Valborgsmässoaftonens bästa ...

Valborgsmässoaftonens bästa nyhet utan tvekan:

Glasvegas klar för Way Out West i Göteborg 14-15 augusti. När man då ändå är på plats kan man passa på att se Lily Allen också. Vi ses i Götet!
Svininfluensa och Britney

Svininfluensan har nu nått Norden (Finland) men det människor stirrar sig blinda på i dessa tider är helt andra saker. Imorgon är det valborgsmässoafton och nu ställs samtliga valborgseldar in och folk är nedstämda. Skönt när folk kan prioritera saker och ting.

Britney Spears till Globen i sommar. Hade varit häftigt...

Rubriken "Sommarvärme på våren ger tågproblem" får mig fundera. Tågen har väl ingen årstid som passar bra överens med fordonet? Antingen är det för mycket snö, för halt, för regnigt, för blött, för torrt osv. När ska man förbereda sig för alla slags klimat och inte skylla på det ena och det andra.

8 av 10 ungdomar super på valborg. Bakom varje full ungdom står en omdömeslös vuxen människa. Enkelt!

Det var en gång en irländare, en skotte och en Zlatan...

Jag har ett tag nu funderat på att hoppa konserten med U2 på Ullevi för att istället se Amy Macdonald på Grönan i Stockholm. Nu har jag insett att hon faktiskt spelar dagen innan i Stockholm vilket gör det möjligt att fortfarande se irländarna i Göteborg. Det återstår nu bara att komma överens med mig själv om jag ska gå på U2. Helgen innan har jag ju sett dem på Irland.

Tidningarna fläker på med rykten om att Real Madrid erbjudit Zlatan höga fantasisummor för en eventuell övergång. Jag älskar Real och jag älskar Zlatan och skulle den här affären bli av i sommar så vore det givetvis fantastiskt.

På tal om fotboll är det onekligen en fin fotbollsmatch att se fram emot ikväll, Barcelona-Chelsea. Very nice för en football lover. Imorgon är det Manchester United-Arsenal. Onekligen en ganska fin match det med. Ikväll håller vi alla tummar för att engelsmännen åker hem till de brittiska öarna med en storseger.

Barcelona uppger att man är villiga att sälja Samuel Etoó för drygt 480 miljoner kronor. Detta innebär att man har en anfallare mer eller mindre klar för klubben. Kanske Valencias David Villa, Inters Ibrahimovich eller varför inte Lyons Karim Benzema?

2009-04-28 @ 17:03:48 Lämna en kommentar! (1)Come on, folks!

Noll (0) kommentarer på de sju senaste inläggen. Ganska halvtrist statistik. Kom igen nu! Någonting har ni att säga om ämnena.

Joakim, du är saknad!

Skolledningen är nog inte inne och läser min blogg längre så det är fritt fram för er rädda kommunmedborgare som inte vågat använda yttrandefriheten som den ska användas...
2009-04-26 @ 17:46:48 Lämna en kommentar! (5)Söndagens tv-tips

19:00     TV4 sport                                      Sevilla - Real Madrid
20:30     Valfri streaming på nätet           Napoli - Inter
21:00     Kanal 5                                         Söndagsparty med Filip och Fredrik

Kvällen är således räddad även om den kommer innebära ett evigt zappande...
2009-04-26 @ 17:44:18 Lämna en kommentar! (0)Sunday, bloody sunday

De svenska fotbollsdamerna gjorde igår någonting herrarna aldrig kommer mäkta med. De besegrade Brasilien med 3-1. En grymt imponerande insats och nu snackas det om guld i kommande EM. Tja, varför inte. Roligt var det iallafall att svenskorna gick ut och dängde till världens bästa fotbollsland. Dagen innan Vagina-dagen också, snacka om timing!

Vad har annars hänt i helgen. Tja, tråkiga Barcelona kvitterade sent i matchen mot Valencia och det gäller därför för Real att ikväll vinna sin svåra bortamatch mot Sevilla. Om laget i vitt mot alla odds och trotsar alla lagar så blir det sannerligen en fantastisk match kommande söndag, Real Madrid-Barcelona. Då skiljer det bara tre poäng och vid hemmavinst är alltså Real ikapp de 21 poängen man i vintras låg efter med. Bara upphämtpningen borde tendera automatiskt guld. Nu är det ju inte så utan det kommer rättvist gå till mäktiga Barcelona.

Annars har det i helgen varit mycket snack om Zlatan och var han spelar kommande säsong. Mycket snack om Barcelona och Real Madrid men även Manchester United. Jag tror han stannar kvar i Inter.

