Jättetrevlig helg till ända...

En helg med en av alla mina härliga syskon är över. Vicke har precis åkt hem. Det var fruktansvärt roligt att ha henne här. Så klart.

Jag är fortfarande skakis efter gårdagens skidlopp då Sverige gjorde ett lopp i yppersta världsklass och snodde både guld och brons framför trötta normän. 

I lördags var vi på bio och såg "Precious" och skådespeleriet var så bra som jag trodde. Inte ens konstigt att båda kvinnorna blev oscarnominerade. Ruggigt äcklig film som jag rekommenderar starkt.

Ikväll blir det Real-fotboll och imorgon klassisk hockey mellan Sverige och Finland. Förlust där och det blir Kanada i kvartsfinal vilket inte är önskvärt...




Förnedrad i Mariebergs köpcentrum

Idag tog jag en runda ut till Mariebergs köpcentrum. Motivet var att jag eventuellt skulle köpa någonting nytt snyggt till kvällens fest och så hade jag stora förhoppningar att få till en klipptid. Jag lyckades och jag ska delge er mitt äventyr i den, för mig, stora gallerian.

Jag bussade ut mig i den kalla lördagskylan och hittade ganska snabbt två salonger. Ironiskt nog bredvid varandra. Jag valde den med minst kunder. Varför vet jag inte och jag var vid tidpunkten helt omedveten om att jag en halvtimme senare skulle bli förnedrad.

Frisören som skulle få äran att klippa mig var en brunhårig skönhet, som om hon fötts i ett annat land säkerligen jobbat med försäljning inom ett helt annat serviceområde, och det klickade med en gång. Jag satte mig snällt i hennes stol och berättade hur jag ville bli klippt. Hon började klippa och jag hade knappt hunnit sätta mig till rätta i stolen innan hon med säkerhet deklarerade att jag minsann inte var från Örebro. -Eh, nej, svarade jag och berättade stolt (landskapet är det faktiskt inget fel på) att jag var från Småland och Hultsfred.

 - Jag trodde ni pratade värre...

Jasså, du tycker jag pratar illa, svarade jag. Nä, men grövre då, försökte hon urskuldrande. Ni ska väl nästan prata skånska om ni kommer från Småland? Åh, nej sa jag, det är rätt stor skillnad på skåningar och smålänningar - på flera plan. Nu hade hon tydligen småländska vänner som tydligen pratade skånska.

Vi pratade på och vi diskuterade allt ifrån politik (vi skulle båda rösta rött i valet i september eftersom vi tyckte att rött är en mycket finare färg än blått. Blått finns det dessutom mycket av - både himlen och allt vatten (jag vet att vattnet inte är blått men vi säger det för nu). Hon hade också varit i Thailand och hon tyckte, trots allt, att vi hade det rätt bra här i Sverige även om statsministern är grovt överbetald. I Thailand kunde hon inte ens försäkra scootern som hon hyrde. Ett i-landsproblem muttrade jag, "stackars rika lilla flicka", tänkte jag.

Vi var rörande överens om mycket men hon spelar säkert samma spel med alla kunder. Dock var hon en frisk fläkt och jag har nog aldrig pratat så mycket med en frisör under en halvtimme som idag. Jag har dessutom aldrig haft någon som jag gärna skulle låta dammsuga min lägenhet heller. Eller, det har jag nog fast då hade de fått dammsuga av helt andra skäl...

När vi började bli färdiga, eller det var ju rättare sagt hon som började bli klar, jag gjorde inte så mycket mer än bidra till stämningen, frågade hon varför jag använder gelé i håret. Ja, stönade jag fram. Jag vet inte? Lyssna nu mina kära läsare, nu kommer dagens andra förnedring. 

 - Det är bättre att använda vax, och då det som är matt - inte det glansiga. Det matta vaxet är mer fylligt och är bra att använda om man är tunnhårig eftersom vaxet ger håret mer volym.

Tunnhårig? Hallå, frisörskan, jag vet att jag är tunnhårig men om jag hade velat dölja det hade jag väl köpt en tupé eller nåt. Hmprf!

Summa sumarium var det en trevlig klippning, kommentarerna till trots, och hon hade ju flera goda sidor. Röstar rött och förresten så fick jag en redogörelse var allt folk bor i Örebro. Rikemansmänniskorna finns på Öster och de vilda och bra ungdomarna på Väster - alltså mitt område. 

Nog om henne nu. Ikväll blir det coachfest hos en kollega. Very nice indeed. Dock har man lite att göra tills dess så jag har faktiskt inte tid att prata med er mer. Men ni får ha en trevlig lördagkväll och glöm inte bort Jonsson och Acos guldjakt klockan 22:00 ikväll...

