6)Fu**ing rain...

Jaha, snart avfärd till Målilla och regnet har sköljt över vår inland under natten. Kul. Eleverna blir ganska tröstlösa när regnet blandar sig i verkligheten. Aldrig roligt med blöta kläder, våta sovsäckar och allt annat än torrt humör.

MEN, det finns de som har det värre...

Back on Thursday!

Ps. Finns på min mobil så lite sms hade ju inte varit fel... Så jag har något att göra ;)
2007-08-22 @ 07:31:50 Lämna en kommentar! (1)Tissel och tassel leder till mera prassel

Okej, då har jag fått äran att ta emot Centralskolans sjuor. Det var en brokig skara nyfikna, nervösa elever som tog sina första kliv i Centralskolans korridorer. Klasskampen slutade inte som vi hoppats, ligger trea inför morgonens avslutande grenar. ATTANS! Men det verkar vara en trevlig klass iallafall. Stor variation på elevernas sociala kunskaper så att säga.

27 stackars elever som bli tvungna att stå ut med klassföreståndare Peter alla dagar i veckan. Är det inte svenska så är det SO. Stackars ungar. Eller stackars magister. Kan bli så också. Framtiden får utvisa detta.

Imorgon blir det övernattning i Målilla och regnet som föll under hemvägen var inte så värst eftertraktat och jag hoppas verkligen det är uppehåll onsdag och torsdag. Det är ganska mycket som är beroende av bra väder.

För övrigt var det mycket tissel och tassel runt niorna som undrade vem den där nya läraren Peter var. Är det verkligen snyggingen i skjorta som ska ha oss. Jo, så är det, det är snyggingen i Boss-glasögon och det vackra glansiga håret. Fniss fniss och ännu mera fnitter...
2007-08-21 @ 15:59:41 Lämna en kommentar! (5)Ragga på gymmet?

Idag avslöjar Aftonblaskan knepen som gör att man lätt kan ragga på gymmet. Undrar om det är lika lätt att ragga på kommungymmet där man får backa in för att komma ut från rätt håll. Gymmet där man får vara utan luft och syre under tiden man tränar. Undrar det ja. Tror inte det.

Måndag. En dag kvar till elevanstormningen. Fem dagar kvar til marknadsfesten. Förfest hos mig på Gränsgatan 5B. Välkomna! Planen är att gå ner till marknadsområdet (jo, jag vet att det är 15-årsgräns) för att se delar av Wild Rover och Lifvens, för att sedan fortsätta festandet på pub Hulingen. Sedan kanske det till och med finns tid för eftersfest hos mig, om ölen inte är slut och om intresset är på topp. Som sagt, välkomna allesammans...

Dagens låt får bli liveversionen av: I Still Haven´t Found What I´m Looking For med U2 med Bono i spetsen...
2007-08-20 @ 18:41:25 Lämna en kommentar! (8)Wake me up...

Snart är det måndag och en ny skolvecka inleds. På tisdag kommer våra kära elever och då är det slut på lugnet.

Vad har man gjort i helgen då? Jo, igår var det träff med delar av Willys då vi spelade brännboll (ungarna som var med tyckte inte jag skulle ta kärringracketet varje gång jag skulle slå) men det var trevligt ändå... Jag hatar brännboll, träffar väldigt sällan rätt. Men still, en trevlig afton i Silverdalen var det.

Under söndagen blev det mycket tentaplugg och dagen avslutades med en film, Disturbia. Andra gången jag såg den men eftersom gästerna, Tobbe och Malin, fick bestämma så blev det så. Trevligt sällskap avslutade alltså söndagkvällen.

Kvällens låt får bli Wake Me Up When September Ends med Green Day. Inte för att livet i allmänhet är trist utan för att hösten är på väg och singellivet blir inte direkt upplyftande när regnet smattrar mot fönstret och löven drar sig ned mot jordens magnetfält...
2007-08-19 @ 23:14:26 Lämna en kommentar! (1)Lundell Jr har gjort det igen...

