Campeones!

Så fint! Så rättvist! Så fruktansvärt bra!

Spanien - Europamästare 2008

Tre insläppta mål i hela turneringen och inte en enda förlust säger allt...


Tre grymma låtar

     

It Must Have Been Love - My Heart Will Go On - You´re Still The One

Sunday, bloody, sunday

Ikväll avslutas fotbolls-EM med final mellan Spanien och Tyskland. Som halvspanjor så hoppas jag givetvis att landet från Iberiska halvön tar hem guldet. Morfar hade blivit så glad om Spanien vunnit så vi får hoppas att han vet om det - på något sätt.

På fredag är det Springsteen-dags och på torsdag får jag hem mina kära elever. Det är en fantastisk vecka att se frame mot alltså. Nu blir det annat...

Förresten... Bjöd hem Malin på fest i fredags:Tack för att du tittade förbi, Malin... ;)

2008-06-29 @ 11:22:21 Lämna en kommentar! (1)Fredag

Fredag. Idag var jag på mitt nya jobb och snackade lön med min nya chef. Det ser bra ut och jag ser numera fram emot ett halvår som fältasssitent. Jag får ju privelegiet att fortsätta arbeta med ungdomar. Världens bästa arbete så klart. Dock hade jag gärna varit kvar på skolan men vem vet. Jag kanske kommer tillbaka en vacker dag. Det finns ju många fina elever från klasserna 7A, 8B och C, som lockar...

Nu blir det lite röj...
2008-06-27 @ 15:26:29 Lämna en kommentar! (2)Thursday - in my way...

Då var det klart. Det blir ingen mer Centralskola för min del. Kan inte avslöja eller berätta för mycket här på bloggen eftersom jag vet att skolchefen och hans undersåtar har läst/kan läsa min blogg igen. Det var dock den sämsta anledningen jag någonsin fått i ansiktet av någon chef. Styrande chefer borde gå in på den här länken för att se att jag faktiskt gjort ett bra jobb det senaste året. Men nu är det som det är och imorgon skriver jag på för ett halvår som fältare vilket ska bli intressant.

Spanien slog ikväll ut det vackra Ryssland som för kvällen inte alls spelade någon vacker fotboll. Spanjorerna var övermäktiga sina motståndare och vann rättvist. Nu håller vi alla tummar vi har för att matadorerna krossar Ballack och kompani på söndag kväll.

Imorgon är det partaj någonstans i Hultsfred och jag kommer vara där.

Hasta la vista, baby!
2008-06-26 @ 23:19:37 Lämna en kommentar! (6)Onsdagsgnabb helt enkelt

Nu har det börja bildats en kö utanför Ullevi inför nästa helgs Springsteen-konsert och hade jag inte varit ensam hade jag gärna åkt upp och bekantat mig med de tidiga camparna. Lite häftigt att ligga utanför Ullevi över en vecka.

Tyskland har precis gått till EM-final efter att man slagit Turkiet med 3-2 och det sista målet kom i matchens slutskede. Rättvist? Njae, det tycker jag nog inte men det är starkt av Tyskland att vinna när Michael Ballack var så blek matchen igenom. Imorgon blir det Espana mot Arsjavin och inte mycket talar för Ryssland utan jag tror deras smekmånad är över för den här gången.

Vid närmare eftertanke ska jag inte ge upp kampen om jobb på Centralskolan. Mycket kan kanske hända med dessa fantastiska kollegor man har. Jag håller ut ett par timmar till innan jag ger ett definitivt ja vad gäller fältassistentjobbet...

2008-06-25 @ 22:54:24 Lämna en kommentar! (2)En dryg vecka kvar...Bruce Springsteen på Ullevi, Göteborg 4/7-08

När bandet var i Belgien den 23:e juni spelades följande låtar: So Young and In Love, Radio Nowhere, The Ties That Bind, The Promised Land, Spirit In The Night , Magic, Trapped, 4th of July, Asbury Park (Sandy), Prove It All Night, Thundercrack, Because The Night, She's The One, Livin' In The Future, Mary's Place, Fire, Point Blank, The Rising, Last To Die, Long Walk Home, Badlands,  I'm A Rocker, Born To Run, Thunder Road, Glory Days, American Land

Knappast ett dåligt set men inte vad jag önskar mig dock.

