Gott nytt år!

Den skotske poeten Robert Burns (1759-1796) har troligtvis gjort en av världens mest tidlösa musikstycken. Låten "Auld Lang Syne" omnämns i folkmun för "sången som ingen kan" eftersom de flesta känner till melodin och knappt vet vad texten vill säga. Dagens melodi är inte den som originalskrevs av skotten dock.
Gott nytt år på er allesammans!Årets...

Nyårsafton stundar och jag ska i kommande inlägg inte försöka förmå er att göra vad Israels regering inte heller gör, lägga fyrverkeripengar på annat. Kul att Israel, ett land fullt med judar, redan ett par dagar innan nyår (som de inte ens firar) skjuter av raketer. Rätt ner mot palestinska civila människor. Det är i och för sig en tradition sedan sextiotalet så det är egentligen ingenting konstigt med det.

Det är dags för årets lista. Vad har varit galet bra och vad har varit åt skogen? Peter listar sina tankar...


BLOGG

http://pppeter.blogg.se

Givetvis måste min egen blogg omnämnas som årets eftersom det är på grund av/tack vare den som jag tvingas flytta ifrån kommunen. Det är inte många som riskerar sparken eller inte får komma till anställningsintervjuer på grund av sin blogg. Men i Hultsfreds kommun kan det hända och har hänt! Det kommer också fortsättningsvis att hända. Det spelar ingen roll att Insider belyser problemet, att facket går bärsärk, tidningar rapporterar och fasar över händelsen, att kollegor trycker protestlistor, att elever skriver insändare. Skolledningen har bestämt att Peter och hans hemska blogg inte är bra för kommunens ungdomar. Om kommunens medborgare har någon skam i kroppen så försöker man få politikerna avsätta skolchefen - annars är risken stor att fler ungdomar tar skada...

DÖD

Heath Ledger

... dog av "en ofrivillig överdos" och chockade omvärlden. Kommer för alltid vara ihågkommen som Joker i The Dark Knight eftersom den insatsen kommer att ihågkommas i ett antal decennier framöver.

ARBETSPLATS

Centralskolan, Virserum

Trots att jag är en sådan olämplig lärare blev jag inbjuden till skolans julbord. DET är vad jag kallar kollegor. Kollegorna på senaste arbetsplatsen förtjänar även de en plats här.

COMEBACK

Britney Spears

Mycket kan sägas om Britney Spears och hennes liv men den comebacken som tjejen gör i slutet av året är beundransvärd. Respekt, Britney!

UPPLEVELSE

Springsteen på Ullevi

Jag har sett U2, Robbie Williams och Lundell live men ingenting kommer någonsin slå Springsteens framträdande en sommardag på Ullevi i Göteborg. Fruktansvärt råbra. Karln fyller 60 nästa år.

KÖN

Kvinnan

Ibland kan jag inte låta förundras över hur ni tänker och varför ni agerar som ni gör i vissa situationer. I slutändan kan man bara citera Black Jack: "Vad vore livet utan kvinnor?" och hålla med. Fantastiska varelser men ack så gåtfulla...

SEGER

Barack Obama

Äntligen har världen blivit av med jordens troligtvis korkade människa, George W Bush. Att efterträdaren är svart dessutom gör det hela ännu skönare. Det finns en framtid i USA och den stavas OBAMA...

MEST UTTJATADE

Curly Sue

Takida slog igenom med dunder och bra men ack vad sorgligt det är att radion spelat sönder deras stora hit.

SKÄMT

Hultsfreds kommun
 
... som anser att medborgarna har yttrandefrihet. Vart, undrar jag... I den här kategorin kan jag nämna flera saker men eftersom jag tänker på mina nära och kära och jag vill att de ska ha sina arbeten kvar så avstår jag...

MEST ÖVERSKATTADE

Björn Gustafsson

En ung, blond komiker kom och tog Sveriges tolvåringar med storm.

MEST GENERÖSA PAR

Angelina Jolie och Brad Pitt

Paret såldes bilder på sin nyförlösta baby för 118 miljoner kronor. ALLT gick till välgörenhet. Jolie hör inte hemma i Hollywood - hon är alldeles för bra för stadsdelen...

KORKASTE

Katrin och Bella

Dött lopp mellan Katrin Zytomierska och Blondin-Bella. Även här kan jag nämna kommunmedborgare men väljer att avstå.

SVENSKAR I VÄRLDEN

Zlatan och Robyn

Madonna avundar Robyns musik och jobbar med svenskan. Zlatan är en av världens absolut främsta anfallare i världens största sport. Enough!
Strunta i nyårsrakterna!

Det är just nu kris i Afrika då 20 miljoner människor lider av akut matbrist. Värst drabbat är Somalia och Etiopien där det springer runt treåringar som knappt kan ta sig fram eftersom de är undernärda.

Strunta i dina årliga raketer och fyrverkerier till onsdagens tolvslag och skänk istället pengarna till Röda korset.

Tänk lite längre än näsan räcker och tänk på de stackars människorna som inte har det så bra som vi!

NU!
2008-12-29 @ 14:56:22 Lämna en kommentar! (9)Bittert

Usch. Måste härifrån. Genast. Till ett ställe där man inte faller för fel tjejer. Till ett ställe där fel tjejer inte faller för mig. Ett ställe där man kan börja om från noll. Från scratch. Frågan är bara vart?

Sökt jobb i Vänersborg, Stockholm, Sundsvall och Virserum.

Hör av er om ni vet lediga lärarjobb och lediga lägenheter... Jag kommer med en gång!
2008-12-29 @ 12:54:41 Lämna en kommentar! (6)Monday morning

Frukost på fiket och en promenad med Tom. Nice nice...
2008-12-29 @ 09:54:10 Lämna en kommentar! (1)Morgonpromenad i vinterland

Idag ställde jag klockan på halv åtta eftersom jag hade gett mig hundan på att jag skulle börja mitt liv. Var ganska trött när telefonen ringde eftersom jag inte sovit en blund i natt av olika anledningar. Väl ute i det kalla, bistra vintervädret kunde jag likväl gå och fundera över livets mening. Meningen var att Tom skulle med men någon svarade inte när jag messade så jag fick snällt gå ensam.

Med Lundell i öronen fastnade jag för skivan Vinterland som är ett av hans många mästerverk. Känslan att själv vandra i ett kallt vinterland samtidigt som han sjöng om det var ganska behaglig. Mycket behaglig till och med.

Finns ett par riktigt vassa låtar med tillhörande texter på den skivan. Jag saknar dej, I ett vinterland, Lycklig man, Ett stenbord i Toscana, Hennes rygg, Atlanten och Låt det snöa är bara några exempel.

