Madonna slår Ronaldo på fingrarna...

Ronaldos 2,7 miljoner i veckan är ingenting jämfört den årslön Madonna håvat in under senaste året. 944 miljoner kronor drog hon in på sin senaste turné. Det genererar en veckolön på hutlösa 21 miljoner i veckan. Vad skulle du själv göra med en dagslön på nära tre miljoner?

Förresten så har jag börjat knåpa och planera lite smått inför vinterns stora 30-årsfest som kommer äga rum. Sköt dina kort rätt så kanske du blir bjuden. Det kommer bli en fest utan dess like...Sommarlördag 090627

Ulf Lundell hade sommarpremiär i Borlänge igår. Först och främst. Jag har aldrig ansett Lundell vara en man för festivaler. Jag såg själv hans konsert på Hultsfredsfestivalen för snart åtta år sedan. Det var den sämsta av de 15-16-talet konserter jag varit på. Han är ingen festivalartist helt enkelt.

Expressen ger hans spelning på Peace and Love-festivalen tre getingar med rubriken "Tråkigt, Uffe". Man kan snabbt dra slutsatsen att han med Expressens mått mätt en väldigt hög lägstanivå om han lyckas få tre getingar för en tråkig konsert.

Jag hade inte tänkt se någon konsert med min husgud i år faktiskt. Okej, bortsett från Globen-spelningen i mars tidigare i år. Jag köpte dock en biljett till Trädgårdsföreningen i Göteborg tidigare idag. Det kanske är Uffes sista sommarturné och spelningarna på "Trägårn" brukar bli legendariska och eftersom jag aldrig sett honom där så bokades både biljett och hotell. Det får bära eller brista.

Dagen efter Sveriges fantastiska halvlek mot England igår är jag fortfarande väldigt empatisk med grabbarna. Ett förlorat straffdrama är bland det grymmaste man kan råka ut för som fotbollsspelare. Med underläge med 0-3 efter 45 minuter var Sverige uträknat men ett par effektiva byten av Lennartsson hade man inom loppet av 45 gjort 3-3. Bara den bedriften är imponerande.

Någon spelare kommer ta plats i elvan som möter Ungern i höstens VM-kvalmatch. Rasmus Elm. De andra talangerna får vänta tills Lagerbäck beställt sin rullator och pensionerat sig.

Många jag pratat med liknade det svenska spelet med sommaren 94. Det VAR en fantastisk sommar men att tro Sverige stod för någon bragdinsats då är att ta sig vatten över huvudet. Vi hade en enorm tur under hela slutspelet. Vi mötte lag som Saudiarabien, Ryssland, Rumänien och Kamerun. Inga storlag direkt. Men okej, vi tog ett brons och det var grymt men bedriften är inte jättestor egentligen.

Att världen är en sjuk plats visste vi sedan länge. Den blev inte direkt friskare av de obekräftade uppgifter som det nu spekuleras om angående Ronaldos kontrakt med Real Madrid. Jag är ett stort fan av den spanska klubben och är väldigt glad över de nyförvärv (Kaká, Albiol och Ronaldo) man signat. Men det som skrämmer mig är Ronaldos kontrakt som säger att han får 2,7 miljoner i veckan och en 25%-ig löneökning för varje säsong. DET är sjukt...
Check!

Semester vecka 28 och 29 - check!
Festivalbiljett - check!
Festivalsällskap från Växjö - check!
Metallicabiljett - check!
Flygbiljett till Irland - check!
Resesällskap till samma land - check!
U2-biljetter - not checked yet!
Amy MacDonald på Grönan Stockholm - check!
U2 på Ullevi - check!
U2-sällskap - check!
Ulf Lundell på Trädgårdsföreningen - check!
Biljetter till ovan föreställning - check!
Madonna på Ullevi - check!


Jo, den här sommaren kan bli något till slut...
2009-06-27 @ 16:08:24 Lämna en kommentar! (1)Har ni hört...

att Michael Jackson inte finns mer?