Min Springsteen-debut skedde i Göteborg på midsommardagen 2003 och innehöll följande mäktiga setlist och jag önskar mig givetvis något liknande kommande helg...

The Rising, Lonesome Day, The Ties That Bind, My Love Will Not Let You Down, Darkness in the Edge of Town, Empty Sky, You´re Missing, Waiting on A Sunny Day, Working on the Highway, No Surrender, Worlds Apart, Badlands, Out in The Street, Mary´s Place, The River, Into The Fire, Thunder Road, Bobby Jean, Ramrod, Born to Run, Seven Nights to Rock, My City of Ruins, Land of Hope and Dreams, Dancing in the dark, Twist and Shout


2008-06-25 @ 19:02:45 Lämna en kommentar! (0)I en sal på lasarettet

Till en av de mest sorgliga texterna som troligen någonsin skrivits (okänd författare) har Maritza Horn gjort en version. Videon är ett ihopklipp av spelet The Sims men symboliserar texten mycket väl.1.
I en sal på lasarettet
där de vita sängar står
låg en liten bröstsjuk flicka
blek och tärd med lockigt hår.

2.
Allas hjärtan vann den lilla
där hon låg så mild och god.
Bar sin smärta utan klagan
med ett barnsligt tålamod.

3.
Så en dag hon frågar läkarn,
som vid hennes sida stod:
Får jag komma hem till påsken
till min egen lilla mor?

4.
Läkarn svarar då den lilla:
Nej mitt barn, det får du ej,
men till pingsten kan det hända
du får komma hem till mor.

5.
Pingsten kom med gröna björkar
blomsterklädd står mark och äng,
men den lilla sjuka flickan
låg där ständigt i sin säng.

6.
Så på nytt hon frågar läkarn
som vid hennes sida står:
Får jag komma hem till hösten
till min egen lilla mor?

7.
Läkarn svarar ej den lilla,
men strök sakta hennes hår,
och med tårar i sitt öga
vänder han sig om och går.

8.
Nu hon slumrar uti mullen
slumrar sött i snövit skrud.
Från sin tåligt burna längtan
har hon farit upp till Gud. 


2008-06-25 @ 14:04:39 Lämna en kommentar! (3)No more Centralskolan

Det blev ingen tjänst på Centralskolan. Något märkligt kan tyckas men så ser verkligheten ut, tyvärr. Trist? Jo, som f-n...
2008-06-24 @ 22:24:59 Lämna en kommentar! (4)Tisdagssvammel

Då var det äntligen dags för lite sommar igen. Solen skiner och himmelen är blå - åh vad det är skönt att leva då. Typ.

Det här sommarlovet kommer gå mig på nerverna. Har inget speciellt inplanerat och jag har absolut ingenting att göra om dagarna. En sak är säker och det är att jag troligtvis aldrig kommer begära förtidspension, om nu ingen skada tvingar mig till det.

Idag är det 10 dagar kvar till Bruce Springsteen på Ullevi. Very nice indeed. Det bästa av allt är att min (jo, jag kommer alltid kalla den för min fastän den inte är det längre) klass kommer och besöker mig kvällen innan Göteborgsresa. DET ska bli grymt kul.

2008-06-24 @ 11:26:26 Lämna en kommentar! (2)Bästa filmerna

Då var det dags för min egenhändigt subjektiva lista där jag rangordnar de tio bästa filmerna som någonsin skapats. Givetvis är det inte lätt att plocka ut tio filmer av alla de tusental man sett. Men jag gör ett försök iallafall...