Vinden doftar så gott i ditt hår
Det är vinden som läker alla sår
Jag är en lycklig man när jag är med dej

Jag blir en annan än den jag annars är
Bara du kan få mej att känna så här
Jag är en lycklig man när jag är med dej

Staren sjunger redan på sin gren
Blåsippeögon på ludna ben

Öppna upp kappan och låt mej komma in
Din värme är så varm och så mjuk är din kind
Jag är en lycklig man när jag är med dej


Ur "Lycklig man" tillägnad en person i min närhet
2008-12-28 @ 09:58:39 Lämna en kommentar! (3)Fyra skäl till varför man ska på festival

Rockparty har än så länge inte släppt så många artister till kommande sommars festival men redan nu lovar det gott. Följande fyra skäl finns att tat hänsyn till när man köper sin biljett...

Lars Winnerbäck - Fyra spelningar på fyra dagar säger allt!
Anna Ternheim - Kommentar överflödig!
Dropkick Murphys - Världens bästa punkband just nu!
Lars Winnerbäck avslutar på Hawaii - det kommer givetvis bli någonting fantastiskt...

Ser fram emot framtida bokningar. Tänk om man kunde boka Mike Ness...
2008-12-27 @ 14:44:14 Lämna en kommentar! (1)Julhelg

Dagarna går fort nu för tiden, de bara passerar revy. Swhoosch! Idag är det visst lördag upplyste min pappa mig. Jag trodde det var fredag. Men vid närmare eftertanke så sov jag bort hela fredagen efter en vild juldagsfest i torsdags.

Men nu är det bara fyra dagar kvar av 2008 och vi ser fram emot kommande 2009. Det inleds med arbetslöshet och en ivrig väntan på sommaren. Dels blir det troligtvis flytt till någon större stad. Detta är ett måste. Att vara 29 år och singel är inget idealt för mig. Inget alternativ helt enkelt. Men då gäller det att man får lite flyt med tjejer och så... Kanske inte falla för dem som inte är intresserade eller upptagna. Det är ju en ganska dum idé. Sure?

Uppdaterar senare igen..
2008-12-27 @ 13:47:50 Lämna en kommentar! (1)Come on everybody...

Ikväll är det fest på Metropol som gäller. Hemvändarkväll och det blir fullt ös i hela bygget. Det brukar vara riktigt roligt så vi får hoppas att årets sista fest blir som sig bör.

Fick en skjorta julklapp och kom idag på att den stackars människan som sätter in nålar överallt i skjortor måste ha ett av världens sämsta arbeten. Tänk dig själv att sitta på en pall i någon fabrik, troligtvis grymt underbetald, under usla förhållanden och sätta i nålar. Hmm, vi tar en där... Och en där... den kommer han aldrig hitta.. hehe... För ologikens skull så sätter jag en där med.. Den kommer han garanterat sticka sig på. Och så där håller det på. Skjorta efter skjorta.

Och för att komma i feststämning så...Chubby Checker - Let´s Twist Again
2008-12-25 @ 14:10:09 Lämna en kommentar! (3)Skulle bara önska...2008-12-24 @ 08:25:15 Lämna en kommentar! (4)Varför ska andra tänka åt oss?

Såg precis en film, Zeitgeist, som handlar om myter vi lever med i vår värld varje dag. Det handlar om myten gällande vem Jesus egentligen var, hur internationella bankirer leker med jordens människor och hur 9/11 möjligen var ett skådespel regisserat av det drabbade landet själv. En fantastiskt intressant dokumentär som ställer allt på sin spets. Det gäller att öppna ögonen, vara kritisk, våga ifrågasätta.

Det finns saker som jag starkt ifrågasätter. Ni som följt min blogg under en längre period känner mig som ifrågasättande och kritisk av naturen. Allt som inte kan motbevisas bör egentligen kritiskt granskas. Ordentligt.

Hur bör en arbetsorganisation egentligen fungera för att nå bästa resultat? Först måste man fråga sig vilket resultat vi vill nå. Är det att skapa intäkter eller är det att hålla personalen ifråga kontrollerbar. Är samarbete bara av godo eller kan det finnas onda beståndsdelar...

Det finns två saker som jag ifrågasätter. Det är spelet Bohica och individuella löner. Vad gäller spelet måste jag tyvärr avslöja att jag själv inte spelat det men vet i praktiken vad det går ut på. Att hålla samma linje som företaget (företag/kommuner köper tjänsten och utbildar de sina) och personalstyrkan ska tänka likadant. Stå i ledet och rätta sig efter chefen. Inte sticka ut från mängden. Är detta ett sätt att hålla personalen i schack? jo, jag tror ju det men jag kan nog lätt överbevisas eftersom jag inte spelat det personligen. Dock har jag hört folk som deltagit och det verkar mest som att man ska stå bakom sin arbetsledare/chef till 100 %. Vad kollegorna tycker och tänker verkar inte vara intressant, man ska bara göra som man blir tillsagd. Föder detta en bra arbetsgrupp verkligen? Möjligt att så är fallet. Men ytterst tveksamt.

Inte alls konstigt kopplar jag Bohicas andemening med syftet att använda sig av individuella löner. Vad kan individuella löner skapa i ett arbetslag? Avundsjuka (speciellt i ett land som Sverige) och osämja skulle jag gissa. Om du har en arbetskamrat som gör samma jobb som dig, har samma utbildning, är lika gamla, har arbetat i lika många år - ska ni inte ha samma lön då? Tillämpar man individuell lönesättning kan detta bidra till att din kollega får en högre löneförhöjning av olika skäl. Kanske går han i chefens ledband och fjäskar. Det KAN leda till högre lön än du. Jag utgår från att alla människor vill väl och ingen föds ond. Men jag ifrågasätter starkt användandet av individuell lönesättning av den enkla anledningen att personalchefen vill skapa klyftor och osämja bland de anställda. Allt för att de inte ska organisera sig mot företagets chef. Tillsammans är vi arbetare starka men som ensamma individer är vi otroligt utlämnade.

Nu undrar ni självklart hur jag själv vill ha det om jag nu är så anti ovan strypkoppel. Dels arbetar jag efter parollen "lika lön för lika arbete" och yttrandefrihet. Dels så anser jag Bohicas syfte och mål stryper yttrandefriheten och upplevs som efterapning. Ska vi bara vara robotar som går omkring och programmerats på det sätt chefen vill? Enbart för att skapa profitierande ändamål?

Jag menar givetvis inte att man ska gå sin egen väg helt och hållet. Man ska givetvis följa företag/kommuners policy eftersom dessa i grund och botten är av godo. Dock tycker jag att man ska säga ifrån när någonting är fel. När det är viktigare att spara pengar än att satsa på områden som skola, vård och omsorg. DÅ är det viktigt att man säger ifrån och inte accepterar detta. Det är då man måste använda sig av kollektivet och demonstrera eller protestera. Ensam är inte stark utan det är först i grupp vi människor kan genomdriva våra drömmar - oavsett ideal.

2008-12-23 @ 16:50:22 Lämna en kommentar! (3)Humor

Vet ni vad som är humor?

Det finns människor, runt 15-25 (även yngre och äldre) ungefär, som länge avfärdat Lunarstorm som ett fjortisställe och har sedan många år tillbaka raderat sina konton där.

Vad dessa gör idag? Jo, de har konton på Facebook.

