Helgens filmer

Helgens sedda filmer har haft en blandad kvalitet. Något skräp, någon höjdare. Här kommer en snabbrecension av samtliga filmer...

The Karate Kid (2/5)

Dre Parker kunde varit den mest populära killen i Detroit men tvingas flytta med sin mamma till Kina. Dre blir snabbt förälskad i Mey Ying men de kulturella skillnaderna verkar göra deras vänskap omöjlig. Dessutom hamnar han i bråk med klassens tuffing. Utan vänner i ett främmande land, vänder sig Dre till Mr Han som i hemlighet är en kung fu-mästare. Mr Han lär Dre att kung fu inte alls handlar om sparkar och slag, utan om mognad och inre lugn.

Remake på den klassiska filmen med Ralph Maccio från ljuva åttiotalet. Den här gången är det Jade Smith, ja ni vet alla att det är sonen som Will avlat fram. Historien är i grund och botten samma och vissa scener är kopierade rakt av, intill minsta grimas. Men är det bra då? Nja, det är fantastiska miljöer men det är väl det enda som är okej. Det var dock intressant att se Jackie Chan spela sentimental, det har väl aldrig hänt innan?

Jade Smith är söt och charmig men ingen större skådis och utan pappas produktionspengar hade han troligtvis inte fått rollen.

Salt (3/5)

Evelyn Salt är en CIA-agent som har svurit att skydda och älska sitt land. När en avhoppad rysk agent anklagar henne för att vara spion så måste Evelyn fly för att rentvå sitt namn.

Angelina Jolie som dubbelagent. Eller? Det är bra action den första halvtimmen men sedan händer någonting. Manuset haltar iväg och snart är det färdigt för filmens röda tråd. Jolie är helt okej i rollen som "övernaturlig" agent och Liev Schreiber är som vanligt, ganska grå.

Som actionfilm är den dock sevärd och det är ett par vassa scener som är väl värda pengarna, oavsett bio eller så småningom på dvd.

Toy Story 3 (4/5)

Då Andy börjar på college så lämnas Woody, Buzz och de andra leksakerna hemma hos Andy har inte blivit lekta med på år och dagar. Nu skall Andy till college och hans mamma kräver att han skall lägga sina gamla prylar i kartonger. Ta med, upp på vinden eller soptunnan. Olika faller leksakernas lott, men de bestämmer sig för att hålla samman i vått och torrt.

Toy Story var banbrytande när den kom för 15 år sedan. Det var ett fantastiskt animerat äventyr som man bjöd oss tittare på och lika bra var det i uppföljaren. Nu knyter man ihop trilogin och man gör det på ett mycket underhållande, genialt och intressant sätt. Dock var den inte tvungen att se i 3D.

Orphan (3/5)

Efter att Kate och John Coleman förlorat sitt lilla barn bestämmer de sig för att adoptera en 9-årig flicka som inte är i närheten av att vara så oskyldig som hon först verkar.

Jag tycker alltid det är mycket mer otäckt att se barn förekomma i rysare. Än värre att det just är dessa gulliga och charmiga barn som blir något slags monster. Handlingen är inget märkvärdigt utan någonting vi sett många gånger innan. Det som gör filmen sevärd är huvudrollsinnehavaren Isabelle Fuhrman som är outstanding. Hon charmar tittaren å det grövsta medan hon i andra andetaget är helt bisarrt otäck.

En galen natt (2/5)

Ett gift par lämnar barnen hemma hos barnvakten för att gå på en romantisk date, ensamma. Tyvärr blir de misstagna för ett annat par, som maffian är ute efter ...

Tina Fey och Steve Carell ses som två av världens roligaste komiker. Men när de sammanstrålas i en komedi undrar man hur de kan vara roliga. Det roligaste är i eftertexterna då man får se tabbar från filmen.

The A-Team (4/5)

En grupp veteraner från Irakkriget försöker rentvå sig inför den amerikanska krigsmakten, som misstänker de fyra männen för ett brott som de inte har begått.

Av med filmexpertglasögonen. Det är ren och pur action rakt igenom och det är en dröm för en man som jag. Fantastiska scener med högexplosiv action och rapp dialog.

Mr. Nobody (4/5)

Nemo Nobody lever ett väldigt vanligt liv med sin fru Elise och deras tre barn tills han en dag vaknar upp som en gammal man år 2092. Nu, 120 år gammal, är Mr. Nobody både världens äldsta man och även den sista dödliga människan eftersom alla runt omkring honom numera är odödliga. Detta berör honom dock inte nämnvärt, han funderar mera kring om han levt livet så som han velat och älskat rätt kvinna mm. Nu måste han hitta svaret...

Jared Leto, Diane Kruger och Sarah Polley i en minst sagt skruvad film. Se den så snackar vi sen...Blodomloppsdebut...

I torsdags kväll gjorde jag debut i tävlingssammanhang. Blodomloppet är en årlig löptävling som inkluderar sträckorna fem och tio kilometer. Jag anmälde mig så klart till den längre sträckan och jag såg fram emot debuten och visst gick det bra.

Däremot stötte jag på verkliga debutantproblem och de andra rutinerade löparna var nog inte alls glada på gröngölingen i spåret. Jag lärde mig väldigt mycket. Jag lärde mig att det är väldigt ointilligent att stanna upp vid vattenkontrollerna för att jag inte lyckas få tag i en mugg. Fick ett gäng löpare i ryggen med en gång. Smart Peter.

Jag lärde mig också att inte springa för nära ryggen på löparen framför. För rätt som det var kunde löparen i fråga snyta sig. Och ni vet ju mycket väl att löpare inte tar fram näsduken utan snyter sig i "fria luften" och då gäller det att inte ligga för tight, ej heller ha munnen öppen.

