Ensamhet

Loneliness is not better when you´re alone...

                                                                                       

       Kort och gott
Gäsp

Hollywood.com har utsett årets kalkoner i nöjesbranschen. Följande 25 "turkeys" anser siten ska ha en kalkonstämpel:

25. Gestalten Rambo 24. Filmen 10 000 BC 23. Lindsay Lohans gästspel i Ugly Betty 22. Serien Kath and Kim 21. Serien Heroes 20. Jessica Simpsons sångkarriär 19. Filmen The Happening 18. Filmen X-Files: I want to believe 17. Sångerskan Ashlee Simpsons senaste album 16. Crash: The TV Show 15. TV-Guiden TV Guide 14. Serien Prison Break 13. Uppfinningen HD-DVD 12. Star Wars - The Clones Wars 11. Serien Do not disturb 10. Janet Jacksons senaste turné 09. My own worst enemy 08. Scarlett Johanssons coverskiva på Tom Waits 07. Serien Hell´s Kitchen 06. Filmen The Women 05. Filmen Max Payne 04. MTV´s trl 03. Sarah Palin på SNL 02. Guy Ritchies skilsmässa 01. Filmen W

Intressant lista? Nä, inte ett dugg...
Kvällens mästerverk2008-11-29 @ 16:37:43 Lämna en kommentar! (2)Spännande filmvinter

Det har varit klent med storfilmer på biograferna under hösten. Detta ändras när vinterns bistra tid kommer och filmbolagens jakt på oscartroféer påbörjas lagom till jul. Följande filmer ser jag extra fram emot av olika anledningar.

Che - Argentinaren
Varför just den här filmen är intressant för mig är väl ganska onödigt att förklara. Jag tror att Benicio Del Toro är fantastisk i huvudrollen som den store Che Guevara. Regissören Steven Soderbergh har gjort en film som är neutral i sin berättelse och tyngdpunkten ligger på revolutionen, inte personen Che. Biopremiär i januari 2009.

Mellan väggarna
Ett dokudrama med en fransk lärare i fokus kan inte bli dåligt. Med elever som inte är skådespelare utan faktiskt riktiga elever och en spännande grundtanke, elevernas förtroende för läraren. Biopremiär 19 december 2008.

W
Oliver Stones, förmodligen, briljanta film om Amerikas president ska enligt uppgifter vara skamligt underhållande. Biopremiären är uppskjuten på grund av valet i USA. Men den måste ses när den väl släpps.

The Spirit
Frank Millers senaste projekt ska vara något alldeles extraordinärt. Då har karln redan skapat både fantastiska 300 och Sin City. Den 2 januari får ni boka in i kalendern eftersom det är då biopremiären sker.
2008-11-29 @ 14:08:16 Lämna en kommentar! (0)George W Bush - befriaren?

Nej, det är inte ett aprilskämt. Förenta staternas president menar på fullaste allvar att han vill bli ihågkommen som en befriare. Intervjun bevisar bara ytterligare en gång att karln inte är riktigt medveten om verkligheten. Det kan inte vara direkt svårt för Obama, nästkommande president, att ta över rodret. Saker och ting kan ju inte bli värre direkt...

- Jag skulle vilja vara en president som blir ihågkommen som någon som befriade 50 miljoner människor och som hjälpte till att åstadkomma fred, sade han enligt ett utdrag ur en intervju som släpptes av Vita huset på fredagen.

Nog fan kommer du bli ihågkommen Bush men kanske inte som någon "befriare", däremot mycket annat.

 
2008-11-29 @ 13:41:26 Lämna en kommentar! (1)She´s Like The Wind

Allas vår Mr. Dirty Dancing håller på att förlora kampen mot cancern och enligt media handlar det om veckor, kanske dagar. Därför tillägnas kvällens låt Patrick Swayze...
 

 
2008-11-27 @ 22:04:40 Lämna en kommentar! (3)Blogga med vem som helst som logga?

Ni som känner mig väl, vet att jag gillar att provocera. Jag kan provocera fram en diskussion bara för diskussionens skull. Att alla inte kan diskutera är en annan femma men det jag skulle komma till är mitt val av logotype på min blogg. Det irriterar ett fåtal (troligtvis är det moderater) människor att jag har valt att använda Che Guevara. Jag har fått någon kommentar som beskriver killen som massmördare vilket är lika intelligent som att anklaga påven för att vara våldtäktsman.

Okej, Che hade givetvis sina dåliga sidor för vem har inte det? Men i det stora hela symboliserar han solidaritet, frihet och rättvisa för mig. För andra kanske han står för ondska, hat osv. Men fine, jag ser honom på mitt sätt och ni på ert. End of discussion.

2008-11-27 @ 12:39:51 Lämna en kommentar! (8)Famous Peter

Okej, jag hann inte ens skriva om inslaget innan bloggen var kommenterad av massor av förnuftiga människor. Finns väl egentligen inte så mycket mer att säga mer än att det var ett bra inslag och jag fick sagt det jag ville säga. Jag tycker det är fegt av skolledning att inte yttra sig i frågan. Det säger mer om dem än om mig dock.

Det finns säkert belackare som inte gillar att jag skriver eller bloggar om det här. Men just nu struntar väl jag blankt i er faktiskt. Det finns säkert någon dokusåpa ni kan se och fly verkligheten eftersom det verkar vara en vanlig syssla för er.

Jag kommer trycka upp idolkort imorgon så efter det går det att beställa dessa. Givetvis dricker jag öl på kortet...

Det här var allt för nu...

