P.S. I Love You

Bra film ska innehålla bra musik. Har ni inte sett filmen P.S. I Love You så bör ni göra det med en gång. Fin sentimental film som säkert är en bra datefilm. Följande två låtar är från filmen och försök motstå att se filmen efter du sett/hört låtarna...

     

Förstår om tjejerna dreglar efter Gerard Butler. Tänk om man såg ut som honom...


Snart jobb igen...

Det känns som om vi är väldigt få människor som bryr sig om klimatfrågan. Majoriteten viftar bort den som om det vore en fluga (inte insekten alltså utan modet) och försvinner om några år. Vi med förnuft vet bättre och det är ett stort problem idag för oss levande varelser men tänk längre. Tänk när våra barnbarn tvingas utstå alla dessa problem och hinder som vi i vår nutid och våra föräldrar skapat.

Stora stycken is omfattande 20 kvadratkilometer lossnade från den kanadensiska delen av Arktis i förra veckan, uppger kanadensiska forskare. Klimateffekten är tydlig i regionen, menar experterna.

Isen bröt sig loss från ismassan vid Ward Hunt Island utanför Ellesmere Island i nordligaste Kanada. Det var den största islossningen i regionen sedan 2005.Sydliga vindar uppges vara den direkta orsaken.

Följande är en notis från Aftonbladet.se och det är bara att läsa och begrunda...

En rubrik på samma nätsida: Jätteinsats mot algerna som hotade seglingen

What the... Vaddå, "hotade seglingen". Det gäller givetvis OS-grenen segling som skulle hotas om Kina inte fick bukt med algblomningen. Man är rädd att seglingen hotas. Världen då? Alla som bor vid vattnet och inte kan bada eller använda det som dricksvatten? Alla djur som dör när de får i sig det giftiga vattnet? Nä, bara seglingen kan genomföras så blir allt bra ska ni se...

Nu till rubriken i detta inlägg. Om drygt två veckor börjar jag äntligen mitt nya jobb som fältassistent och det ska bli väldigt kul. Verkligen. Äntligen får jag åka ut och möta ungdomar igen. Spela kort med dem i cafeterian, skoja med dem, dra några dåliga lärarskämt, se elevernas glada uppsyn när jag kommer gående på skolgården, pojkarnas glädje när jag agerar manlig förebild, tjejernas fluktande över mitt utseende (nåja) och allt det andra som hör ungdomarnas värld till.
 
Tack för de intelligenta kommentarer som ni lämnade i inlägget om yttrandefrihet. Ni gjorde verkligen att jag kommer fortsätta stå upp mot orättvisor genom att yttra mig på bloggen. Just yttrandet har troligtvis lett till att jag inte ens blir uppkallad för anställningsintervju till sv/so-tjänsten i kommunens ena skola. Men som jag sa till en mycket god vän härom dagen...

"Hellre obekväm än bajs på tungan"
Mänskliga rättigheter

Det råder nu febril aktivitet av människor runt om i världen och alla har de ett gemensamt mål - stoppa OS om Kina inte blir bättre på mänskliga rättigheter. Roligt att Kina nu uppmärksammas när väst åker till OS och gör upp om ädla medaljer. Någon som hört något motstånd innan Peking blev utsedd till OS-arrangör? Nej, tänkte väl det.

För inte så länge sedan uppmanade djurrättsaktivister (givetvis i väst) att man skulle bojkotta OS för att landet äter hund som delikatess. Hemma i fina väst har vi hunden som husdjur och det är inget djur man äter och då ska givetvis inte Kina servera rätten under de veckor som OS pågår. Sanslöst!

Tänk om alla muslimer (cirka en fjärdedel av jordens befolkning) skulle bojkotta väst för att vi äter nötkött. Då hade vi inte haft så intressanta OS och VM-tävlingar i alla dess sporter.

givetvis ska Kina tänka på de mänskliga rättigheterna och precis som alla andra länder, avskaffa dödsstraffet. På tal om dödsstraff så har George W. Bush undertecknat en dödsdom på en armésoldat och gjort att denna fått gå döden till mötes. Den menige soldaten dömdes 1988 och har nu, tjugo år senare, fått sin dödsdom godkänd.