 CykeltjuvenItalien - 1948
[10]

  

En fattig familj pantsätter sina lakan för att få råd att lösa ut en cykel som man tidigare pantsatt. Detta för att fadern ska få ett jobb, vilket familjens försörjning hänger på. Första dagen på jobbet blir cykeln stulen. En desperat jakt på cykeltjuven tar sin början.
Vittorio DeSicas italienska neorealistiska film är ett mästerverk och ett måste att se. 93 minuter svartvit magi på Italiens gråa gator.
Skådespelare: Lamberto Maggiorani, Enzo Staiola, Lianella Carell
IMDB Den gode, den onde, den fuleItalien - 1966
[9]

  

Med ponchon, sitt skägg och med en lång smal cigarr hängande i mungipan som kännetecken får vi se Clint Eastwood som "den gode". En av filmhistoriens mest välkända "bad guys", Lee van Cleef, har rollen som "den onde" och sadistiske Setenza, även kallad Angel Eyes. Eli Wallach spelar "den fule" och kallblodige banditen Tuco. Denna trios vägar korsas under det livsfarliga sökandet efter 200 000 dollar i guldmynt som försvunnit spårlöst från en militär penningtransport.
Världens absolut bästa westernfilm gjordes i Italien 1966 av mästerregissören Sergio Leone. Clintan gör också sitt livs roll i filmen som har magiskt soundtrack.
Skådespelare: Clint Eastwood, Lee Van Cleef
IMDB
 Efter bröllopetDanmark - 2006
[8]

  

Jacob arbetar på ett barnhem i Indien. Han är dansk, men har inte varit bosatt i hemlandet på tjugo år. Nu hotas barnhemmet av nedläggning på grund av dålig ekonomi. Helt oväntat blir Jacob en dag kontaktad av Jörgen, en mycket rik företagare i Köpenhamn, som erbjuder sig att donera en stor summa pengar för att därmed rädda institutionen. Jörgens enda krav är att Jacob måste resa hem till Danmark för att skriva under alla papper. Efter ett möte med sin välvillige mecenat, blir Jacob också inbjuden till dennes dotters bröllop...
Enda nordiska filmen på listan och normalt sett brukar jag ta med Bergmans Smultronstället men den här gången blir det danskt drama i absoluta världsklass. Mads, Rolf och Sidse äger duken och filmen är en av de mest sentimentala jag någonsin sett. 
Skådespelare: Mads Mikkelsen, Rolf Lassgård, Sidse Babett Knudsen 
IMDB
 Spirited AwayJapan - 2001
[7]

  

När Chihiro och hennes familj flyttar till en ny stad hamnar de av misstag i en annan, magisk värld. Där förvandlas hennes föräldrar till grisar, och för att rädda sina föräldrar och sig själv tvingas hon börja jobba hos häxan Yubaba. I Yubabas badhus möter hon gudar och andra varelser och lär sig mer och mer om den nya värld hon hamnat i.
Miyazaki gör fantastiska animationer och Sprited Away är ett av hans många mästerverk. Gott mot ont i en uppgörelse som Disney borde ta efter. Fantastiskt animerat och ett måste för den vuxne som fortfarande har barnet inom sig! 
Skådespelare: Rumi Hiiragi (röst), Miyu Irino (röst)  
IMDB Terminator 2USA - 1991
[6]

  

Tio år har gått sedan maskinerna som styr framtiden skickade en Terminator till jorden på uppdrag att mörda den ofödde John Connor - mänsklighetens kommande ledare. Uppdraget misslyckades och idag är John Connor tio år gammal. Hans mor Sarah sitter inspärrad på ett mentalsjukhus med sin ohyggliga information. Maskinerna skickar nu återigen tillbaka en terminator för att ta livet av John och hans mor. Samtidigt skickar motståndsrörelsen någon för att beskydda dem - till varje pris.
James Camerons första film på min lista över världens bästa filmer är Schwarzeneggers T2. Världens bästa actionfilm - tills Matrix dök upp - men manuset är dock bättre i T2 och filmen förtjänar en plats på top10. 
Skådespelare: Arnold Schwarzenegger, Edward Furlong, Linda Hamilton 
IMDB Nyckeln till frihetUSA - 1994
[5]