Tack för allt stöd förresten. Alla fantastiska elever som ville vara med i tv, alla fantastiska elever som skickar sms och Söderlund is the king! Tack familj och vänner. Tack nuvarande kollegor för ert stöd. Tack till er jag glömt...
2008-11-26 @ 22:58:56 Lämna en kommentar! (19)I väntan på Robban...

bjuder jag er på kvällens låt:Paramore - That´s What You Get
2008-11-26 @ 18:37:51 Lämna en kommentar! (14)Orka blogga då...

Orkar inte blogga idag...

2008-11-25 @ 22:53:48 Lämna en kommentar! (10)La historia me absolverá

En stabil och återkommande besökarskara på dryga 45 personer dagligen. Detta innebär givetvis ett ansvarstagande från min sida eftersom dessa 45 kräver minst ett inlägg om dagen. Annars flyr de. Jag ska försöka göra att ni får anledning att återrvända till min blogg. Vem vet, snart kanske flödet tar slut eftersom den bisarra historien, som inte bör nämnas vid namn, börjat gå mot sitt slut.

På onsdag är det alltså dags. Peter gör tv-debut. Inte för att jag vill framhålla mig själv som någon Jesusgestalt. Alla vet vi att Jesus gjorde många underverk men han höll sig på god fot med sin tids skolledning. Han var förnuftig, han visste vem han kunde ge sig på. Skolledningen var inte en av dessa.

En vacker dag kanske ni får hela historien. Från A till Ö. Det har ni inte fått och även om man följt med i media har man alltid missat någonting av värde. Det är bara min familj och de riktigt inbitna som vet hela historien. Jag kanske ska skriva memoarer efter det här. De kan kanske säljas på turistbyrån. Vilken succé. Eller inte.

Nåväl, onsdag TV3 22:00.

Många som inte känner mig tror säkert att jag är någon mediakåt galning som bara vill ha publicitet. Detta, förutom att jag är en galning, är givetvis helt fel. Jag gick aldrig till media med den här soppan - de kom till mig. Det enda steget jag personligen tagit själv är den intervju som en tidning publicerat. Den andra tidningen har aldrig gjort publiceringen och jag vet själv inte av vilken anledning eftersom det nu i efterhand känns ganska patetiskt att publicera den. Kanske har de blivit tystade, vad vet jag. Högst märkligt är det iallafall...

Det är alltså media som kommit till mig och jag har bara berättat min sida av slanten. Det är sådan jag är. Jag protesterar mot maktmissbruk. När elever mår dåligt. När rättvisan inte segrar. När yttrandefriheten stryps. Då står jag på barrikaden och säger vad jag tycker. Obekväm är jag i mångas ögon. De som ser mig utifrån dessa ögon känner mig inte. Jag är inte olämplig, varken som lärare eller privatperson. Men jag tycker inte att mina motståndare, tro mig - de finns, har fel. De tycker bara inte som jag och det respekterar jag dem för.  

Däremot säger jag vad jag tycker och det ska aldrig leda till munkavle och man ska ej heller behöva tvingas flytta från kommunen. Men, nu är vi i det läget och jag har, oavsett Länsrättens utslag, segrat. 

Jag har segrat tack vare mina elever, mina elevers föräldrar, mina före detta kollegor och då framförallt de som vågat använda sin yttrandefrihet. Alla vågar inte det och det är tragiskt men jag har största respekt för dem. Jag har segrat tack vare stödet från min fantastiska familj, tack vare den fantastiska fackrepresentanten och tack vare kommunmedborgare som upprörts över behandlingen. Jag har segrat för att man vågat stå upp bakom mig och som Castro en gång sa:

"Historien ska frikänna mig..."


 
2008-11-23 @ 23:11:29 Lämna en kommentar! (31)SATC - extended version

Fick precis till mig information om att "Sex and the city" finns i extended version. För er som inte är insatta i filmvärldens begrepp innebär detta att filmen är släppt med längre speltid än den först släppta. Exempelvis "Sagan om ringen" är först släppt i en fyratimmarsversion men den finns givetvis att få tag i extended version och då är speltiden en livslängd ungefär.

Jag kan ju rekommendera amerikanska soldater den förlängda vesionen av "SATC" eftersom den kan användas som ett fantastiskt tortyrredskap nere på Guantanamofängelset på Kuba. Fångarna kommer avslöja hemlighet efter hemlighet för att slippa genomlida en förlängd version av filmen...
2008-11-23 @ 20:36:01 Lämna en kommentar! (0)Tomtekoppleri

En tanke slog mig innan. Jag kom på en affärsidé som kanske skulle kunna fungera.
 
På julafton är det många som behöver en tomte till förfogande eftersom barnen känner igen pappa eller grannen. Om jag, som nöjer mig med att samlas med min egen familj väldigt många timmar under dagen, skulle låna en bil för att erbjuda mina tjänster som tomte. Kostnaden skulle vara 100 kronor per besök där intäkterna oavkortat skulle gå till välgörenhet.

Skulle det här vara gångbart i Hultsfred tror ni? Kommentera gärna era idéer...
2008-11-23 @ 18:48:29 Lämna en kommentar! (3)Jul, är det kul?

Jul, jul, strålande jul. Eller? Hur är det egentligen med julen nu för tiden? Är det fortfarande en glädjens tid eller är det en tid där det ska stressas och hetsköpas hit och dit? Ja, inte vet jag.

Julen firas till minne av Jesus i första hand, för barnens skull i andra hand, för kapitalismens skull i tredje hand även om kapitalismen snart ligger på första plats. Jesus kommer inom tid kanske vara ett minne blott.

Grabben som föddes den 25 december, men troligtvis under våren, växte upp under ganska primitiva förhållanden med en snickare till far. Han fick lite tankar och försökte sedermera föra dessa vidare till folket. Man får väl hylla hans engagemang men han lyckades egentligen aldrig. Levande. Det var först när han dog och drygt 250 år efter det som man anammade hans idéer. Undrar vad han skulle säga om julen 2008.