Och det roliga är att det i princip är samma idé och upplägg. Och ännu roligare är att de tror det är coolt att vara på Facebook. De förstår inte att det är Lunarstorm för "vuxna"...

That´s Entertainment Folks!
2008-12-22 @ 23:50:11 Lämna en kommentar! (0)Meatballs

Det finns många saker här i världen som är tråkiga att utföra.
Göra och steka resultatet av köttebullereceptet, är en sak som inte är så värst roligt.
Men, ibland måste man ta tjuren vid hornen och utföra sin uppgift.

Måndag afton. Två dagar kvar till årets mest efterlängtade dag för många människor. Undrar om rasister/nazister firar julafton. Det handlar ju trots allt i grund och botten om en jude från Asien.

Ni har säkert märkt att min blogg varit sparsam vad gäller bokstäver under de senaste dagarna. Jag har egentligen inte någon riktigt godtagbar ursäkt utan ni får snällt finna er i detta.

Mot köttbullarna igen...
2008-12-22 @ 18:54:41 Lämna en kommentar! (2)I väntan på julafton...The Hives & Cyndi Lauper

2008-12-22 @ 00:28:04 Lämna en kommentar! (0)I väntan på juldagen...Earthbound - One Nation, Trance Nation

2008-12-21 @ 16:25:10 Lämna en kommentar! (2)Demokrati

Då jag antar att inte alla läsare går in och läser igenom min bloggs kommentarer under varje inlägg kommer jag därför härmed publicera en kommentar som är väldigt läsvärd.

Nu är jag så otroligt trött på det här. Jag vänder mig till er som sitter i ledningen, för jag antar(och hoppas) att ni läser det här. Jag riskerar förmodligen mitt eget jobb eftersom jag arbetar under er, alltså i skolan. Även jag slåss för rättvisa och jag kan inte acceptera att man håller på med häxjakt i Sverige på tjugohundratalet. Jag vägrar. Vi ska lära våra barn och ungdomar att det finns yttrandefrihet och att man måste våga stå för sina åsikter. I "fallet Peter" visar man tvärtom! Man talar om för ungdomarna att man bör tycka och tänka som ledningen, annars har man inte på sin arbetsplats att göra. Detta är precis det ni har visat och detta har ungdomarna nu förstått. Vi vuxna ska vara förebilder. Vi visar vad som är rätt och fel. Vi talar om moral och rättvisa.

Peter Andersson är inte missbrukare, han taffsar inte på elever, han slår inga elever, han trycker inte ner dem, han säger aldrig att någon är "dum i huvudet". Ingen elev är rädd för honom, det finns ingen som inte tycker om honom utan alla går istället till honom. De pratar med honom, skrattar med honom, ventilerar sina problem med honom. Peter lyssnar, pratar och finns där. Han väljer att dricka sitt kaffe med eleverna i stället för i personalrummet. Där kan han prata med alla. Nå de svaga som behöver prata med en LYSSSNANDE vuxen. En som lyssnar utan att döma. Föräldrar uppskattar honom och hans arbete. Kollegor uppskattar det han gör. Ungdomarna tycker om honom. Och så vidare.

Vad har han då gjort som är fel? Vad har han gjort som är så farligt att han inte längre är välkommen att vara kvar i sin kommun? Han missbrukar inte. Han taffsar inte. Han skäller inte ut sina elever så att de blir rädda för honom. Vad gör han för fel? Han har inte ens oanständiga kläder på sig, som vissa vuxna kvinnor- minikorta kjolar och tajta små tröjor. Vad gör han för fel? Vi är många som undrar och vi är många som är arga, frustrerande och ledsna. Vad gör han för fel? Jag begär bara en enda förklaring på vad han har gjort för fel.

Jag vet många lärare som trots ett antal prickar och tillsägelser är kvar i skolorna. Jag har hört ett antal lärare som har blivit "tystade" när de inte har tyckt som "de där uppe". Jag vet mycket, men jag håller tyst. Jag skvallrar inte, sätter inte dit någon. Men jag vet. Vad har Peter Andersson gjort som kan vara värre än allt elände man har hört???Vad har han gjort?

Hälsningar Victoria Andersson- lärare i Hultsfred och en MYCKET stolt syster!

Trevlig jul till er alla!

Min kommentar till min systers inlägg. Man är som ni förstår väldigt tacksam över att man har dessa fantastiska familjemedlemmar som vågar stötta mig i processen mot ledningen. "Vicke" har givetvis rätt i det hon skriver och jag skulle mycket gärna vilja veta varför man anser att jag är olämplig som lärare.

Jag var ute och gick i samhället idag och de elever jag känner hälsade glatt på mig. Är detta fel? Är det dåligt att vara en omtyckt lärare? Är det fel att eleverna hälsar på mig på min fritid? Jag undrar om eleverna hälsar lika glatt på skolledningen om dessa ens ser eleverna.

Jag undrar hur en lämplig lärare ska vara i Hultsfreds kommun. Var går gränsen vid olämplighet? Att man pratar med eleverna på sin fritid? Jag är, i ärlighetens namn, fruktansvärt trött på hela den här cirkusen och tålamodet börjar tryta. Medborgare undrar hur man kan, i ett demokratiskt samhälle, få sin röst hörd. Jag säger bara till er som skulle vilja höja rösterna. GÖR DET TILLSAMMANS! Det är dags att ni säger ifrån eller accepterar ni att man behandlar en omtyckt lärare på det här sättet? Förtjänar inte era barn de bästa pedagogerna som finns att tillgå? Hur svårt är det att demonstrera utanför kommunhuset? Är ni rädda för att er fina fasad ska falla eller vad är problemet?

Som sagt, jag börjar bli trött att ensam (bortsett från fantastiska kvartetten Inger, Fredrik, Ingeborg och Inger) föra flera hundratals medborgares åsikter. Kan vi inte stå enade tillsammans för en gång skull... En före detta elev skrev en fantastisk insändare för ett par veckor sedan, förtvivlade föräldrar har gjort likadant. Men det räcker inte. Förena er!

Det är dags att ni visar ert missnöje - det är er rättighet!

2008-12-18 @ 20:39:39 Lämna en kommentar! (2)Är det värt besväret?

Jag ligger och grubblar över min framtid. Kan inte somna eftersom det är för många tankar som snurrar runt i mitt huvud. Ni vet att jag inte äger någon dagbok så mina tankar fladdrar vidare ut på cyberspace, som vanligt ni vet.


Vad har allt det här betytt egentligen? Folk som stått i skymundan och knuffat mig framåt i striden mot kommunen. Kom igen nu Peter, ge dem vad de tål. Gud, vad skönt att någon vågar stå upp mot dem! Byt inte ut loggan i bloggen för fan! Klart du ska fortsätta blogga, varför ska du sluta med det?