Vi kan skrika på Kina hur mycket vi vill men ska vi lyckas få kineserna stoppa det förhatliga dödandet så bör USA avskaffa dödsstraffet innan, annars kan det bli svårt...
2008-07-29 @ 15:26:18 Lämna en kommentar! (2)Att blogga eller inte blogga - det är frågan

Nu har jag kommit till en punkt i mitt bloggande där jag ställer följande tes: - För vem bloggar jag?

Jag har en blogg dels för att få en publik och dels för min egen skull. Min publik ska finna min blogg rolig, tänkvärd, intressant, opinionskapande och den kan gärna få reta människor. Är det bra att ha en blogg där man är helt uttömmande och personlig där den egna integriteten publiceras? Hur mycket privata frågeställningar bör jag lyfta upp i ljus?

Inga, säger kritikerna som hänvisar till mitt yrke, lärare.
Allt, säger "fansen" och dessa påvisar att den personliga sidan går före yrkesvalet - oavsett yrke.

Vad säger jag själv då?
Jo, jag säger det att min blogg använder jag för att skriva av mig men samtidigt sprida ordet gratis på nätet. Jag vill lyfta upp mina tankar ochåsikter på ett högre plan än vad en simpel dagbok, skrivern för hand, gör. Detta sticker i ögonen på folk och frågan är om det är värt att ta den smällen för mig som bloggare.

Jag är en principfast människa, fråga mina närmaste, och jag står för vad jag tycker och slåss för rätten att få uttrycka sig i tal och skrift. Detta komplicerar mitt bloggande och mitt yrkesval som lärare. Bör jag säga vad jag tycker och tänker i ett forum som mina elever kan läsa? Bör jag inte hålla mina tankar för mig själv och därmed inte vara ett enkelt bete för eleverna som kanske ser upp till mig och mina ideal.

I skolans värld, eller rättare sagt vid katedern, får jag (givetvis) inte ta ställning till saker och ting. Som LÄRARE. däremot får jag visa åsikter och idéer som MÄNNISKA. Dock ska eleverna veta om att det är PRIVATPERSONEN som pratar, inte LÄRAREN. Detta anser, universiteten, är okej som lärare/människa att göra. 

Så frågan går vidare, för vem bloggar jag egentligen? Mina elever som på kvällarna är läsare och privatpersoner, eller allmänheten oavsett epitet?

Vad tycker ni? Allmänheten, det är er tur att säga vad ni tycker är okej att blogga om. Ska jag censurera mitt yrkesliv som trots allt är en stor del av mitt liv. Jag älskar mitt jobb och man vill ju skriva om det man älskar mest. Eller? Ska jag rent av lägga ner bloggandet...

2008-07-27 @ 22:27:48 Lämna en kommentar! (5)Sol

Hemma efter ett dygn på Oskarshamns camping. Trevligt. Varmt. Skönt vara hemma...
Jag har en solbränna som skulle få vilken tjej som helsta att... garva....

Det kommer ett inlägg under kvällen huruvida min blogg ska nedrustas eller inte.
Återkommer.


2008-07-27 @ 18:54:01 Lämna en kommentar! (0)Stånk och stön

Hemkommen efter ett dygn i Norrköping. Jocke bjöd på fest och givetvis kunde man inte tacka nej. Tur jag inte gjorde det, eftersom det var ett riktigt roligt dygn. Charmiga Norrköpingsflickor och trevligt mansumgänge.

Jag hade bokat biljetter i förväg men inte hämtat ut dessa. Jag tänkte göra det samma dag, alltså idag, och jag hade för mig att jag bokat 14-tåget men det visade sig vara fel och jag hade därmed missat tåget och jag kunde bara konstatera att jag kunde slänga mina dyra tågbiljetter och för att sedan köpa en ny biljett.