Jag förknippar väldigt många substantiv till julen. Pepparkakor, saffransbullar eller nej, lussekatter, pepparakshus, snö (inte bara den vita utan även den gula varianten), jultomte, glädje, sammankomst, julklappar och så vidare. Men det allra klaraste är nog julmusik. Vad vore julen utan dess härliga musik? Och då gärna på midnattsmässan i kyrkan. Då brukar det var vackert men det var länge sedan jag var där. Säkert tio år. Är jag egentligen välkommen dit? Jag som trätt ur kyrkligheten och allt.

Om sju dagar är det första advent och då är det dags för julpyntet att dekorera våra hem. Många pyntar tidigare och en del väljer att pynta senare. Själv känner jag att det här inlägget var ganska blekt...


2008-11-23 @ 18:41:21 Lämna en kommentar! (2)Piratjul

Medan vi inväntar julefrid pågår värsta kriget utanför Afrikas östkust med Somalia som närmaste fastland. Sjöpirater härjar vilt och enligt media befarar man att somaliska islamister (ej att förväxla med människor med islam som tro) ska anfalla fartyget. Problemet är bara att fartyget innehåller ganska mycket olja som kan hamna i havet. Det är mycket som talar för en naturkatastrof om så sker. Nicht gut...
2008-11-23 @ 17:42:47 Lämna en kommentar! (0)Human

Det fanns en väldigt skön låt på nya skivan ifrån THE KILLERSHuman - The Killers
2008-11-22 @ 23:56:37 Lämna en kommentar! (0)om ni frågar mig...

Post-Nordström avstår från sin jättelön på 900 000 i månaden. Facket säger att det nästan är att gå till överdrift. Civilkurage om ni frågar mig...

Expressen ger Lundells nya skiva, Omaha, två getingar och beskriver den som ogenomtänkt. Klart värd tre getingar om ni frågar mig...

Entertainment Weekly listar denna vecka världens sexigaste filmer och placerar "Out of Sight" med George Clooney och Jennifer Lopez som etta. Ett ganska vettigt val om ni frågar mig...

The Killers (ni vet, When we were young) har släppt en ny skiva. Säkert värd att lyssna igenom om ni frågar mig...

Omaha växer för varje genomlyssning om ni frågar mig...
2008-11-22 @ 14:24:52 Lämna en kommentar! (4)Rockbjörnen 2008

Det är dags för den årliga Rockbjörnsnomineringen som Aftonbladet ansvarar för. Det hela brukar vara ganska självklara vinnare när den stora massan röstar. Dock betyder ju inte det att det hela är oseriöst. Vill man att Kent ska tahem alla priser så röstar man inte och vill man det motsatta är det bara att sätta igång och rösta. Så här har jag lagt mina nomineringar:

Årets svenska kvinnliga artist: Amanda Jenssen
Motivering: Den enda som kan ses som hot är Robyn och henne har jag inte hört men Jenssen är ett framtidsnamn att räkna med och har gjort en stark platta.

Årets svenska manliga artist: Ulf Lundell
Motivering: Mm, jag vet att Lundell Jr (Winnerbäck) kommer få priset trots att han bara släppt en singel i år.

Årets svenska grupp: Eldkvarn
Motivering: Kent är alltid ett hot i kategorin men Eldkvarn är överlägsna.

Årets svenska nykomling: Markus Krunegård
Motivering: Jag var trött på "Jag är en vampyr" redan innan den slog igenom eftersom P3 tjatat ut den men jag kan inte se någon konkurrent till Markus i kategorin.

Årets svenska låt: Som jag hade dig förut (Melissa Horn feat. Lars Winnerbäck)
Motivering: Jag hittar ingen bättre svensk låt och visst är den fantastiskt fin.

Årets svenska album: Ulf Lundell - Omaha
Motivering: Lundell har inte sina trognaste fans i röstarna bland Aftonbladets läsare, tyvärr.

Årets utländska artist: Bruce Springsteen
Motivering: Odiskutabelt men troligtvis vinner något skit som har med hip hop eller r´n´b att göra...

Årets utländska grupp: Glasvegas
Motivering: Om AC/DC har en ung fanskara vinner de givetvis men annars hoppas jag på att skottarna tar hem det här. Coldplay är också en livsfarlig utmanare...

Årets utländska låt: Viva la Vida - Coldplay
Motivering: Sätter ni emot att Kate Perry och hennes lesbiska fantasier vinner? Inte det? Tänkte väl. Jag hoppas dock på Chris Martin och CO...

Årets utländska album: Glasvegas - Glasvegas
Motivering: Namnge ett album om du kan som är bättre än Glasvegas. Det går inte!

Årets svenska liveakt: Amanda Jenssen
Motivering: Eftersom Marit Bergman hållt sig lugn i år kan Jenssen ta hem detta. Om det inte vore för en sjöman från Göteborg...

2008-11-21 @ 17:23:34 Lämna en kommentar! (1)Raskolnikov

Nu har jag vaknat upp ur min Raskolnikov*-dvala som jag legat i de tre senaste dagarna. Man känner sig lagom mör mellan drömmarna och verkligheten och det har varit svårt att urskilja gränszonen. En gång vaknade jag upp och trodde jag sett hemska Narnia-Prins Caspian för att minuten senare inse att jag faktiskt såg den innan jag somnade. Men detta Raskolikov-tillstånd har också goda sidor. Exempelvis trodde jag att jag fått hem Lundells senaste platta och visst var det så, den låg och väntade mig innanför dörren.