  

Andy Dufresne är banktjänstemannen som oskyldigt blivit dömd till livstid för mordet på sin hustru och hennes älskare. För att lindra sin fängelsevistelse använder Andy sin utbildning som revisor åt den sadistiske fängelsedirektören Norton. Dagar blir till veckor och veckor förvandlas till år, alltmedan Andy försöker bevara en civiliserad stämning även innanför de hårda murarna. Baserad på en novell av Stephen King.
Den bästa filmatiseringen av novell efter Stephen King är ett mästerverk. Tim Robbins och Morgan Freeman gör sina bästa tolkningar någonsin och det är ett fängelsedrama som saknar motstycke - vad gäller manus. Twisten i slutet är fortfarande klassisk! 
Skådespelare: Morgan Freeman, Tim Robbins
IMDB Schindler´s ListUSA - 1993
[4]

  

Oskar Schindler var medlem av nazistpartiet. Han var en riktig kvinnokarl och en affärsman som aldrig drog sig för att muta sig till den framgång han eftersträvade. Men han tog mitt under andra världskriget plötsligt ställning och använde hela sin förmögenhet för att friköpa sina judiska arbetare.
Steven Spielbergs epos över Oskar Schindler är en film man borde tvinga alla nazister att se. Filmen är ett svartvitt mästerverk och en milstolpe både vad gäller filmskapande men även som samhällsdiskussion.
Skådespelare: Ralph Fiennes, Liam Neeson, Ben Kingsley 
IMDB Taxi DriverUSA - 1976
[3]

  

Taxichauffören Travis, som också är en Vietnamveteran har så vidriga upplevelser i bagaget att han förvandlats till en sömnlös enstöring. Han beslutar sig för att ta itu med förfallet. Paul Schraders manus om en taxichaufförs personliga helvete i New Yorks ensamhet byggde på den misslyckade attentatsmannen Arthur Bremers dagböcker. Den dystra realismen och de kallblodiga våldsscenerna bidrog till att den blev en kultfilm på 70-talet.
Min favoritregissör alla kategorier, Martin Scorsese, har gjort åtskilligt mästerliga gangsterfilmer men det är det svarta dramat med Robert DeNiro i sin paradroll som är den bästa. Mästerverk helt enkelt!
Skådespelare: Harvey Keitel, Jodie Foster, Robert De Niro 
IMDB
 GudfadernUSA - 1972
[2]

  

Coppolas klassiska filmatisering av Mario Puzos roman om en maffiafamilj i New York. I centrum står Don Corleone, Gudfadern, men också hans söner bistår honom vid det intrikata maktspel som pågår mellan Corleone och de andra familjerna i området.
Världens bästa gangsterfilm har inte Scorsese gjort utan Coppola. Det vimlar av unga stjärnor i paradroller och manuset är troligtvis ett av de bästa någonsin! En magnifik trilogi där uppföljaren håller nästan samma klass som suveräna ettan. Trean blev dock ett mindre fiasko och platsar inte ens på listan över top50.
Skådespelare: Marlon Brando, Robert Duvall, Al Pacino 
IMDB
 TitanicUSA - 1997
[1]

  