Det har varit ungefär tjugo grader i snitt utomhus i helgen. Det gör att ishockey-VM är ganska avslaget ännu. 7-1 mot Österrike i första matchen imponerar bara så där lagom. Omarks fem assist däremot. Det är någonting som imponerar.

Det är alltså vaginornas dag idag. Någon slags protest mot våldet mot det kvinnliga könet. Bra initativ som grundades i USA (så klart) 1997. Alla dagar som inte har med kapitalismens köpkrafter är bra så alltså är den här dagen godkänd och välkommen...

"Dödsinfluensan" skrämmer slag på medborgare runt om i världen. Man vet inte i dagsläget hur man stoppar den. Den har slagit ut människor i Mexiko främst och det är inte förrän det första dödsfallet sker i USA eller Europa som man kommer anstränga sig för att hitta botemedel.

För övrigt dör 26 000 barn om dagen till följd av svält och undernäring. 36 000 barn dör av fattigdom dagligen. Stora siffror om de relateras till fångbar matematik. Hultsfred kommun har cirka 14 000 invånare. Det dör alltså nästan två kommuner om dagen av svält och undernärdhet. Usch!


2009-04-26 @ 13:40:16 Lämna en kommentar! (0)1 maj

Nästa fredag är det första maj och jag har inte sett någon form av demonstration ska anordnas i Hultsfred. Finns det planer har jag garanterat missat dessa. Jag skulle faktiskt vilja vara med i ett tåg. Har planer på att visa mitt fortsatta missnöje. Så, har ni tips så hör av er!

2009-04-24 @ 21:14:20 Lämna en kommentar! (0)Miss eller normalt svar?

Ett hett diskussionsämne som cirkulerar i media just nu handlar om skönheter. I det här klippet kan man få se när en deltagare i skönhetstävlingen, Miss America, svarar på bloggaren, och den öppet homosexuelle Perez Hiltons fråga om homovigsel. Hon får frågan huruvida de homosexuella ska få gifta sig med varandra och hon svarar att hon tycker bröllop ska ske mellan en kvinna och en man. Nu har hon hela världen mot sig och man tror att hon skulle vunnit tävlingen om hon svarat mer korrekt.

Hallå!! Hilton nämner i samma fråga att det numera finns fyra delstater som tillåter homovigslar i USA. Någon mer än jag som tänkte till när jag hörde detta? Fyra delstater tilåter vigsel mellan man-man, kvinna-kvinna. Vet ni hur många delstater landet har? Jo, femtio stycken. Nu undrar jag därför varför man idiotförklarar den här missen för sitt svar när nästan hela USA tycker som hon. Givetvis råkar hon illa ut för att hon är deltagare i världens, troligtvis, mest kvinnoförnedrande tävling - alla kategorier.

Säger hennes svar inte mer om landets övriga invånare? Vad säger det för övrigt om Hilton som deltar som domare i den fasansfulla tävlingen? Är inte han mer patetisk än själva deltagaren egentligen? Fan vet alltså...

Anhängare av tävlingen tycker hon skulle ljugit och sagt någonting hon inte stod för. Hon skulle alltså hellre ljuga än vara ärlig. Det säger en hel del, det också...

Svenska kyrkan ska ta ställning i frågan i höst och regeringen har precis sagt ja. Så vi svenskar ska nog inte slänga sten i glashus heller...
2009-04-24 @ 20:01:08 Lämna en kommentar! (0)Ush, Bush

Sitter av någon väldigt outgrundlig anledning och tänker på amerikanske ex-presidenten, George W Bush. Vet inte varför denne galne Texasbo kommer in i mitt huvud en kväll som den här. Kanske för att jag sitter och svettas efter en joggingrunda. Min smaklösa odör påminner mig kanske om George. Liknelser ni vet.

Men på tal om Bush kommer här en fantastisk låt med en grym text. Som handlar om just George...


2009-04-23 @ 22:22:05 Lämna en kommentar! (0)Min nya idol

...krossar kapitalismens totalitära järngrepp

Författaren Unni Drougge protesterar mot tingsrättens dom mot The Pirate Bay genom att lägga ut sin senaste bok som ljudbok på fildelningssajten.

"I dag vill jag demonstrera mitt avståndstagande från den snikna och maktlystna upphovsrättslobbyn som villigt såpar banan för storebrorssamhället, samt ge mitt fulla stöd till The Pirate Bay", skriver hon på debattsajten Newsmill.

