...

Fredag eftermiddag. Sista skolfredagen på väldigt länge. Kanske bara ett par månader, i värsta fall på ett par år.

Måndag - Tisdag - Onsdag - Torsdag - Fredag - Måndag - Tisdag - Onsdag

Sen är det slut...
...

Rosita Patrón


29/5 - 98    --     29/5-08


Våra ögon kan glittra,
våra läppar kan le

Men sorgen i våra hjärtan,
kan ingen se


Mamma, du fattas oss


Mia, Daniel, Vicke, Peter
Eva, Kim och Anna
Tårar

Är det verkligen så här det ska vara varje gång ett läsår slutar?

Kunde inte sova. Tänkte på hur kommande veckan kommer se ut. Det kommer bli så mycket tårar så jag kommer ha slut på tårmagasinet en lång tid framöver.
Imorgon har vi arbetslagsmöte och det är ett möte som vi alltid avslutar med veckans runda och man får berätta hur man mår och om saker man vill ta upp. Jag kommer bryta ihop fullständigt när det blir min tur. Vill verkligen inte lämna skolan.

Det kommer bli farväl-tal till varje klass också. Niorna är lättast. De sticker ju från skolan precis som jag. Åttorna blir sådär men min sjua däremot. Usch!

Imorgon är det också exakt tio år sedan mamma lämnade mig och mina syskon. 3650 dagar och minst lika många tårar. Tio år - helt vansinnigt vad tiden gått fort.

Nä, nu blir det sängen igen och ännu fler tårar...
2008-05-27 @ 23:19:21 Lämna en kommentar! (2)Nu vet vi...

Nu vet vi varför SJ:s tågpriser inte alltid är i paritet med vad man kan kalla för rimliga priser:

Företaget satsar drygt 30 miljoner och har tagit hjälp av designgurun Lars Hall för att ta fram uniformerna.
Varje uppsättning kostar över 10 000 kronor - lika mycket som italiensk snobbkostym.

Saxat från Aftonbladets nätsida
2008-05-26 @ 18:44:51 Lämna en kommentar! (2)Trist är ordet,

när det finns lärare som inte ser sitt uppdrag som ett kall. Vissa lärare ser jobbet som vilket jobb som helst och går dit för att lyfta lönen. Andra, där inkluderas givetvis jag, lever för sitt jobb. Ser det som en ynnest att få vara lärare. Få glädja eleverna varje dag, försöka få dem ett steg närmare framtiden.

Det är surt att sådana lärare som jag (okej, alla jantelagsälskare, dra någonstans nu...) inte får vara kvar medan andra som "bara" jobbar, får stanna kvar. Trist är ordet.
2008-05-26 @ 18:26:12 Lämna en kommentar! (2)Suck

12 dagar kvar på världens bästa arbetsplats, numero uno...
2008-05-26 @ 17:34:59 Lämna en kommentar! (2)Mors dag

Idag är det mors dag, en av alla högtidsdagar under året då kommersialismen gnuggar sina händer.

Grattis på mors dag, mor...

Fast å andra sidan. Jag tänker på dig under årets alla dagar. Fast just idag ska du få extra fina blommor på graven. Lila syrener. Du älskade lila och du älskade syrener. Plockade från din dotters trädgård.

Älskar dig mamma och saknar dig oerhört mycket.

...tårar...
2008-05-25 @ 13:01:08 Lämna en kommentar! (2)ESC - årets skämt, igen!

Haha. Det är samma visa varje år.

Vi har en stark låt och kommer, om vi inte vinner, iallafall på topfem.
Sanningen blir som en fet höstvind i ansiktet.
Det är troligtvis bara svenskar som tar Eurovision Song Contest på allvar.
Möjligen Ryssland också. Kanske porr-Ukraina.

Frågan är vem som är mest patetisk. De svenskar som varje år, dagen efter tävlingen, dundrar i och hotar med att nästa år ska de minsann bojkotta tävlingen. "Ingen tar den längre på allvar." Eller är det människorna som jobbar kring evenemanget och försöker ta det seriöst? 