Den 10 April 1912 stävar Titanic ut från hamnen i Southhampton på sin jungfruresa. I första klass, med lyxrestauranger, swimmingpool och promenadstråk, bor 17-åriga Rose i en skyddad värld, styrd av stränga moralregler och familjens förväntningar. I sällskapet finns också hennes förmögne fästman, ansedd som ett utmärkt parti för en societetsflicka. I tredje klass, långt under däck, ligger Jack på sin brits och drömmer det stora äventyret. Jack har inga pengar men är ändå rik. Biljetten han har vunnit i poker ska förändra hans liv för alltid, och när ödet låter de två mötas väcks känslor de aldrig tidigare upplevt. De kommer från skilda världar men deras hemliga passion är gränslös. Nu färdas de mot drömmarnas land i världens modernaste skepp. Hela livet ligger framför dem... vad skulle någonsin kunna skilja dem åt?
Okej, jag vet. Jag är en sucker! Dock tycker jag Titanic är den allra bästa filmen genom alla tider. Den har verkligen allt: bra manus, effekter som häpnar, grymma skådespelare och en mästerregissör i James Cameron. 3 timmar och 14 minuters filmmagi!
Skådespelare: Bill Paxton, Leonardo DiCaprio, Kate Winslet 
IMDB

2008-06-23 @ 11:48:44 Lämna en kommentar! (6)Emigration

Jag tror jag emigrerar till landet i öst, Ryssland. Vilken fotboll man spelade i kvartsfinalen mot Holland. Andrej Arsjavin är EMs kung. Vilken skön lirare han är. Eller, hela laget är suveräna. Jag hoppas spanjorerna slår Italien imorgon så att Ryssland får bekänna färg. Eller blir det månne Ryssland-Tyskland i final?

Listor av alla de slag är bland det mest subjektiva man kan hålla på med. Alla är vi olika individer som tycker och tänker olika. MEN, man kan ändå inte motstå frestelsen att läsa alla listor som finns. Överallt. Närsomhelst. Hursomhelst. Tidningen Weekly Entertainment har satt ihop en diger lista (100 stycken) där man rangordnar de bästa filmerna mellan 1983 och 2008 och deras top10 ser ut som följer:

10. Moulin Rouge 
09. Die Hard
08. När lammen tystnar
07. Hannah och hennes systrar
06. Rädda Menige Ryan
05. Toy Story
04. Blue Velvet
03. Titanic
02. Sagan om ringen-trilogin
01. Pulp Fiction

Inte så mycket att säga om den listan men andraplacerade LoTR går ju att diskutera. Var finns exempelvis De Misstänkta (inte ens med på listan), Terminator 2 (plats 78) eller The Rock (inte med på listan)? Och som sagt så är ju listan subjektiv för jag hade inte ens övervägt att ha med filmer som Austin Powers (88:e plats), Den nakna pistolen (52) och The 40-old Virgin (85).

En vacker dag ska ni få de tio bästa filmerna som någonsin gjorts. Framröstade av er Peter...


2008-06-22 @ 02:08:00 Lämna en kommentar! (1)Nostalgi

Kom att tänka på följande holländska band som firade stora triumfer i början av 2000-talet. Vengaboys... Lyssna och njut! :)


Kiss (When the sun dont shine)


Shalalalala


Uncle John from Jamaica


Boom Boom Boom Boom


We´re going to Ibiza
2008-06-21 @ 13:31:26 Lämna en kommentar! (0)Lördagssvammel

"Vi gjorde ett perfekt EM-slutspel" är ett citat som automatiskt borde generera Lars Lagerbäcks avgång.

Ikväll är det Ryssland-Holland och det kommer givetvis bli en tokintressant kvartsfinal. Inget lag går säkert i den här turneringen. Fråga Turkiets motståndare. Först Tjeckien och igår Kroatien. Kanske Tyskland nästa vecka?

Igår var det, EM-slutsspel till trots, midsommarafton och det var en trevlig kväll och knappt några knott eller myggor syntes till. Skönt.

Har fortfarande inte fått veta någonting om Centralskolan till höst. Tråkigt. Dock ska det bli kul när jag bjuder hem klassen på fika. DET ska bli underbart att få träffa dem igen.
2008-06-21 @ 13:15:17 Lämna en kommentar! (0)Glad midsommar

Think safe. Don´t Drink and Drive!
2008-06-20 @ 10:47:16 Lämna en kommentar! (0)Om du lämnade mig nu

Okej, gott folk. Jag vet att låten numera är väldigt gammal så jag tänker inte tjata om Lasse och Lis version. Däremot tänker jag länka fyra stycken covers av låten och det är er sak att tycka till. Vilken version av de fyra tycker du är bäst?