Om du lämnade mig nu (Lars Winnerbäck 2007)

Miss Li:
Jag skulle vakna mitt i natten
och gå upp och ta en lång promenad
Jag skulle låta blicken möta
andra ögon i en främmande stad


Jag skulle inte ha så bråttom med och träffa nån ny
Jag har gett mycket av mig själv
precis som du

Jag skulle andas i det tomrum som blir över
om jag lämnade dig nu


Lasse:
Jag skulle sitta på ett tåg mot Paris
och låta Stockholm va
Jag skulle få den tiden över från mig själv
som du har sagt att jag vill ha


Jag skulle ångra mig och drömma
undra meningen med Europa
om en främling lika tillitsfull som du
Jag skulle pröva mina läppar mot nån annan
om du lämnar mig nu


Miss Li:
Jag skulle kunna leva utan den där blicken
som får mig ur balans
Jag skulle sakna den där stunden
som vi har när vi till slut har blivit sams

Jag kanske skulle söka upp kontakter som jag tappat
som jag varit med förut nånstans
Jag antar det finns nån som skulle ringa om jag inte fanns


Lasse:
Jag kanske skulle leta upp nån yngre
som en fjäder i hatten
Det skulle bli för tomt om ingen fanns här som värmer mig i natt


Men jag skulle aldrig ha tålamod nog att bli förstådd
ingen känner mig så väl som du
jag skulle fastna i min ensamhet igen
om du lämnade mig nu


Blunda, lyssna, njut här...

Vilka är Lasses guldkorn och bottennapp? Kommentera!
2007-08-18 @ 15:53:58 Lämna en kommentar! (9)Rubriktorka

Lördag förmiddag i fem minuter till. Har precis varit ute och sprungit. varmt. skönt. ont i benet.

Snart blir det dusch för att sedan bege mig till Silverdalen (jo, jag vet. Av alla ställen) där jag ska spela brännboll med Willys-gänget och dricka ett par öl. Det kan bli trevligt, det ska bli trevligt.

Sen händer inte så mycket i helgen, kanske (jo, jag måste) plugg imorgon. Tenta om drygt två veckor. Usch.
 
Är det dags att gå och duscha när skinnet i soffan äter sig in i den svettigt salta huden och det börjar osa brännskador? Okej, då gör jag det...
2007-08-18 @ 11:51:40 Lämna en kommentar! (1)Otack världens lön...

Jag var fyllechaffis åt en god vän igår. För att han och sällskapet inte skulle behöva vänta på mig så åkte jag in så jag var där fem över två. 35 minuter senare begav vi oss hem. Otack är världens lön....
2007-08-18 @ 10:18:27 Lämna en kommentar! (0)Lonely nights...

Nu när hösten börjar närma sig och nätterna kommer snabbare och snabbare blir Peter ofta deprimerad på kvällarna. Tvåsamheten som inte finns gör sig påmind och han grubblar och grubblar hur han ska slippa tillbringa nätterna utan sällskap. I tidigare inlägg skrev jag om nätdejting men eftersom detta kostar pengar så är det uteslutet.

Nästa vecka är det marknadsfest, kanske hittar någon då... Troligt Peter, lägg ner!  Kanske hittar jag någon veckan efter då jag ska skriva tenta. Mmm, troligt Peter... Helgen efter är det träff med Willys-gänget och då är tvåsamhet uteslutet..

Ge mig tips på hur jag ska träffa en underbar flicka som vill spendera mina ensamma nätter med mig... Säg inte, det kommer när du minst anar det, det innebär en blockering på min blogg och du kommer aldrig mer vara välkommen tillbaka.


På onsdag rekommenderar jag filmen Kort möte av mästerregissören David Lean, en film från 1945, som går på SVT1 klockan 14:35 för er som är arbetslösa eller arbetslediga. Själv finns jag i Målilla med Centralskolans sjuor.
2007-08-17 @ 22:18:03 Lämna en kommentar! (3)Shopoholic?