Sagt och gjort. Jag köpte en ny biljett med ett tåg som skulle avgå från Linköping 15.52. 15.45 ropar man upp att tåget är inställt och att det kommer en ersättningsbuss omgående. Resenärerna skyndar sig till den buss som skulle ta oss söderut. Ingen buss syntes till och vi fick snart reda på att bussen skulle komma in runt 16.45.

16.50 anländer bussen och två timmar senare kunde jag återse mitt kära Hultsfred. Då tåget var inställt innebar detta att man kommer få pengarna tillbaka vilket i mitt fall var skönt eftersom jag då inte förlorade något på att jag missade dagens första tåg. Ödet?

Imorgon bär det av till Västervik. En helg med syskon och diverse barn på Lysingsbadet. Ska bli skönt.

Nu film....

2008-07-24 @ 20:17:30 Lämna en kommentar! (1)Hasta la Victoria Siempre...Undra vad Che Guevara hade haft att säga om 11 september 2001...

2008-07-22 @ 22:04:59 Lämna en kommentar! (4)Värsta regnet...

Snart åker jag till Växjö för en fest senare i afton. En före detta klasskompis bjuder på fest och då kan man ju inte vara ofin nog att tacka nej. Får också möjligheten att träffa Eric och Sandra innan jag återvänder imorgon. Det är riktigt nice det med.

Nelson Mandela fyllde nittio i veckan. Ett par veckor innan hans födelsedag plockade USA bort honom från sin svarta lista över terrorister. Förstår ni, självaste Nelson Mandela har varit svartlistad i hela sitt liv och har därför inte kunnat åka till USA på grund av sin terroriststämpling. Only in America!

Annars händer det ganska mycket i slutet av sommarlovet (som äntligen närmar sig sitt slut). Nästa vecka ska jag prata med soc. om eventuell familjehem/kontaktperson. Camping i västervik kommande helg med la familia och Jackie. Den 1:e augusti bär det av norrut. Först träffa Jocke i Norrköping och sedan åka vidare mot syster och Jim i Stockholm. Helgen efter blir det ett par dagar i Danmark, även det med familjen. Och sedan, äntligen, börjar jag jobba den 13:e augusti...

Ha en fortsatt trevlig helg!


2008-07-19 @ 14:47:29 Lämna en kommentar! (2)Bäst VS Sämst


Världens fem bästa filmer genom tiderna är:

Titanic,
Gudfadern,
Schindler´s List,
Terminator 2
Taxi Driver

Världens fem sämsta filmer genom tiderna är:

Alone in the Dark,
Goal!,
Göta Kanal,
The Blair Witch Project
Wild things

Det är givetvis svårt att rangordna filmer men av de 2300 filmerna jag sett platsar iallafall ovan nämnda filmer på listorna just nu. Av de 2300 filmerna är det 159 som fått högsta betyg medan 102 förtjänat bottenbetyg. 

Vilka är dina favorit/hat-filmer?


2008-07-18 @ 14:04:34 Lämna en kommentar! (2)Underhållning...

Efter mikrokirurgernas konferens i New York satt de ledande kirurgerna och drack. När de blev aspackade började de tänka på deras största triumfer.

Den första, en australiensisk kirurg berättade:
Vi fick in en kille som klämde sig i en press vid ett tryckeri förra året. Allt som var kvar var lillfingret. Vårt lag av kirurger konstruerade en ny hand, byggde en ny arm och en ny kropp, så att när han till slut återgick till arbetet blev han så effektiv att han gjorde fem personer arbetslösa.

Det är väl ingenting, sa en amerikansk kirurg. Vi hade en arbetare som fastnade i en kärnreaktor. Allt som blev kvar var håret. Vi konstruerade en ny skalle, en ny kropp och nya organ och skickade honom tillbaka till arbetslivet. Han blev så effektiv att han gjorde 50 personer arbetslösa.