 2008-06-19 @ 20:06:54 Lämna en kommentar! (3)VM i Sydafrika 2010

Om två år är det fotbolls-VM i Sydafrika och i höst börjar resan dit. Följande länder är med och slåss mot Sverige om biljetter till Afrika. Portugal, Danmark, Ungern, Albanien och Malta.

Med Lagerbäck vid rodret så tror jag inte att vi kommer delta i nästa VM eftersom både Portugal och Danmark är bättre nationer - just nu. Dock tippade jag innan EM-kvalet började att Sverige skulle missa avancemang. Jag hade fel då och jag har gärna fel den här gången också.
2008-06-19 @ 16:10:16 Lämna en kommentar! (0)EM

Nej, jag är inte bitter eller besviken. Sverige är inte bättre än så här. Grattis Ryssland till kvartsfinalen mot Holland, ni var värda segern. Odiskutabelt.
2008-06-18 @ 23:34:15 Lämna en kommentar! (3)Samba

Om jag skulle fötts i Brasilien och varit en lovande fotbollsspelare och mot förmodan fått plats i det ganska stjärnfyllda landslaget. Vad hade det då stått på min rygg när jag äntrade de stora scenerna?

# 10 Petinhosa Peres

Sug på den!

Gå in här och se vad det skulle stått på era ryggar om ni nu var brassestjärna i landslaget...
2008-06-18 @ 19:21:48 Lämna en kommentar! (5)EM

Imorgon spelar Sverige den viktiga matchen mot Ryssland. Vilket lag ska gå till kvartsfinal och där få möta ett galet Holland? Det är lugnt, vi vinner med uddamålet.

På tal om nationens förväntningar så är Frankrike utslaget ur EM. Man mäktade med hela ett mål (mot Holland) och just fransmännens målfabrikation är märklig. Titta här:

I VM 02 gjorde man noll mål och slutade sist i gruppen där nationer som Danmark, Senegal och Uruguay kom före. I Tysklands-VM fyra år senare slutade Frankrike tvåa efter en finalförlust på straffar mot Italien. Dock gjorde man bara sex mål (på sex matcher) under hela turneringen. I EM04 kunde man mäkta med hela sju mål och i EM00 hela tretton mål och då blev man även europamästare.

Vet inte vad jag ville säga med detta egentligen.

Intressanta kvartsfinaler väntar:
Holland - Sverige/Ryssland
Italien - Spanien
Kroatien - Turkiet
Portugal - Tyskland

vilket kan bädda för dessa semifinaler:

Holland/Sverige - Spanien/Italien
Kroatien/Turkiet - Portugal/Tyskland

Fortsättningen kan alltså bli väldigt intressant...
2008-06-17 @ 22:39:29 Lämna en kommentar! (0)Sommarlov

Positivt: Jag har ett arbete i höst...
Negatvit: Det är inte säkert det är på Centralskolan som jag har min anställning.

Å ena sidan: en underbetald tjänst som fältassistent.
Å andra sidan: en underbetald tjänst som resurslärare.

Summa sumarium: lönen betyder inte ett skit i avseendet. Får jag bara jobba med ungdomar så kan jag tänka mig arbeta ideellt. Okej, inom rimliga gränser då eftersom jag faktiskt har räkningar att betala och ett nöje som ska bekostas.
Jag har bra erfarenhet av anställningsintervjuer. Av tre möjliga har jag blivit anställd på samtliga. 100%, 3/3. Bättre odds än när svenska landslaget imorgon tar emot Ryssland i EM.