Okej, jag erkänner. Idag var jag en shopoholic. Det blev en runda till vimmerby för inhandlande av följande saker:

1 st Manchesterkavaj          200 SEK    (stilig man måste ha stiliga kläder)
1 st Picnicbag                       300 SEK    (är lärare, inte pensionär)
1 st Jeans                              199 SEK    (Byxor är sällan fel)
1 st sovsäck                          400 SEK    (Vill ej ligga i kallingar utan sovsäck med mina nya elever)
1 st liggunderlag                  100 SEK    (Ej heller på den våta marken)
10 st 33cl öl Sort Guld         110 SEK    (Kommentar överflödig)

Summa sumarium 1300 SEK               (Usch, fattig igen)

Dagens låt: Pay Me My Money Down med Bruce Springsteen alternativt Om du lämnade mig nu med Lasse W, idag får ni välja låt...
2007-08-17 @ 18:05:45 Lämna en kommentar! (4)Ensamhet dyrare än tvåsamhet?

- Men har du inte testat nätdejting? frågar sig alla förstå-sig-på-are när jag berättar att jag är singel. Personen jag pratar med himlar med ögonen och utbriuster att det är väldigt märkligt att du är ensam. Så trevlig och ser ju riktigt bra ut också. Efter en knytnäve i fejset för deras lögn stegar jag ifrån platsen.

Jo, jag har faktiskt provat nätdejting. Eller iallafall till en del. Första veckorna eller dagarna är allt gratis och det är frid och fröjd men snart ska man tvingas betala hutlösa summor för att kunna se bilder på andra eller skicka meddelande. Det blir till slut att man tröttnar på skiten och loggar ut och vältrar sig i ensamhet.

Mötesplatsen.se ska ha 169 kronor i månaden av oss stackars singlar, Spraydate ska ha samma summa för tre månader. Visst, kapitalismen beter sig på detta viset eftersom ingen gör någonting gratis och alla ska tjäna pengar. That´s fact, just accept it or leave it, helt enkelt. Kapitalet talar i vår värld och det är inget vi kan göra åt, tyvärr.

Hur som helst så går jakten vidare på nätet. Jag har en profil upplagd men eftersom man måste visa sig med bild så är mottagandet väldigt kallt, eller rättare sagt obefintligt.
2007-08-17 @ 17:59:41 Lämna en kommentar! (2)Om du lämnade mig nu

Den 26 september släpper äntligen Lars Winnerbäck ny skiva. Månaden efter påbörjar han sin höst/vinterturné och jag ska göra allt för att se honom på någon av spelningarna och jag vet vem jag skulle vilja ha med mig...

Lyssna på den nya singeln här
2007-08-16 @ 22:56:18 Lämna en kommentar! (5)Regeringen lägger satsen i motvind

Kommunfullmäktige i Nässjö, Marie-Louise Ekholm, vill stoppa ungdomars kompisknullande eftersom det leder till en slapp attityd till sex. Snacka om att lägga satsen i sitt eget ansikte. Nu är det inte så att jag inte vill minska ungdomars relationer med diverse könssjukdomar men att förbjuda (hur det nu skulle gå till) ungdomars sexvanor är fel väg att gå. Mer information, inte bara i skolan utan även i hemmet, kan få ner könssjukdomarna betydligt tror jag.

To Belle:
What would you say if I asked of you
- out of loneliness, out of loneliness
What would you say if I asked of you
- out of loneliness, out of loneliness
Could I be with you?
Can I be with you?

 Loneliness Is Better When You´re Not Alone //Hello Saferide

Imorgon är det fredag och en heldag på Valhall/Albäcksskolan. Ska bli intressant med hundra timmars föreläsning, eller inte. Får se fram emot helgen (tentaplugg) och att man slipper resa till världens ände, Virserum...

2007-08-16 @ 21:46:54 Lämna en kommentar! (3)Fire...

Idag hade vi en utbildningsdag. Vi lärde oss sätta eld på människor och sticka knivar i magen på våra kollegor. Eller, näe, det var visst det jag gjorde på mitt satanist-mötet efteråt.