Trodde nästan det...2009-06-27 @ 11:59:12 Lämna en kommentar! (1)Djupdyk i mediapsyk

Malmös politiker har idag bestämt att det är fritt fram för kvinnor att bada topless i simhallen. Motiveringen slår allt: "Män kan också har stora bröst som liknar kvinnobröst." Att vara politiker i Malmö stad måste var ett av de roligaste ämbetena man kan ha i Sverige. Tänk er vilka roliga fullmäktigemöten de måste ha.

Söderling spelar just  nu tennis i Wimbledon. Gran-Olle heter motståndaren.

S, V och Mp går gemensamt ut i ett utspel och säger att de gärna höjer skatterna för att rädda välfärden. Äntligen! säger jag bara... Inte en dag för sent...

Värnplikten ska snart bli frivillig. Äntligen slipper man tvingas in i ett manschouvenistiskt system där maktgalna kaptener gör allt för att förnedra sina soldater... Uppfostran? Bah!

På fredag spelar "det nya landslaget" semifinal i U21 mot England. Tuff nöt att knäcka men så som Sverige spelat hittills så kommer man köra över britterna.

Klart han inte heter så. Granollers heter han och är från Spanien...

Vad händer egentligen i Iran? Fem fotbollsspelare protestera och visade oppositionen stöd genom att bära gröna armbindlar. Straffet? Livstid avstängning från landslaget. Även UEFA och FIFA har regler som gör gällande att man inte får använda sig av politiska/religiösa budskap på planen och även dessa spelare straffas. Kanske inte med livstid avstängning dock...

Göra Persson dansade med kossan Doris i något barnprogram. Italiens Berlusconi umgås med lättklädda tjejer som knappt vuxit klart. Det är klar skillnad på regeringschefers intressen minsann.

Malin blev 19 år. Hon är senaste offret för dödsdrogerna som är otroligt lättåtkomliga. Ungdomar, sluta upp och experimentera med era liv...

Om en vecka har U2 världspremiär med sin nya turné. Me like!

2009-06-24 @ 17:55:47 Lämna en kommentar! (3)What the...?

Sitter och spanar på ett av de hotell vi ska bo på under vår vistelse i Dublin och reagerar på någonting konstigt. Jag hittar följande under allmänt:


Vad sjutton menas med "gayvänligt"? Har inte Irland kommit längre i sin humanism?

Nu ska man inte haka upp sig på småsaker men jag finner det lite smålustigt att man använder sig av ordet.
Gayvänligt.
Ja, mycket ska man hinna vara med om...2009-06-23 @ 23:10:12 Lämna en kommentar! (4)Regnet räddade midsommarafton

Då har det hänt igen. Det har varit midsommar i landet lagom. Spriten flödade och köerna på Ölandsbron var lika långa som vanligt. En 21-åring blev knivmördad i Köpingsvik. Troligtvis var alkohol inblandat.

Jag säger inte att man inte ska sluta dricka alkohol men man ska ge fan i att koppla samman det med traditioner och seder. Varför dricker man tio extra öl för att det är midsommar? Varför är det okej att bete sig som svin - bara för att det är midsommar?

Jag tackar regnet som gjorde natten till en ganska lugn natt - trots att det var midsommar...

Jag fick en intressant kommentar på Facebook efter att ha länkat en artikel från OT om knivmordet på Öland:

är det nått fel med att dricka sig berusad? Varenda kotte, ung som vuxen använder midsommar till att göra det...för fan Peter sluta gnälla nu och låt folk göra som dem vill.

