Helgens filmer

Helgens sedda filmer har haft en blandad kvalitet. Något skräp, någon höjdare. Här kommer en snabbrecension av samtliga filmer...

The Karate Kid (2/5)

Dre Parker kunde varit den mest populära killen i Detroit men tvingas flytta med sin mamma till Kina. Dre blir snabbt förälskad i Mey Ying men de kulturella skillnaderna verkar göra deras vänskap omöjlig. Dessutom hamnar han i bråk med klassens tuffing. Utan vänner i ett främmande land, vänder sig Dre till Mr Han som i hemlighet är en kung fu-mästare. Mr Han lär Dre att kung fu inte alls handlar om sparkar och slag, utan om mognad och inre lugn.

Remake på den klassiska filmen med Ralph Maccio från ljuva åttiotalet. Den här gången är det Jade Smith, ja ni vet alla att det är sonen som Will avlat fram. Historien är i grund och botten samma och vissa scener är kopierade rakt av, intill minsta grimas. Men är det bra då? Nja, det är fantastiska miljöer men det är väl det enda som är okej. Det var dock intressant att se Jackie Chan spela sentimental, det har väl aldrig hänt innan?

Jade Smith är söt och charmig men ingen större skådis och utan pappas produktionspengar hade han troligtvis inte fått rollen.

Salt (3/5)

Evelyn Salt är en CIA-agent som har svurit att skydda och älska sitt land. När en avhoppad rysk agent anklagar henne för att vara spion så måste Evelyn fly för att rentvå sitt namn.

Angelina Jolie som dubbelagent. Eller? Det är bra action den första halvtimmen men sedan händer någonting. Manuset haltar iväg och snart är det färdigt för filmens röda tråd. Jolie är helt okej i rollen som "övernaturlig" agent och Liev Schreiber är som vanligt, ganska grå.

Som actionfilm är den dock sevärd och det är ett par vassa scener som är väl värda pengarna, oavsett bio eller så småningom på dvd.

Toy Story 3 (4/5)

Då Andy börjar på college så lämnas Woody, Buzz och de andra leksakerna hemma hos Andy har inte blivit lekta med på år och dagar. Nu skall Andy till college och hans mamma kräver att han skall lägga sina gamla prylar i kartonger. Ta med, upp på vinden eller soptunnan. Olika faller leksakernas lott, men de bestämmer sig för att hålla samman i vått och torrt.

Toy Story var banbrytande när den kom för 15 år sedan. Det var ett fantastiskt animerat äventyr som man bjöd oss tittare på och lika bra var det i uppföljaren. Nu knyter man ihop trilogin och man gör det på ett mycket underhållande, genialt och intressant sätt. Dock var den inte tvungen att se i 3D.

Orphan (3/5)

Efter att Kate och John Coleman förlorat sitt lilla barn bestämmer de sig för att adoptera en 9-årig flicka som inte är i närheten av att vara så oskyldig som hon först verkar.

Jag tycker alltid det är mycket mer otäckt att se barn förekomma i rysare. Än värre att det just är dessa gulliga och charmiga barn som blir något slags monster. Handlingen är inget märkvärdigt utan någonting vi sett många gånger innan. Det som gör filmen sevärd är huvudrollsinnehavaren Isabelle Fuhrman som är outstanding. Hon charmar tittaren å det grövsta medan hon i andra andetaget är helt bisarrt otäck.

En galen natt (2/5)

Ett gift par lämnar barnen hemma hos barnvakten för att gå på en romantisk date, ensamma. Tyvärr blir de misstagna för ett annat par, som maffian är ute efter ...

Tina Fey och Steve Carell ses som två av världens roligaste komiker. Men när de sammanstrålas i en komedi undrar man hur de kan vara roliga. Det roligaste är i eftertexterna då man får se tabbar från filmen.

The A-Team (4/5)

En grupp veteraner från Irakkriget försöker rentvå sig inför den amerikanska krigsmakten, som misstänker de fyra männen för ett brott som de inte har begått.

Av med filmexpertglasögonen. Det är ren och pur action rakt igenom och det är en dröm för en man som jag. Fantastiska scener med högexplosiv action och rapp dialog.

Mr. Nobody (4/5)

Nemo Nobody lever ett väldigt vanligt liv med sin fru Elise och deras tre barn tills han en dag vaknar upp som en gammal man år 2092. Nu, 120 år gammal, är Mr. Nobody både världens äldsta man och även den sista dödliga människan eftersom alla runt omkring honom numera är odödliga. Detta berör honom dock inte nämnvärt, han funderar mera kring om han levt livet så som han velat och älskat rätt kvinna mm. Nu måste han hitta svaret...

Jared Leto, Diane Kruger och Sarah Polley i en minst sagt skruvad film. Se den så snackar vi sen...

Kommentarer

Lätta ditt hjärta här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas bara för mig)

URL/Egen Bloggadress:

Jo, det var en sak jag ville säga...

Trackback