Vi lärde oss hur man släckte eldar på människor, eller i själva verket en ful brinnande docka. Vi fick lära oss hur man släckte grillen när man inte ska grilla mer. Med -73 C kolsyra, det var nästan man fick kalla handen vid tillfället.

För övrigt har vi dåligt med brandlarm på skolan, eller rättare sagt inget alls. Ska bli kul att ta emot eleverna nästa vecka:

-Jaha, då ska vi gå igenom lite saker. Först ordningsregler i datorsalen och cafeterian. Sedan fortsätter vi med utrymnings...nä, förresten. Kommunen tror inte det ska brinna i vår skola så det behöver ni inte veta. Skulle ni mot all förmodan höra ett brandlarm så är det bara vara llugn eftersom något sådant inte existerar här. Sitt bara kvar vid era bänkar och invänta den giftiga röken. Nä, just det. Enligt kommunen brinner inte skolan, så det ska nog vara lugnt... Välkomna kära elever!


Trött, men jag kan inte hoppa löprundan.. puh!
2007-08-15 @ 20:11:23 Lämna en kommentar! (5)Befogenheter?

När skolstarten inleds nästa vecka har vi lärare rätt att beslagta elevernas mobiler om dessa stör undervisningen. DOCK har vi inte rätt att ta mobilen ur deras händer med våld om de vägrar ge oss den. Är det inte så att lagen i ett sådant fall blir onödig? Jo, lagom.

Personligen anser jag att mobiltelefoner inte ska behövas i klassrummen. Vill eleverna bli nådda finns det en utmärkt expedition som tar emot samtal från föräldrar och kan i så fall pocka på elevens uppmärksamhet.

Förespråkare för mobiler i klassrummet säger att detta är en del av samhället och vår samtid. Men hallå, inte fan satt jag med min bärbara freestyle i klassrummet. Nu är mobilerna dock av de mer avancerade sorterna eftersom man numera inte bara kan använda dessa till att lyssna på musik. Det går även att filma korta sekvenser, exempelvis om någon mobbad elev svarar fel på någon fråga och övriga klassen skrattar. Tänk dig att händelsen filmas och det tar då inte många timmar innan den ligger ute på nätet.

Flertalet vill inte ha ännu ett förbud men man behöver inte komma så långt att man behöver poängtera denna lagen. Först ska man kommunicera med eleven och förklara varför man inte anser att mobilen ska användas eller vara påslagen. Först där efter kan man överväga beslagta prylen och förhoppningsvis ska man inte behöva hamna i den sitsen ens.

Dock kan mobilen ha en mycket bra funktion då eleven klarar av mattelektionen galant, tack vare musik i lurarna. Enligt min skolas förhållningsregler får mobil användas efter överenskommelse med aktuell lärare. Det är så det ska vara, då behöver vi inga lagar. Dock är de bra att de finns för flera kanske tvingas luta sig mot dessa.

För övrigt kan man läsa i dagens tidning, Aftonblaskan, vilka krämer som ger tjejer bäst orgasm... Sanslöst med sexualupplysningen i dagens media. Lagom lätt för oss i skolvärlden att försöka lära eleverna hur saker och ting fungerar när media sprutar ut andra fantasier.
2007-08-14 @ 16:57:29 Lämna en kommentar! (7)Första dagen...

Idag började jag som alla vet på Centralskolan i Virserum. Vi var flera nya lärare som fick ett mycket gott välkomnande. En positiv förstadag med andra ord. Det ska bli ett intressant år. Nästa vecka är det övernattning i Målilla som gäller för samtliga sjuor och dess klf...

Annars är det som vanligt. Mörkt och ensamt.. Tänkte starta mitt nya liv idag. Det ska innehålla mycket vitaminer och positivism. Vi får se hur det går. Löpandet går väldigt bra iallafall och eventuellt blir det gymmande i Virserum med kollegor så småningom. Trevligt.