Det här är oroväckande. En ungdom som tycker det är helt okej att dricka sig redlös och sedan hänvisa till att människan får göra vad den vill. Det här är garanterat en framtida förälder som utan eftertänksamhet kommer skicka iväg sin dotter/son i yngre tonåren till Fylle-Öland. De får väl dricka hur mycket de vill, de är ju människor... Med glatt anlete kommer hon skricka att det var värre förr. "Ni skulle sett mig när jag var på Öland.." och så vidare. Gör det legitimt att bete sig som svin och häva i sig mängder med alkohol för -

trots allt är det ju bara midsommar en gång om året och klart man ska få kröka då...
2009-06-21 @ 12:46:59 Lämna en kommentar! (11)Prag 12-14 juni 2009 (del 1)

För ett par timmar sedan anlände jag åter till mitt hem. Jag har, tillsammans med far, varit på besök i Prag. Fredag till söndag vältrade vi oss runt i staden och betedde oss som svin. Skojar bara, så klart. Jag höll mig lugn.

Jag har alltid hört att Prag är Europas vackraste stad och att man ska försöka ta sig dit någon gång under sin livstid. Nu kan jag bocka av den från min detta-är-vad-jag-vill-se-lista och med slutsats: Var det bara det här? Jo, jag hade höööga förväntningar som tyvärr inte infriades. Jag har varit i Paris och det var faktiskt flera nivåer bättre - på alla plan. MEN! Det var en trevlig vistelse med kanonsällskap, trevlig mat och sur service. Mer om detta senare...


         

När vi ankommit till hotellet, det fascionabla Hotel Elité, hängde pappa in sina kläder i garderoben. Jag slängde hafsigt in mina skelett. Rummet var ett ganska stort sådant och vi hade till och med en tio meter lång korridor inne i rummet. Välkomstdrinken stod och väntade i minibaren. Om någon i skolledningen läser min blogg fortfarande kan jag bara säga att det blir värre bilder framåt...


         


När vi inackorderat oss på hotellet begav vi oss ut i den stora staden. Vi bestämde oss för att besöka kommunistmuséet eftersom ideologin gjort avtryck i landet - ett dystert sådant tyvärr. Jag sprang på herrar som både Lenin och Marx och hela stället är som en guldgruva för alla som röstar blått. Vi rödingar kan bara konstatera att muséet var fyllt med propaganda och givetvis väldigt vinklat. För hur skulle man liksom annars göra och man kan också poängtera att mannen som grundade stället var en amerikansk affärsman. Otippat... 


         


I väntan på mat och god öl sitter vi i fredagens solsken och njuter av atmosfären i den ganska lugna staden Prag. Vårt hotell låg bakom den grandiosa byggnaden som föreställer Prags nationalteater. Sedan begav vi oss till den berömda Karlsbron med dess trettio statyer varav den här lustigkurren stod för en.

         


Karlsbron var alltid packad med folk och alla hade det gemensamma målet - ta sig över till andra sidan. Inte den sidan där alla döda träffas utan den mindre metaforiska sidan, där bron slutar liksom. Statyerna i mitten härjar lite medan sistnämnde killen känner ni alla igen. Det är ju självaste globetrottern himself, Jesus. Han hängde i Prag precis som vi.

         


Är det så här vi får se våra småbutiker i Sverige när staten privatiserat ut Systembolaget? Kanske det. Tycho Brahe, ni vet den danske vetenskapsmannen, dog plötsligt i Prag och därför ligger han begravd i kyrkan som har denna fantastiska klocka på fasaden. Prag bjöd på mycket och nattlivet likaså. Dock gick jag aldrig in på klubben som lockade (eller inte) in människor med sin reklamskylt.
 more to come...
2009-06-14 @ 21:04:29 Lämna en kommentar! (5)Tragic - or not?

Jag håller på Real Madrid och jag är glad att man först köpte Kaká och nu snart Ronaldo. Det som gör mig förbannad är dessa fantasisummor. 700 miljoner kronor för brassen och över en miljard för portugisen. Tragisk värld vi lever i...

Såg en film med Tom precis. Den stora utförsäljningen, heter den och den handlar om hur man privatiserar allt runt om i jorden. I Bolivia privatiseras vattnet, i England järnvägsnätet och i Sydafrika elen. Allt blir till det sämre. Tragisk värld vi lever i...