Den svenska kirurgen ville inte vara sämre:
En dag när jag var ute och gick kände jag lukten av en fis. Jag tog fisen till sjukhuset i en skräppåse, släppte den på bordet och började jobba. Först slog vi in fisen i ett rövhål, byggde nya skinkor, satte fast en kropp på den ena änden och ben på den andra änden. Till slut blev det en man som heter Fredrik Reinfeldt och han gör ett helt djävla land arbetslöst.


2008-07-17 @ 18:38:37 Lämna en kommentar! (2)AIK, Osmo Vallo och andra tragedier...


Dagen efter Helsingborgs seger mot AIK igår diskuteras det vida omkring om domaren gjorde rätt som dömde bort målet som gav 2-2. Klart han gjorde rätt, han är ju domare och de dömer...
*****
Heath Ledger (den bortgångne aussie´n) kommer troligtvis oscarnomineras postumt för hans fenomenala insats i den nya Batman-filmen. Inte mig emot, han borde fått mottaga en oscar tidigare i sin korta filmkarriär. Framförallt för filmen "Candy"...
*****
En elev när de var hemma hos mig: "Du har ju inte en enda bra film"...
*****
SSU ska försöka starta en friskola som går i socialismens tecken. Suck. Varför inte göra de kommunala skolorna bra istället?
*****
Konstigt med tanke på att jag trots allt har nästan 400 DVD-filmer i hyllan...
*****
Rabalder blev det när Bengtzing och Brolle duade prinsessan. Oh My God! Ställ dem inför rätta, så ska de verkligen inte få göra. Eller hylla dem för att de försöker få alla inse att även kungahuset innehåller riktiga människor.
*****
Aftonbladet har roliga frågor på sin nätsida: Trro du Zlatan behöver operera knäet? Ja eller nej. Snälla nån!
*****
Gothia Cup i Göteborg pågår för fullt och de brasilianska lagen har flera blivande storstjärnor eller vad säger ni om "Dudu" som är sexton år och värderas till hutlösa 100 miljoner kronor?
*****
Sveriges bidrag i Champions League heter IFK Göteborg och deras resa mot den ärofyllda turneringen började med 5-0-seger borta över något bonnalag från San Marino. Aftonbladet citerar en gammal storstjärna "De kan gå långt" och givetvis är det typiskt en svensk tidning. De vann med 5-0 mot ett lag ifrån San Marino. Hallå, någon som kan vakna?
*****
Thanou dopade sig inför OS 2004 och blev avstängd i två år. Nu är hon klar för Peking-OS. Sanslöst! Klä ut henne till en tibetansk munk och låt kinesiska myndigheter gå en holmgång med henne...
*****
Förresten, såg ni Henrik Larssons mål mot AIK igår? Som gamla fornstora dagar. Yppersta världsklass med andra ord.
*****
Ronaldinho är numera klar för Milan. Taskigt mittfält italienarna kan mönstra: Kaká, Ronaldinho, Gattuso och Pirlo för att sedan tvingas stå ut med Pato och Gilardino på topp. Inte ens Real Madrid eller Chelsea kan slå den uppställningen.
*****
San Marino...
*****
Ni kommer ihåg Osmo Vallo va? Killen som dog under märkliga omständigheter vid ett polisingripande. Ni vet, sitta på ryggen och trycka ner revbenen i marken tills de knäcks. Man kan ha ett nytt sådant fall mend någon "Johan" som levde då poliserna tog hand om honom. Say no more...
*****
Bara Lagerbäck hade varit nöjd med att spela lika med ett land som San Marino...
*****
Amnesty International anklagade svensk polis för tortyr i Osmo-fallet...
*****
Jag har ännu inte skrivit om min Springsteenkonsert men ni som läst tidningarna vet hur det var. Dock måste jag dementera tidningarnas uppgifter om fyra plus och lika många getingar. Det var bättre än så. Det var makalöst!
*****

2008-07-16 @ 14:13:41 Lämna en kommentar! (0)Visste du att...