På lördag är det brännboll i Silverdalen med Willys-gänget och dess familjer. Någon som vill följa med mig och vara "min familj"? Inte det nej, tänkte väl det...

Dagens låt får bli Brustna hjärtans höst med Lasse Winnerbäck
2007-08-13 @ 21:55:37 Lämna en kommentar! (4)Ja, så var det det här med livet då..

+
Första dagen på nya jobbet var kanontrevligt. Kommer bli ett bra år känner jag.
Dagens väder

-
Morfar har diagnosticerats för lungcancer. Får snart återse sin älskade och sin dotter inom kort...
2007-08-13 @ 17:10:13 Lämna en kommentar! (6)Wow!

image34


Mina två systrar är ute på MSN. vicke för första gången och Mia efter ett längre uppehåll. Humor på hög nivå när dessa damer ska försöka bli bloggare och MSN:are.. ;)
2007-08-12 @ 21:51:40 Lämna en kommentar! (3)Sunday bloody sunday

Var precis ute och sprang. En tredjedel av rundan kändes som att jag stod en bit över botten i Hagadals simbassäng och trampade vatten. Fullständigt öste ner vatten från himlen. Som om Gud hällt en hink över mig. Men vad fan, man sprang på. Lite vatten har ingen dött av (jo, jag vet drunkningsoffer) så man ska inte gnälla.

Som jag skrev i föregående inlägg, fånga dagen - gnäll inte!

Imorgon är det dags. Nytt jobb, ny arbetsplats, nya kollegor. Ska bli intressant. Skönt att börja först vid halv nio.

Hif bör slå GAIS ikväll.  

Ni vet vart mina tankar fortfarande finns...
2007-08-12 @ 16:25:34 Lämna en kommentar! (1)Carpe Diem

Blunda och tänk tanken - du har bara ett liv, ta till vara på det! Varför i helvete går man omkring och är sur, nere eller bara likgiltig gentemot livet? Varför inte bara Carpe Diem - fånga dagen? Tänk så snabbt det kan vara slut.

Ikväll går mina tankar till familjen S som mist en familjemedlem. Bortfall är alltid tragiska och vi i vår familj vet vad detta innebär. Det är en oerhört tung börda att bära månader och år framåt.

Från och med idag ska jag lova mig och alla att försöka ta dagen som den kommer, försöka ta till vara på dygnets 24 timmar. Nu behöver man inte gå till överdrift och vara vaken dygnet runt och så vidare men man kan ta det sunt. Själv ska jag försöka att fånga dagen. Livet är för kort för att fucka bort helt enkelt...

Dagens låt får bli Remember the Times med Jay Darrow och tillägnas givetvis E.

2007-08-11 @ 18:12:42 Lämna en kommentar! (3)Harrys nykter

var ingen höjdare direkt. Har svårt att släppa loss helt nykter, dock så dansade jag nykter för första gången i mitt liv typ. Applåd till Peter. Sällskapet var ungt, 6 glada tjejer med en ålder av 19 år. Piggt, glatt och trevligt.

Annars lämnade kvällen inget övrigt att önska... Allt är som jag vill det ska vara. Ikväll blev allt tydligt och man får vara glad att saker och ting är som de är när de inte blev som de skulle. För att uttrycka mig filosofiskt...

Jakten på tvåsamhet går vidare...
2007-08-11 @ 02:55:32 Lämna en kommentar! (1)Bla bla bla

Jaha, snart är det dags. På måndag börjar jag mitt tredje arbete under min livstid. Willys - Albäcksskolan - Centralskolan. Det ska bli intressant och det börjar bli lite halvnervöst faktiskt.

Nu är det dock torsdag ett par timmar till och imorgon gör jag alltså min sista arbetsdag på Willys (någonsin?) och det är både kul och tråkigt. Har ju funnit en bra vän i M. En märklig människa, alltid glad och på trevligt humör. Tänk om det fanns fler av hennes sort i världen. Så få problem vi hade haft då...