Boken "Boven i mitt drama kallas kärlek" har lagts ut för fri nedladdning och Unni Drougge skriver att den som vill betala för den kan göra det, "men det är inget krav". Hon hävdar att det bara är bästsäljare som Jan Guillou som krävt åtgärder mot nedladdning och att det finns forskning som visar att ökad tillgänglighet av torrentfiler snarare fungerar som reklam för produkter och artister.

Från Pirate Bays sida hälsar man att det här är det första av flera kommande samarbeten där unikt material görs tillgängligt via deras sajt.

SAXAT från Expressen.se 090423

2009-04-23 @ 22:11:03 Lämna en kommentar! (0)Kolonialistisk utrikespolitik

Det finns ett ämne jag velat diskutera men inte haft tid eller kanske prioriterat tills nu. Det är mycket smidigare och snabbare att lägga in en video. Men nu till ämnet...

Det pågår en FN-konferens i Genéve fram till och med imorgon. Ett flertal länder hade, redan innan konferensen startat, meddelat att man inte tänkte närvara. Bakgrunden är att vid samma konferens 2001 kritiserades Israels politik gällande dilemmat kring palestinier och man anklagades då vara en rasistisk stat.

USA, Israel, Italien, Kanada, Australien, Nederländerna, Tyskland, Polen och Nya Zeeland väljer att bojkotta den i protest med motiveringen att konferensen blir en plattform för vissa länder att prata illa om Israel.  Sverige, Frankrike och Storbritannien deltar men har skickat sina respektive ambassadörer - för att markera.

Vad konferensen handlar om? Rasism. Jo, du läste rätt. Konferensen handlar om rasism, oliktänkande och mänskliga rättigheter i allmänhet. Länder som USA och Israel väljer att inte delta för att man inte vill höra någonting negativt om Israel som ockupationsstat.

Fakta är att Israel förtrycker araberna genom dels sin mur men även stöld av landområden. Detta är fakta och ingenting vi kan fly ifrån. Visst att man kan välja blunda för deras rasism men man kan inte fly problemet och sedan tro man ska komma undan med det.

Sverige var ett av länderna som valde att gå mitt under ett lands tal. Detta för att visa sin avsky mot det som sades och detta var givetvis kritik mot Israel som land. Man markerade sitt missnöje genom att lämna konferensen. Varför inte stanna kvar och möta dessa hemska anklagelser? Nä, man vet ju innerst inne att talaren i fråga har rätt men man vågar inte säga det.

Utrikespolitiken i EU-länderna sitter i knäet på USA. Det är enkelt.

Vem som sa vad? Jo, Irans president (Iran skickar sin president - Sverige sin ambassadör) sa bland annat att:

"Hur kommer det sig att de som värnar för yttrandefriheten fruktar att höra andras människors åsikter?" och det är givetvis en mycket talande bild (eller mening) över hur man ser på problemet. Västländerna har genom alla tider stått för det moraliskt riktiga synsättet vad gäller religion, politik och allt annat. Det är vår bild som är den riktiga, det är vårt sätt att tänka som är det rätta och det är vår moral som är den riktiga.

Mahmoud Ahmadinejad, fortsätter: "Fakta är, att för att kompensera de svåra och djupa konsekvenserna av rasismen i Europa så hjälpte de till att tillsätta den mest grymma och repressiva regeringen i Palestina."

FN:s kommissionär för mänskliga rättigheter, Navi Pillay, uttryckte sin bestörtning dagen innan konferensen över USA:s val att inte delta: "Jag är chockerad och djupt besviken på att Förenta Staternas beslut att inte närvara på en konferens vars mål är att bekämpa rasism, främlingsfientlighet, rasdiskriminering och andra former av intolerans världen över."

Sveriges utrikesminister tar ett, inte oväntat men tragiskt, motstånd från Irans president och skriver på sin blogg att "Föga förvånande ägnade sig Irans president Ahmadinejad i sitt anförande inför FN-konferensen i Genéve idag åt oacceptabla förlöpningar mot Israel som stat."

Det är alltså tydligt att västvärlden ska fortsätta diktera villkoren för hur, vad, hur och när man ska/kan säga saker och ting. Vi bestämmer vad som kan tillåta sägas. Får vi inte vår vilja igenom så lämnar vi salen i protest. DET är sann yttrandefrihet. Iallafall om ni frågar oss i väst.
2009-04-23 @ 17:54:33 Lämna en kommentar! (0)Vad gör ni själva den 24e juli?

