Prag 12-14 juni 2009 (del 1)

För ett par timmar sedan anlände jag åter till mitt hem. Jag har, tillsammans med far, varit på besök i Prag. Fredag till söndag vältrade vi oss runt i staden och betedde oss som svin. Skojar bara, så klart. Jag höll mig lugn.

Jag har alltid hört att Prag är Europas vackraste stad och att man ska försöka ta sig dit någon gång under sin livstid. Nu kan jag bocka av den från min detta-är-vad-jag-vill-se-lista och med slutsats: Var det bara det här? Jo, jag hade höööga förväntningar som tyvärr inte infriades. Jag har varit i Paris och det var faktiskt flera nivåer bättre - på alla plan. MEN! Det var en trevlig vistelse med kanonsällskap, trevlig mat och sur service. Mer om detta senare...


         

När vi ankommit till hotellet, det fascionabla Hotel Elité, hängde pappa in sina kläder i garderoben. Jag slängde hafsigt in mina skelett. Rummet var ett ganska stort sådant och vi hade till och med en tio meter lång korridor inne i rummet. Välkomstdrinken stod och väntade i minibaren. Om någon i skolledningen läser min blogg fortfarande kan jag bara säga att det blir värre bilder framåt...


         


När vi inackorderat oss på hotellet begav vi oss ut i den stora staden. Vi bestämde oss för att besöka kommunistmuséet eftersom ideologin gjort avtryck i landet - ett dystert sådant tyvärr. Jag sprang på herrar som både Lenin och Marx och hela stället är som en guldgruva för alla som röstar blått. Vi rödingar kan bara konstatera att muséet var fyllt med propaganda och givetvis väldigt vinklat. För hur skulle man liksom annars göra och man kan också poängtera att mannen som grundade stället var en amerikansk affärsman. Otippat... 


         


I väntan på mat och god öl sitter vi i fredagens solsken och njuter av atmosfären i den ganska lugna staden Prag. Vårt hotell låg bakom den grandiosa byggnaden som föreställer Prags nationalteater. Sedan begav vi oss till den berömda Karlsbron med dess trettio statyer varav den här lustigkurren stod för en.

         


Karlsbron var alltid packad med folk och alla hade det gemensamma målet - ta sig över till andra sidan. Inte den sidan där alla döda träffas utan den mindre metaforiska sidan, där bron slutar liksom. Statyerna i mitten härjar lite medan sistnämnde killen känner ni alla igen. Det är ju självaste globetrottern himself, Jesus. Han hängde i Prag precis som vi.

         


Är det så här vi får se våra småbutiker i Sverige när staten privatiserat ut Systembolaget? Kanske det. Tycho Brahe, ni vet den danske vetenskapsmannen, dog plötsligt i Prag och därför ligger han begravd i kyrkan som har denna fantastiska klocka på fasaden. Prag bjöd på mycket och nattlivet likaså. Dock gick jag aldrig in på klubben som lockade (eller inte) in människor med sin reklamskylt.
 more to come...

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ni verkar ha haft en härlig minisemester...fint väder! Synd att det inte var lika trevligt som du hade förväntat dig dock! Hoppas vi ses i veckan lillebror, saknar dig faktiskt. Kram Vicke.

2009-06-14 @ 21:09:53
Postat av: Anonym

hoppas ni inte hängde i prag.. lika bokstavligt som mannen på korset gör;)

2009-06-14 @ 21:12:52
Postat av: Agne

Varför inte in på klubben? Fan va kul, lätt att jag hade varit där den kvällen

2009-06-14 @ 23:38:32
Postat av: Eva

Nu vet du ju hur det ser ut där, slipper du undra och fastän dina förväntningar inte var som väntat så har du som sagt sett det nu! :)

2009-06-16 @ 20:01:40
Postat av: Jocke

Pilsner Urquell kan vara den godaste ölen som finns...

2009-06-23 @ 14:55:02

Lätta ditt hjärta här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas bara för mig)

URL/Egen Bloggadress:

Jo, det var en sak jag ville säga...

Trackback