Dock så håller jag tummarna in i det sista. Jag vill verkligen vara kvar på Centralskolan. Jag blir fältare då alternativet är arbetslöshet. Troligtvis är fältare ett väldigt bra yrke och man får ju fortsätta träffa ungdomar. Men läraryrket är fantastiskt, det kommer man inte ifrån.

Hur som helst så har jag sommarlov och kan koppla av och njuta av värmen...
2008-06-17 @ 17:00:48 Lämna en kommentar! (3)TACK!


2008-06-14 @ 15:11:31 Lämna en kommentar! (6)De Oranje

Ett par veckor innan EM startade tippade jag Holland som slutsegrare. Det kan mycket väl bli så.
Ikväll detroniserade man Frankrike med 4-1 efter fantastiskt anfallsspel. Det löjliga är att man har en bänk som skulle starta i vilket landslag som helst...

Imorgon är det Spanien-Sverige som gäller. Jag tippar 2-1 till de nordiska vikingarna...
2008-06-13 @ 22:37:02 Lämna en kommentar! (0)Samkväm

Ikväll har det varit samkväm hos Ingeborg och Olle. Det var riktigt roligt. Fint och trevligt sällskap och en kanontjej som bordsdam. Mycket trevligt.

Imorgon är det avslutningsmiddag och då blir det adjö till det fantastiska kollegiet på Centralskolan. ;(

NU däremot, inväntas samtal från någon....

Ciao!
2008-06-12 @ 23:19:16 Lämna en kommentar! (2)Skolavslutning

En bild säger mer än tusen ord...Kommer sakna enormt....
2008-06-11 @ 15:36:43 Lämna en kommentar! (3)Söndag 08/06/08

Söndag kväll. Helgen lider mot sitt slut och sista skolveckan tar snart vid. Den gångna helgen har varit underbar med en fantastiskt rolig bröllopsfest med Eva och Jim.

Imorgon är det tältdags och på onsdag är det skolavslutning i kyrkan. Vi får se vad som händer med de tjänster jag sökt och det erbjudande som jag fått. Mer om detta en annan dag.

Nu är det sömn. Av någon anledning sov jag väldigt lite natten mot söndagen...

Au Revoir!
2008-06-08 @ 22:55:02 Lämna en kommentar! (0)Proud

Idag är jag mäkta stolt. Min klasss kom tvåa i vattenleken. Behöver inte skriva mer än så idag utan jag ska gå och lägga mig imponerad och glad över deras insats...

7 A rules!
2008-06-05 @ 23:04:04 Lämna en kommentar! (0)Som om jag vore död...

Idag höll jag alltså det avslutningstal som jag länge fruktat. Jag tackade min klass för ett fantastiskt läsår och att jag fick möjligheten att lära känna dem. De är en underbar samling ungdomar som både ger och tar massor av kärlek. Tänkte skryta lite om vad de skriver på sina bilddagböcker en eftermiddag som denna. 

Efter lektionen, där jag och Ingeborg bjudit på fika, gick ryktet varmt om att jag gjort så att alla i klassen börjat gråta... Man får vara glad att man blir ihågkommen för de bra sakerna ;)


många tårar idag,, Peter höll sitt "avslutnings-tal", jag klarade inte av att titta på honom när han pratade, förlåt Peter men det skulle bli värre då!  "/   jag kommer sakna dej , vi i 7a kommer sakna dej  !
du är bäst Peter ! :)3.Svenska fats vi skulle ha So men det blev Svenska= Peter Andersson höll tal om hur
han har haft det och att han verkligen kommer sakna oss och det var såå rörande så alla tjejer i min klass(7a) började böla tillochmed jag o sen gick vi till rektorn o det blev ännu värre för jag sa till rektorn: Hur FAN kan du vara så JÄVLA dum?! och jag smällde igen dörren och stack....för jag tyckte att han knappt brydde sig för att Peter skulle sluta men ja sen så kludrade endel på skåpen o dom skrev PETER<3 o sånt o sen så sa jag till XXXXXX att jag tyckte han var dum för han verkade inte heller Bry sig att Peter ska sluta men men aja
A fy fan asså.. hemskt. :'(Ledsen dag!