Idag vaknar man lite piggare men halsen känns fortfarande som om man ätit en måltid bestående av Palestinamur med tillhörande taggtrådsstängsel. Ingen skön smärta direkt. Speciellt inte om man är anti Israels apartheidsystem som man bygger upp medan resterande delar av Europa blundar glatt.

Marken låg vit för första gången det här halvåret. Det finns alltså ingen återvändo längre, utan nu är det bara att ta på sig ännu mer kläder om man ska ge sig ut. Men vid närmare eftertanke - vad ska man ut och göra?


* Raskolnikov är en romanfigur i Fjodor Dostojevskis mästerverk Brott och straff.

2008-11-21 @ 10:20:59 Lämna en kommentar! (0)Gott och blandat

Jag förespråkar mer statligt ägande av de svenska företagen men efter läst att nuvarnde vd:n för Posten tjänar 900 000 kronor i månaden blir jag mer och mer fundersam. Vår statsminister tjänar 130 000 kronor i månaden. Jämför deras jobb och arbetsuppgifter lite snabbt. Reinfeldt bär yttersta ansvaret om någonting händer Sverige och han ska se till att vi håller oss flytande. Nordström ser till att Posten lägger ner sina postkontor på glesbygden med anledningen att det kostar för mycket. No shit? Snacka om snedvridna löneskillnader...

Lars Winnerbäck är aktuell igen. I slutet av månaden kommer en dokumentär gå upp på ett trettiotal biografer runt om i landet. Vi gissar att samtliga visningar kommer sälja slut då artisten är omåttligt populär. Han skulle riva ner applåder om han gick upp på scen och fes. Så stor är killen.

27 januari släpper den amerikanska varianten av Winnerbäck, Bruce Springsteen, nytt material. Intressant eftersom allt han rör vid blir guld...

Glasvegas fick fem getingar i dagens Expressen för deras spelning i Danmark under gårdagskvällen. Förvånar mig inte eftersom bandet är sjukt bra...

Coldplay gör en Lundell och antyder att man ska lägga av med musiken under kommande år. Undrar vad min vän M säger om det...

Egoismen når nya höjder i och med fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldos uttalande: "Jag är nummer 1, 2 och 3 i världen." Det är jättebra att man tror på sig själv och har ett bra självförtroende men lite ödmjukhet har aldrig skadat..

2008-11-18 @ 22:03:58 Lämna en kommentar! (0)Galadriel pep talk

Jag erbjöd mig vara moraliskt stöd för en kompis som skulle ner till tvättstugan. Vännen var lite mörkrädd och dessutom tvungen att lämna huset och spatsera på gården och till råga på allt var det kolsvart ute. Hon ringde och vi pratade under tiden hon gick mot tvätten när hon försökte be om ursäkt för att hon var mörkrädd. Pedagog som jag är så hade jag ett bra svar till henne. Ett svar som jag tänkt skulle göra henne mindre rädd...

- Du behöver inte skämmas för att du är mörkrädd. Det är många som är mörkrädda. Man vet inte vad som kan hända nu för tiden...

Var det ett just sätt att var moraliskt stöd? Nä, det var ett väldigt opedagogiskt sätt att försöka få henne trygg. Jag behöver inte berätta vad hon tyckte om mitt stöd.

Det är vad man skulle kunna kalla för ett "Galadriel peptalk" i en krets som nu inte finns längre utan är utspridd runt hela landet. När jag studerade i Växjö var vi ett kompisgäng som såg "Sagan om ringen" var i en av filmerna så kläcker Galadriel ut ett pep talk som var i motsats till den verkliga innebörden av vad ett pep talk egentligen är. Typ : - Ni kommer dö men lycka till iallafall..."

2008-11-17 @ 23:34:08 Lämna en kommentar! (4)Jahopp!

På onsdag släpper Lundell sin nya skiva, Omaha. Me like. Nästa vecka släpps Mamma Mia! på dvd. Me like again.

Jag har, genom en vän, fått upp ögonen för en ny serie. Dirty Sexy Money. Har sett två avsnitt men det verkar mycket lovande. Mycket tack vare bra skådisar, Donald Sutherland t.ex. Och så Samaire Armstrong. Uh la la...

Maud Olofsson tycker man ska få arbeta längre än 65 år. Orkar inte just nu skriva vad jag tycker om hennes förslag eftersom jag börjar jobba klockan 8 imorgon bitti...

Snart får Zlatan ta emot Guldbollen för tredje gången. Det har aldrig hänt tidigare. Det roliga är att han kommer få den nästa år också, och nästa, och nästa...
2008-11-17 @ 21:32:33 Lämna en kommentar! (1)You raise me up

Jag har alltid tyckt att Lundells munspelande varit en grym effekt i hans mästerliga låtar men tysken Michael Hirte tar det hela ännu en nivå... Lyssna och njut, för inte har munspel någonsin varit så vackert?


2008-11-16 @ 23:23:25 Lämna en kommentar! (1)Bättre minne

Enligt media så ska blåbär vara bra för minnet. Man ska också utbilda sig och umgås med vänner för att förbättra sitt minne.

Blåbärsdate - någon?
2008-11-16 @ 13:13:55 Lämna en kommentar! (5)Glasvegas

Det görs bra musik i Skottland just nu. Först Amy MacDonald och nu Glasvegas. Det senare bandet är en blandning av Manic Street Preachers och Coldplay men det luktar även svenskt i form av  Bad Cash Quartet.