Det måste vara otroligt lätt att be någon strida mot kommunen när man sedan själv går hem och lägger sig och somnar tryggt. Det måste vara skönt att kunna pusha mig framåt verbalt för att sedan slippa tänka på sin egen framtid. Visst är det härligt när man klappar någon på ryggen och framhöver att jag visst har rätt att ha Che som logga i min personliga blogg. Måste vara väldigt lätt med tanke på att du själv slipper bli bespottad. Det måste också vara oerhört smidigt att strida för att jag ska fortsätta blogga. Då har du något att gotta dig åt, du har någonting du kan använda som underhållning. Men för mig är det inte underhållning längre, det är allvar.


Jag har ett otroligt stöd. Ett gigantiskt stöd bakom mig. Ett stöd jag inte har den dagen då jag sitter på anställningsintervju. Den dagen då jag tvingas fly kommunen för att jag åberopat min rätt till yttrandefrihet. Då är det stödet inte värt ett dugg längre. Det blir till slut olidligt att behöva lyssna på tystnaden.


Jag menar inte att jag är otacksam, för det är jag verkligen inte, för allt "tyst" stöd jag fått, jag ifrågasätter bara värdet av det. Det betyder någonting nu men i framtiden är det bara det synbara stödet som syns. Fredrik, Inger, Ingeborg och Inger som låg bakom anmälan till Länsrätten. Deras stöd kommer alltid vara oöverträffligt - även i framtiden. Det stödet kommer betyda någonting för mig i framtida situationer. De vågade säga ifrån. Och de sa ifrån högt. Familjens stöd kommer alltid finnas med mig - de har stått vid min sida. Inte tysta - tvärtom.

Det finns vänner som hört av sig, det finns före detta kollegor som ringer. Dessa betyder mer än de tysta ryggdunkningarna jag får. Jag har kollegor som tagit avstånd från mig. Dessa betyder för mig givetvis ingenting men just deras ställningstagande är beklagligt.


Jag ligger och funderar om mig som person. Jag kommer alltid vara "den bloggande läraren". Det kommer vara min blogg som föräldrar tänker på när de hör mitt namn, eleverna tänker direkt på min blogg. Jag är ingen privatperson i kommunen längre. Detta gör mig ledsen. Jag kommer i fortsättningen inte ifrågasättas för min profession som lärare utan som privatperson. Jag är dock fullt medveten om att detta skulle bli priset om man som jag, står fast vid sina principer, enbart tänker på de svaga. Samhället styrs av de starka människorna och kommer alltid se ner på de svaga. Tar man då parti för den lägre stående människan kommer man alltid vara ett problem. Då undrar jag, är det värt besväret?


Jag har stämplats som "den omogne och oprofessionelle läraren som är direkt olämplig i arbete med ungdomar". Sug på den titeln. Hej, mitt namn är Peter Andersson och jag anses vara omogen, oprofessionell och olämplig i arbete med ungdomar. Jag vet att det är ett fåtal som skriver under den titeln men dessa styr. Dessa människor tillhör de starkare och kommer alltid ha makt över oss vanliga människor. Man har till och med påpekat saker som jag utan tvivel skulle kunna anmäla under rubriken förtal.


Jag har fått sms av ungdomar som tänker på mig och som står på min sida. Jag har bara jobbat som lärare i 1,5 år men jag kan troligtvis skryta med att ingen av de elever som någonsin haft mig i skolan tycker jag är olämplig i arbete med ungdomar. Inga föräldrar har kommit till mig och klagat över mitt sätt att uppträda mot deras barn, våra ungdomar. Tvärtom. Eleverna gillar mig för att jag kan sänka mig ner på deras nivå men även behålla respekten. Jag pratar med eleverna. Jag ser eleverna som individer, som människor. För skolledningen är eleverna bara siffror, ettor och nollor, helt enkelt.

Varför anses jag vara olämplig för att jag finns på ungdomarnas arena, Internet, och kanske svarar på deras inlägg på bloggar. Jag ser inte eleverna som elever på fritiden utan då är de faktiskt människor. Människor som inte ser mig som lärare utan som privatperson. Vad gör det då om jag pratar med dessa och frågar hur de mår? Hur många vuxna finns det som är till för ungdomarna? Föräldrarna finns inte alltid, skolpersonal med professionalitet inom psykologi finns inte alltid, så vad gör det då om jag, som vuxen, tar på mig ett ansvar och frågar hur de mår? Varför anses jag som olämplig då?


Varför är det mer acceptabelt, för en vuxen människa, att klä sig som en fjortonåring än för mig att prata med eleverna på deras fritid? Jag bryr mig om dem. Jag älskar mitt yrkesval för att jag vill finnas till för ungdomar. Att lyssna. Att prata. Att finnas.


Men ändå tvingas jag ställa den återkommande frågan för mig själv - Peter, är det värt det här?

2008-12-17 @ 01:38:46 Lämna en kommentar! (6)Länsrättens dom och radiointervju

Nu har jag läst Länsrättens dom och det var egentligen inget nytt utan Länsrätten ger anmälaren Inger rätt i frågan gällande anställningsförfarandet i somras. Personen var vid tillfället obehörig och jag var fortfarande den enda behörige sökaren och skulle därmed haft tjänsten. Kommunen yrkade på att de gjorde rätt genom att förbise min kompetens med hänvisning till debattinsändare och personlig blogg. Länsrätten säger i domen att detta inte är "speciella skäl" nog för att blunda för min ansökan.

Dock vet jag inte vad nästa steg blir men just nu får vi glädja oss över den positiva dom som Länsrätten dömde. Vad jag tyckte om domen i media finns att lyssna på följande länk: Intervju med Sveriges Radio P4

2008-12-16 @ 15:38:32 Lämna en kommentar! (1)Domen enligt media

Kommunen gjorde fel. Nu blir det bakläxa från länsrätten i Kalmar.
Rätten har beslutat att upphäva beslutet att inte anställa läraren Peter Andersson på Albäckskolan.
Länsrätten slår fast att Peter Andersson, som sökte tjänsten, är behörig lärare, medan den lärare som fick jobbet vid tillsättningen inte var det.

Det saknades två poäng för att hon skulle kunna ta ut sin lärarexamen anser länsrätten . Det har visserligen hunnit ändras sedan dess.
Men länsrätten slår ändå fast att man anställt en obehörig lärare, trots att det ostridigt fanns en behörig sökande till tjänsten.
Länsrätten tar nu barn- och utbildningsnämnden i örat för detta och upphäver anställningen.
Skollagen säger att skolorna inte får anställa obehöriga lärare, om det finns behöriga sökande till tjänsterna. Inte ens på tidsbegränsade anställningar som i det här fallet.
Lagen öppnar dock för undantag från regeln i synnerliga fall. Men i det här fallet har kommunen inte lyckats presentera några synnerliga skäl, anser rätten.