Jag har precis bokat en resa till Tyskland i september. Vi åker med Ryanair och får betala 2 kronor var, tur och retur. Tragisk värld vi lever i...
2009-06-11 @ 22:32:44 Lämna en kommentar! (0)Flygpriserna goes bananas!4 svenska kronor för två personer med flyg till Berlin i september. Ganska överkomligt...
2009-06-10 @ 16:09:32 Lämna en kommentar! (1)Skänka skattepengarna?

Svenskarna får tillbaka 21 000 000 000 kronor på skatten i år. 21 miljarder svenska kronor. Tänk om alla kunde skänka sina respektive skatteintäkter till välgörande ändamål - varje år. Skulle det finnas någon världssvält och fattigdom då?

Just det. Tänkte inte på det. Det kapitalistiska system som vi alla är förslavade i tvingar oss att hålla på pengarna själva. Gärna köpa upp dem med detsamma och gynna konsumtionssamhället.

Rätt ironiskt att betydelselösa sedlar styr hela världen. Ett slaveri uppbyggt på låtsaskapital. Visst är det märkligt?

Undrar när någon säger ifrån...
2009-06-09 @ 18:23:14 Lämna en kommentar! (4)Tredje gången gillt

Okej, det är bäst att klargöra med en gång. Springsteen tillåter inte sig själv att bjuda på dåliga spelningar. Däremot kan hans gig vara mindre fantastiska. Igår såg jag således Bruce Springsteen för tredje gången. Förra året sa vi i sällskapet att det var underbart och att det inte kunde bli bättre. Idag vet jag bättre...

2003 spelades följande låtar på min Springsteen-debut
The Rising/Lonesome Day/The Ties That Bind/My Love Will Not Let You Down/Darkness on the Edge of Town/Empty Sky/You're Missing/Waitin' on a Sunny Day/Working on the Highway/No Surrender/Worlds Apart/Badlands/Out in the Street/Mary's Place/The River/Into the Fire/Thunder Road/ Bobby Jean/Ramrod/Born to Run/Seven Nights to Rock/My City of Ruins/Land of Hope and Dreams/Dancing in the Dark/Twist and Shout

Debutkonserter är alltid speciella. Det var en fantastisk konsert och ett betyg på maximala nivå givetvis men det fanns flera låtar jag gärna bytt ut.

Förra året var det en speciell Springsteen-spelning. Han spelade på amerikanernas nationaldag och flera låtar sändes live i radion over there. Därav annorlunda och sällan spelade låtar
Born in the U.S.A/Radio Nowhere/Out in the Street/Two Hearts/The Promised Land/Spirit in the Night/Be True/4th of July, Asbury Park (Sandy)/Atlantic City/Prove It All Night/Darlington County/Because the Night/Cadillac Ranch/Livin' in the Future/Mary's Place/Independence Day/This Hard Land/The Rising/Last to Die/Long Walk Home/Badlands/Hungry Heart/Seven Nights to Rock/Born to Run/Rosalita/Dancing in the Dark/American Land

Som sagt, vi trodde inte det kunde bli bättre...

men gårdagens spelning var sjukt bra.
Idas Sommarvisa (Nils solo)/No Surrender/Badlands/Night/My Lucky Day/Outlaw Pete/Spirit in the Night/Working on a Dream/Seeds/Johnny 99/The River/Mony Mony/Trapped/Fade Away/Surprise Surprise/Waitin' on a Sunny Day/The Promised Land/Working on the Highway/Radio Nowhere/Lonesome Day/The Rising/Born to Run/Thunder Road/Jungleland/Land of Hope and Dreams/American Land/Ramrod/Dancing in the Dark/Twist and Shout

2009-06-08 @ 17:48:13 Lämna en kommentar! (1)Måndag 090708

Finns väldigt mycket att skriva efter att precis kommit hem från huvudstaden. Bruce igår. Ojojoj. Men ska snart iväg och jobba så det får bli senare.

