Perspektiv

Igår var jag ute och fick min mobiltelefon stulen. Idag borde jag alltså vara lite sur över detta. Det går inte vara sur en dag som denna. En söndag då tennisspelaren Robin Söderling sopade banan med världsettan i Franska Öppna. En söndag då Zlatan Ibrahimovic vann italienska skytteligan. Stort.

Nu går jakten vidare. Jag ska köpa en ny telefon. Vi får se vilken modell som vinner. Någon särskild du rekommenderar?Varning utfärdas!

Igår såg jag på filmen Bröllopsduellen. Voine voine. Ibland blir jag sur på dessa producenter som ger regissörer pengar till att göra film. Okej, jag vet att film är ett otroligt subjektivt nöje men det här.

Bröllopsduellen är troligtvis årtiondets sämsta film och Uwe Bolls kadaver till filmer är till och med bättre. Anne Hathaway, ni vet rådjuret med Bambi-ögonen, är fenomenal i "Rachel Getting Married" men i det här spektaklet är hon bara fruktansvärd. Kate Hudson har aldrig varit en bra skådis även om hon är någorlunda hygglig i "Almost Famous" så hon gör ingen besviken.

Det värsta är att jag måste säga att det här är en typisk "tjej-film" och jag vet jag spyr ut lite fördomar nu. Jag kan tänka mig att tjejer som anser att bröllop är det bästa som händer i livet sitter och dreglar till fina klänningar och dyra skor. Lite som fansen till fasansfulla Sex and the city.

Men har man lite känsla för film så inser man att den här filmen aldrig borde blivit av...
Återbesök

Tog idag ut en semesterdag och  besökte min gamla arbetsplats i Virserum. Jag hälsade på "mina" elever och insåg rätt snabbt att jag verkligen saknar det jobbet. Något fantastiskt mycket. Det var grymt roligt att träffa eleverna igen.
2009-05-25 @ 20:54:20 Lämna en kommentar! (5)Sommaren är räddad...2009-05-22 @ 17:58:22 Lämna en kommentar! (17)Prison Break

Jaha, då har man sett det absolut sista avsnittet av Prison Break. Första säsongen var klart bäst men nu när de knutit ihop serien efter totalt fyra säsonger kan man bara konstatera att det var en kanonserie. Och sista avsnittet magiskt - på alla sätt...

2009-05-20 @ 22:40:09 Lämna en kommentar! (2)Zlatan och hans fem guld

Norge vann Eurovisionschlagerfestivalen med rekordpoäng. Det säger ganska mycket om fetstivalen och om låtarna som ställde upp. En kalkonföreställning minst sagt...

Zlatan har vunnit fem raka ligaguld med Juventus och Inter när dagens nya triumf kom. Att fotbollsintresserade inte förstår Zlatans betydelse för dessa guld, kan inte så mycket om sporten. Hoppas bara han inte hamnar i Barcelona...

Nyss hemkommen, jag inte Z, med två storasystrar från puben är det en lagom nöjd kväll man summerar. Det kunde varit mer folk på puben och med tanke på den bra musiken som spelades var det synd..

Säng...

Förresten. Att rysk polis stoppar pridedemonstration säger det mesta om den idiotiska värld vi lever i..
2009-05-17 @ 01:58:27 Lämna en kommentar! (1)Peter goes politician... or not

Mycket ska man uppleva innan man dör. Igår ringde ett parti tillhörande en av de kalla färgerna i kulörskalan och berättade att man var intresserad av mina tjänster till kommande valet 2010. Jag tackade för uppskattningen och bad få återkomma när jag läst partiprogrammet och viktiga ståndpunkter.

Läste igenom och efter noggrant övervägande tackade jag vänligt men bestämt nej till deras erbjudande. Kul dock att få uppskattning för det engagemang man visar i samhället.