Titanic (1998) 

Harry Potter (2001)

Crash (2004) 

2008-07-15 @ 12:58:20 Lämna en kommentar! (0)Mamma Mia

För att använda en klyscha: Mamma Mia, vilken film! Den var upphaussad och omskriven så jag förväntade mig att alla skriverier om filmen snabbt skulle få mig att landa igen. Jag slapp landa. Skriverierna var inte överdrvian, snarare underdrivna för vilken film. Fantastisk rollbesättning, grymt bra musik givetvis och strålande vackra miljöer. Se Mamma Mia så fort du kan!
2008-07-14 @ 12:26:20 Lämna en kommentar! (0)För er som inte var där...

Hur öppnar man en konsert på bästa möjliga sätt? Jo, like this!

2008-07-12 @ 13:05:33 Lämna en kommentar! (1)Idag åker vi mot...

Västervik, Tom och jag, för ett dygns tältande på Lysingsbadets camping.
Hoppas på sol och trevligt folk.
Adiós amigos!
2008-07-12 @ 12:51:40 Lämna en kommentar! (1)Känns tryggt att USA styr världen...2008-07-11 @ 23:00:27 Lämna en kommentar! (3)ICA slänger ut sina egna kunder - frivilligt

Då har det hänt igen. En man som passerat den 18-åriga åldersgränsen för 44 år sedan nekades i en ICA Supermarket-butik att köpa cigaretter. Varför? Han hade ingen legitimation med sig. Idioti in absurdum, verkligen.

Läs hela artikeln här..


2008-07-08 @ 11:14:03 Lämna en kommentar! (5)Varför man ska lyssna på U2...


"The Edge is very pro-Napster, actually," Bono says. "He thinks that as long as people are using their computers for music, and not playing mindless games, that's good. My feeling," he adds, "is that it's cool for people to share our music -- as long as no one is making money from the process. We tell people who come to our concerts that they can tape the shows if they want. I think it's cool that people are so passionate about our music -- especially about this new album, quite honestly."  -- Bono on The Edge (U2), Billboard.com, 9/29/2000


2008-07-07 @ 20:35:18 Lämna en kommentar! (2)Hajar som hajar

Såg precis på en kanondokumentär, Sharkwater, som handlade om tjuvfiske. Det är en mycket välregisserad dokumentär om det tjuvfiske som pågår runt om i världen. Alla är medvetna om att tjuvfiske pågår och att hajfenor är en fin delikatess men ingen stoppar det djurplågeri som sker. Varför? Jo, hajar är sedan barnsben aggressiva djur och äter gärna människor. Hajar attackerar så fort de får chansen, låter det. Helt fel.

Hajar dödar 5 människor om året
De gulliga elefanterna och tigrarna dödar 100 människoar varje år
8 miljoner människor dör av svält årligen


De människor som råkat ut för hajbett har oftast dött av blodförlust och inte av betten hajarna gett dem. Det finns flera påståenden som läggs fram i filmen och från och med nu ska inte jag vara rädd för djuret utan hoppas den överlever människan. Till dig säger jag bara - se filmen!
2008-07-07 @ 20:06:55 Lämna en kommentar! (2)Förebild

Jag sitter och lyssnar till Björn Afzelius låtar och texter just nu. Det finns ingen större än honom i mina ögon. Jag var på Bruce Springsteen i fredags och såg honom live på Ullevi. MEN, han slår inte Afzelius. Björn Afzelius förmedlar så mycket mer än bara musik eftersom texterna är förstklassiga och så empatiska. Det är tack vare honom som jag har mina principer och åsikter som jag får slåss för idag. Hans texter är skrivna för 25-30 år sedan men är fortfarande aktuella i dagens värld. Jag kommer fortsätta jobba för frihet, jämlikhet och rättvisa och det är Björn som lotsat mig dit.

Njut av nedan videos och framförallt - lyssna på texterna...