Get a grip. Eurovision har spelat ut sin roll. För väldigt många år sedan. Ni har bara inte insett det, eller så vägrar ni inse faktum. Man KAN inte tävla i musik, så enkelt är det. Kul också att den nordiska kompisröstningen inte gick hem i år. Då kan alla belackare få vatten på sin kvarn och skylla på att östländerna röstar på varandra och inte vi i Norden. Sanningen är ju den att Perellis låt inte var bra nog.   
2008-05-25 @ 12:40:40 Lämna en kommentar! (0)Damn knee

Givetvis betyder Zlatans knä väldigt mycket för svenska landslaget. Knäet kan vara skillnaden mellan succé och fiasko. Så enkelt är det...
2008-05-24 @ 10:14:30 Lämna en kommentar! (0)På den fjärde juli...

kommer jag stå väldigt långt fram på Ullevis gräsmatta för att inte missaoch andra låtar som Born in the USA, Girls in Summer Clothes, My Love Will Not Let You Down och många fler mästerverk från bossen från andra sidan Atlanten...

Kommer bli grymt!
2008-05-22 @ 21:35:29 Lämna en kommentar! (3)Glad att jag tagit mig hit

För er som missat Fredrik "Frallan" Jonsson från Kisa:

2008-05-22 @ 19:22:16 Lämna en kommentar! (0)Strimmor

Winnerbäcks Strimmor växer för varje gång man hör den.

Idag var det friluftsdag med halva skolan. Vackert (nåja, inget regn iallafall) väder och underbart kul med alla grenar och elever. Jag behöver ju inte nämna att 7A leder efter första dagen? Nä, visste väl det...

Drygt 11 skoldagar kvar... :(
2008-05-21 @ 19:36:20 Lämna en kommentar! (2)Otrohet

Shania Twains man har varit otrogen och det är, enligt tabloider, detta som som gjort att Shania Twain gått med på skilsmässa. Men allvar. Otrohet. Killen ifråga måste ju vara homosexuell om han är otrogen mot Shania...Eller?
2008-05-20 @ 19:06:41 Lämna en kommentar! (0)Ny singel från kungen från Linköping...Lars Winnerbäck - Strimmor
2008-05-20 @ 16:20:22 Lämna en kommentar! (1)Hem- och konsumentkunskap

Okej, skratta ni. Jag vet att jag inte är en jäkel på att laga mat men hur svårt kan det vara att lära sig? Jag har iallafall sökt tjänsten på skolan och hoppas innerligt att ingen annan söker den. Då kanske jag får stanna kvar på skolan...

2008-05-19 @ 17:53:42 Lämna en kommentar! (2)Sveriges bäste fotbollsspelare

har tagit Inter till en titel i Italien med sitt superinhopp. Två mål i säsongens viktigaste match efter skada säger en hel del. Det finns många Zlatan-belackare som säger att han är en medelmåtta. Inhoppet borde täppa till truten på dessa inkompetenta "experter"...
Kul också att Milan missade Champions League... :)

2008-05-18 @ 16:54:38 Lämna en kommentar! (0)EM ´04 och de tio snyggaste målen....Svenska mål på tredje och förstaplats... :)
2008-05-18 @ 16:09:36 Lämna en kommentar! (1)Sent - eller tidigt inlägg

Den här helgen har det blivit två sena kvällar. Dels hockeysemifinalen i fredags kväll/natt och dels dagens spelkväll som ännu inte slutat. Å andra sidan är väl helger till för att förbrukas på bästa tänkbara sätt?

Winnerbäck släpper ny singel på måndag. Alla intäkter går till Amnesty. Precis mina principer...

Men nu blir det sängen...
2008-05-18 @ 03:56:40 Lämna en kommentar! (1)Larsson och Nicaragua

Henrik Larsson till EM
Alla "experter" jublar. Jag säger bara "VM06"...

Tjänsten i Managua är nu tillsatt.

Vi hade 41 sökande varav flera hade både utlandsskoleerfarenhet och
spanska.
Vi tackar för ditt intresse av att arbeta hos oss.

Puh! Ett steg närmare fortsatt boende i Hultsfred.

2008-05-13 @ 19:28:00 Lämna en kommentar! (2)Utvecklande samtal

Började jobba klockan 8.20 idag och är nyss hemkommen efter fem sena utvecklingssamtal á 45 minuter. Klockan är halv tio och egentligen borde man känna sig helt slut och inte alls önska att tisdagen närmar sig med sitt intåg om bara någon timma.

Tvärtom!

Jag ser som vanligt fram emot morgondagarna. Jag är inte alls trött efter att ha suttit och pratat utveckling med elever och deras föräldrar. Jag är däremot helt uppslukad av tanken av att jag kanske hjälpt någon elev, gärna alla, tänka framåt, gå vidare i livet, uppnå högre trappsteg. Jag bidrar verkligen någonting med mitt yrkesval och det är jag otroligt glad över. Utan tvekan världens bäst arbete.