Snart är det höst också. Ännu en höst som singel. Så vanligt att det börjar bli slentrian nu. Hade hoppats- får sluta älta. Försöka se framåt istället. Mot ljusare tider i den mörka hösten. Well well

Idag kom Evelina in på linjen hon sökt till. Grattis tjejen... Helt klart värd det.

Imorgon ska jag vara fyllechaffis åt M och hennes tjejgäng till Harrys i Vimmerby. Måste ju ställa upp och vara en god vän. Tjejerna måste ju få dansa av sig sommaren. Eventuellt stannar jag kvar och dricker lite läst men det är bara om tompa följer med. Annars åker jag hem och väntar på att få åka och hämta dem igen, när kvällen blivit natt och en drink har blivit flera.

Imorgon åker C & A till Kroatien i tio dagar. Kul för dem. Därför måste jag snart gå till Willys och prata av mig lite. När han är tillbaka på Willys så agar jag ju barn i Virserum. C är en hyvens kille, tjejen likaså.

Löpning står på schemat också, troligtvis efter Willys-besöket.

Dagens låt: Against All Odds med Phil Collins

2007-08-09 @ 18:06:23 Lämna en kommentar! (2)Willys eller Samhall

Ibland undrar man hur ens kollegor på jobbet är funtade. Av två möjliga kassörskor så glömde BÅDA sina kassar med varor inne i butiken. Jag fick alltså vara snäll och koda av och gå in för att hämta dessa. M hade till och med åkt ifrån arbetsplatsen så jag fick möta henne och T på Preem. Service är ordet...

Samma tjej har myntat uttrycket "Det går bra där bak också" då hon skulle säga till kunderna att kassan bakom henne också var öppen. Hennes freudianska felsägning var klockren! Bra jobbat M.

Two days left...
2007-08-08 @ 21:37:24 Lämna en kommentar! (3)Under bältet...

Okej, jag erkänner från början. Det ÄR under bältet det som komma skall men jag tror båda parter kan bjuda på det. Kan jag så kan definitivt motparten göra detsamma.

Jo, det är så att jag kom på ett nytt smeknamn på mig, toyboy. Visst klingar det fint? En kille man kan leka med helt enkelt. Och JA, det är under bältet så jag ber redan nu om ursäkt till den personen som tar illa upp.
1-1 kan vi säga, call it even ;)

Många tycker jag borde vara sur och arg på DIG men jag kan inte vara det. Jag är besviken men det har du förståelse för, kanske hade du haft förståelse om jag hatat dig. Vad vet jag? Jag är ingen person som springer runt och hatar människor. Det ger ingenting för någon. Så jag nöjer mig med besvikelse. Hatet lämnar vi till de bittra människorna.

Dock tänker man ju efter ett bakslag. Vad gjorde jag för fel (nej, jag vet, det var inte mitt fel), vad hade jag kunnat göra bättre (nej, jag vet, jag hade inte kunnar göra något bättre, jag var ju redan bäst), varför gick det så långt, hur kunde hon osv. Man kan älta och ställa sig frågan om och om igen, varför? Men jag vet, det är ingen idé, det löser inga problem eller löser gåtor. Nu är det som det är och jag kan bara göra en sak, bryta ihop och ta det som en man och inse...

It´s her loss, not mine...

För att avsluta kapitlet, tillägnar jag DIG dagens låt: Lars Winnerbäck - Du hade tid
2007-08-07 @ 17:15:08 Lämna en kommentar! (4)Är det ens möjligt?

Nu kommer ett väldigt personligt blogginlägg, ni som inte bryr er eller orkar läsa om mig och mina problem kan gå in här och masturbera till deras teckningar...

15 minuter innan jag ska ge mig ut på löprundan kommer meddelandet jag visste skulle komma. Jag kände det på mig, allt var för bra för att vara sant. Jag visste att det skulle komma som sagt och det var inte för intet som jag slog nytt rekord på rundan jag nyss sprang.