Det är mörka suggestiva texter om den bittra verkligheten. Lyssna för det är ett band som kommit för att stanna...Baby
Why you not home yet
Baby its getting late
I wish you would be home by now.
Door bell rings
Who could it be at this time
Police on my left and right
My son's not coming home tonight

Glasvegas - Flowers and football Tops [2008]

2008-11-16 @ 13:01:49 Lämna en kommentar! (1)DJ Tiësto

Det är i sådana här lägen man ångrar att man inte bodde i Stockholm. Den 21 och 22 november, alltså kommande helg, kommer DJ  Tiësto till Berns och visst önskar man att man vore på plats...

                                
2008-11-15 @ 23:53:57 Lämna en kommentar! (2)Filmgodis

Den 12 december har RocknRolla biopremiär. Gerard Butler (300, PS I Love You), Tom Wilkinson (Michael Clayton) och Thandie Newton (Crash) spelar huvudrollerna i filmen som regisseras av Guy Ritchie (Look Stock and Two Smoking Barrels, Snatch) och det kan ju bara bli bra...

Den 26 november släpps überhärliga Mamma Mia! på DVD. Me like...

The Dark Knight har diskvalificerats av Oscarsjuryn. Nu är det inte direkt Heath Ledgers Oscar för bästa biroll som är i farozonen utan filmmusiken av bl.a Hans Zimmer. Zimmer och hans partner var solidariska och creddade ytterligare tre namn som ansvariga för musiken. Detta gillade inte juryn och filmen är därmed diskvalificerad från kategorin bästa musik...

Dagens filmköp: För endast 59 svenska riksdaler kan man välja mellan att köpa 300, Nyckeln till frihet, Den gröna milen, Casino och Secretary och andra höjdarrullar på www.discshop.se Skynda fynda!

Det var tretton dagar sedan jag såg en ny film. Det är inte ett bra betyg på mig och mitt filmtittande. Jag såg dock Efter bröllopet igår men sällskapet gnagde sönder filmens tunga budskap och jag ser därför fram emot att få avnjuta den om någon månad igen - på egen hand...

2008-11-15 @ 23:16:10 Lämna en kommentar! (0)På begäran... 

Du får inte knacka på min dörr
om du inte är beredd och komma in
du får inte göra om mitt namn
och börja kalla mig för din.
Du får inte vandra på min väg
utan att visa mig ditt mål
och inte stjäla av min godhet
för att fylla upp ditt hål.

Och du får inte riva mina murar
som jag omsorgsfullt har byggt
om du inte skyddar mina drömmar
så att jag kan somna tryggt.

Och du får inte ha mig som en dröm
när jag vill va' din verklighet
du får inte säga att du hoppas
om du inte tror du vet.

Men du får ta den tid du behöver
för att förstå vad det är du vill
du får be en bön att tiden
du behöver räcker till.
Och du får samla dina tankar
så att två själar kan få ro
och så att allting som vi lovade
oss själva kan få gro

Och du får inte andas på min panna
inte få mig falla mer
om du inte sen kan stå för
all den oreda du ger.
Och du får inte röra vid mitt hjärta
som om allt var uppenbart
när jag önskar inget hellre,
Än att du gör allt emot mig snart.

Sonja Aldén - Du får inte [2008]

2008-11-15 @ 21:09:28 Lämna en kommentar! (3)En bit cheescake senare...

Nyss hemkommen från en mycket trevlig fredagsafton hos Tom och Mickan. Jennie var också inbjuden som gäst. Vi åt gott och tittade på "Efter bröllopet" och omdömena var av varierande grad men en helt okej film enligt någon. Efter det hade vi intensiva, men ack så intressanta, diskussioner om allt och ingenting. 

Små frågor som hur människorna skapades, varför alla religioner i grund och botten är goda men människor tolkar om dessa negativt, jag uttryckte besvikelse och undran över varför alla dessa herrmagasin finns och vad syftet är. Men alla har vi olika referensramar och därför blir diskussionerna intressanta. 

Nu däremot, blir det sängen.  
2008-11-15 @ 01:23:32 Lämna en kommentar! (1)40 dagar kvar...

2008-11-14 @ 16:48:02 Lämna en kommentar! (0)Dela eller inte dela, det är frågan...

Stora delar av Sveriges artistelit kräver att politikerna gör någonting åt de illegala fildelningsanvändarna (cirka en miljon i Sverige) i en debattartikel i Dagens Nyheter idag. En av tvillingarna Rongedal säger att "det är rent kriminell verksamhet" men jag tycker att skivbolagen ägnar sig åt densamma, 160 kronor för en skiva? Minst lika mycket för en film. DET är en kriminell handling om något. Sätt ett pris på en hundralapp så är jag säker på att fler köper skivor och filmer OCH detta generar mer pengar till skivbolagen...Kvällens låt...
2008-11-13 @ 23:17:00 Lämna en kommentar! (0)Money, money, money

I går avslöjades det att Nordeas förre vd Thorleif Krarup, 56, kan lösa ut ett guldkantat pensionsavtal värt 150 miljoner.

Under gårdagen uppgav Nordea att de inte gör så frikostiga avtal längre.

Men nuvarande vd Christian Clausens avtal är värt 114 miljoner kronor - eller 150 miljoner kronor när han går i pension.

Det är ett kapitalistiskt samhälle vi lever i och dessa män har givetvis tjänat sina pengar. Sluta följ efter dem, de förtjänar varenda öre...

2008-11-13 @ 17:50:30 Lämna en kommentar! (0)Slampaktig eller cooling?

Antonio Cassano har skrivit en självbiografi där han skryter med att han har haft sex med 600-700 kvinnor.

Ovan finns att läsa i dagens svenska medier och jag kan inte låta bli att undra. Vad hade hänt om det varit en kvinnlig kändis som uttalat sig som fotbollsspelaren Cassano. Jo, då hade hon blivit stämplad för någonting jag inte ens vill nämna här på bloggen.