Nu är det bara åtta utvecklingssamtal kvar av min högstadieperiod på Centralskolan, Virserum...
2008-05-12 @ 22:05:42 Lämna en kommentar! (1)Sunny sunday

Nyss hemkommen från besök hos syster V i Främsteby. Vi lapade sol tillsammans med de goa grabbarna , Theo och Noah. Riktig trevlig söndag men imorgon är det äntligen måndag igen!

Jag har haft två systrar som fyllt år men som jag inte grattat här på bloggen. Gör det idag istället. Grattis Eva och Mia!

Grymt nice väder idag. Det är sådana här dagar som gör livet värt att leva...

That´s all for now...
2008-05-11 @ 17:10:48 Lämna en kommentar! (2)Storstad?

Ju mer jag tänker tanken desto mer sugen blir jag.
Jag börjar sakna vissa saker i den lilla håla jag numera bor i. Det finns ett obefintligt kulturliv, bedrägligt uteliv och ett ovidkommande tjejutbud.
Tänk om man skulle flytta mot en större stad. Där allt finns. Teater, bio, konserter, pubar och framförallt tjejer.

Mja, får nog sova på saken.
2008-05-10 @ 23:20:46 Lämna en kommentar! (3)That´s entertainment folks!

Team Cans vann programenligt årets upplaga av fyrans underhållning, Körslaget. Man får verkligen hoppas att programmet kommer tillbaka nästa vår. Det är så nära högklassisk lördagsunderhållning man kan komma.

Skillnad på körslag och live-begravningar...
2008-05-10 @ 21:29:40 Lämna en kommentar! (3)Engla

Okej, debatten är lagom utvattnad och det finns egentligen inget nytt att tillföra den. MEN, jag har inte nämnt Englas live-sändning vad gäller hennes begravning här i bloggen fram tills idag. Det har nu gått tre timmar sedan begravningen sändes i den statliga televisionen.

Englas moder och mormoder är besvikna på oss som tycker det är smaklöst och patetiskt att sända tjejens begravning i televisionen. Jag kan köpa att de är besvikna eftersom vi inte delar varandras åsikter men då ska även dessa respektera att vi tycker olikt de själva. Jag respekterar deras beslut att exponera Englas död i tidningar och televisionen MEN då ska ni också respektera att jag tycker som jag gör.

Jag står undrande till vad nästa steg kommer bli. Direktsända rättegångar där tittarna ger sin dom? Livesex på bästa sändningstid? Nä, dessvärre är det här inget nytt. Människor ska exponeras och förnedras i TV. Det började med Robinson som spårade ur och blev mobbnings-tv och idag var det då dags för den första live-sändningen från en begravning med en "vanlig" människa inblandad. Prinsessan Diana är en sak, även om det också var en absurd idé. När TV exponerar döda småtjejer i TV då kan jag inte låta bli att spy. Amerika har mycket bra så varför bara importera deras iq-befriade idéer?

När jag har dött vill jag att min begravning visas på en stor bildskärm vid Hawaii-scenen när det är rockfestival i byn. Jag vill också att ni visar bilder på mig där jag saknar kläder. För ska man blotta sin själ i en direktsänd begravning kan man lika gärna blotta sin kropp också...
2008-05-10 @ 12:59:14 Lämna en kommentar! (1)Jobb, jobb och så lite jobb

Hallstahammar får noteras på listan över sökta jobb...

20 dagar kvar...

2008-05-09 @ 23:47:46 Lämna en kommentar! (0)23 dagar kvar...

Huddinge
Trelleborg
Managua
Nacka
Gällivare
Saltsjöbaden
Bunkeflo
Bjuv
Finspång


Tur att man är sugen på att flytta vid ett eventuellt arbete...
- N O T -
2008-05-08 @ 21:58:18 Lämna en kommentar! (2)Quatro - Uno

Real Madrid spelade ut Barcelona fullständigt i kvällens match och signifikativt så hette bortalagets bäste spelare, målvakt till råga på allt, Valdés. Seriesegern var bärgad, el pasillo del honor inövad, och man spelade fantastisk fotboll i ösregnet i Madrid.

