Överskott på banken

Idag hade vi en diskussion på jobbet som säkert hela Sverige haft den senaste veckan.

Vad skulle du göra om du vann 215 000 000?

Det var många olika bud. Någon skulle skänka mycket, någon ut och resa, någon betala lån och så vidare.

Tänk tanken. 215 miljoner kronor. Usch vad mycket pengar.

Troligtvis kunde man för en mindre slant se till att alla Sveriges uteliggare får tak över huvudet...
Man kunde köpt ett hus och inrett värsta biosalongen... 
Jag hade skrattat åt alla nya "vänner" man hade fått...

Jag skulle köpa ut skolledningen i Hultsfred...

Vad skulle ni göra?
Thank God its Friday

Förlåt. Jag vet. Det var länge sedan jag bloggade och jag ber om ursäkt för detta. Dock har inte kommentarerna direkt haglat in så ni saknade kanske inte ens bloggen.

Vad har hänt sedan sist? Jo, förra helgen kom det fem smålänningar på besök och gjorde skäl för namnet på min dörr. Med sig hade syskontrion Kim och Amanda och vi hade en riktigt trevlig helg. Fredagn inleddes med mat från Pacos för att sedan sluta på ett uteställe med mycket bra och dansvänlig musik. Mycket bugg blev det. En totalt sett kul och skön helg med bra sällskap.

Vad händer i helgen då? Jo, jag ska åka upp till Stockholm och köpa lite sex. Jag vill ju också ha ett lila kuvert av Beatrice Ask. En fullkomligt galen idé att man ska hänga ut de människorna som köper sex. Bättre man hänger ut männen barkom lagen - du får sälja sex men inte köpa den... Intelligens på hög nivå. Sex är inget farligt och jag förstår dem som säljer för någonstans innerst inne måste de ju gilla det.

Imorgon blir det fest på Kungsgatan. Trevligt trevligt. Utgång på det och det finns ju ett antal ställen att välja på vilket är kanon.

Ikväll hade vi middag på O´Learys med kollegor från jobbet. Diskussionerna om olika saker avlöste varandra och så småningom kom vi in på min date. Jag berättade hur min framtida flickvän ska vara och kom kanske fram till att det kommer bli svårt. Frågan är om jag inte får sänka ribban lite. Alltså kravribban, inget annat.

Okej, nu fick ni en uppdatering iallafall... Au Revoir!

Den ståndaktige soldaten, eller munken

Idag har det kanske varit årets bästa och gladaste dag. Eller det har kanske inte varit dagen i sig som varit glad men det är inte svårt för oss människor att vara glada med så fantastiskt väder som sällskap. Årets varmaste dag? Jag tror faktiskt det. Normalt sett hatar jag när det töar och blir blask men idag hade jag mer än gärna hoppat runt i varenda vattenpöl i staden. Nu känns det verkligen som att våren är på gång - på riktigt...

Det är med förnöjd min jag varje dag promenerar förbi munkståndet. Hmm. Eller ståndet med munkar. Hmm. Munkar och stånd passar liksom inte ihop i samma mening. De har ju trots allt avlagt ett kyskhetslöfte men undrar om det innebär att de inte ens pillar... Nåväl. Det är kanske deras ensak. Hur som helst så är det skönt att kunna gå förbi den där lilla vagnen som luktar munkar. Hade det varit tio år sedan hade jag troligtvis köpt med mig tjugotalet munkar hem - dagligen. Det fanns en tid då jag älskade sötsaker och jag kunde till och med köpa ett marsipanlock som lunch eller ibland blev det mandelmassa 2 kilo. Jag vet, ganska korkat. Men idag är det annat. Jag behöver inte allt det där sockret eftersom jag är söt så det räcker...

Oscarsgalan behöver vi inte tala mer om eftersom den är över. Nu är det bara 364 dagar till nästa gala.

Vad händer annars då? Jo, det rullar. Var på anställningsintervju förra veckan men jag kommer, om jag får det, tacka nej till jobbet. Jag ser fram att bli kallad till ett annat tillfälle och en annan möjlighet. Mer om det senare i mars kanske.

Vad hände i helgen då? Jo, fest på jobbet och sedermera utgång till Ritz. Men det var inget jätteladdat beslut utan jag gick hem - ganska trött.

Idag har jag tränat regelbundet, fyra dagar i veckan, i motsvarande åtta hela veckor. Inte illa pinkat av Andersson. Lite justeringar och byte av övningar gick färden idag vidare mot åtta nya veckor. Bara kämpa på.

Nu ska jag göra någonting helt annat - nämligen skrapa en trisslott. Hör ni ingenting från mig på två veckor så vann jag på lotten och har då dragit till Kuba...
2010-03-08 @ 18:40:52 Lämna en kommentar! (3)Dagens namn är Oscar

Nu har man varit vaken i drygt tre timmar och avverkat årets oscarsgala på Kanal 9. Den stora snackisen inför galan var Camerons heta fajt med ex-frun Kathryn och hennes The Hurt Locker. Många trodde James skulle krossa sin forna fru men det blev tvärtom.

Är det bara en slump att det idag är internationella kvinnodagen när Bigalow blir den förste kvinnliga regissören att vinna det åtrovärda regipriset i Hollywood.

Vad kan man annars säga om priserna?

Bästa animerade film blev inte otippat Disneys Up och där hade jag hellre sett Coraline som vinnare men man kan inte direkt mäta sig med Disney. En av kvällens mest givna vinnare blev Christoph Walz för sin geniala rollkaraktär i Inglorious Basterds som faktiskt var den enda vinnaren ur det gänget. Jag såg filmen Crazy Heart så sent som i förrgår och den har redan hunnit bli en favorit och ska omedelbart inköpas efter releasedatumet. Filmen vann priser för bästa soundtrack samt bästa manliga huvudroll; Jeff Bridges.

Svenske Ottosson knep faktiskt två (2!) gubbar efter sin insats med ljudet i The Hurt Locker. Grattis skåning!

Sandra Bullock vann pris för bästa kvinnliga skådis. Vad man kan säga om det? Well, i mina ögon inte rätt vinnare men vad ska man tro när hennes 6 000 kollegor röstar. Jag såg en rättvis vinnare i Gabourey S..tja ni vet tjejen i Precious. Men okej, det blev Sandra som vann istället. Bullocks!

Bästa dokumentär blev The Cove. En av kvällens mest rättvisa segrare. En seger för delfinerna också.

Avatar tog hem de tekniska priserna och jag har inget att invända mot det bortsett från att jag tycker att, om man set till att göra världens mest inkomstbringande film, James Cameron skulle vunnit priset som bästa regissör.

Bästa film. The Hurt Locker. Men snälla. Det är en väldigt bra film men vad hände egentligen med Inglourious Basterds? Klockren vinnare i mina ögon. Fast så har jag ju också glasögon...

Snart dags att gå till jobb..

2010-03-08 @ 06:19:28 Lämna en kommentar! (0)