Kan man bli dumpad innan man ens blivit tillsammans med någon? I Can... Allt lät så vackert, så bra. För bra för att vara sant, och det var det... But i don´t blame her... Men vilken tur jag hann avbeställa blommogramet.. Hade kunnat blivit pinsamt...

Vill inte men känner mig bara tvungen att citera Lasse W:

Det har så lätt att kasta kärlek
där den vackert tas emot
men det är inte lika lätt att
vara såld på nån som inte går att nå


Jag får helt enkelt ta det som en man. Sätta mig i duschen och gråta ut, bryta ihop. För att sedan resa mig igen. Mot nya mål, livet går trots allt vidare och jag har trots allt fått bekräftelse. Om nu alla vackra ord betydde nåt...

MEN, jag är inte bitter. Jag klandrar ingen. Alla måste få gå sina egna vägar utan att hinder står i vägen...

Now, my eyes are dry
but, i´m sure in the later bed
i´m gonna cry for all the words you said
and the question i´m gonna ask my self is why

Love is a word that means a lot for everyone
but for me it means like shit right now
truly, i´d know all the time that she´d say "i´m sorry, so ciao" 
but in the end, i hoped a lot of course, instead i´m back to square one...
2007-08-06 @ 21:29:47 Lämna en kommentar! (4)Kvinnor...

är fantastiska skapelser men ibland undrar man ju hur ni tänker, gör och får verkligheten att gå ihop. Snacka om att prata i gåtor...

Ikväll rekommenderar jag er att se Slaget i Alger på SVT2 klockan 22:30. Ett italienskt-algeriskt historiedrama om slaget i Alger.

Dagens låt: The Killers med When You Were Young

2007-08-06 @ 16:22:12 Lämna en kommentar! (4)Vågar inte hoppas...

Idag har det återigen varit söndag. Det har inneburit uppdiskning och mycket tentaplugg till kommande tenta. Det har varit en tråkig söndag med andra ord. Få mess, få telefonsamtal, dock ett par filmer under helgen har det blivit.

Angående rubriken är det inget jag går in på mer än att mycket kan hända innan det blir tisdag kväll. Hoppas dock att veckan bjuder på det jag saknar.

Helgens sedda filmer:

Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer
Uppföljaren till de fantastiska fyra superhjältarna är bättre än ettan. Grymt coola effekter räddar filmens usla skådespeleri (Alba är ju med)... Betyg 3/5

Notes on a Scandal
Judi Dench och Cate Blanchett i ett välskrivet och mycket välregisserat drama. Dench gör en superroll som ledde till en motiverad Oscar. Blanchett är också väldigt bra... Betyg 4/5

Den nya människan
Svensk film av Klaus Härö (Den bästa av mödrar) med allas vår Sally. En svensk version av Gökboet skulle man kunna säga men ändå inte. Välspelad av många bra aktriser och det är ett mörkt kapitel i svensk historia som tas upp. Betyg 3/5

The Simpsons - Filmen
Den hyperstörda familjen Simspons är tillbaka - nu på duk. Många roliga scener och kommentarer. Jag gillar allra bäst filmens anti-USA-hållning och alla passningar till andra filmer. Mycket rolig animation... Betyg 4/5

Vacation
Zzzzzzzz. Kate Beckinsale och Luke Wilson gör något helt annat än agerar. Inte konstigt iofs med det usla manuset. Betyg: 1/5


Och allting
allting, allting, allting, allting
Allt är nästan perfekt


//Winnerbäcks Nästan perfekt beskriver mitt liv ganska bra
2007-08-05 @ 20:49:19 Lämna en kommentar! (0)Glad, gladare, gladast

Idag är en bra dag. Igår var Tom och jag på puben och drog i oss ett par öl. Mycket trevligt, som vanligt i ett sällskap som Toms. Blev lagom många öl för en gång skull och jag lyckades besöka toaletten OCH komma ut med medvetandet i behåll. Inte illa.

Resterande delen av natten innehöll mängder av sms och det var en lycklig stund jag fick uppleva efter många ensamma nätter i sängen...