Faan Peter,, Varför gillar vi dig så mycket?

HATAHATAHATA

Centralskolans Rektor!
Vet att jag kanske inte borde skriva så här men jag blir så jävla arg!!! Han har ju inget hjärta!! Han är den där andra sortens människor Peter pratade om!

Många tårar, och jag bryr mig inte om nån tycker jag ser halvdöd ut när jag är ledsen,, för det är värt det!
För jah,, XXXXXX har också känslor!

Tanken på att bara om ett år kommer ingen sitta där i caféterian och dricka kaffe, ingen vuxen kommer säga
- Tja XXXXXX!
Inte bara för att han är min klassföreståndare utan för att han är en vän, och när vänner inte finns runt än längre blir man ledsen!!
RIKTIGT LEDSEN! :'(  :'(  :'(  :'(  :'(  :'(

Jag glömmer dig aldrig! <3

Thåstörm - Fan, Fan, Fan.Svårt att inte bli berörd va? Jag trodde dock att det skulle bli mycket svårare att prata än vad det gjorde. Kanske för att jag slösade tårarna i natt. På onsdag blir det samma visa igen, den här gången utanför kyrkan...

2008-06-04 @ 18:10:54 Lämna en kommentar! (4)The price you pay

Ikväll har det blivit många tårar.

But still...

... har jag världens bästa jobb.

Om det är alla tårar som är det höga priset för att få ha världens bästa jobb så är det definitivt värt det...

Kommer sakna eleverna så himla mycket. Speciellt "min" klass, 7A.

Sista "riktiga" lektionen imorgon... Fy f-n...
2008-06-03 @ 21:31:21 Lämna en kommentar! (2)Bra musik

Veckans lista får det amerikanska 80-talsbandet, The Hooters, stå för och dessa har gjort ett antal odödliga klassiker. Eller vad sägs om följande top5-lista?

500 miles


Satellite


Day by Day


All Your Zombies


And we Danced
2008-06-02 @ 20:38:50 Lämna en kommentar! (6)Fotbollslåtar

Usch, fotbollslåtarna inför stora mästerskap brukar hålla hög klass (Uggla, Markoolio, GES osv) men årets inofficiella samt den officiella är så jäkla klena och man skäms som svensk när man hör dem...

 
Inofficiell                                                           Officiell
2008-06-01 @ 21:26:20 Lämna en kommentar! (0)Betraktelser

Tidig söndagseftermiddag och solen står högt på himmelen. Fantastiskt väder. Det är sådana här dagar man önskar att alla kunde vara glada och leva livet. Dessvärre är det inte så eftersom majoriteten av jordens befolkning lever i misär. Fast allt är ju relativt. Förutom den gröna soffan (internt skämt från Växjö)...

Om sex dagar börjar sommarens happening, Fotbolls-EM. Om drygt två timmar spelar Sverige sin sista match innan premiären mot Grekland. Ukraina står för motståndet i en match där Zlatan och Henke bildar fruktat anfallspar. Mumma!

Tre normala skoldagar kvar. Mycket betygssnack och farvältal. Torsdagen präglas av brännboll, friidrottsfinaler samt vattenlekar. Hoppas värmen håller i sig.

På fredag firar de svenska medborgarna sin nationaldag för första gången som en röd dag. Vi får se hur Peter firar detta spektakel. Lördagen vittnar om bröllopsfest eftersom Jim och min syster Eva gift sig. Jag har äran att bli utsedd till toastmaster tillsammans med toastmadame Jacqueline. Det ska bli en greatans fest...

That´s all for now, folks! Bjuder på en gammal sommarklassiker...

2008-06-01 @ 13:38:00 Lämna en kommentar! (1)Om bloggens upphovsman

Peter Andersson