Från www.vimmerbytidning.com 16/12-08
2008-12-16 @ 11:07:54 Lämna en kommentar! (4)Banankontakt

Okej, jag har fattat att det gäller att vara smart i den ekonomiska kris som breddat ut sig som ett töcken över det klot som kallas Tellus. Därför tänkte jag passa på att utnyttja mina besökares nätverk med en anpassad kontaktannons. Just nu är det många som är inne på min blogg för att läsa om Länsrättens beslut om att ge Hultsfreds kommun fel i frågan om jag är olämplig eller ej. Ni som väntar på domen får vänta till imorgon eftersom vi ska suga lite på karamellen ett par timmar till.

Vill du vakna upp och få frukost på sängen? Vill du komma hem efter en jobbig dag på jobbet och mötas av en bukett blommor? Vill du bli älskad och sedd? Vill du vakna på morgonen när jag lämnat sängen med en lapp bredvid dig av romantisk karaktär? Humoristisk, omtänksam och trevlig kille söker härmed dig tjej som värdesätter ovan kriterier. Hör av dig!

Okej, ibland måste man vara lite galen och jag bjuder på det här halvmesyr till inlägg... På återseende...

EDIT
Glömde berätta att "Solen i ögonen", den nya dokumentären om Lasse Winnerbäck, var en ganska halvtaskig timme. Extramaterialet med 17 låtar var desto bättre...

2008-12-15 @ 21:46:45 Lämna en kommentar! (3)Rättvisa har skipats!

En kort notis så länge

Länsrätten fäller Hultsfreds kommun

Återkommer med mer info under dagen...
2008-12-15 @ 09:40:10 Lämna en kommentar! (29)Söndag 081214

Igår var man återigen på Metropol. Jocke och jag slöt upp med gänget från Willys som var på kabaret. Det var som vanligt väldigt trevligt att festa med detta glada gäng. På fredag är det dags igen. Den här gången med Tom och CO. Ska bli trevligt...

Enligt rykten så vann Barcelona över Real igår. Tur man slapp se skiten.

Nu har jag bestämt mig. Jag flyttar till sommaren. Vart? Spelar ingen roll egentligen. Så långt från Hultsfreds kommun som möjligt blir bra.
Söndagens video tillägnas alla kvinnor

2008-12-14 @ 15:08:45 Lämna en kommentar! (10)Smutsigt mjöl i maktens korridorer

Har ni någonsin tvivlat på dessa uppgifter om att man håller varandra bakom ryggen i kommunhuset. Att cheferna kanske inte alls sitter i samma stolar. Att man inte alls blir utfryst om man är oliktänkande. Tillhör du någon av dessa stackare som blint litar på att det som pågår i maktens korridorer är rent spel  - läs då mitt förra inläggs första kommentar.

Har du läst kommentaren men trots detta står kvar vid din övertygelse om att vi har fel och makthavarna rätt. Då kan jag bara ärligt konstatera att du har en alltför låg intelligenskvot men ey, jag är inte någon som har rätt att döma. Alla kan inte vara lika smarta som jag. Right?

Det mest bisarra i hela situationen är att fler skandaler kommer att skymta ljus den dagen då jag inte står som anställd inom Socialförvaltningen i Hultsfred kommun. Allt följer ni på min blogg - en blogg som säkerställer medborgarnas rätt till yttrandefrihet.

Det finns folk som säger att jag är en nagel i ögat på somliga chefer. Jag kommer alltid vara en nagel i ögat på folk som lider av maktmissbruk, empati och diverse känsloyttringar. Jag kommer alltid säga vad jag tycker om saker och ting inte fungerar demokratiskt. När man inte väljer att se elevernas behov i första rummet. När pengar är viktigare än människor. När nollor och ettor betyder mer än ungdomar. Bara så ni vet, det här är bara början.
2008-12-13 @ 13:44:11 Lämna en kommentar! (8)Friday Night Lights

Usch för ännu en fredag i ensamhetens tecken. Det börjar bli slentriant men det är trots allt fortfarande väldigt tråkigt. Det blir desto roligare imorgon då det vankas utgång.

Jag börjar tröttna ordentligt på den här kommunen (jag vet, det är frivilligt att flytta) så det finns inte. Hör saker dagligen som får mig fundera om jag lever i verkligheten eller i en dyster och ångestladdad Bergman-film. Med tanke på vädret och vissa makthavare så undrar man ju. I väntan på Länsrättens dom så filar jag på en insändare där ärlighet och rakrygghet ska vara prioritet. Medborgare måste vakna innan det är för sent.

AC/DC och Coldplay på Sveriges bästa utescener till sommaren. Winnerbäck, Ternheim, Krunegård och Hirasawa till festivalen. Det kan bli en bra sommar.

Smart av spanska fotbollsförbundet att lägga "El Clásico" på samma dag som jag ska festa. Tror jag ska ringa ner och be dem ställa in matchen eller varför inte skjuta upp den till söndag. Det vore bättre...

Imorgon är det Lucia och då vankas det ordentliga fyllor runt om i landet. Jag ber er minderåriga att tänka på söndagen och därför kanske låta bli alkoholen helt och hållet. Saker och ting kan också sluta på miserabla sätt...

Många eftersträvar rikedomar och kändisskap och ser detta som ett mål här i livet. För mig personligen är det tragiskt mål att ha, men alla får göra som de vill och måla upp vilka drömmar de vill. Aftonbladets Sundholm skrev dock en mycket tänkvärd artikel angående rika knösar och deras livshållning. Detta i en värld där alla inte har rent vatten för dagen.

 

Kvällens video: Katy Perry - Hot ´n Cold
2008-12-12 @ 16:51:21 Lämna en kommentar! (6)Missade du min radiodebut?

Starta klippet 11.00-12.00 och spola fram till 11.25 så får ni höra min underbara stämma i gårdagens MIx Megapol.


/Kändisen

2008-12-12 @ 13:38:26 Lämna en kommentar! (2)Radiodebut

Efter tidning, tv och nu senast radio. Vad finns det mer att uppnå? Har jag verkligen nått toppen nu? Jag har inga drömmar kvar efter att ha figurerat i svensk media - jag har nått mina drömmars topp. Eller inte.

Idag gjorde jag således min radiodebut. Jag var på väg till Virserum och hade på Mix Megapol där man utannonserade andra chansen i "Vinn Adams pengar" och jag chansade och slog deras nummer. Efter andra försöket kom jag förvånat fram och radioprofilen Madde svarade. Vi småtjattrade lite innan jag fick vara med i sändning. Jag hade så klart inte hört morgonens frågor vilket hade underlättat betydligt. Första frågan handlade om någon holländsk konstnär och jag valde mellan Rembrandt och van Gogh men givetvis valde jag fel. Andra frågan handlade om något djur och jag svarade råtta när hund var det rätta svaret. Tredje frågan hörde jag knappt eftersom täckningen mellen Hultsfred och Virserum inte är allt för bra. "Vad heter butlern i Familjen... " var det enda jag hörde men jag chansade hej vilt på att hon pratade om Familjen Addams och alla vet ju att den gubben heter Lurch. Så, hundra kronor rikare och radiodebuten avklarad...

