Fildelning

Först ett tydliggörande. Jag tycker alla som sysslar med någon form av konst bör få betalt för sina alster. Ingen skillnad om man är författare eller skådespelare. Alla måste få lön för mödan. Här tar det enkla slut.

Idag dömdes de åtalade i Pirate Bay-rättegången till ett års fängelse och ett skadestånd på drygt 30 miljoner. Att skadeståndet är så högt beror på Hollywoods inblandning, inte någonting annat. Våldtas du kan du, om du har tur, få ut 15 000 och då räknas inte den psykiska skadan in utan den får du därför bekosta på egen hand.

Hela grejen om fildelning är problematisk. Är man författare och folk istället för att köpa boken/mp-skivan laddar ner, förstår vem som helst att författaren snart går under. Om man inte heter Guillou eller Marklund, förstås. Är du skådespelare förlorar du ingen inkomst eftersom du redan skrivit ett alldeles överbetalt kontrakt innan filmen spelas in. Skådisen är garanterad lön. Sitter du som skivbolags- eller filmbolgasdirektör svettas du däremot. Istället för att tjäna 200 miljoner på en film kanske stackaren, vid illegal fildelning, tjänar 100 miljoner. Stackare!

Domen mot Pirate Bay innebär att det är fritt fram för folk att stämma Google. Genom Google kan man komma åt sidor där man kan läsa sig till hur man tillverkar självmordsbomber. Inte kan vi stämma sökmotorn för terrorism för det.

Skivbolagen räknar med att man förlorat 7,80 kronor per låt och 72 kronor per skiva för varje illegal nedladdning som gjorts. Intressanta siffror tagna ur luften. Det är dags att skivbolagen och filmbolagen använder internettekniken på ett vettigt sätt, så slipper folk ladda ner olagligt.

Förresten, jag hörde att både Tradera och Blocket ligger risigt till. De tillhandahåller tjänster varpå man kan köpa stulna varor. Häleri eller medhjälp till häleri åtminstone. Volvo tillverkar (tillverkade) bilar som går fortare än 120. Uppmanar inte företaget till brottslighet eftersom man marknadsför sina alster med hjälp av hastigheten...

I slutändan handlar det bara om en sak...Kommentarer
Postat av: Eva

http://www.youtube.com/watch?hl=sv&v=yVU4IkzMNIo&gl=SELYSSNA! Puss

2009-04-19 @ 19:49:04
Postat av: Anonym

Håller med i dag...faktiskt!!!Men erkänn att citatet om taxichauffören var bra!!!

2009-04-19 @ 21:14:55
Postat av: Anonym

Håller med i dag...faktiskt!!!Men erkänn att citatet om taxichauffören var bra!!!

2009-04-19 @ 21:15:01
Postat av: Anonym

Håller med i dag...faktiskt!!!Men erkänn att citatet om taxichauffören var bra!!!

2009-04-19 @ 21:15:04

Lätta ditt hjärta här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas bara för mig)

URL/Egen Bloggadress:

Jo, det var en sak jag ville säga...

Trackback