Idag var jag, Daniel och Alexandra och hälsade på morfar. Det märks att han tappat livsgnistan efter mormors bortgång, det är tragiskt att se hur en gammal människa åldras. Man får hoppas det går snabbt så de får återse varandra inom kort.

Det har varit en mycket vacker sommardag idag vilket dock gjorde att min planerade löparrunda gick till intet. Omöjligt att springa i den värmen som var - vilket mål man nu än hade haft.

Jag mår bra... Jag är glad... Jag tänker mycket... Jag lever...
2007-08-04 @ 18:12:05 Lämna en kommentar! (2)En vecka kvar

Då var det bara en vecka kvar på sommarjobbets Willys. Både skönt och oskönt. Kul att återigen börja med det jag älskar - arbeta med eleverna. Nervöst dock att börja i en ny skola och en ny arbetsplats med nya kollegor. 

Tenta den 25 augusti också. Nervöst, fastän jag pluggat. Dock kommer det bli mer o mer plugg fram över. MÅSTE klara den!

Snart blir det puben med Tom. Ska bli nice! Har inte varit där sedan jag slarvade bort mina glasögon i fyllan. usch Peter! Hoppas det kommer trevligt folk dit, ingen nämnd, ingen glömd... Ryktena säger att E och M ska dit och det kan vi hoppas. Trevliga flickor...

Dagens låt: I´m not in love med 10CC
2007-08-03 @ 22:13:46 Lämna en kommentar! (2)Mitt i all sorg sitter jag tårögd i min borg...

28 maj 1998 vändes mitt, och många med mig, liv upp och ner. Nä, det var inte för att jag tidigare samma dag tagit körkort och det var inte heller för att jag veckan senare skulle ta studenten. Nä, dagen är ihågkommen av helt andra orsaker. Som Lasse W hade sagt, helt enkelt: en svår och jobbig grej, bara.

Mörkret kliver på, tårarna rinner
ligger i sängen, biter i kuddens söm
lungor som andas, ett hjärta som brinner
Kan jag inte vakna, det måste va´ en dröm

Morgonregnet slår mot fönstret, smattrar så vått
var inte så hoppfull, bli inte naiv
hon kommer ju ej tillbaka, hon har just gått
lämnade barnen bakom sig, sa upp sitt liv

Dagen jag dör, väntar du på mig då?
precis som förr, ska jag vara i din famn och du mig bära
hoppas vi känner varandra igen, i himmelen den blå
vill ha dig nära, ty när vi ser ner på våra kära


Idag är det 2 augusti 2007 och drygt nio år har gått. 9 år! NIO ofattbara år. Helt sanslöst egentligen. Jag och mina sex syskon har varit utan mamma i snart nio år. Tiden går fort när man har roligt. Jag kan tala om att den går fort när man har tråkigt med. Nio år alltså, över 3000 dagar.

Jag kommer aldrig glömma dagen. Dagen då vår älskade mor lämnade jordelivet. Älskar dig mamma!Det var en dag i maj, en dag du från oss försvann,
En mor, som för sina barn av kärlek brann

Vi undrar varje dag varför du hastigt gick,
Man står med ögat i skyn med tom blick

Inte ett hej då, inte ett farväl,
Istället får vi idag ångra våra gräl

Svårast är när solen mot väster vänder,
det är då man sin älskade mor en tanke sänder

Ett hemskt smärtsamt sjukdomsförlopp,
gjorde att man genast förlorade sitt hopp

Jag satt vid sängen din när det hände,
du sa att det i ditt huvud brände

Med värk så ondskefull som få,
ville du jag skulle ringa ett, ett, två

När jag såg dig ligga på sängen kvar,
visste jag inte hur illa det var

Du visste att döden kom för att dig hämta,
jag satt och hörde hjärtat ditt flämta

Timmar senare fanns det inget mer att göra,
jag fick beskedet jag allra minst ville höra
2007-08-02 @ 21:50:10 Lämna en kommentar! (7)Om bloggens upphovsman

Peter Andersson