 
      War                                                         Ifall dom många går ihop

 
Hiroshima                                              Tankar i Havanna2008-07-07 @ 15:34:56 Lämna en kommentar! (1)Shut up and Sing

Jag har precis sett dokumentären "Shut up and sing" som handlar om countrygruppen Dixie Chicks och deras problem som uppstod då sångerskan Natalie utnyttjade yttrandefriheten. "Jag skäms över att vår president kommer från Texas" sa hon på scen i London under en spelning. Det hela slutade med att gruppen bojkottades i amerikansk media, folk gick man ur huse för att bränna eld på sina DC-skivor och i vissa städer lät man en traktor köra över dessa.

Jag som älskar att utnyttja yttrandefriheten älskar filmen eftersom, dels är gruppen mot Bush (precis som jag) och dels så står hon för sina åsikter (precis som jag), den är så levande och så bra gjord. Skulle du nu inte tycka om musiken så tror jag att du skulle bli lite intresserad iallafall.Not Ready To Make Nice


2008-07-06 @ 18:46:52 Lämna en kommentar! (2)Utvecklingssamtal

I torsdags var delar av min gamla klass på besök hos mig. Närmare femton elever invaderade alltså mitt nystädade hem. Jag mötte ungdomarna vid Hagadal innan vi spatserade hem mot mitt och då var klockan något över fem på eftermiddagen.

Väl hemma fick de gå husesyn och eftersom jag bara har 70 kvadrat var rundvandringen över ganska snabbt. Jag bjöd på fika och som tur var så hade vi underbart väder vilket gjorde att jag kunde schasa ut dem på trädgården. Kakor, fryst cheesecake, saft och andra härligheter stod på menyn, en meny som var uppskattad.

Vi fikade och begav oss sedan upp mot Hagadal igen för en omgång brännboll. Eleverna hade ju inte träffat varandra under sommarlovet så de tyckte sammankomsten var mer än bra. Brännbollsmatchen mellan tjejerna (tio) mot killarna (5) blev en överkörning av killarna, antalet till trots. Jag ska ju vara ärlig och påtala att jag var med killarna när de var innelag och tjejerna när de stod som innelag. Jag slappa alltså stå ute på planen.

Nåväl, killarna gick mot en storseger när jag bad en av tjejerna lägga på lite fler tjejpoäng och detta resulterade i att tjejerna vann när jag läste upp poängen. Givetvis förstod killarna vad som skett men glada i hågen (inte bara ett fylle-uttryck väl?)  promenerade vi tillbaka mot Gränsgatan.

De stannade kvar till sena kvällen och den siste gästen åkte hem runt kvart i tio. En oförglömglig kväll som jag kommer minnas länge...

2008-07-06 @ 16:49:46 Lämna en kommentar! (2)Magi!Tack för en fantastiskt show, Bruce!


2008-07-05 @ 19:04:03 Lämna en kommentar! (3)Två dagar kvar...

till den fantastiske Springsteen men redan imorgon kommer jag få det kanon, klassen kommer hit...

2008-07-02 @ 17:34:30 Lämna en kommentar! (4)Sentimentalt oralt

Visst är det vackert när man gråter till filmer? Som kille ska man vara hård och iskall. Men inte jag. Jag bryter fullständigt ihop vid skolavslutningen utanför kyrkan inför massa elever och dess föräldrar. Jag gråter när jag ser sentimentala filmer. Men vi kommer inte ifrån att det är vackert med tårar...

Filmtips för er som vill gråta - Griffin and Phoenix Armageddon Höst i New York Dagboken Drömmarnas land Efter bröllopet Ghost Flight 93 Gråta med ett leende Lejonkungen Livet är underbart Patch Adams Sweet November When a man loves a woman Älskar dig för evigt Mitt liv utan mig En sång för Martin La Bamba Så som i himmelen Titanic

2008-07-01 @ 21:37:44 Lämna en kommentar! (2)Filmtips

Har sett ett par filmer i helgen men det är främst två jag vill rekommendera: 21 och Definetly, maybe. Två lagom intressanta och välspelade filmer, den ena halvaction a la Oceans 11 och den andra sockersökt drama om kärlek.

  
                    Definetly, mabye                                                                 21


2008-07-01 @ 13:26:15 Lämna en kommentar! (4)Om bloggens upphovsman

Peter Andersson