Nu blir det lunch...
2008-12-11 @ 12:42:37 Lämna en kommentar! (1)Grattis

Håll i hatten ni som känner mig sedan länge. Det finns en vän (eller snarare ovän) som anser mig vara pedant. Jag - pedant? Skulle inte tro det. Jag bara städar innan jag får gäster, bara för att hon inte gör det...

Idag har jag tillbringat min 29:e 10 december med vänner hela aftonen och de sista åkte precis hem. Alltid lika trevligt med guests. På tal om gratulationer så mottog jag mitt första grattis-mess klockan 06:15 (tack, Emma), allt för att vara först. Så det är hennes fel att man just nu är lite trött. 

Länsrättens dom kom inte idag heller och nu börjar jag misstänka att kommunen mutat domaren. Okej, ironi! Bäst skriva det så chefer inte anklagar mig för förtal eller nåt.. 

Oj, tråkigt inlägg men allt kan inte vara roligt hela tiden...
2008-12-10 @ 21:41:20 Lämna en kommentar! (5)The Christmas Gift of the Year

Årets julklapp är utsedd. Ni hittar den här.

Det tycker iallafall jag och syster...
2008-12-09 @ 21:08:18 Lämna en kommentar! (4)Gott och blandat

Familjen har gett sig av hemåt och jag är lite kläder rikare. Men sällskapet var givetvis det viktigaste och det var ett trevligt samkväm. Imorgon kommer alltså vännerna på besök och får då ta del av dagens rester...

Berndt Schuster, tränare i världens bästa (bara inte för tillfället) klubb, kickades under tisdagen efter sitt mindre lyckade uttalande: "Vi kommer inte ha någon chans på Nou Camp". Ödmjukhet är bra att ha men man får inte ha en sådan usel inställning till årets största match på lördag. Tottenhams sparkade tränare Juande Ramos tar nu över laget från Madrid som har flera kilo grus i maskineriet. Real har sparkat sju av åtta tränare de senaste fem åren. Spansk logik?

Vi var i Kosta i söndags och det är den platsen på jorden som innehar flest Patronare troligtvis. Min morbror, tyvärr inte jag, myntade det numera klassiska citatet:

Att vara eller Che Guevara

och jag önskar det kommit från mig. Jag vet numera däremot vad jag fått min humor ifrån. Tack Tjockis!

Om man bara läser rubriker och ingressen i nyheter kan det bli roliga tolkningar. Som den här med Christer Sjögrens julshow. Aftonbladet skriver att Sjögrens show stoppades och att artister och fans kräver ersättning. Jessica Andersson, en av de drabbade, säger att "det rör sig om pengar för mig". Jag blir ju då nyfiken vad det handlar om för de andra? Hade Christer kanske tänkt betala ut arvode genom sexuella tjänster?

Läser på Aftonbladet också att en lärare mobbade en 8-årig elev (nej, det handlar inte om Hultsfred kommun den här gången heller) i Skåne. Pojken skyllde på huvudvärk och läraren gav honom extra läxor. Hey Teacher, leave those kids alone....

Imorgon kommer troligtvis domen från Länsrätten. Det återstår att se om samhället blir ännu tystare eller om demokratin går segrande ur striden. Hur som helst är eleverna de stora förlorarna eftersom de inte fått ta del av fältarnas tjänster den här terminen - oavsett dom...

2008-12-09 @ 20:05:20 Lämna en kommentar! (3)Nattinlägg

På onsdag fyller jag år och idag fick jag en tidig födelsedagspresent med posten. Avsändaren kallar sig Skatteverket och deras present bestod av en räkning på cirka 4500 kronor. Som grädde på moset ska summan vara inbetald senast 29 december 2008. Snacka om present!

På tisdag ska jag ta emot familjen här hemma och äta lite cheesecake och på onsdag kommer närmaste vännerna. Eller närmaste. De enda vännerna. Hmm, har jag verkligen inga fler vänner?

Nio arbetsdagar kvar. Snart bara åtta...

Night Nighty
2008-12-09 @ 00:02:38 Lämna en kommentar! (3)Fantastisk duettMelissa Horn & Lars Winnerbäck - Som jag hade dig förut

2008-12-07 @ 19:54:30 Lämna en kommentar! (0)Serier
Hoppas för er skull att ni inte missat dessa serier...

2008-12-07 @ 17:51:48 Lämna en kommentar! (2)Rolf Lassgård

- Jonathan Demme visade mig Susanne Biers "Efter bröllopet", som jag älskade. Wow, vilken film. Den var helt fantastisk, säger Anne Hathaway, 26. Jag älskade, älskade, älskade den. I synnerhet skådespelaren som spelar pappan, han som är svårt sjuk. Scenen på slutet när han till sist erkänner hur rädd han är och att han inte vill dö - den var så sann, så rå, så mänsklig, så stark. Jag såg den och tänkte att om jag kan få till något av det till Kym, då har jag lyckats. Om jag kan vara så modig och så naken.

Skådespelerskan Anne Hathaway till Aftonbladet angående bra skådespelare. Man kan väl inte annat än hålla med henne?

2008-12-07 @ 17:30:22 Lämna en kommentar! (0)Julmat

Jag är nyss hemkommen från ett trevligt julbord på Metrolopol.  Det var trevligt, bra mat och trevlig musik. Sista låten var bäst eftersom jag fick möjligheten att dansa med en söt tjej. By the way, jag är över arton år och får komma hem onykter. Om någon hann bli irriterad...
2008-12-07 @ 02:36:57 Lämna en kommentar! (3)Filmåret 2009

Vad har vi att se fram emot kommande filmår eller bör man kanske undvika något?

Fredag den 13:e
Den tolfte filmen om Jason Voorhees är aktuell kommande år och troligtvis är det en film man överlever av att inte sett. Kan man kanske hoppas på att man slutar göra uppföljare efter den trettonde filmen?

Night at the Museum 2
Uppföljare till succén med Ben Stiller och Robin Williams fast den här gången utan Robin. Däremot finns Ricky Gervais med i en biroll och kanske kan man upprepa succén.

Ice Age 3
Ice Age behöver egentligen ingen närmare presentation mer än att man ser fram emot den svenska biopremiären runt juni. Den här gången kommer Sid och hans vänner tampas mot dinosaurier. Istiden är alltså slut.

S Darko
Uppföljaren till megasuccén Donnie Darko som kom 2001 ska man nog inte ha för stora förväntningar på. Sju år har gått sedan vi fick ta del av Donnies historia och det är nu hans lillasyster Samantha som befinner sig i mittpunkten. Inga stora stjärnor är med och med Chris Fisher (grymt okänd) i registolen kan det mesta bara bli fel.

Nottingham
Årets kanske mest spännande film handlar om sheriffen av Nottingham. Vad sägs om Ridley Scott som regissör och Russell Crowe, Sienna Miller och ryktena William Hurt, Saoirse Ronan och Vanessa Redgrave? Kan bli hur bra som helst...