Au Revoir!
2009-06-08 @ 10:45:22 Lämna en kommentar! (0)Höj skatten - bevara välfärden

Hultsfred kommun ska spara drygt 20 miljoner under kommande år. Tolv miljoner ska sparas inom barn och utbildningsväsendet och tolv på vårdsektorn. 24 knappa miljoner ska sparas in genom neddragningar på vård och skola. Bra jobbat.

Jag har ett enkelt sätt att lösa detta. Höj skatten.

Är vi inte alla intresserade av att ge de äldre bra vård och de yngre bra skola? Många av oss är det men långt ifrån alla. För precis som i EU handlar det först och främst att se till att alla har massa pengar och material i överflöd. SEN kan vi snacka människor och behov...
2009-06-07 @ 00:21:40 Lämna en kommentar! (9)Bojkotta EU-valet i morgon...

Svenska parlamentariker ska röstas fram efter söndagens sista valmöjlighet. Genom att rösta slår vi ett slag för demokrati. Det är en skyldighet och en rättighet att rösta. Borgarna skriker högst om demokratiska fundament. Så klart.

EU är ett högerprojekt och kommer alltid vara det. Varor och tjänster går före välfärd. Enkelt. Pengar går före människor. Så har det alltid varit och så kommer det förbli. Framförallt med ett EU som försöker likna USA.

Varför jag är anti och inte tänker rösta?
Genom bojkott protesterar man även mot den EU-politik som drivs i Sverige. Mot jobbexport. Mot lönedumpning genom kapitalets diktat eller import av billig arbetskraft. Mot nedskärningar i skolor och sjukbård. Mot privatiseringar av offentlig verksamhet. Mot massarbetslöshet...
2009-06-07 @ 00:00:53 Lämna en kommentar! (2)VM - en småsak i sammanhanget

Sverige torskade mot Danmark i en väldigt viktig VM-kvalmatch och jag hade kunnat skriva spaltmeter och krävt den ena avgången efter den andra.

MEN, fotboll är en liten del av livet och när man får läsa att Henrik Larsson drabbats av dödsfall i familjen betyder matchen ingenting. Vi missar VM 2010 men Larsson har drabbats av någonting allvarligare än så..

Larsson, vi tänker på dig..
2009-06-06 @ 23:20:44 Lämna en kommentar! (0)Zlatan, Springsteen och lite Söderling

Snart helg. Snart studentfirande av lillasyster alltså. Helgen innebär också EM-kvalmatch mellan Sverige-Danmark. Den innebär, sist men absolut inte minst, Bruce Springsteen på söndag. Första gången jag beträder Råsundas gräsmatta.

Imorgon spelar Robin Söderling semifinal i Öppna Franska. För er som kan tennis i almänhet och svensk tennis i synnerhet vet att det är en stor dag.

FC Barcelonas tränare är otroligt angelägen att köpa Ibra. Hemska tanke. Det finns en spelare i fotbollsvärlden jag garantera skulle köpa en biljett för. Det är Zlatan. Det finns en klubb i världen jag aldrig skulle vilja se en svensk spelare i mer. Det är katalanerna. Det räckte med ikonen Henrik Larsson. Ibra till Barca skule alltså vara mardrömmen för mig som älskar Real Madrid.

Det krävdes ytterligare ett mål. Klockan tickade mot slutet. Utan det sista målet skulle han aldrig vinna skytteligan ensam. Ensam mot två försvarare i straffområdet får han en chans. Med ryggen mot målet drar han till med en klack. Skytteligavinnare. Zlatan Ibrahimovic är mannen som tystar många förståsigpåare. Någon som fortfarande anser att han inte håller mot de bästa lagen. Kan han fortfarande inte göra mål? Vi tar upp diskussionen här och nu isåfall...
2009-06-03 @ 18:29:33 Lämna en kommentar! (1)Om bloggens upphovsman

Peter Andersson