Jag kräver inte empati. Inte heller sympati. Jag vill bara att ni tänker på mig den 24 juli. Då råkar jag vara på nedan arena och ser U2 live. På Irland. I Dublin. På Croke Park. Tyck bara lite synd om mig för att jag tvingas stå där och genomlida klassiker som "Where the streets have no name" och "With or without you". Tack!
2009-04-22 @ 21:01:21 Lämna en kommentar! (4)Memories...

Det fanns en tid då jag studerade på universitetet i Växjö. Det är snart sju år sedan jag började min utbildning och tiden har gått fruktansvärt snabbt. Dessa dryga fyra år var bland de bästa, nä de klart bästa, i mitt snart trettioåriga liv. Där mötte jag fantastiska vänner som jag idag har fortsatt kontakt med. Nedan låt ger massa härliga minnen tillbaka och det fanns en tid när Sandra, Anna och Andrew var mitt universum - mitt allt, och låten förkroppsligade oss.2009-04-21 @ 19:20:08 Lämna en kommentar! (0)Kvällens balladKommentar överflödig...
2009-04-20 @ 20:39:42 Lämna en kommentar! (1)Fildelning

Först ett tydliggörande. Jag tycker alla som sysslar med någon form av konst bör få betalt för sina alster. Ingen skillnad om man är författare eller skådespelare. Alla måste få lön för mödan. Här tar det enkla slut.

Idag dömdes de åtalade i Pirate Bay-rättegången till ett års fängelse och ett skadestånd på drygt 30 miljoner. Att skadeståndet är så högt beror på Hollywoods inblandning, inte någonting annat. Våldtas du kan du, om du har tur, få ut 15 000 och då räknas inte den psykiska skadan in utan den får du därför bekosta på egen hand.

Hela grejen om fildelning är problematisk. Är man författare och folk istället för att köpa boken/mp-skivan laddar ner, förstår vem som helst att författaren snart går under. Om man inte heter Guillou eller Marklund, förstås. Är du skådespelare förlorar du ingen inkomst eftersom du redan skrivit ett alldeles överbetalt kontrakt innan filmen spelas in. Skådisen är garanterad lön. Sitter du som skivbolags- eller filmbolgasdirektör svettas du däremot. Istället för att tjäna 200 miljoner på en film kanske stackaren, vid illegal fildelning, tjänar 100 miljoner. Stackare!

Domen mot Pirate Bay innebär att det är fritt fram för folk att stämma Google. Genom Google kan man komma åt sidor där man kan läsa sig till hur man tillverkar självmordsbomber. Inte kan vi stämma sökmotorn för terrorism för det.

Skivbolagen räknar med att man förlorat 7,80 kronor per låt och 72 kronor per skiva för varje illegal nedladdning som gjorts. Intressanta siffror tagna ur luften. Det är dags att skivbolagen och filmbolagen använder internettekniken på ett vettigt sätt, så slipper folk ladda ner olagligt.

Förresten, jag hörde att både Tradera och Blocket ligger risigt till. De tillhandahåller tjänster varpå man kan köpa stulna varor. Häleri eller medhjälp till häleri åtminstone. Volvo tillverkar (tillverkade) bilar som går fortare än 120. Uppmanar inte företaget till brottslighet eftersom man marknadsför sina alster med hjälp av hastigheten...

I slutändan handlar det bara om en sak...


2009-04-17 @ 19:15:48 Lämna en kommentar! (4)Synd om alla 90-talister

som gått miste om så mycket bra musik. Hör bara här vilken grym klassiker. 1998 var året då alla pratade engelska med indisk brytning...


2009-04-16 @ 16:58:04 Lämna en kommentar! (0)Svensk tragik

Åklagaren lade ner åtalspunkterna om våldtäkt mot Sofie, 15, efter att hon tagit sitt liv.

I dag samlades cirka 250 personer utanför Jönköpings tingsrätt för att demonstrera.

Bra att svenska ungdomar samlar sig och demonstrerar för orättfärdigheter som ovan tragik. Detta visar att man inte behöver ha en gatusten för att göra sin röst hörd i vårt demokratiska samhälle.

2009-04-16 @ 16:37:49 Lämna en kommentar! (2)Svensk humor

Förra inlägget handlade om amerikansk humor. Nu handlar det om svensk.

Ulf Lundell klar för Roskilde-festivalen.

Say no more...
2009-04-16 @ 16:34:49 Lämna en kommentar! (2)Volontär

Nu vet jag vad det första jag ska göra när jag blir arbetslös. Åka som volontär. Jag hittade en kanonbra sida där det står allt man behöver veta.