The Curious Case of Benjamin Button
Brad Pitt spelar Benjamin Button. En verklighetsbaserad historia om en man som åldras "från fel håll" och man kan då säga att han blir yngre och yngre. David Fincher (Se/en, Fight Club) står för regin och Cate Blanchett, Julia Ormond finns i castingen. Filmen har USA-premiär i slutet av december 2008 och kommer garanterat höras vid Oscarsgalan 2009.

The Lovely Bones
Alice Sebold har skrivit en fantastisk bok, Flickan från ovan, som ansetts som ofilmbar (precis som Försoning) men om det är någon regissör som kan fixa sådana uppdrag så är det Peter Jackson. Manuset är redan perfekt och regissören likaså så varför fyller vi inte på med Saoirse Ronan, Mark Wahlberg, Rachel Weiz, Stanley Tucci och Susan Sarandon...

The Imaginarium of Doctor Parnassus
Mest känd för Heath Ledgers absolut sista film och regissören Terry Gilliams förmodade mästerverk. Johnny Depp, Colin Farell och Jude Law spelar samma karaktär som Heath Ledger. Johnny, Jude och Colin skänkte sina gager till Heaths dotter så hennes framtid blev säkrad.

Transformers: Revenge of the Fallen
Uppföljaren till Transformers med Shia LeBouf och Megan Fox och båda är tillbaka. Michael Bay står åter igen för regin.

Terminator Salvation
Den fjärde filmen om den utrotade rasen människan är nu ett faktum. McG (Charlies änglar) regisserar, James Cameron står för karaktärerna, Christian Bale spelar John Connor, Bryce Dallas Howard (Ron Howards dotter) spelar Kathy Connor och Helena Bonham Carter spelar Serena. Jag tycker tyvärr det luktar fiasko lång väg.

Avatar
James Camerons mastodontprojekt ska vara någonting utöver det vanliga. Med en rollista innehållande Michelle Rodrigues, Sam Worthington, Sigourney Weaver och Giovanni Ribisi kan det väl inte bli fel heller?

Änglar och demoner
Tom Hanks är tillbaka som Robert Langdon och den här gången springer forskaren runt i Vatikanstaten. Ron Howard fortsätter att regissera och vår svenske hjälte, Stellan Skarsgård, spelar en viktig roll. Ewan McGregor finns också med.

Public Enemies
Christian Bale och Johnny Depp regisseras av Michael Mann i ett gangsterdrama som utspelas i depressionens 30-tal. En rätt juste trio med förutsättningar och förväntningar höga som höghus.


Klart man ser fram emot 2009 års filmer..

2008-12-06 @ 14:38:46 Lämna en kommentar! (0)Filmåret 2008

Filmåret 2008 börjar gå mot sitt slut. Det här året är ett av de sämre för min egen del. Jag har nog aldrig sett så lite film som det här året. Det blev definitivt fler filmer under tiden som jag studerade i Växjö. Men den 19 december blir jag ju sysslolös och då ska jag läsa böcker och se film som aldrig förr...

Jag har valt ut fem utmanare i varje kategori där jag utser vinnaren i fetstil.

Årets film
The Dark Knight
Quantum of Solace
Mamma Mia!
Fjärilen i glaskupan
Försoning

Årets svenska film (ej sett fler)
Ping pong-kingen
Iskariot
Morgan Pålsson - Världsreportern

Årets prestation
M.Night Shyamalan för sin usla regi i The Happening
Heath Ledger för sin roll som Jokern
Diablo Codys fantastiska manus till Juno
Steven Spielbergs förmåga att fortfarande hålla liv i Indy Jones
Det perfekta slaget i solar plexus på Fetto-USA i Wall-E

Årets regissör
Christopher Nolan (The Dark Knight)
Phyllida Lloyd (Mamma Mia!)
Tim Burton (Sweeney Todd)
Joel/Ethan Cohen (No Country for Old Men)
Julian Schnabel (Fjärilen i glaskupan)

Årets mest överskattade
Sex and the City - filmen
Ethan/Joel Cohens manus till Burn after reading
The Dark Knight
Funny Games
Donkey Punch

Årets mest underskattade
The Mist
Tropa de Elite
REC
P.S I Love You
Wanted

Årets kvinnliga skådespelare
Keira Knightley (Försoning)
Ellen Page (Juno)
Helena Bonham-Carter (Sweeney Todd)
Cate Blanchett (I´m Not there)
Natalie Portman (Den andra systern Boleyn)

Årets manliga skådespelare
Javier Bardem (No Country For Old Men)
Heath Ledger (The Dark Knight)
Gerard Butler (P.S I Love You)
Johnny Depp (Sweeney Todd)
Daniel Day-Lewis (There Will Be Blood)

Årets chock
Heath Ledgers överdosering - Kom som en överdos!
Den hypade SATC - Överreklamerad är bara förnamnet!
Ben Afflecks regi i Gone Baby Gone - Det var ju bra!
Animeringen i Wall-E - Fantastiskt!
Mamma Mia! - Att det kunde bli så bra!

Årets animerade film
Wall-E
Kung Fu Panda
Porco Rosso

Årets sämsta film
Rambo
10.000 BC
Meet the Spartans
Superhero Movie
The Happening

2008-12-06 @ 13:32:33 Lämna en kommentar! (2)Kulturkrock?

Den engelska tidningen Times har på sin nätsida plockat ut 2008 års 100 bästa filmer. Jag tänkte att det kunde vara en intressant lista. Jag bläddrar och tittar igenom deras val och många av filmerna har jag inte sett personligen men när de listar High School Musical 3 så drar jag snabbt ifrån sidan. Visserligen är listor alltid väldigt subjektiva men någon gräns måste det ju ändå finnas? High School Musical 3. Herregud!


2008-12-06 @ 12:44:46 Lämna en kommentar! (0)Friday night

Fredag natt. Ännu en dag till ända. Den har bestått av shopping i Vimmerby eftersom jag behövde byxor till lördagens julcabarét på Metropol. Den har bestått av tacokväll med en vän från södra delen av kommunen. Vännen i fråga är väldigt lik mig eftersom hon är ironisk och sarkastisk och har en underbar humor. För tillfället blir jag glad av hennes närvaro eftersom hennes skratt smittar av sig. Hon påminner mig om min syster vad gäller filmtittande. Båda vill ha svar på frågor som man får om man kniper igen och tittar på filmen. Hon är väldigt charmig och en bra människa - frågan är om hon är medveten om det själv bara...

Jag har också varit chaufför åt syster som hade barrikaderat sig ute i skogen tillsammans med sina väninnor. Givetvis ställde Peter upp och körde hem henne.

Imorgon blir det julbord. Nice, nice!

2008-12-06 @ 01:30:36 Lämna en kommentar! (2)Rockbjörnen

Jag har i ett tidigare inlägg nominerat mina favoriter till de olika kategorierna gällande utdelningen av årets Rockbjörn. Nu har Aftonbladet sammanställt de olika rösterna och fått fram flera artister i de olika kategorierna. Jag jämför också mina val med Aftonbladets Markus Larsson bara som en parentes.