För det andra. Hur kan man skryta med att man haft sex med över 600 kvinnor? Är inte det en pinsam uppgift att ventilera i en självbiografi?

Jag tycker hur som helst att det inte är någonting att skryta om och att han är ett dåligt föredöme för de unga fotbollsspelare som ser upp till honom.

2008-11-13 @ 17:23:39 Lämna en kommentar! (1)Grattis Anna...

Märkligt att, så fort jag finns omnämnd i tidningen, stiger min besöksräknare här på bloggen. Missförstå mig inte utan jag tycker givetvis det är roligt med många besökare. Dock önskar jag att de besöker min sida utan att man kan relatera till mig i morgontidningarna.

Det finns tre personer jag måste omnämna i detta inlägg och det är givetvis de lärare som stått upp för protestlistorna gällande lärares rätt att yttra sig. En stor eloge till er!

Jag vill också passa på att gratulera mitt yngsta syskon som idag tog sitt efterlängtade körkort. GRATTIS ANNA!

2008-11-12 @ 18:22:51 Lämna en kommentar! (3)Damn headache

Tisdag. 11/11-08. Skallevärk igen. Igen migrän bara hoppas jag. Det är för dyrt att vara hemma och vara sjuk.

Mår väl bättre idag även om det finns fyra faktorer som gör att jag mår halvtaskigt.

1. Har inte jobbat med elever under hela hösten.
2. Singellivet tär på psyket.
3. Jag vet inte vad jag gör efter nyår.
4. Jag hatar hösten. Mörkt, blåsigt och kallt.


MEN, det finns alltid de som har det sämre...


2008-11-11 @ 21:32:39 Lämna en kommentar! (1)Inside information

Det oförutsedda har hänt och inslaget sänds den 26 november, inte imorgon alltså...


/P

2008-11-11 @ 11:48:46 Lämna en kommentar! (1)...the night is yours alone

Får en lärare som privatperson ventilera sitt känslomässiga tillstånd på en publik blogg? Tänk om eleverna som läser bloggen tar efter mig och mår lika dåligt som jag. Bör en lärare ventilera sådana personliga saker på sin blogg? Det går att diskutera men om du inte tycker jag ska få göra det kan du ju alltid gräva ner dig eller nåt. Jag köper dig en spade...

Det ska erkännas att jag är lite besviken. Det finns en människa som borde hjälpt mig nu. När jag har problem ska hon stå vid min sida och berätta hur jag ska göra eller vad man kanske skulle tänka på. Det gör hon inte. Det var länge sedan hon stod vid min sida. Närmare tio år sedan. 120 månader. Jag hade behövt dig nu, mamma.

Jag och mamma stod varandra väldigt nära. Jag avgudade henne fullständigt. Mycket som hon hade har jag fått. Speciellt vad gäller den medmänskliga biten. När släktingar på diverse släktträffar frågade om jag hade nån flickvän nickade jag generat mot mamma och sa ironiskt: -Jag har henne, jag behöver ingen annan. Nu har jag varken eller...

Min framtid överlag är minst sagt oviss. Jag kanske arbetar i Jönköping kommande termin. Jag kanske är gymnasielärare. Jag kanske... Jag kanske... Jag kanske fortfarande är ensam om ett halvår. Man vet aldrig. Jag har nära och kära som jag kan vända mig till när jag har problem. Jag har syskon jag kan prata med om allting och skulle inte byta den möjligheten mot någon annan. Jag har kompisar som hade lyssnat. Verkligen lyssnat. Men jag väcker inte dem mitt i natten för att lyssna på mitt gnäll om att jag inte vill vara ensam längre. Det finns de som har det värre och bloggen lyssnar alltid.

Mina elever frågade mig alltid hur det gick på tjejfronten, de visste om min status. Många sa att de skulle hjälpa mig hitta någon "riktig pangbrud" som det hette. Det är vad jag kallar empati, de visste hur jag kände mig utan en självfrände och lovade att "fixa" en åt mig. Kan jag skriva att jag saknar mina elever utan att man ska tycka att jag använder dessa som mellanhänder? Okej, bra. Jag saknar mina elever...

Just nu, i natt, känner jag mig som en människa som Michael Stipe försöker trösta i nedan valda video. Fråga mig inte hur jag mår för då tvingas jag ljuga. Jag gillar inte att ljuga...

 


"Everybody Hurts"

When the day is long and the night, the night is yours alone,
When you're sure you've had enough of this life, well hang on.
Don't let yourself go, everybody cries and everybody hurts sometimes.

Sometimes everything is wrong. Now it's time to sing along.
When your day is night alone, (hold on, hold on)
If you feel like letting go, (hold on)
When you think you've had too much of this life, well hang on.

Everybody hurts. Take comfort in your friends.
Everybody hurts. Don't throw your hand. Oh, no. Don't throw your hand.
If you feel like you're alone, no, no, no, you are not alone

If you're on your own in this life, the days and nights are long,
When you think you've had too much of this life to hang on.

Well, everybody hurts sometimes,
Everybody cries. And everybody hurts sometimes.
And everybody hurts sometimes. So, hold on, hold on.
Hold on, hold on. Hold on, hold on. Hold on, hold on. (repeat & fade)
(Everybody hurts. You are not alone.)

2008-11-10 @ 00:41:40 Lämna en kommentar! (14)Glöggtider

Idag är det söndag. Inte vilken söndag som helst. En av årets allt för många kommersiella "köp-ihjäl-dig-dagar". Jag pratar naturligtvis om Fars dag. Av 365 dagar har papporna fått en dag och eftersom samhället är så jämställt har givetvis mammorna en egen dag de också. Lite historia kring dagen: skapades i USA (no, shit?) 1910, seden kom till Sverige 1931, dock bara tre länder till som har samma datum som Sverige: Estland, Finland och Norge...