Ser fram emot januari...

Intresseklubben antecknar...

Förresten. Joakim, var är du? Saknar nästan dig...
2009-04-15 @ 23:04:09 Lämna en kommentar! (1)Amerikansk humor

På Aftonbladets nätsida kan man läsa en artikel som gör gällande att presidenten lättar på landets Kuba-blockad. Det ska bli möjligt för exilkubaner att skänka en högre summa pengar till sina anhöriga på Kuba och det ska även bli möjligt för dem att besöka sina släktingar på ön.

Vad har detta med humor att göra då?

Jo, två amerikanska ledamöter krävde att Obama skulle kräva att Kuba frigav alla politiska fångar innan några lättnader skulle infrias. Det här säger ledamöter i ett land som avrättar sina fångar.

Humor på hög nivå om du frågar mig. Amerikansk humor i kubik upphöjt till fyra, typ...

2009-04-13 @ 23:00:19 Lämna en kommentar! (0)Nothing else i can say

Så enkelt. Så intetsägande. Men så bra!


2009-04-13 @ 12:33:18 Lämna en kommentar! (1)Förståsigpåare

Tur man kan få glädja någon förståsigpåare iallafall...

Funderar på att lägga ner bloggen totalt. Göra den inaktiv och kasta alla inlägg (även de som ska vara borttagna enligt en viss electricitymountain och andra förståsigpåare). Kasta dem långt långt.

Vartenda ord jag lägger in i mina inlägg synas i sömmarna. Råkar jag skriva att jag gillar sommaren så undrar läsare varför jag kastar skit på vintern. Säger jag att man ska tänka mer på fattiga barn poängteras noga att jag minsann har massa pengar på banken. Tycker jag illa om personer som tänker på sig själva så ses jag snabbt som en i mängden. Jag tänker minsann inte på alla människor dygnet runt. Säger jag att jag sorterar skräp säger någon att jag faktiskt lämnar hemmet med en tänd lampa. Och hur kan jag vara så rädd om regnskogen när jag själv möblerar hela lägenheten med trämöbler. Och så håller det på...

Visst. Jag skriver för att vara provokativ i vissa fall, jag gillar debattera men när man som läser läser min blogg enbart för att gnälla på mig eller mina principer. Då kan det i längden bli rätt jobbigt och ganska slött.

Har man starka åsikter och fasta principer så är det som att man ska synas extra. Vartenda ord. Varenda mening. Ni är som bokstavstroende. Varenda bokstav betyder någonting större än den faktiska innebörden.

Jag HAR faktiskt mina dåliga sidor med. Även om de är få...

Annars kan jag avslöja att jag gjorde Cinderella-debut i helgen. Det var trevligt.

...inväntar kommentarer...

Vill bara be er se följande klipp. Helt makalöst!


2009-04-12 @ 21:46:26 Lämna en kommentar! (5)Världssamvetet tränger sig på...

Den som har mest prylar när han dör vinner, var mottot för i tiden.
Idag är det ett annat.
Den som har flest vänner på Facebook när han dör vinner.

Vad är det egentligen för värld vi lever i?

Har starka funderingar på att dra iväg som volontär nästa år.
Långt härifrån.
Afrika, Sydamerika eller Cuba.

Tusen dagar härifrån, helt enkelt...

2009-04-09 @ 22:25:23 Lämna en kommentar! (3)Kunskap - bara för oss rika?

Hur kommer det sig egentligen att populationen i u-länder är ifatt oss västerlänningar på olika områden vad gäller kunskapsutveckling? Borde inte vi i den rika delen av världen ha ensamrätt på kunskap och teknik? Nä, givetvis inte. Det är intressant att se hur de fattiga länderna utvecklar sina länder och sina medborgare samtidigt som vi i väst står kvar och stampar på samma ställe.

För en intressant vinkel på dilemmat rekommenderar jag nedan föreläsare, Fredrik Härén som stod för en väldigt intressant föreläsning på Kunskapens dag 2007...


2009-04-05 @ 21:58:53 Lämna en kommentar! (0)Gamla flickvänner...

Varför kan man inte bara släppa sina gamla ex? Blir orolig över filmen Paris (människan) håller i sin hand. Vi var faktiskt i Paris (staden) en weekend och kanske får ni snart veta vad som egentligen hände där...2009-04-04 @ 17:57:34 Lämna en kommentar! (5)Om bloggens upphovsman

Peter Andersson