 

 




Varför går man ens in på tidningens nätsida längre?



Svensk media 2010...
Vad ska man säga?

2010-02-09 @ 21:04:16 Lämna en kommentar! (1)



Domedagen är här - om du frågar Carola...

Jag undrar om det är ett storstadsfenomen det här med att folk aldrig låter passagerare lämna bussen innan de själva stiger på. Varför kan man inte lugna ner sig två minuter så att folk får möjlighet att kliva ur bussen. Nej, istället ska man trängas i dörröppningen och ni som åkt buss vet hur tight det kan vara. Okej, ett i-landsproblem jag vet men ändå. För att inte tala om kösystemet som man har stora problem med här i Örebro...

Kom en trevlig Ginza-beställning idag. Ett par filmer om olika religioner och en salsa-dvd. Mm, jag vet. Men jag tycker salsan är rätt svår just nu och det är fördel att kunna dra ett par steg ensam hemma.

Dagens sötaste rubrik måste ändå vara Carolas utspel om att domedagen är nära. Förödelsen i Haiti är förutspådd i Bibeln påstår Carola. Religionsfrihet och åsiktsfrihet i all ära men hallå... Roligt också att biskopen går ut i media och dementerar Carolas uppgifter och påstår att det inte finns någon teologisk grund för hennes utspel. No Shit, Sherlock?

2010-02-04 @ 17:42:36 Lämna en kommentar! (6)



Oscar ´10

Den 7 mars smäller det. Oscarsgala igen. Nice nice. Alltså gäller det nu att försöka se så många av de nominerade filmerna som möjligt.


Bästa animerade film:

Coraline

Fantastic Mr. Fox

The Princess and the Frog

The Secret of Kells

Up

 

Bästa scenografi:

Avatar

The Imaginarium of Doctor Parnassus

Nine

Sherlock Holmes

The Young Victoria

 

Bästa foto:

Avatar

Harry Potter and the Half-Blood Prince

The Hurt Locker

Inglorious Basterds

The White Ribbon

 

Bästa kostym:

Bright Star

Coco before Chanel

The Imaginarium of Doctor Parnassus

Nine

The Young Victoria

 

Bästa dokumentär:

Burma VJ

The Cove

Food, Inc.

Which Way Home

 

Bästa dokumentärkortfilm:

China's Unnatural Disaster: The Tears of Sichuan Province

The Last Campaign of Governor Booth Gardner

The Last Truck: Closing of a GM Plant

Music by Prudence

Rabbit à la Berlin

 

Bästa klippning:

Avatar

District 9

The Hurt Locker

Inglourious Basterds

Precious

 

Bästa utländska film:

Ajami

El Secreto de Sus Ojos

The Milk of Sorrow

Un Prophète

The White Ribbon

 

Bästa smink:

Il Divo

Star Trek

The Young Victoria

 

Bästa filmmusik:

Avatar

Fantastic Mr. Fox

The Hurt Locker

Sherlock Holmes

Up

 

Bästa sång:

The Princess and the Frog - "Almost There"

The Princess and the Frog - "Down in New Orleans"

Paris 36 - "Loin de Paname"

Nine - "Take It All"

Crazy Heart - "The Weary Kind"

 

Bästa animerade kortfilm:

French Roast

Granny O'Grimms's Sleeping Beauty

The Lady and the Reaper

Logorama

A Matter of Loaf and Death

 

Bästa kortfilm:

The Door

Instead of Abracadabra

Kavi

Miracle Fish

The New Tenants

 

Bästa ljud:

Avatar

The Hurt Locker

Inglourious Basterds

Star Trek

Up

 

Bästa ljudredigering:

Avatar

The Hurt Locker

Inglourious Basterds

Star Trek

Transformers: Revenge of the Fallen

 

Bästa specialeffekter:

Avatar

District 9

Star Trek

 

Bästa originalmanus:

The Hurt Locker

Inglourious Basterds

The Messenger

A Serious Man

Up

2010-02-03 @ 20:36:04 Lämna en kommentar! (1)



Åter till vardagslunket

Ny måndag. Ny vecka. Ny månad.

Tillbaka från Hultsfred är jag nu i hemmets trygga vrå igen. En helgs utflykt mot södra vidderna och de mörka djupa skogarna i Småland är över. Åter till den örebroska snöyran igen. Jobb igen. Gym igen. Imorgon dans igen.

Efter snart en månad i Örebro är det fortfarande bra. Stormtrivs verkligen. Har till och med sökt ett lärarjobb, får se vad som händer med det. Annars trivs jag utomordentligt på nuvarande arbetsplats.

2010-02-01 @ 21:50:22 Lämna en kommentar! (2)