Vad jag tycker om dagen? Idioti in absurdum.

Ikväll blir det glöggafton med Tom och Jennie. Det ska bli nice. Tom är min lilla egna Tomtenisse. Vad Jennie är i sammanhanget? Tja, hon kan få vara renen...

Och om inget oförutsett händer så är det klockan 22:00 på tredje kanalen på onsdag som DET händer!


2008-11-09 @ 15:52:34 Lämna en kommentar! (2)Saturday

Det var länge sedan jag hade så lite att göra under en helg. Trots detta har jag varit ganska frånvarande på bloggsidan. Så kommer resterande helgen att se ut. Jag har för lite att göra för att hinna ha tid med att skriva blogginlägg...

Lördagsnattens låtval har en historia men den får ni ändå inte den här sidan av milleniet... 


2008-11-09 @ 00:25:21 Lämna en kommentar! (3)Veckans länk


Här har vi solklart veckans länk. Är du intresserad av att veta saker och ting om allt och alla? Utmana dina vänner om just ditt specialområde och visa vart skåpet ska stå.

2008-11-07 @ 19:36:44 Lämna en kommentar! (2)Torsdagsgrubblerier

Egentligen skulle jag spenderat natten på ett vandrarhem på Öland. Ett migränanfall satte stopp för det. Nu är det på tiden att Peter inhandlar migräntabletter. Blir under morgondagen.

Enligt media i USA har John McCains vicekandidat Sarah Palin inte förstått att Afrika faktiskt var en kontinent och inte ett land. Hoppas media har fel i det här fallet och oroväckande om Palin faktiskt inte visste om dessa triviala geografikunskaper.

Det kommer bli ett nytt betygssystem i den svenska skolan. A till och med F där F är dagens streck som ges när man inte har underlag till betyg pga skolk. A ska, enligt Björklund vara svårare att få än dagens MVG. Jag tycker väl det är intressant med fler betygssteg men skulle hellre sett att man la till en siffra utifrån dagens bokstavsbetyg, 1-6 alltså.

Damn it! I ovan stycke har jag uttryckt mig angående skolvärlden. Nu blir det samtal igen...
2008-11-06 @ 23:36:13 Lämna en kommentar! (3)Kvällens låtPerssons Pack - Tusen dagar härifrån

2008-11-05 @ 21:35:20 Lämna en kommentar! (0)Äntligen en färgad president

Vad har Amerikas nyvalde president gemensamt med Usama Bin Ladin och Saddam Hussein? Jo, Obama är nästan (vad gäller namn) som Usama och Barack heter Hussein i mellannamn. Ganska ironiskt...

Go Obama!
2008-11-05 @ 19:47:43 Lämna en kommentar! (3)Undersökning

Kommer ni ihåg serien "Heja Björn" som gick på TV 4 för ett antal år sedan? Inte? Det har troligtvis att göra med att du förträngt den. Nu är jag nyfiken på er som gillade serien. Kan ni inte kommentera någonting kring serien så jag får se om gemene man avskyr serien som jag eller om det faktiskt finns fler än en människa som gillade den...

För er som behöver friska upp minnet (VARNIING för otäcka bilder där skådisar inte är riktiga skådisar)...


2008-11-04 @ 22:51:46 Lämna en kommentar! (6)Rösta på din kandidat

Om världen skulle kunna rösta på amerikanarnas presidentkandidater....

http://www.iftheworldcouldvote.com/

så skulle Barack Obama, vid min tidpunkt då jag röstade, vunnit med över 80% av rösterna...

Sveriges statsminister Reinfeldt säger att Obama är moderat i sin politik. Då blir jag ju nyfiken på vilken partitillhörighet McCain skulle representera. Sverigedemokraterna?

Nu håller vi tummarna för en Obamsk vinst i valet där man inte räknar som i andra demokratiska länder, "en röst - en man"...
2008-11-04 @ 17:36:29 Lämna en kommentar! (1)Whos da Man!

Det pågår vilda diskussioner kring Guldbollen. Sveriges, för fotbollsspelare, förnämligaste pris ska delas ut inom kort och egentligen skulle diskussionen inte behövts. Dock har den givne vinnaren, Zlatan Ibrahimovic, en utmanarkandidat i målvakten Andreas Isaksson som steg ur Svennis frys in och var fenomenal i EM-slutspelet. Inte direkt hans fel att övriga, bortsett från nedan spelare, håller korpmått.

Jag personligen håller givetvis Zlatan som vinnare och skulle han få äran att mottaga priset så gör han det för tredje gången. Det har aldrig hänt tidigare i Guldbollens historia. Givetvis är han den solklare vinnaren och inte ens Isaksson, som jag för övrigt håller högt, ska ha någon chans mot skåningen.

Zlatan sköt Inter till ligaseger på egen hand förra säsongen och var Sveriges (inte så svår bedrift egentligen) bästa EM-spelare. Inte direkt hans fel att landslaget håller en nivå som Inter troligtvis aldrig hållit. Faktum är att Zlatan är för bra för svenska landslaget och hans status i Milano ska vi inte ens tala om. Zlatan tillhör en av världens absolut bästa fotbollsspelare och att inte ge honom Guldbollen skulle vara ett makalöst fiasko och en tillika skandal...  
2008-11-04 @ 17:10:27 Lämna en kommentar! (1)Film...