Nu lägger vi oss med ett leende på läpparna!
2008-05-07 @ 23:52:07 Lämna en kommentar! (1)Plast 9A

Jag har precis sett det sista av de tretton avsnitten av SVTs dokumentär, Klass 9A. Eftersom programmet ska visas i tv är det givetvis anpassat därefter och det är beklagligt att skolan har blivit ett tv-jippo. Lärarna som fått vara med klassen under terminen har varit säregna och väldigt inkompetenta. Men vad säger detta om oss andra lärare? Är vi inte tillräckligt bra? Programmet är plastigt och visar inte alls den sida man borde visat. Man agerar annorlunda i olika situationer om man förföljs av en tv-kamera och det verkar som att klassen var den enda på hela skolan.

Det jag menar är att man kan inte höja eleverna så pass mycket som man gjort på en enda termin...

Eleverna fick ut sina betyg och tackades av sina lärare och det var givetvis sentimentalt. Det får en att själv börja räkna ner dagarna till skolavslutningen. Usch, det kommer bli a lot of tears... Men jag gråter gärna ihjäl mig varje år vid varje skolavslutning eftersom jag har privilegiet att arbeta med ungdomar. De ger mig så mycket kärlek så ni fattar inte!
2008-05-06 @ 22:59:32 Lämna en kommentar! (2)...

Birkaskolan, Ekerö

Jakten på höstens arbete går vidare...

2008-05-06 @ 09:39:26 Lämna en kommentar! (0)Campeones 07/08

image233
2008-05-04 @ 23:06:50 Lämna en kommentar! (4)80-årsfest

Igår hade Jackie och Lasse stor fest eftersom de båda har fyllt 40. Det blev en trevlig tillställning i HOK-stugan och mat varvades med dricka. Tävling efter tävling och det var mycket trevligt. Givetvis hjälpte man till med städningen eftersom man hade 27 oktober färsk i minnet. Tack för en trevlig tillställning J&L!

Idag blir det bugg för sista gången. Sista gången den här terminen. Kanske sista gången någonsin, Vem vet.

Nu är det snart dags för en ny arbetsvecka. Skönt!
2008-05-04 @ 13:20:59 Lämna en kommentar! (1)Dille på listor

Eftersom jag numera har fått dille på diverse listor kommer härmed ännu en. Denna gången handlar det om Sveriges genom tiderna mest framgångsrika band, Roxette. De har gjort fantastiska låtar och här är min top10 med Marie och Per. Håll till godo och lämna gärna kommentarer!

10. Joyride
09. The Look
08. Dressed For Success
07. Spending My Time
06. How Do You Do
05. The Big L
04. Queen of Rain
03. Church of Your Heart
02. Listen to Your Heart
01. It Must Have Been Love - Liveversionen
2008-05-03 @ 15:02:01 Lämna en kommentar! (1)Emotions

Malin och jag såg ju "Efter bröllopet" härom dagen och hon myntade då följande mening "Vad mycket kärlek de barnen måste ge honom". Det är precis den kärlek jag får och ger mina elever på Centralskolan. Jag skulle ge mycket för att få stanna kvar och jag ska vara ärlig. Jag hoppas att alla mina jobbansökningar inte leder någon vart och att jag därför får möjlighet att sitta i cafeterian i höst och vänta på att eleverna har rast.

Bilddagboken är populär hos eleverna och följande citat är hämtade från olika elevers dagböcker...

Tja Peter :D Nu ska vi inte ge upp hoppet, du kanske är kvar till hösten, Det hoppas vi ALLA

Jag ska fixa så att du stannar nästa år också. Du är den bästa läraren som någonsin har funnits och någonsin kommer att finnas på Centralskolan och det är jag inte ensam om att tycka. :D

Inget 7a utan Peter :D <3
Kommer sakna dig!

Peter hur ska vi klara oss utan dej på Centralskolan? caféterian kommer gå under när det ingen som kommer köpa kaffe ! :)   men jag tror o vet att 7a (sen 8a) kommer sakna dej mest !

ja tycker de e synd att du slutar....

Haha ;) Asså så tråkigt att du slutar i sommar.. :(

Har kommit på hur mkt jag kommer sakna peters lektioner sen "/ . Va ska han sluta för.. Det kommer ju bli skittråkigt utan han som klassförståndare. 

Peter är den bästa.

peter.. "/ kommer bli en sorlig skolaavslutning

Ni förstår ju att man inte kan annat än älska dessa elever och sitt jobb... *tårar*

image232
2008-05-01 @ 22:45:32 Lämna en kommentar! (5)Om bloggens upphovsman

Peter Andersson