Årets svenska kvinnliga artist
Amanda Jenssen
Robyn
Lykke Li
Säkert!
Veronica Maggio

Jag la min röst på Jenssen och finner ingen anledning att ändra på den nomineringen. Larsson väljer Robyn och jag ser väl bara henne som den stora utmanaren till Amanda.

Årets svenska manliga artist
Håkan Hellström
Lars Winnerbäck
Ola
Danny
Markus Krunegård

Bra jobbat av Lasse. Släppt en singel men blir ändå utvald i kategorin. Jag la min röst på Lundell och givetvis är Rockbjörnens fans inte direkt Lundell-publik. Larsson väljer mannen från Göteborg, ni vet han som inte kan sjunga... Själv kommer jag lägga min röst på Winnerbäck - trots hans enda singelsläpp men i konkurrensen ska han utklassa motståndet. Om inte sjömannen varit i vägen då...

Årets svenska grupp
Kent
Sugarplum Fairy
EMD
Takida
In Flames

Jag nominerade Eldkvarn från början men det finns nog inga ungdomar som vet att det superba bandet existerar ens. Överskattade Takida har otroligt många fans som röstar för bandet och det är väl egentligen bara ännu mer överskattade Kent som står för motståndet här. Jag lägger min röst på In Flames, av ren princip... Vad Larsson röstade? In Flames.

Årets svenska nykomling
Markus Krunegård
Lykke Li
Amanda Jenssen
Melissa Horn
Hästpojken

Jag la min röst på Krunegård innan nomineringarna var klara men ser nu att jag glömt bort den egentliga givna vinnaren i kategorin - Melissa Horn. Horn har för övrigt en stor chans att vinna just enbart för att hon spelat in en underbar duett med Winnerbäck. Markus väljer Lykke Li som tydligen ska vara suverän. Själv har jag tyvärr inte hört henne.

Årets svenska låt
Markus Krunegård - Jag är en vampyr
Kent - Håll ditt huvud högt
Sugarplum Fairy - The Escapologist
In Flames - The Mirrors Truth
Ola - Feel Good

Jag förstår inte hur mitt val (Som jag hade dig förut, med Melissa Horn) kunde falla bort. Man väljer Ola istället. Nåväl, shit happens. Både Larsson och jag är övertygade om att vampyren tar hem kategorin. Förresten, hur kan tre engelska låtar vara nominerade i en kategori som heter bästa svenska låt?

Årets bästa svenska album
Kent - Box 1991-2008
Sugarplum Fairy - The Wild one
Ola - Good enough
Håkan Hellström - För sent för Edelweiss
In Flames - A sense of purpose

Logiken fortsätter med svenskengelskan. Jag la min röst på Lundells senaste mästerverk men okej, det får bli Kent för min del. De har trots allt, deras överskattade hype till trots, gjort ett par bra låtar. Svensk media är fullständigt kära i Hellström så vad Larsson väljer behöver jag ju då inte berätta.

Årets svenska live-akt
Kent
Håkan Hellström
In Flames
Lars Winnerbäck
Ola

Jag trodde på Jenssen men icke. Hur Winnerbäck, precis som föregående år, kan bli nominerad i den här kategorin är för mig en gåta. Grym artist men en liveartist? Aldrig. Håkan Hellström tar hem priset i utklassningsstil tror både jag och Larsson.

Årets utländska artist
Rihanna
Duffy
Katy Perry
Britney Spears
Pink

Jag röstade på Springsteen men han verkar inte ha någon chans mot artister som Katy Perry och Pink. Bisarrt! Nu lägger jag min röst på Duffy som hade ett kanonalbum. Larsson gör detsamma.

Årets utländska grupp
Metallica
Glasvegas
The Killers
Jonas Brothers
Coldplay

Stenhård grupp med mina favoriter från Glasgow - Glasvegas. Både jag och Larsson anser att det är en skandal om de inte vinner. The Killers är omåttligt populära med Colplay som outsider.

Årets utländska låt
Coldplay - Viva La Vida
Glasvegas - Geraldine
Katy Perry - I Kissed a Girl
Duffy - Mercy
Jason Mraz - I´m Yours

Mina förhandsfavoriter och mitt tips, Viva La Vida blev nominerade och de står fortfarande som mina vinnare även om Geraldine är en fruktansvärt bra låt.  Larsson hoppas också på britterna med Chris Martin i spetsen.

Årets utländska album
Metallica - Death Magnetic
Coldplay - Viva La Vida
Glasvegas - Glasvegas
Duffy - Rockferry
AC/DC - Black Ice

Glasvegas alla gånger. Coldplays album är enormt med skottarna ska vinna det här. Givetvis håller Lasson med mig.

Lifetime Achievement
Ulf Lundell
Abba
Magnus Uggla
Per Gessle
Joakim Thåström

Lundell så klart! Han har påverkat svensk musik något helt fantastiskt. Dessvärre har övriga nominerade det också...


Men! Vad tycker ni?
2008-12-05 @ 17:25:08 Lämna en kommentar! (2)Che tillbaka brevé

Givetvis har ni rätt. Man ska inte byta logga bara för att någon enstöring får psykbryt.

Over for now...
2008-12-05 @ 11:53:52 Lämna en kommentar! (3)Blaha, blaha

Bara för att komma bort från nedan tråkiga kommentarkarusell måste jag krysta fram ett inlägg...

Imorgon är det fredag och på lördag vankas det julbort med cabarét. Det ska bli finemang, minst sagt.

Nu har jag snart bara två veckor kvar att arbeta som fältassistent. Det känns ganska bra trots allt. Det ska bli en ny erfarenhet att vara arbetslös.

På måndag kommer Länsrättens dom. Att vara eller icke vara - det är frågan. Hoppas demokratin segrar iallafall...
2008-12-04 @ 21:37:49 Lämna en kommentar! (3)Bildbyte

Okej, jag erkänner. Jag är en svag människa. Jag har bytt logga.
Det är av den enkla anledningen att jag inte vill folk ska koppla samma mig med "diktatorer" och "massmördare". Nu var Che varken eller men just för att slippa den enträgna diskussionen med förståsigpåare.

You win - i loose...

Audrey Hepburn är dock inte heller ett dåligt val... Hon får äga min blogg en tid framöver..
2008-12-01 @ 22:45:03 Lämna en kommentar! (40)Monday, monday, monday

Måndag. En ganska lugn vardag, som vanligt. Man försöker hoppa in i arbetet efter en lugn helg. Tre veckor kvar av det här årets arbete. Tre veckor kvar till arbetslöshetens tristess. Eller vem säger att det blir tristess egentligen? 

Idag fick jag en fantastisk insändare av en elev. Grymt roligt att läsa. För er som missat inslaget finns det här. Annars ska domen komma under veckan hoppas jag. Ska bli skönt att kunna släppa det och gå vidare. Mot nya mål. Mot nya insändare... (ironi om någon missade det...)

Till helgen vankas det julbord, very nice indeed.  
2008-12-01 @ 22:17:09 Lämna en kommentar! (1)Om bloggens upphovsman

Peter Andersson