IMDB (Internet Movie Database) är Internets största filmdatabas och de har allt man behöver veta om alla filmer. Är man, som jag, galen i diverse listor bör man göra sig besväret att scrolla in på sidan för en genomgång. Annars kan man nöja sig med nedan framtagna listor...

Top250 Movies as Voted By Our Users

1. Nyckeln till frihet 9.1 poäng
2. Gudfadern 9.1
3. Gudfadern II 9.0
4. The Dark Knight 9.0
5. Den onde, den gode den fule 8.9

Noterbart är att den överskattade "Sex and the city" har ett snitt på 5.4 poäng. Vad det betyder i sammanhanget ska jag inte behöva nämna...

All Time Worldwide Box Ofice (mest inspelade pengar i världen)

1. Titanic 1,8 miljarder dollar
2. Konungens återkomst 1,1 miljarder
3. PoC: Död mans kista 1 miljard
4. The Dark Knight 0,991 miljarder
5. HP: De vises sten 0,968 miljarder

Mina läsare vet om att Titanic är min favoritfilm men vilken är er?
2008-11-03 @ 17:57:36 Lämna en kommentar! (6)Det amerikanska valet

Det händer ganska väsentliga saker under tiden som svensk media slåss om tittare med sina svulstiga underhållningsshower under helgerna. Är det inte Idol så är det Dansbandskampen. Programledare tvingas anlita livvakter och bloggare får sparken för att sedan få komma tillbaka. Tur det är frivilligt att välja tv-kanal.

På tisdag är det val i de förenta staterna. Usama...f´låt Obama eller John är frågan många amerikaner ska ställa sig. Jag är för demokrati och ni som är lite insatta i verkligheten vet om att amerikaner anser sig leva i världens största (de kan inte placera Indien på världskartan) och bästa demokrati. Det är alltså demokrati att en presidentkandidat förlorar ett val även om han får flest röster (Se till 2000-valet då Al Gore fick en halv miljon fler röster än Bush men den senare vann valet). Det är demokrati att man som amerikansk medborgare måste anmäla sig någon månad i förväg, till att gå och rösta. Demokrati är för amerikaner ett 50%-igt valdeltagande. Demokrati är också då inlåsta fångar i fängelse runt om i staten inte har en legitim rätt att avlägga en röst.

Demokrati (grek. folkstyre) är inte för amerikaner som för övriga världen...

John McCain...

 - Sänka inkomstskatten för medelklassen
 - Förstärka de amerikanska trupperna
 - Vill stanna kvar i Irak med hela styrkan
 - Accepterar att människan är boven till växthuseffekten
 - Sänka bensinpriset och skattefri bensin under sommaren
 - 100 nya kärnkraftanläggningar
 - Legalisera illegala invandrare
 - Stark motståndare till abort
 - För rätten att bära vapen
 - Mot äktenskap för homosexuella
 - För dödsstraff


Barack Obama...

 - Ta tillbaka Bush´s skattesänkningar för de rikaste
 - Höja minimilönerna
 - Verka för en tvåstatslösning i Israel
 - Avsluta Irakkriget
 - Täppa till gränserna mot Mexiko
 - Valfrihet för kvinnan gällande abort
 - Ja till homo-äktenskap och barnskaffning
 - Okej med dödsstraff i vissa fall (mord på barn ex)


Slutligen hoppas jag på en seger för Obama på tisdag...

2008-11-02 @ 11:36:58 Lämna en kommentar! (1)Betraktelser från mediavärlden

Uppföljaren (även om den skrevs innan Da Vinci-koden) Änglar och demoner har biopremiär i maj kommande år och som Brown-älskare ser jag fram emot filmen. Jag tyckte Da Vinci-koden (filmen) höll måttet på den perfekta Da Vinci-koden (boken) och i mina ögon är både film och bok mästerverk.

Om ni vill veta hur Tony Irving fick ett blåmärke på sin snopp så kan ni gå in på Expressens nätsida. Ibland är media bara för mycket...

Enligt media ska Frida Hyvönens nya skiva vara riktigt bra. Vi lyssnar... Nä, inte min musik direkt...

Blondinbella har firat sin 18-årsdag på Café Opera med sina 400 inbjudna gäster. Cynism i kubik... Givetvis kan ni se fotokollage på gäster och presenter via Expressens nätsida...

Drottning Silvia vill ha en tittförbjudslag, så som i Norge och Danmark, även i Sverige. Det innebär att det är straffbart att surfa på barnporrsidor. Idag är det olagligt att inneha bilder med barnpornografiskt material och diskussioner förs huruvida det ska bli olagligt att titta på bilder via internet. Ska den personliga integriteten (som då för sig en törn i och med förbud) eller barnets lidande (som då går i första hand) prioriteras? Jag är, givetvis, starkt emot barnpornografi men jag tror det blir problem om staten ska bestämma vad vi ska titta på när vi surfar runt på Internet...

Nu blir det bra musik med tillhörande disk. Eller disk med tillhörande bra musik, ni får välja själva...

2008-11-01 @ 12:49:59 Lämna en kommentar! (0)Filmmästare

Ikväll var det alltså dags att inviga det nya spelet "Master of Movie" där Tom och Mickan stod för motståndet. Jag fick, kvällen till ära, ha Toms kompis Jennie, i mitt lag. Ska inte tracka Tom för mycket men när segrarna stod klara så fanns Tom och tjejen på förlorarnas sida. Ett riktigt kul spel var det även om det förutsätter att man älskar film.

Imorgon blir det lugnt, kanske en runda till Främsteby för ännu mer sällskapsspel. Framtiden får utvisa vad som händer. Nu blir det iallafall sängen..

2008-11-01 @ 00:33:38 Lämna en kommentar! (1)Om bloggens upphovsman

Peter Andersson