Long time no see...

Nu är det mindre än en månad kvar till barnens högtid (host host) då pappa springer och köper tidningen och kommer tillbaka som Tomte. Det lutar åt ett Smålandsbesök någon dag eller två. Eftersom jag flyttar i samma veva har jag inte tid att vara borta för länge.

Det var länge sedan bloggen uppdaterades och orsaken stavas så klart Facebook. Allt man gör - pissar eller skiter - skriver man ju där idag. Bloggen kommer troligtvis ligga på en Facebook-server i framtiden. Tillsammans med mailen och en MSN-liknande konfiguration.

Dock har det blivit ett par filmer sedan sist och här följer korta recensioner av dessa:

Uppföljaren till Michael Douglas-klassikern Wall Street, Wall Street - Money Never Sleeps, håller juste nivå och ligger strax under Gekko-filmen från det ljuva 80-talet. Shia LeBeouf och Carey Mulligan kompletterar Douglas bra och filmen får 3/5.

Jonah Fox är en thriller med western-inslag med kända namn som Megan Fox, John Malkovich, Josh Brolin, Michael Shannon och Michael Fassbender. 2/5.

Danny Trejo är väl den mexikan som vi alla känner bäst till. Med filmer som Con Air, From Dusk till Dawn och Heat är hans ansikte mer än välkänt. I Machete spelar han titelrollen med samma namn som får i uppdrag att döda en ärkefiende. Filmen i sig är en praktfull b-film trots att Robert Rodriguez står som regissör men med följande casting kan filmen inte få ett a-betyg: Michelle Rodriguez, Jessica Alba, Steven Seagal och Lindsay Lohan.
2/5.

I Unthinkable spelar Samuel L Jackson en hårdför förhörsledare som inte backar för metoder som får Guantanamo att framstå som ett dagis. Carrie-Anne Moss från Matrix har lyckats få den kvinnliga huvudrollen men fråga mig inte hur. Hon är hur blek som helst och filmen når ett knappt godkänt betyg i 3/5.

Kommissarie Späck är en parodi på svenska polisfilmer - Beck i synnerhet. Usla skådisar och usla skämt gör att man inte kan sätta annat än 1/5. Undvik om du kan!

Überhypade RED innehåller massa coola gamlingar i form av Bruce Willis, Helen Mirren, John Malkovich och Morgan Freeman. Det är en hygglig actionfilm, som sig bör, när Willis är med. Men det blir aldrig spännande eller coolt utan filmen går på tomgång mest hela tiden. 3/5.

Beck - Levande begravd. Kommentar överflödig. Beck-filmerna har en tendens att parodisera sig själv just nu. 2/5.

Ta en skidlift. Ett manus. En dålig kvinnlig skådis och två ännu sämre manliga så får du Frozen. Det är en thriller där 80% av filmen utspelar sig uppe i en skidlift. 2/5.

Få svenska konstnärer har ett så aktat namn som Cornelis Vreeswijk. När hans leverne visas på duken kan man sammanfatta det med att den som gjorde bäst arbete var scenografen. Hans-Erik Dyvik Husby gestaltar den flygande holländaren med träffsäker mimik och sång men som skådis är det uselt. Tafatt, fyrkantig och stela dialoger. En mycket svag trea blir betyget för Cornelis.

Den sjunde och sista (?) delen av Saw-serien gjordes i 3D, som alla filmer nu för tiden. Några fräcka fällor men annars samma gamla torra brist på skådespeleri. Man knyter dock ihop säcken mycket bra. 2/5.

The Kid är en engelsk verklighetsbaserad film som förtjänar mer utrymme än den får i min blogg. Fantastisk historia med smått lika fantastiska skådisar. 4/5.

Shrek - Forever and after är enligt filmskaparna den fjärde och sista delen i Shrek-serien. Den håller inte samma klass som ettan och tvåan utan är mer åt treans håll. Mindre skratt och mer allvar men med en stor sensmoral som höjdpunkt. 3/5. 

Draktränaren överraskar totalt. Både i story och i effekter och filmen kommer troligtvis fightas med Toy Story 3 i kampen om oscarsstatyetten nästa år. 4/5.

That´s all for now!