Men annars gick det bra. Nytt personbästa och jag ser nästan fram emot Stockholm den elfte september. Då ska jag kapa ett flygplan och fira ett visst jubileum. Eller vänta, nej. JAg ska springa halvmaran i Stockholm City. Då blir det 2,1 mil och ännu mer vattenkontroller och snor...
The Expendables

Det talas redan om en uppföljare. Stallones kärleksprojekt som slutade med att han samlade ihop sina gamla kompisar för att göra ett sista äventyr verkar nu få en tvåa. Men är filmen värd en uppföljare? Absolut!

2010-08-15 @ 00:36:27 Lämna en kommentar! (0)Beslutsångest?

Har du beslutsångest när du står framför mackens dvd-hylla med alltför många val? Här kommer en snabb guide vad gäller listans tjugo främsta filmer.

Snabba Cash
Svensk thriller när den är som sämst. Din flickvän vill bara se den för Kinnamans skull och du har själv ingen som helst anledning att hyra den...

From Paris With Love
Hårdkokt action med en suverän John Travolta och det är ganska bisarrt att antyda det men sonens död lyser verkligen igenom Travoltas gestaltning.

Wallander - Vittnet
Har ej sett men om den är som de tidigare hundraelva Wallander så är den nog helt okej - i svenska mått mätt...

Farsan
Svensk komedi när den är som allra lagom. Torkel Petersson är som vanligt skön men det är Farsan himself, Jan Fares som håller filmen flytande. "Fuck you, sjelf"

Valentine´s Day
Amerikansk romantik med inslag av humor. Enda skälet att se den är för alla kända filmstjärnor som sveper förbi. För killen: Jessica Alba. För tjejen: Ashton Kutcher/Patrick Dempsey.

Shutter Island
Leonardo DiCaprio och Martin Scorsese. Behöver jag säga mer? Vill du ha en fantastisk thriller med psykologiska/psykotiska inslag så är detta filmen för ikväll. Grymt foto, härligt skådespeleri och manus.

Edge of Darkness
Mel Gibson på hämndturné. Känner du igen det? Jo, det har hänt både en och två gånger tidigare. Dock är det en helt okej lördagsrulle.

Armored
Intelligensbefriad action med bland andra Jean Reno och Matt Dillon. Egentligen är Dillon ett skäl nog för att inte hyra den men det är en skön film. Se den!

Alice i underlandet
Har regissören Tim Burton rökt gräs? Nej, det är värre än så. Han tuggar i sig allt gräs och gör sedan en film om Alice. Dunderfiasko om du frågar mig och inte ens en bra Johnny Depp räddar det här.

Brothers
Amerikansk remake på danska förlagan med samma namn. Natalie Portman, Jake Gyllenhall och Tobey Maguire gör ett mycket bra kammarspel som måste ses. Dessvärre har undertecknad inte sett originalet men troligtvis håller Biers film samma klass.

Green Streets 2 - Hold your ground
Om den håller samma klass som ettan är den nog sevärd.

Planet 51
Gullig animerad film om en människa som kraschar på Planet 51 där bara utomjordingar bor. Vi har sett det förr men i omvänd ordning. En helt okej rulle för barnen.

Case 39
Reneé Zellweger agerar någon slags socialtant. Ej sett alltså...

Har du hört ryktet om Morgans?
Det är alltså ingen fråga utan en fruktansvärd titel på en lika mycket fruktansvärd film. Hugh Grant som sett sitt sista förbrukningsdatum passerat och en Sarah Jessica Parker som aldrig gjort någonting bra i sitt liv. Avskyvärd film!

Sherlock Holmes
Oj. Jude Law och Robert Downey Jr. Har du missat den här så är det bara att åka raka vägen ner till hyllan och hyra. Mycket bra.

Wallander - Indrivaren
Andra Ystad-filmen på hyllans 20 platser. Imponerande att vi svenskar har så dålig filmsmak.

Percy Jackson och kampen om åskviggen
Luktar Potter all världens väg. Men vad vet jag? Har inte ens sett den och den kanske är allt annat än Potter och hans bisarra grottbjörnar.

BECK - I stormens öga
Har du sett någon Beck-film? Om ja, då behöver du inte se det här eftersom manuset är samma. Om nej, då kan du se den här för då har du sett samtliga 132 filmer om polisen Beck.

Vägen
Viggo Mortensen som ensamdrivare i apokalyptisk vandring tillsammans med sonen. Okej, sant, då var han ju inte ensam. Rätt men det är en mycket välgjord film som man ska se om man inväntar döden.

Bröllopsfotografen
Tuva Novotny som verkar vara med i varje svensk film som släpps är okej i den här filmen som behandlar värmlänningar och stockholmare. Helt okej film - för att vara svensk.

2010-08-14 @ 16:31:27 Lämna en kommentar! (1)Film, film, film

För alla filmintresserade kommer här lite filmtips, dock vidarelänkade till min filmblogg, men likväl: håll till godo...

LEAP YEAR (2010) har min nyvunna favorit Amy Adams i huvudrollen tillsammans med John Litgow i ett försök att göra en romantisk komedi a lá Meg Ryan. De lyckas sådär...

SPEAK (2004) har Kristen Stewart i huvudrollen och behandlar ett alltid lika viktigt ämne, mobbning...

THE RUNAWAYS (2010) handlar om sångerskan Cherie Currie men det är hennes vän, Joan Jett, som gör att man ser klart filmen...

THE LAST SONG (2010) har Miley Cyrus i rollistan vilket egentligen är skäl nog för att inte se den...

2010-08-13 @ 19:33:58 Lämna en kommentar! (0)