Vad gäller samhället förs det just nu en ganska rolig och livlig diskussion vad gäller invånarna i Hultsfred. En stadsdels invånare "tvingas" släppa iväg sina barn till en skola lite längre bort och föräldrarna kräver nu att kommunen står för skolskjuts. Till saken hör att det finns invånare i den stadsdelen som anser sig vara lite finare än oss övriga invånare. Vi övriga skattebetalare ska alltså finansiera det finare folkets skolskjuts. Humor på hög nivå. Ni vet vad jag tycker om skolledningen i kommunen men i det här fallet tycker jag synd om de torra argument som man tvingas lyssna på och besvara.

Nu blir det matlagning....

2009-05-12 @ 21:55:11 Lämna en kommentar! (10)EU-val den 7:e juni

Den sjunde juni ska vi gå till valurnorna för ett deltagande i den demokratiska processen. Det är således dags för EU-valet och då kan man ju undra. Vad röstar jag egentligen på i dessa kristider? Ett bra sätt att få reda på åt vilket håll det lutar är att gå in på Aftonbladets sida om EU-valet. Där får du fylla i 30 frågor om allt som rör politik. Dina svar matchas sedan ihop med partiernas politik och du ser då enkelt vilket parti som ligger dig närmast hjärtat. Mitt resultat var ganska förutsägbart...
2009-05-11 @ 21:59:00 Lämna en kommentar! (0)Grattis Bono

...på din 49:e födelsedag. Tänk om det fanns fler människor med samma engagemang för fattigt folk...2009-05-10 @ 20:36:19 Lämna en kommentar! (0)Summer Wine

 

ellerSjälv tycker jag det är väldigt jämnt mellan Ville Valo feat. Andrea Valentin och The Corrs feat. Bono men hur som helst är det en fantastisk låt...

 
2009-05-10 @ 20:08:43 Lämna en kommentar! (0)Götgatan 54

Imorgon uppträder en av världens mest attraktiva soulröster i Stockholm. Hennes minus som människa kommer i filmsammanhang. Om jag rankar de tre sämsta filmerna av de drygt 3 000 filmerna som jag sett i mitt liv kommer trilogin om Austin Powers garanterat längst ner på listan. Men som tur är har Beyonce Knowles sin röst. Jag har aldrig varit någon större lyssnare av soul och r´n´b men artister som bland andra Beyonce har fått mig tycka om det och jag hade gärna varit på plats under måndagen.

Jag har spenderat helgen i huvudstaden och det var mycket som hanns med. Besök hos syster givetvis, besök i Kistagallerian, tog oskulden på Götgatan 54 och dess trevliga bar. Om en dryg månad bär det uppåt igen. Då är det dags för Bruce Springsteen att inta Stadion men jag har ett problem. Jag saknar konsertpartner. Någon som är sugen?

               


Grattis Tre Kronor till bronset. Bra kämpat!
2009-05-10 @ 18:34:06 Lämna en kommentar! (0)Påfyllning i filmsamlingen...2009-05-04 @ 19:25:19 Lämna en kommentar! (4)Mycket sport ...

Mycket sport i det här inlägget.

Både Kaká och Zlatan Ibrahimovich är, enligt ihärdiga rykten, mer eller mindre klara för Real Madrid. Som de vita marängerna spelade mot Barcelona i lördags så är dessa spelare inte helt ovälkomna till Santiago Bernabéu.

Stort derby i kvällens allsvenska. Helsingborg tar emot Malmö FF. Vinst är ett måste.

På tal om sport. Jag körde tjänstebilen efter en polisbil tidigare idag. Polisbilen svängde två gågner framför mig och inte en gång valde man att använda blinkfunktionen. Bilister gör inte som polisen säger åt dem utan som de själva gör...

Nyss hemkommen efter en löptur på tolv kilometer. Lagom skönt med en dusch nu...
2009-05-04 @ 19:15:12 Lämna en kommentar! (1)Första maj-tal

Första dagen i maj är en underbar och strålande dag. Arbetarnas dag är än så länge en helgdag men det dröjer nog inte länge innan etablissemanget försöker göra den till en dag som alla andra. Så vi som vill protestera mot saker och ting får passa på att göra det nu...

