Sunday, bloody sunday

De svenska fotbollsdamerna gjorde igår någonting herrarna aldrig kommer mäkta med. De besegrade Brasilien med 3-1. En grymt imponerande insats och nu snackas det om guld i kommande EM. Tja, varför inte. Roligt var det iallafall att svenskorna gick ut och dängde till världens bästa fotbollsland. Dagen innan Vagina-dagen också, snacka om timing!

Vad har annars hänt i helgen. Tja, tråkiga Barcelona kvitterade sent i matchen mot Valencia och det gäller därför för Real att ikväll vinna sin svåra bortamatch mot Sevilla. Om laget i vitt mot alla odds och trotsar alla lagar så blir det sannerligen en fantastisk match kommande söndag, Real Madrid-Barcelona. Då skiljer det bara tre poäng och vid hemmavinst är alltså Real ikapp de 21 poängen man i vintras låg efter med. Bara upphämtpningen borde tendera automatiskt guld. Nu är det ju inte så utan det kommer rättvist gå till mäktiga Barcelona.

Annars har det i helgen varit mycket snack om Zlatan och var han spelar kommande säsong. Mycket snack om Barcelona och Real Madrid men även Manchester United. Jag tror han stannar kvar i Inter.

Det har varit ungefär tjugo grader i snitt utomhus i helgen. Det gör att ishockey-VM är ganska avslaget ännu. 7-1 mot Österrike i första matchen imponerar bara så där lagom. Omarks fem assist däremot. Det är någonting som imponerar.

Det är alltså vaginornas dag idag. Någon slags protest mot våldet mot det kvinnliga könet. Bra initativ som grundades i USA (så klart) 1997. Alla dagar som inte har med kapitalismens köpkrafter är bra så alltså är den här dagen godkänd och välkommen...

"Dödsinfluensan" skrämmer slag på medborgare runt om i världen. Man vet inte i dagsläget hur man stoppar den. Den har slagit ut människor i Mexiko främst och det är inte förrän det första dödsfallet sker i USA eller Europa som man kommer anstränga sig för att hitta botemedel.

För övrigt dör 26 000 barn om dagen till följd av svält och undernäring. 36 000 barn dör av fattigdom dagligen. Stora siffror om de relateras till fångbar matematik. Hultsfred kommun har cirka 14 000 invånare. Det dör alltså nästan två kommuner om dagen av svält och undernärdhet. Usch!Kommentarer

Lätta ditt hjärta här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas bara för mig)

URL/Egen Bloggadress:

Jo, det var en sak jag ville säga...

Trackback