Mitt första maj-tal kommer handla uteslutande om vad som egentligen hänt i soppan där skolledningen på ett arrogant sätt till slut köpte ut mig från företrädesrätten i kommunen. Skolledningen går själva under parollen "Givetvis har vi yttrandefrihet - men bara så länge ni tycker som oss". I sanningens namn har man inte rätt att yttra sina ståndpunkter offentligt. Hade man haft det hade jag troligtvis varit lärare nu och inte arbetat statligt.

Jag är lyckligt lottad. Jag har inga barn ännu. Och ännu bättre, jag har inga barn som tvingas vara elever under den arroganta skolchefen vi har på en alldeles för bekväm position. Det är med järnhand som han styr varenda rörelse i skolan, varenda kritiska åsikt registreras och den som inte faller in i mallen för deras lärarmall, blir inkallade. Oj, förlåt, inbjudna till ett möte.

Hur länge ska vi tänkas acceptera detta? Hur länge kan man från skolledningen, främst skolchefen men även hans underhuggare med titeln för- och grundskolechef, fortstta göra som man vill med våra ungdomar? Man låter den personliga prestigen gå före ungdomars välbefinnande och fäller sig själva kommentar efter kommentar. Man köpte hellre ut mig istället för att ge mig en tjänst på en skola. Faktum är att både elever och lärare men även föräldrar ville ha mig som lärare. Men en nitisk och oerhört arrogant skolchef ville någonting helt annat. Därför fick det bli så.

När man i Virserums skola hade ett vikariat ute gällande en tjänst i engelska och svenska valde man en engelsklärare för att slippa anställa mig. Idag finns varken jag eller den anställde läraren kvar på skolan. Som sagt, prestige går före kompetens.

På tal om prestige och omdömeslösa prioriteringar. När jag arbetade på Centralskolan i Virserum förde vi lärare fram vår önskan att få ett brandlarm installerat. Efter många veckor och flera månaders övervägan sa skolledningen till slut nej. Det var alldeles för dyrt. Ironiskt nog köpte man ut mig för samma kostnad som det skulle kosta att göra våra elever på skolan trygga och undslippa brinna inne. DET är prioriteringar som heter duga.

"En omtyckt lärare behöver inte nödvändigtvis vara bra" kunde man bl.a. läsa i det yttrande som kommunen skrev till Länsrätten. Ett yttrande som överlag var ganska patetiskt eftersom det inte framkom någonting konkret utan handlade mest om att kasta så mycket sand som möjligt. För sedan hela den här soppan började har skolledningen suttit i sin sandlåda och kastat sand. På mig som faktiskt hela tiden stått bredvid lådan och tittat på.

Eller sandlåda. Kanske blir mer korrekt om vi använder kattlåda eftersom det som skolledningen gjort emot mig verkligen stinker. Men okej, jag låter dem sitta kvar där. De passar in i det stinkande urinet och deras nonchalanta människosyn (och så har de mage att ifrågasätta min värdegrund) är väldigt lik kattens.
 
Det fanns flera frågetecken som jag hade velat diskutera i det yttrande som man skickade men eftersom jag och arbetsgivaren kom "överens" om en utköpsklausul så förblev ärendet stängt och man ville från skolledningens sida inte diskutera fallet vidare. Trist och oerhört fegt.

Så till syvende kan man bara konstatera och begära att kommunens politiker avsätter skolchef Anders Jansson, för- och grundskolechef Cynthia Strömberg och Barn- och utbildningsnämndens ordförande Gunilla Abrahamsson bör också hon söka sig til andra arbetsuppgifter.
Skolledningen i Hultsfreds kommun
2009-05-01 @ 10:26:03 Lämna en kommentar! (6)Om bloggens upphovsman

Peter Andersson